| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / USA - kraj miodem płynący ? / Wiza |
| Autor | Wiadomość |
| ANDY
|
Posted: 30 Lip 2006 06:40:26 Witam Mam pytanko, czy coś zmieniło sie w sprawie wiz, gdzie można sie cos więcej dowiedzieć. dzięki za informację Pozdrawiam |
| witek
|
Posted: 31 Lip 2006 03:36:12 Witam
Mam pytanko, czy coś zmieniło sie w sprawie wiz, gdzie można sie cos więcej dowiedzieć. dzięki za informację Pozdrawiam Jakich wiz? Wróżki na tej grupie nie pracują. Wybrały emigrację. Jeśli turystycznych to nie. Innych zresztą też nie. :) |
| Bartek
|
Posted: 27 Wrz 2008 21:11:03 Witam Czy ktoś wie jak długo czeka się obecnie na rozmowę z konsulem w Warszawie? Czy termin od czegoś zależy? Proszę o informacje. Pozdrawiam Bartek |
| Robert
|
Posted: 28 Wrz 2008 07:17:41 Witam
Czy ktoś wie jak długo czeka się obecnie na rozmowę z konsulem w Warszawie? Czy termin od czegoś zależy? Proszę o informacje. Pozdrawiam Bartek http://travel.state.gov/visa/temp/wait/tempvisitors_wait_result.php?post=Warsaw&x=91&y=7 |
| Bartek
|
Posted: 28 Wrz 2008 07:41:23 Czy ktoś wie jak długo czeka się obecnie
na rozmowę z konsulem w Warszawie? Czy termin od czegoś zależy? Proszę o informacje. http://travel.state.gov/visa/temp/wait/tempvisitors_wait_result.php?post=Warsaw&x=91&y=7
Ten adres znam. Nie wiem jednak kogo dotyczą owe 60 czy co najmniej 90 dni wymieniane w przypisie po ****. Rozumiem, że na rozmowę z konsulem czeka się 4 dni kalendarzowe od momentu zapisania się przez telefon. Co oznaczają te 2 dni robocze "To Be Processed", skoro na stronie ambasady jest informacja, że o przyznaniu (lub nie) wizy wnioskujący dowiaduje się od razu podczas rozmowy z konsulem. W przypadku przyznania paszport jest przekazywany kurierowi w ciągu 2-3 dni, a następnie DHL dostarcza paszport odbiorcy w ciągu 5 dni roboczych. Zatem w sumie z jakim minimalnym wyprzedzeniem należy umawiać się z konsulem? Nie piszcie, że z maksymalnym, bo to wiem. Pozdrawiam Bartek |
| witek
|
Posted: 28 Wrz 2008 08:10:17 Czy ktoś wie jak długo czeka się obecnie
na rozmowę z konsulem w Warszawie? Czy termin od czegoś zależy? Proszę o informacje. http://travel.state.gov/visa/temp/wait/tempvisitors_wait_result.php?post=Warsaw&x=91&y=7
Ten adres znam. Nie wiem jednak kogo dotyczą owe 60 czy co najmniej 90 dni wymieniane w przypisie po ****. Nie mam pojęcia, ale nie ciebie. Rozumiem, że na rozmowę z konsulem czeka się 4 dni kalendarzowe
od momentu zapisania się przez telefon. Po prostu jak zadzwonisz, to ci najwczesniejszy termin zaproponuja za 4 dni. Co oznaczają te 2 dni robocze "To Be Processed", skoro na stronie ambasady
jest informacja, że o przyznaniu (lub nie) wizy wnioskujący dowiaduje się od razu podczas rozmowy z konsulem. ale po rozmowie trzeba fizycznie ta wize do paszportu wkleic i to zajmuje dwa dni. Klej wolno schnie :) W przypadku przyznania paszport jest przekazywany kurierowi w ciągu 2-3
dni, a następnie DHL dostarcza paszport odbiorcy w ciągu 5 dni roboczych. Zatem w sumie z jakim minimalnym wyprzedzeniem należy umawiać się z konsulem? Nie piszcie, że z maksymalnym, bo to wiem. j.w. zwykle w ciagu tygodnia paszport do ciebie wroci. wiec jak na dwa tygodnie przed wyjazdem sie wezmiesz za dzwonienie to zdazysz (jak nie bedziesz mial pecha, ze cos nie wypali, typu cos pogubili w danych, tudziez jakies swieto amerykanskie kiedy nie pracuja, tudziez konsul nie kaze ci czegos doniesc, dhl przesyłki nie zgubi itp itd). Jak znam zycie, na pewno sie cos trafi. Najlepiej zadzwonisz juz dzis. |
| Bartek
|
Posted: 28 Wrz 2008 08:29:59 Czy ktoś wie jak długo czeka się obecnie na rozmowę z konsulem w Warszawie? Czy termin od czegoś zależy? Proszę o informacje. http://travel.state.gov/visa/temp/wait/tempvisitors_wait_result.php?post=Warsaw&x=91&y=7 Ten adres znam. Nie wiem jednak kogo dotyczą owe 60 czy co najmniej 90 dni wymieniane w przypisie po ****. Nie mam pojęcia, ale nie ciebie. Rozumiem, że na rozmowę z konsulem czeka się 4 dni kalendarzowe
od momentu zapisania się przez telefon. Po prostu jak zadzwonisz, to ci najwczesniejszy termin zaproponuja za 4 dni. Co oznaczają te 2 dni robocze "To Be Processed", skoro na stronie ambasady
jest informacja, że o przyznaniu (lub nie) wizy wnioskujący dowiaduje się od razu podczas rozmowy z konsulem. ale po rozmowie trzeba fizycznie ta wize do paszportu wkleic i to zajmuje dwa dni. Klej wolno schnie :) W przypadku przyznania paszport jest przekazywany kurierowi w ciągu 2-3 dni,
a następnie DHL dostarcza paszport odbiorcy w ciągu 5 dni roboczych. Zatem w sumie z jakim minimalnym wyprzedzeniem należy umawiać się z konsulem? Nie piszcie, że z maksymalnym, bo to wiem. j.w. zwykle w ciagu tygodnia paszport do ciebie wroci. wiec jak na dwa tygodnie przed wyjazdem sie wezmiesz za dzwonienie to zdazysz (jak nie bedziesz mial pecha, ze cos nie wypali, typu cos pogubili w danych, tudziez jakies swieto amerykanskie kiedy nie pracuja, tudziez konsul nie kaze ci czegos doniesc, dhl przesyłki nie zgubi itp itd). Jak znam zycie, na pewno sie cos trafi. Najlepiej zadzwonisz juz dzis. Dzięki, byłoby nieźle. Ale co wobec tego oznaczają te 60 lub 90 dni? Pozdrawiam Bartek |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.412 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |