| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / USA - kraj miodem płynący ? / Hawaje |
| Autor | Wiadomość |
| Bartek
|
Posted: 4 Paź 2008 17:35:40 Witam! Czy na Hawaje można polecieć tylko z wizą amerykańską, czy trzeba mieć jeszcze jakiś dokument/zezwolenie lub tp? Pozdrawiam Bartek |
| Jacol
|
Posted: 4 Paź 2008 21:52:46 Witam!
Czy na Hawaje można polecieć tylko z wizą amerykańską, czy trzeba mieć jeszcze jakiś dokument/zezwolenie lub tp? Pozdrawiam Bartek Tylko wiza amerykanska jako ze hawaje naleza do usa. Na pokladzie samolotu wypelniasz jeszcze taki prosty formularz ze nie wwozisz zadnych roslin itp a to ze wzgledu ze fauna i flora na hawajach jest pod scisla ochrona a wszystkie wyspy naleza do rezerwatu przyrody. |
| Bartek
|
Posted: 4 Paź 2008 23:47:32 Czy na Hawaje można polecieć tylko z wizą amerykańską,
czy trzeba mieć jeszcze jakiś dokument/zezwolenie lub tp? Tylko wiza amerykanska jako ze hawaje naleza do usa. Na pokladzie samolotu wypelniasz jeszcze taki prosty formularz ze nie wwozisz
zadnych roslin itp a to ze wzgledu ze fauna i flora na hawajach jest pod scisla ochrona a wszystkie wyspy naleza do rezerwatu przyrody. Bardzo dziękuję. A żadne szczepienia nie są wymagane? Ponadto interesuje mnie jakaś wycieczka tam na miejscu. Czy lepiej coś takiego zarezerwować stąd (i ewentualnie przez jaką firmę), czy lepiej próbować coś załatwić dopiero po dodarciu do Honolulu? Pozdrawiam Bartek |
| Jacol
|
Posted: 5 Paź 2008 01:10:40 Czy na Hawaje można polecieć tylko z wizą amerykańską,
czy trzeba mieć jeszcze jakiś dokument/zezwolenie lub tp? Tylko wiza amerykanska jako ze hawaje naleza do usa. Na pokladzie
samolotu wypelniasz jeszcze taki prosty formularz ze nie wwozisz zadnych roslin itp a to ze wzgledu ze fauna i flora na hawajach jest pod scisla ochrona a wszystkie wyspy naleza do rezerwatu przyrody. Bardzo dziękuję. A żadne szczepienia nie są wymagane? Ponadto interesuje mnie jakaś wycieczka tam na miejscu. Czy lepiej coś takiego zarezerwować stąd (i ewentualnie przez jaką firmę), czy lepiej próbować coś załatwić dopiero po dodarciu do Honolulu? Pozdrawiam Bartek Szczepienia nie sa wymagane. Moje wakacjach na hawajach przygotowywalem 2 tygodnie i wygladalo to tak ze czytalem co warto zwiedzic tam.Ulozylem sobie program ramowy na 10 dni pobytu. Zarezerwowalem wczesniej tylko hotel. Reszte rezerwacji takich jak przelot z wyspy na wyspe robilem juz z honolulu. Wycieczek jest masa i bez problemu mozesz to sobie zarezerwowac na miejscu jest tanio. Ja wole zwiedzac sam tz nie wykupujac wycieczek moge wtedy poswiecic tyle czasu na dane miejsce ile chce. Co polecam na Oahu oczywiscie honolulu, plaze wakiki, plantacje dole wypozyczylem z zona harleya i objechalismy wyspe koszt (120 usd za dzien za motor) dalej oczywiscie perl harbor, plaze surferow, diamond head, hamauna bay koniecznie !!. Nie wiem ile czasu chcesz poswiecic i czy masz zamiar leciec na inne wyspy jesli tak to na big island masz piekny park wulkaniczny z czynnym wulkanem i ciekla lawa to warto zobaczyc. Jak masz wiecej pytan to |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.424 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |