| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / USA - kraj miodem płynący ? / kandydaci na prezydenta |
| Autor | Wiadomość |
| moncjusz
|
Posted: 15 Wrz 2008 20:37:56 Ciągle tylko się słyszy o Baraku i Makkejnie, czy nikt inny nie kandyduje na prezydenta i nie ma innych kandydatów? Wiem, że reszta się nie liczy, ale chyba jest jakiś plankton polityczny? |
| Sztej
|
Posted: 16 Wrz 2008 12:46:20 Ciągle tylko się słyszy o Baraku i Makkejnie, czy nikt inny nie kandyduje
na prezydenta i nie ma innych kandydatów? Wiem, że reszta się nie liczy, ale chyba jest jakiś plankton polityczny? W USA są dwie dominujące partie polityczne, więc jest dwóch kandydatów na prezydenta. Pozostali mają do powiedzenia tyle ile mają kandydatów na prezydenta. Czyli zero. http://pl.wikipedia.org/wiki/Partie_polityczne_Stan%C3%B3w_Zjednoczonych |
| moncjusz
|
Posted: 17 Wrz 2008 15:52:26 Ciągle tylko się słyszy o Baraku i Makkejnie, czy nikt inny nie
kandyduje na prezydenta i nie ma innych kandydatów? Wiem, że reszta się nie liczy, ale chyba jest jakiś plankton polityczny? W USA są dwie dominujące partie polityczne, więc jest dwóch kandydatów na prezydenta. Pozostali mają do powiedzenia tyle ile mają kandydatów na prezydenta. Czyli zero. Powoli w Polsce robi się to samo i zostanie tylko wybór pomiędzy PIS-republikanie(?) i PO-demokraci(?). Jednak przy wyborach na prezydenta pojawia się zawsze multum kandydatów, czasem nikomu nie znanych i o takich amerykańskich Kononowiczów mi chodzi, co na liście do wyboru będą tylko 2 nazwiska? W dodatku w Stanach jest jakiś popieprzony system wyborów i tak nieważne ile obywateli i jak będą głosować, tylko liczą się głosy jakichś wybranych przedstawicieli-delegatów. |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.010 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |