| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / USA - kraj miodem płynący ? / Jakie ubezpieczenie na wyjazd turystyczny |
| Autor | Wiadomość |
| Vaya
|
Posted: 11 Wrz 2008 21:51:06 Witam! Mam krotkie pytanie. Wkrotce lece do USA na miesiac pozwiedzac turystycznie. Chce kupic jakies sensowne ubezpieczenie turystyczne. Bylem w PZU i mi zaproponowali jakies tam ubezpieczenie Wojażer czy cos takiego do kwoty chyba 50 tys euro o ile pamietam (troche malo chyba?) i to na miesiac tam okolo 300 zl wychodzilo. Cenowo mi odpowiada , tyle ze nie wiem czy PZU mozna zaufac na taki wyjazd w razie czego (interesuje mnie zdrowotne na leczenie czy wypadki , do tego jakies OC , do tego moze ubezpieczenie bagazu itp.) U kogo jeszcze warto poszukac takiego ubezpieczenia ? Allianz ? A jesli nie to czy w PZU ma takie ubezpieczenie sens i mozna je wykupic i spac spokojnie ? Prosze o informacje jesli ktos cos wie :-) Dzieki i pozdrawiam ! |
| witek
|
Posted: 12 Wrz 2008 00:19:13 Witam!
Mam krotkie pytanie. Wkrotce lece do USA na miesiac pozwiedzac turystycznie. Chce kupic jakies sensowne ubezpieczenie turystyczne. Bylem w PZU i mi zaproponowali jakies tam ubezpieczenie Wojażer czy cos takiego do kwoty chyba 50 tys euro o ile pamietam (troche malo chyba?) i to na miesiac tam okolo 300 zl wychodzilo. Cenowo mi odpowiada , tyle ze nie wiem czy PZU mozna zaufac na taki wyjazd w razie czego (interesuje mnie zdrowotne na leczenie czy wypadki , do tego jakies OC , do tego moze ubezpieczenie bagazu itp.) U kogo jeszcze warto poszukac takiego ubezpieczenia ? Allianz ? A jesli nie to czy w PZU ma takie ubezpieczenie sens i mozna je wykupic i spac spokojnie ? Prosze o informacje jesli ktos cos wie :-) Dzieki i pozdrawiam ! USA wymaga (dla wiz np. studenckich) aby ubezpieczenie było minimum 50 tys USD. Dla turystycznych nie ma takich wymagań ale daje ci skalę porównania. Z praktyki wymaga się, tez aby firm ubezpieczeniowa miała jakiś tam rating na poziomie i swoje przedstawicielstwo w danym kraju. PZU nie jest taką złą firmą i z takim ubezpieczeniem możesz spać spokojnie. No powiedzmy. OD razu ci powiem, że z żadnym ubezpieczeniem nie możesz spać spokojnie, bo 1) przeczytaj w warunkach ubezpieczenia czego nie ubezpieczają, pewnie sporo znajdziesz co ciebie dotyczy. 2) zwróć uwagę, że o ile cię samochód rozjedzie i trafisz do szpitala to jeszcze jako tako będzie dobrze, po szpital zacznie cię leczyć, a potem dogadywać się z PZU, które mu zwróci pieniądze. natomiast wizyty lekarskie, lekarstwa są refundowane po powrocie do kraju na podstawie rachunków, a to oznacza, że najpierw musisz wyłożyć zapalenie płuc, to się przyszykuj na jakieś 200-300 dolarów w plecy od razu. Z tym, że najpierw będziesz musiał lekarzowi pokazać kasę, a dopiero potem on będzie chciał zobaczyć ciebie. Generalnie myśl o tym, że ubezpieczenie zadziała w miarę sensownie tylko w razie wypadku. Przy chodzeniu do lekarza, praktycznie nie jest przydatne do niczego. Co do kosztów szpitalnych. 50 tyś na złamaną rekę czy nogę wystarczy. Jak cię coś rozjedzie, to i tak pokryje to OC sprawcy, wiec o to się nie martw, nawet jakby było więcej. No chyba, że sprawca nie ma ubezpieczenia. Natomiast jak np. złapie cię zawał, to się kolego nawet w pół milionie możesz nie zmieścic. wg. mnie Wojażer nie jest taki zły, kiedys miałem jeszcze gerling, ale w praktyce nigdy nie miałem okazji z tego skorzystać. Korzystałem kiedyś w PZU z ubezpieczenia samochodu jak mi się za granicą rozkraczył i muszę przyznać, że byłem zadowolony. W Austrii. Bezgotówkowo załatwiona sprawa naprawy samochodu, bezsgotówkowo załatwiony hotel. Co prawda po paru wrzaskach, ale oddali nawet za połączenia z telefonu komórkowego do nich. Co do OC, to jakieś tam dają zwykle w pakiecie. Czy jest wystarczające? To zależy kogo rozjedziesz i ile samochodów rozwalisz i jakiego będziesz miał adwokata. Żadne ubezpieczenie nie jest wystarczające. Do drobych przypadków jest wystarczająco wysokie. |
| seth
|
Posted: 12 Wrz 2008 02:53:57 Witam!
Mam krotkie pytanie. Wkrotce lece do USA na miesiac pozwiedzac turystycznie. Chce kupic jakies sensowne ubezpieczenie turystyczne. Bylem w PZU i mi zaproponowali jakies tam ubezpieczenie Wojażer czy cos takiego do kwoty chyba 50 tys euro o ile pamietam (troche malo chyba?) i to na miesiac tam okolo 300 zl wychodzilo. Cenowo mi odpowiada , tyle ze nie wiem czy PZU mozna zaufac na taki wyjazd w razie czego (interesuje mnie zdrowotne na leczenie czy wypadki , do tego jakies OC , do tego moze ubezpieczenie bagazu itp.) U kogo jeszcze warto poszukac takiego ubezpieczenia ? Allianz ? A jesli nie to czy w PZU ma takie ubezpieczenie sens i mozna je wykupic i spac spokojnie ? Prosze o informacje jesli ktos cos wie :-) Dzieki i pozdrawiam ! Ostry bol brzucha (ubezpieczenie Allianz)tel do centrali ..." gdzie pan jest i jakie dolegliwosci...prosze poczekac oddzwonimy. Za godzine tel.-prosze jechac tu. Pani w okienku robi wielkie oczy. Jeszcze jeden tel (dobrze ze mialem kom), czekam ok. pol godz. Prosze wypelnic forme. Zadnych pieniedzy nikt nie chcial. pozdr! |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.426 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |