| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / USA - kraj miodem płynący ? / Ważność wizy a termin wyjazdu |
| Autor | Wiadomość |
| user1
|
Posted: 6 Wrz 2008 08:36:24 Witam i mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie podać mi obowiązującą regułę lub przytoczyć znany przykład. Załóżmy, że dostanę wizę B1 lub B1/B2 na rok i że wykorzystam ją na początku jej ważności na planowany krótki wyjazd na konferencję. Chodzi mi o to do kiedy - w stosunku do końca ważności takiej wizy - można wyjechać na nią ponownie i na jak długo? Czy ma przy tym znaczenie jaka to będzie wiza - B1 czy B1/B2? Wiem, że dają różnie. Paszport mam ważny jeszcze przez parę lat. Pozdrowienia |
| witek
|
Posted: 6 Wrz 2008 09:01:15 Witam i mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie
podać mi obowiązującą regułę lub przytoczyć znany przykład. Załóżmy, że dostanę wizę B1 lub B1/B2 na rok i że wykorzystam ją na początku jej ważności na planowany krótki wyjazd na konferencję. Chodzi mi o to do kiedy - w stosunku do końca ważności takiej wizy - można wyjechać na nią ponownie i na jak długo? do północy ostatniego dnia wazności wizy ma się twoja twarz stawić przed urzędnikiem imigracyjnym na lotnisku w USA. wyjechac (wjechać?) można na tak długo jaką datę wbije urzednik na I-94 jak się już będzie "na miejscu". (tudziesz spacerkiem do kanady lub meksyku). Fakt "nieważności" wizy jak już jesteś nie ma żadnego znaczenia. Ważna wiza jest potrzebna do wjazdu a nie do pobytu. Potem możesz ją nawet zjeść. Czy ma przy tym znaczenie jaka to będzie wiza -
B1 czy B1/B2? Wiem, że dają różnie. Nie ma znaczenia. Paszport mam ważny jeszcze przez parę lat.
ma byc jeszcze ważny minimum pół roku. |
| user1
|
Posted: 7 Wrz 2008 05:19:24 Bardzo dziękuję za informacje. Pozdrowienia. |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.009 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |