| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / USA - kraj miodem płynący ? / Kto czyta ta grupe? Polacy czy Amerykanie? |
| Autor | Wiadomość |
| do mi
|
Posted: 12 Sier 2008 13:51:41 Witam :) Pytanie jak w temacie. Chcialbym wiedziec, poniewaz zamierzam rozkrecic wlsny biznes i potrzebowalbym kogos tam na miejscu - w USA, kto zajalby sie pewnymi sprawami. Najbarziej intersuje mnie ktosz Polonii Amerykanskiej, poniewaz z Polakiem zawsze latwo sie dogadac. Dla ewentualnych zainteresowanych, o szczegolach napisze w korespondencji prywatnej. Pozdrawiam, Piotr. |
| Mithos
|
Posted: 12 Sier 2008 13:55:55 Najbarziej intersuje mnie ktosz Polonii Amerykanskiej, poniewaz z
Polakiem zawsze latwo sie dogadac. Ja w USA nigdy nie bylem ale z tego co pojedzilem sobie po Europie to wnioskuje, ze od Polakow poza granicami kraju najlepiej trzymac sie jak najdalej. |
| daszkiew2000
|
Posted: 12 Sier 2008 14:30:14 Najbarziej intersuje mnie ktosz Polonii Amerykanskiej, poniewaz z Polakiem zawsze latwo sie dogadac. Ja w USA nigdy nie bylem ale z tego co pojedzilem sobie po Europie to wnioskuje, ze od Polakow poza granicami kraju najlepiej trzymac sie jak najdalej. -- Mithos no, tak bo od polakow w polsce to nie ma jak sie trzymac jak najdalej |
| witek
|
Posted: 12 Sier 2008 15:12:13 Pytanie jak w temacie.
odpowiedz jak w temacie: Polacy. Chcialbym wiedziec, poniewaz zamierzam rozkrecic wlsny biznes i
potrzebowalbym kogos tam na miejscu - w USA, kto zajalby sie pewnymi sprawami. powodzenia Najbarziej intersuje mnie ktosz Polonii Amerykanskiej, poniewaz z
Polakiem zawsze latwo sie dogadac. Dla ewentualnych zainteresowanych, o szczegolach napisze w korespondencji prywatnej. Musiałbys trafić na jakiegoś frajera, albo miec dużo kasy, bo za darmo, to nikt nie ma na to czasu. |
| Mithos
|
Posted: 13 Sier 2008 15:42:19 no, tak bo od polakow w polsce to nie ma jak sie trzymac jak najdalej
Polak w Polsce zachowuje sie normalnie. Polak na emigracji, ktory mieszka tam jakis czas zachowuje sie wobec rodaka jak sku*wysyn. |
| do mi
|
Posted: 12 Sier 2008 21:22:11 Musiałbys trafić na jakiegoś frajera, albo miec dużo kasy, bo za darmo,
to nikt nie ma na to czasu. Nie koniecznie. Dobrze by nylo, gdyby ten ktos prowadzil jakis sklep badz firme. Wtedy moglibysmy sie dogadac co do wspolpracy, polegajacej na tym, ze ja normalnie kupowalbym od niego na fakture towary i sprzedawal je za posrednictwem mojej firmy tu, w Polsce. Wlasnie kogos takiego szukam. |
| witek
|
Posted: 12 Sier 2008 23:39:25 Musiałbys trafić na jakiegoś frajera, albo miec dużo kasy, bo za darmo,
to nikt nie ma na to czasu. Nie koniecznie. Dobrze by nylo, gdyby ten ktos prowadzil jakis sklep badz firme. Wtedy moglibysmy sie dogadac co do wspolpracy, polegajacej na tym, ze ja normalnie kupowalbym od niego na fakture towary i sprzedawal je za posrednictwem mojej firmy tu, w Polsce. Wlasnie kogos takiego szukam. czyli nie za darmo. |
| witek
|
Posted: 13 Sier 2008 16:30:36 no, tak bo od polakow w polsce to nie ma jak sie trzymac jak najdalej
Polak w Polsce zachowuje sie normalnie. Polak na emigracji, ktory mieszka tam jakis czas zachowuje sie wobec rodaka jak sku*wysyn. w Polak w Polsce też, tylko tego nie zauważasz bo się przyzwyczaiłeś. |
| daszkiew2000
|
Posted: 13 Sier 2008 18:04:24 no, tak bo od polakow w polsce to nie ma jak sie trzymac jak najdalej Polak w Polsce zachowuje sie normalnie. Polak na emigracji, ktory mieszka tam jakis czas zachowuje sie wobec rodaka jak sku*wysyn. -- Mithos mieszkam w stanach ponad 20 lat, wiec dobrze, ze tu pod reka (pod butem ?) nie mam w ogole innych polakow .......hehe |
| daszkiew2000
|
Posted: 13 Sier 2008 18:05:25 no, tak bo od polakow w polsce to nie ma jak sie trzymac jak najdalej Polak w Polsce zachowuje sie normalnie. Polak na emigracji, ktory mieszka tam jakis czas zachowuje sie wobec rodaka jak sku*wysyn. w Polak w Polsce też, tylko tego nie zauważasz bo się przyzwyczaiłeś. tzw. vidna obmana , he? |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.426 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |