| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / USA - kraj miodem płynący ? / tv z usa do polski |
| Autor | Wiadomość |
| Pafnucy
|
Posted: 5 Sier 2008 01:00:57 bylem dzisiaj w best buy i szukalismy jakiegos tv na 220v - ku mojemu zaskoczeniu nie bylo! gdzie moge kupic tv w usa zeby dzisial w europie? - nie interesuja mnie zadne transformatory czy przetwornice pradowe - te kombinacje odpadaja - to juz ma byc w samym tv. dzieki na info pozdrawiam |
| Prof.A.Nacja
|
Posted: 5 Sier 2008 13:45:09 bylem dzisiaj w best buy i szukalismy jakiegos tv na 220v - ku mojemu
zaskoczeniu nie bylo! bylam dzisiaj w Auchanie czy tez innym Realu i szukalam jakiegos tv na 110v- ku mojemu zaskoczeniu nie bylo! Gdzie moge kupic tv w europie zeby dzialal w us i nie interesuja mnie zadne transformatory czy przetwornice, to ma juz byc. |
| Mithos
|
Posted: 5 Sier 2008 20:33:58 bylem dzisiaj w best buy i szukalismy jakiegos tv na 220v - ku mojemu
zaskoczeniu nie bylo! gdzie moge kupic tv w usa zeby dzisial w europie? - nie interesuja mnie zadne transformatory czy przetwornice pradowe - te kombinacje odpadaja - to juz ma byc w samym tv. To, ze oplaca sie kupic w USA laptopa i zabrac do UE to wiem. Ale TV ?? Sensowny TV to conajmniej 40 cali. Jak to przewiezc ? |
| daszkiew2000
|
Posted: 5 Sier 2008 21:33:10 bylem dzisiaj w best buy i szukalismy jakiegos tv na 220v - ku mojemu zaskoczeniu nie bylo! gdzie moge kupic tv w usa zeby dzisial w europie? - nie interesuja mnie zadne transformatory czy przetwornice pradowe - te kombinacje odpadaja - to juz ma byc w samym tv. To, ze oplaca sie kupic w USA laptopa i zabrac do UE to wiem. Ale TV ?? Sensowny TV to conajmniej 40 cali. Jak to przewiezc ? -- Mithos napiecie to male piwo - gorzej, ze amerykanski system przekazu obrazu ( ntsc) nijak ma sie do europejskiego ( pal/secam) - odtwarzacze " wielosystemowe" kiedys widzialem i polactwo ciagnelo toto z podejrzanych sklepow w nowym jorku, ale telewizorow tego typu jakos nie przytrafilo mie sie spotkac....... |
| Pafnucy
|
Posted: 5 Sier 2008 21:55:53 To, ze oplaca sie kupic w USA laptopa i zabrac do UE to wiem. Ale TV ??
Sensowny TV to conajmniej 40 cali. Jak to przewiezc ? tym bym sie nie martwil - zapakuje wszystko w autko a pozniej w kontener - bedzie ok. Szukalem troche w archiwum i goscie pisali ze sprowadzili tv z usa i wszystko jest ok - ale gdzie kupili to wlasnie jest zagadka???? Wiem ze na pewno mozna kupic tv zarowno na 110 jak i na 220v - to funkcja przelaczenia lub funkcja automatycznego przestawienia sie na konkretna moc. Co do innego systemu to tez podobno da sie zrobic..... |
| Pafnucy
|
Posted: 5 Sier 2008 21:57:18 bylam dzisiaj w Auchanie czy tez innym Realu i szukalam jakiegos tv na
110v- ku mojemu zaskoczeniu nie bylo! Gdzie moge kupic tv w europie zeby dzialal w us i nie interesuja mnie zadne transformatory czy przetwornice, to ma juz byc. Pani juz dziekuje |
| Pafnucy
|
Posted: 5 Sier 2008 21:59:55 czy sie oplaca? - jak sie jest w stanach i zabiera sie wszystko na mienie przesiedlencze - to sie oplaca ( jak tylko bedzie to cos "robilo") |
| witek
|
Posted: 6 Sier 2008 03:23:41 bylem dzisiaj w best buy i szukalismy jakiegos tv na 220v - ku mojemu zaskoczeniu nie bylo! gdzie moge kupic tv w usa zeby dzisial w europie? - nie interesuja mnie zadne transformatory czy przetwornice pradowe - te kombinacje odpadaja - to juz ma byc w samym tv. To, ze oplaca sie kupic w USA laptopa i zabrac do UE to wiem. Ale TV ?? Sensowny TV to conajmniej 40 cali. Jak to przewiezc ? -- Mithos napiecie to male piwo - gorzej, ze amerykanski system przekazu obrazu ( ntsc) nijak ma sie do europejskiego ( pal/secam) - odtwarzacze " wielosystemowe" kiedys widzialem i polactwo ciagnelo toto z podejrzanych sklepow w nowym jorku, ale telewizorow tego typu jakos nie przytrafilo mie sie spotkac....... halo, ziemia, czas kupic nowy telewizor. |
| jakuboff
|
Posted: 6 Sier 2008 12:58:20 bylem dzisiaj w best buy i szukalismy jakiegos tv na 220v - ku mojemu
zaskoczeniu nie bylo! gdzie moge kupic tv w usa zeby dzisial w europie? Google wyrzuca duĹźo. A to przeglÄ daĹeĹ? MoĹźe przynajmniej jakieĹ modele uda Ci siÄ wytypowaÄ: Zwykle teĹź multisystem TVs obsĹugujÄ napiÄcia od 100-240: http://www.google.com/search?hl=en&safe=off&q=multisystem+tv&btnG=Search Ja ostatnio bratu wysĹaĹem do xbox360 lcd Protron, ktĂłry obsĹugiwaĹ peĹen zakres napiÄÄ. MusiaĹ tylko sobie kabel z wtyczkÄ dobraÄ. Nie pamiÄtam niestety modelu. http://images.google.com/images?um=1&hl=en&safe=off&q=protron+lcd&btnG=Search+Images ByĹ kupiony przez tv shop channel :) |
| Pafnucy
|
Posted: 6 Sier 2008 22:10:22 dziekuje jakuboff za info - to jest to :) |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.441 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |