| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / USA - kraj miodem płynący ? / Ile sie zarabia w stanach |
| Autor | Wiadomość |
| Klosia
|
Posted: 6 Lip 2008 09:46:04 Mam prosbe napiszczie tak szczerze ile sie zarobi w stanach - miesiecznie tak srednio na reke - zakladajac ze pracuje 50-60 godzin tygodniowo Mam na mysli proste roboty nie fachowcow czyli pomoc w kuchni sprzatanie, robota na budowie gdzies w fabryce przy maszynie czyli to co moze robic polak zaraz po przyjezdzie |
| witek
|
Posted: 6 Lip 2008 17:19:35 Mam prosbe napiszczie tak szczerze ile sie zarobi w stanach - miesiecznie
tak srednio na reke - zakladajac ze pracuje 50-60 godzin tygodniowo Mam na mysli proste roboty nie fachowcow czyli pomoc w kuchni sprzatanie, robota na budowie gdzies w fabryce przy maszynie czyli to co moze robic polak zaraz po przyjezdzie 5.25 na godzinę, od tego odlicz podatek, ubezpieczenie, średnio zwykle jakieś 30%. Z czasem dostaniesz więcej. W duzych metropoliach możesz dostać więcej. Jakies 10 dolarów na godzinę na rękę. W każdym razie bez fachu to będzieszs trawę jadł na pewno na początek. |
| daszkiew2000
|
Posted: 7 Lip 2008 16:00:47 Mam prosbe napiszczie tak szczerze ile sie zarobi w stanach - miesiecznie
tak srednio na reke - zakladajac ze pracuje 50-60 godzin tygodniowo Mam na mysli proste roboty nie fachowcow czyli pomoc w kuchni sprzatanie, robota na budowie gdzies w fabryce przy maszynie czyli to co moze robic polak zaraz po przyjezdzie -- minimalna stawka godzinowa zalezy od stanu - np w ohio wynosi o ile pamietam $ 6.85; jednakze jesli pracujesz jako np kelner ( otzymujesz napiwki) stawka moze byc mniejsza - tak jednak aby " per saldo" nadal nie byla mniejsza niz " minimum wage" - w razie czego pracodawca doplaca.......hehe; jesli chodzi o stawki " na czarno" to naprawde nie mam pojecia |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.012 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |