| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Londyn - jak tu jest / Ryanair Escape Prepaid |
| Autor | Wiadomość |
| miodu
|
Posted: 23 Lut 2010 02:51:02 Ktoś już z tego korzystał? Trochę mnie irytuje że skończyły się czasy gdy byłem w stanie oblecieć że na chwilę obecną nie da się zejść poniżej 20 funtów (inna sprawa że co tydzień wywalam 70 na oystera). Ponieważ miałem w planach dużo podróżować w tym roku, aby poszerzać horyzonty, kusi mnie opcja braku opłat manipulacynych, które skaziły nawet moją visę electron. Jesli ktoś korzystał z tego Escape, bardzo był bym wdzięczny jeśli podzieli się opinią na jej temat |
| Payol
|
Posted: 23 Lut 2010 09:36:53 Jesli ktoś korzystał z tego Escape, bardzo był bym wdzięczny jeśli
podzieli się opinią na jej temat Jest sporo takich kart, z tego co czytalem ryanowa jest najdrozsza ;) http://www.what-prepaid-card.co.uk/ na: pl.rec.turystyka.tramping masz dyskusje z punktu widzenia PL, tam zdaje sie dziala neteller. peace Payol http://www.TouchTheWorld.blox.pl |
| frank.castle0407@googlemail.com
|
Posted: 23 Lut 2010 11:51:41 Ktoś już z tego korzystał?
Trochę mnie irytuje że skończyły się czasy gdy byłem w stanie oblecieć że na chwilę obecną nie da się zejść poniżej 20 funtów (inna sprawa że co tydzień wywalam 70 na oystera). Ponieważ miałem w planach dużo podróżować w tym roku, aby poszerzać horyzonty, kusi mnie opcja braku opłat manipulacynych, które skaziły nawet moją visę electron. Jesli ktoś korzystał z tego Escape, bardzo był bym wdzięczny jeśli podzieli się opinią na jej temat Ryanair to najwiekszy syf. Rok temu stwierdzilem, ze tanie latanie sie skonczylo i z gory zakladam, ze bilety beda kosztowaly min. 80 funtow. 180 jesli wybiore BA albo LOT. |
|
Posted: 23 Lut 2010 11:55:54 Trochę mnie irytuje że skończyły się czasy gdy byłem w stanie oblecieć
że na chwilę obecną nie da się zejść poniżej 20 funtów (inna sprawa że co tydzień wywalam 70 na oystera). Jaka masz przejazdowke? Najdrozsza? Strefy 1-9 + Watford Junction? http://www.tfl.gov.uk/tickets/faresandtickets/seasontickets/4805.aspx |
| Alojzik
|
Posted: 23 Lut 2010 11:59:33 Ryanair to najwiekszy syf. Rok temu stwierdzilem, ze tanie latanie sie
a czemuż takie wnioski, drogi Watsonie? |
| Payol
|
Posted: 23 Lut 2010 12:02:19 Ryanair to najwiekszy syf. Rok temu stwierdzilem, ze tanie latanie sie
skonczylo i z gory zakladam, ze bilety beda kosztowaly min. 80 funtow. 180 jesli wybiore BA albo LOT. Mowisz o wasatych Romanach ktorzy chca leciec do domu (patrz kierunek Polska) w weekend z pelnym bagazem za 20 funtow? Bo jezeli tak, to masz racje dla nich sie skonczylo. Ale jezeli chcesz z plecakiem wyskoczyc w Alpy, czy tez polezec na weekendzie na plazy w Hiszpani, to uwierz mi dla ludzi ktorzy lubia podrozowac, ani Ryan nie jest syfem a na dodatek istnieje dalej cos takiego jak tanie latanie. Ale w poprzednich watkach pisales juz o wygodzie, jak to mowia: jeden woli dlubac w nosie a drugi puszczac latawce, nic nie wyklucza faktu ze obaj sa szczesliwi :) peace Payol http://www.TouchTheWorld.blox.pl ps. Wyglada ze Escape z phone4u wyglada najlepiej w tej ofercie - zamierzam ja sobie zamowic. |
| Alojzik
|
Posted: 23 Lut 2010 12:17:04 Mowisz o wasatych Romanach ktorzy chca leciec do domu (patrz kierunek
Polska) w weekend z pelnym bagazem za 20 funtow? Bo jezeli tak, to masz racje dla nich sie skonczylo. Ale jezeli chcesz z plecakiem nawet na kierunku do/z Polski z pełnym bagażem potrafi być tańszy, właśnie obliczałem przelot i wyszedł mimo wszystko najtaniej. Poległ tylko na braku inne lotnisko, co zabijało finansowo cały plan - zostawienie samochodu na kilka dni na lotnisku jest wciąż sporo tańsze niż jakiekolwiek dojazdy. |
| pmlb
|
Posted: 23 Lut 2010 15:30:01 Ryanair to najwiekszy syf. Rok temu stwierdzilem, ze tanie latanie sie
skonczylo i z gory zakladam, ze bilety beda kosztowaly min. 80 funtow. 180 jesli wybiore BA albo LOT. Mowisz o wasatych Romanach ktorzy chca leciec do domu (patrz kierunek Polska) w weekend z pelnym bagazem za 20 funtow? Bo jezeli tak, to Wina nie lezy po stronie Ryanair a po strnie polskiej W Polsce podniesiono oplaty lotniskowe o ponad 1000%!!! To efekty w biletach sa. W Polsce sa chyba najwyzsze oplaty lotniskowe w UE. |
|
Posted: 23 Lut 2010 17:28:06 Wina nie lezy po stronie Ryanair a po strnie polskiej
W Polsce podniesiono oplaty lotniskowe o ponad 1000%!!! To efekty w biletach sa. W Polsce sa chyba najwyzsze oplaty lotniskowe w UE. A Tym razem podasz cyferki? bo moze miales na mysli ok. 200% a nie 1000%? "Władze lotniska w Warszawie jednostronnie, bez konsultacji z zainteresowanymi stronami, z dniem 28 marca 2009 dwukrotnie zwiększyły opłaty lotniskowe - z 30 do 60 złotych. Jednocześnie wzrosły także opłaty nawigacyjne i handlingowe, co w rezultacie przyczyniło się do zwiększenia całkowitego kosztu o 34 zł w przeliczeniu na jednego pasażera." Wiadomo, 200% brzmi strasznie, ale podwyzka z 6 na 12 funtow juz nie. Wiec slucham, na ktorym lotnisku oplaty lotniskowe wzrosly 10cio krotnie? Nudzisz... ale nawijaj! Posty sie nabijaja! :) |
| pmlb
|
Posted: 23 Lut 2010 21:11:54 Wina nie lezy po stronie Ryanair a po strnie polskiej
W Polsce podniesiono oplaty lotniskowe o ponad 1000%!!! To efekty w biletach sa. W Polsce sa chyba najwyzsze oplaty lotniskowe w UE. A Tym razem podasz cyferki? bo moze miales na mysli ok. 200% a nie 1000%? -------------------------------------------------------------------------- Nie mialem na mysli 1000% (tysiac) a zrodla poszukaj sam, jestes wszak tamim znafca wszestkiego, potrafisz sie tu obrocic i tam to znajdziesz... Jak nie znajdzisz to cienki bolek jestes... coz wiecej? "Władze lotniska w Warszawie jednostronnie, bez konsultacji z zainteresowanymi stronami, z dniem 28 marca 2009 dwukrotnie zwiększyły opłaty lotniskowe - z 30 do 60 złotych. Jednocześnie wzrosły także opłaty nawigacyjne i handlingowe, co w rezultacie przyczyniło się do zwiększenia całkowitego kosztu o 34 zł w przeliczeniu na jednego pasażera." Wiadomo, 200% brzmi strasznie, ale podwyzka z 6 na 12 funtow juz nie. Wiec slucham, na ktorym lotnisku oplaty lotniskowe wzrosly 10cio krotnie? Nudzisz... ale nawijaj! Posty sie nabijaja! :) |
|
Posted: 24 Lut 2010 00:39:07 ROTFL!!!!!!
Nast pny naiwny ROTFL^2
Ale rozwin, bo tez bym sie posmial? :) co nie znaczy, e dojazd jest najgorszy.
Przy okazji - Stansted jest najta szym lotniskiem, r wnie dla pasa er w hmm, no to juz zalezy kto gdzie mieszka. dla mnie jest zupelnie nie trafione. Mam miec lot o 6:30 na przyklad, Dojazd na Stansted zajmie mi 60 minut przy zerowym ruchu, 90 minut przy jakims tam ruchu. Wiec liczac koszty dojazdu itd. okazuje sie byc drozsze dla mnie niz Heathrow, do ktorego dojade w 30 minut. Ale ciekawia mnie bardziej te rotfle :) |
| Hants
|
Posted: 24 Lut 2010 01:23:59 Skoro wierzysz w płatne toalety i miejsca stojące, to powinieneś uwierzyć
również w to: http://manageria.gazeta.pl/manageria/1,85811,5340435,Prezes_Ryanair__W_klasie_biznes_zaoferujemy_seks_oralny.html teoretycznie powinno ci to zrekompensować płatną ubikację i (nomen omen) stanie. buahahaha! Alojzik wraca do formy :-) |
| Payol
|
Posted: 24 Lut 2010 10:36:33 Ale rozwin, bo tez bym sie posmial? :)
Alojzik Ci juz wyltumaczyl, ale ja tez sie usmiechnalem, to o czym napisales :) hmm, no to juz zalezy kto gdzie mieszka. dla mnie jest zupelnie nie
trafione. Mam miec lot o 6:30 na przyklad, Dojazd na Stansted zajmie mi 60 minut przy zerowym ruchu, 90 minut przy jakims tam ruchu. Wiec liczac koszty dojazdu itd. okazuje sie byc drozsze dla mnie niz Heathrow, do ktorego dojade w 30 minut. Ja mieszkam na Ealingu, na Heatrow mam 20 minut metrem, tylko... np Lot ma zdaje sie wylot cos kolo 7, wiec zapomnij zwlaszcza na weekendzie o metrze, tak wczesnie nie jezdzi (zakladajac, ze musisz byc 2 godziny przed odlotem - ja musze) Pozostaja jakies dziwne kombinacje autobusami, albo cab - cab to koszt ok 15-20 funtow. Sam lot (nie biorac pod uwage specjalnych dat jak swieta) jest srednio ok 50-100 funtow drozszy. Teraz popatrz na Stansted - sporo lotow do pl jest z samego rana ( ja nie lubie spac wiec dla mnie to wygoda - zwlaszcza ze pozniej mam caly dzien w pl) Dojazd z Ealingu w nocy to ok 1h. Stansted ma genialny parking pink elephant - koszt to ok 5-6 funtow za dzien. Lecac na weekend wydatek rzedu 15 + paliwo. Dla mnie to duza wygoda, wsiadam w auto, zostawiam na parkingu, autobus podwozi mnie pod same drzwi portu lotniczego. Dalej patrzac, na Stansted sporo miejsca, sporo sklepow (bardzo fajne oferty w sklepie z perfumami) plus Starbucks i Pub weatherspoon, w terminalach gdzie czekasz juz na samolot takze bary, sklepy. Teoretycznie mam najdalej na to lotnisko, ale w praktyce najbardziej lubie z niego latac. A na sam koniec dochodzimy po raz kolejny do sedna sprawy :) Ty jak pisales lubisz wygody, wiec za pewne za nie jestes wstanie zaplacic 100-150 funtow wiecej, ja tam wole wydac ta kase na kolejny lot Ryanairem - gdzies tam gdzie jeszcze nie bylem :) peace Payol http://www.TouchTheWorld.blox.pl |
| whitey
|
Posted: 24 Lut 2010 11:37:02 buahahaha!
Alojzik wraca do formy :-) ale Aojzik dalej wkurza mnie, ze szczegolami hodowli sie nie dzieli! moze tylko karmi i to jest metoda? kto go tam wie. w kazdym razie jakas rekompensata sie nalezy, za notoryczne wyciaganie z kf. tym bardziej ze sam zawsze gardluje zeby nie wyciagac ;-) pozdrawiam |
| miodu
|
Posted: 3 Mar 2010 08:47:27 Trochę mnie irytuje że skończyły się czasy gdy byłem w stanie oblecieć
że na chwilę obecną nie da się zejść poniżej 20 funtów (inna sprawa że co tydzień wywalam 70 na oystera). Jaka masz przejazdowke? Najdrozsza? Strefy 1-9 + Watford Junction? http://www.tfl.gov.uk/tickets/faresandtickets/seasontickets/4805.aspx Właśnie o ten cholerny Watford Junction się rozchodzi. Oczywiście mógłbym kombinować z autobusami, co już zresztą robiłem gdy jechałem na interview i nie miałem gwarancji że dostanę posadkę, ale jednak różnica w czasie podróży i jej jakości jest nieporównywalna. Od wyjścia z domu do odpalenia komputera biurowego to ok 55 minut. Ryanair powinien przejchąć hasło od Media Markt - nie dla idiotów. Jeśli pozna się zagrywki tej linii, to można w dosyć łatwy sposób latać za bezcen. Najtańszy przelot Ryanair jaki pamiętam kosztował mnie 7 funtów - powrotny. Ale to nie rekord. Pamietam jak wizzair otworzy połączenia z Ukrainą, i miał promocje. Wtedy kupiłem bilez z Kijowa do Londynu za... 9 hryvien, czyli jakieś 4.5 złotego. Dopóki nie siedziałem w samolocie nie byłem pewien czy to jest możliwe. A wracając do tematu, to jak działa ta karta? Zamawiam kartę i robię na nią przelew dowolnej kwoty, z której potem korzystam wedle uznania, np właśnie kupując bilety Ryanair? Chyba się zdecyduję, tym bardziej że chyba czeka mnie intensywne dolatywanie do UK w ciągu najbliższych kilku tygodni. |
| Payol
|
Posted: 3 Mar 2010 08:59:44 A wracając do tematu, to jak działa ta karta? Zamawiam kartę i robię
na nią przelew dowolnej kwoty, z której potem korzystam wedle uznania, np właśnie kupując bilety Ryanair? Chyba się zdecyduję, tym bardziej że chyba czeka mnie intensywne dolatywanie do UK w ciągu najbliższych kilku tygodni. Bylem w phone4u i zakupilem karte. Calosc kosztuje 20 funtow, ale od razu 10 przelewaja na karte, wiec koszt to 10 funtow. Wplaty gotowka w phone4u - bezplatne, wplaty przelewem - bezplatne. Placenie karta w internecie i tu wazne tak w sklepach UK jak i EU - bezplatne. Takze za loty, hotele etc. Karta ma miesieczny limit 650 funtow, mozesz zrobic upgrade do 1650 za free, albo do 3000 za 4.99. Dodatkowo, sporo znizesz, gdy placisz ta karta. Teraz minus (oplaty) - wyplata w bankomacie w UK - 0.99 - wyplaty poza UK - 2 funty - zasilenie konta na poczcie: 0.99 - doladowanie w punktach PP 3% wartosci. Reasumujac - jezeli wplacasz na karte przelewem badz gotowka w sklepie phone4u to nie ponosisz zadnych kosztow - a kupujac bilet powrotny w Ryanie karta cie sie zwraca przy pierwszym zakupie biletu. Dla party karta zarabia juz przy zakupie pierwszego lotu, dlatego tez sie zdecydowalem bo Ryan ma bardzo ciekawa wiosne cenowa :) Malta czy Maroko za mniej niz 50 funtow to jest okazja - chyba sie skusze :) peace Payol http://www.TouchTheWorld.blox.pl |
| miodu
|
Posted: 3 Mar 2010 09:24:14 A wracając do tematu, to jak działa ta karta? Zamawiam kartę i robię
na nią przelew dowolnej kwoty, z której potem korzystam wedle uznania, np właśnie kupując bilety Ryanair? Chyba się zdecyduję, tym bardziej że chyba czeka mnie intensywne dolatywanie do UK w ciągu najbliższych kilku tygodni. Bylem w phone4u i zakupilem karte. Calosc kosztuje 20 funtow, ale od razu 10 przelewaja na karte, wiec koszt to 10 funtow. Wplaty gotowka w phone4u - bezplatne, wplaty przelewem - bezplatne. Placenie karta w internecie i tu wazne tak w sklepach UK jak i EU - bezplatne. Takze za loty, hotele etc. Karta ma miesieczny limit 650 funtow, mozesz zrobic upgrade do 1650 za free, albo do 3000 za 4.99. Dodatkowo, sporo znizesz, gdy placisz ta karta. Teraz minus (oplaty) - wyplata w bankomacie w UK - 0.99 - wyplaty poza UK - 2 funty - zasilenie konta na poczcie: 0.99 - doladowanie w punktach PP 3% wartosci. Reasumujac - jezeli wplacasz na karte przelewem badz gotowka w sklepie phone4u to nie ponosisz zadnych kosztow - a kupujac bilet powrotny w Ryanie karta cie sie zwraca przy pierwszym zakupie biletu. Dla party karta zarabia juz przy zakupie pierwszego lotu, dlatego tez sie zdecydowalem bo Ryan ma bardzo ciekawa wiosne cenowa :) Malta czy Maroko za mniej niz 50 funtow to jest okazja - chyba sie skusze :) peace Payolhttp://www.TouchTheWorld.blox.pl O! Jak na phones4u mam alergię, tak chyba powinienem to przemyśleć, bo ta karta służyłaby mi tylko i wyłącznie do płatności przez internet. |
| pmlb
|
Posted: 3 Mar 2010 10:10:18 Trochę mnie irytuje że skończyły się czasy gdy byłem w stanie oblecieć
że na chwilę obecną nie da się zejść poniżej 20 funtów (inna sprawa że co tydzień wywalam 70 na oystera). Jaka masz przejazdowke? Najdrozsza? Strefy 1-9 + Watford Junction? http://www.tfl.gov.uk/tickets/faresandtickets/seasontickets/4805.aspx Właśnie o ten cholerny Watford Junction się rozchodzi. Oczywiście mógłbym kombinować z autobusami, co już zresztą robiłem gdy jechałem na interview i nie miałem gwarancji że dostanę posadkę, ale jednak różnica w czasie podróży i jej jakości jest nieporównywalna. Od wyjścia z domu do odpalenia komputera biurowego to ok 55 minut. --------------------------------------------------------------------------------- Nie wiem jak teraz, ale swegop czasu tak ze 5 lat wstecz byly szybkie pociagi zatrzymujace sie na Clapam junction, Olimpia, Wembley Central i Watford J (to byly ich przystanki, byly to pociagi daleko bierzne). Z Wembley Central na Watford J jechalo sie ok 10 minut:))) Bilet z tego co pamietam to kosztowal mniej niz na silverlink. Najlepsza strona do sprawdzenia polaczen to: http://www.transportdirect.info polecam. |
| Payol
|
Posted: 3 Mar 2010 10:41:48 O! Jak na phones4u mam alergię, tak chyba powinienem to przemyśleć, bo
ta karta służyłaby mi tylko i wyłącznie do płatności przez internet. Hehe to witam w klubie :) Po rocznej przygodzie z ta firma powiedzialem nigdy wiecej.... jak to sie mowi: nigdy nie mow nigdy :P No a co do platnosci to dokladnie tak samo jak u Ciebie, jak ryan wprowadzi oplate za ta karte - pojdzie do szuflady, dlatego nie robilem upgrade, wzialem podstawowa wersje, z limitem. peace Payol http://www.TouchTheWorld.blox.pl |
| miodu
|
Posted: 3 Mar 2010 20:09:47 Nie wiem jak teraz, ale swegop czasu tak ze 5 lat wstecz byly szybkie
pociagi zatrzymujace sie na Clapam junction, Olimpia, Wembley Central i Watford J (to byly ich przystanki, byly to pociagi daleko bierzne). Z Wembley Central na Watford J jechalo sie ok 10 minut:))) Bilet z tego co pamietam to kosztowal mniej niz na silverlink. Najlepsza strona do sprawdzenia polaczen to:http://www.transportdirect.info polecam. Nadal są, i teoretycznie to lepszy wybór, bo trasa omija strefe 1, a cena biletu to 45 tygodniowo. Problem tylko w tym że jeździ on co godzinę, podczas gdy przez euston mam ogromną dowolność. Payol - moje przygody z phones4u ograniczyły się tylko do próby zrobienia ze mnie debila w stylu "mamy tylko dziś wyjątkową promocję, tak, mamy ten telefon ale to już ostatni jaki mamy!" i oczywiście sprzedawca-murzyn który śmieje się ze wszystkiego co mu powiesz, co chyba tylko na mnie nie działa, bo zamiast czuć się fajnie (w końcu każde moje słowo rozbawia czarnucha do łez! jestem niesamowicie dowcipny!!), jestem zażenowany i zwyczajnie odczuwam dyskomfort. Co do karty zrobię tak samo jak Ty, wersja podstawowa, duży limiti i tylko dla rezerwacji. |
| Morris Starling
|
Posted: 4 Mar 2010 10:57:52 Nadal są, i teoretycznie to lepszy wybór, bo trasa omija strefe 1, a
cena biletu to 45 tygodniowo. Problem tylko w tym że jeździ on co godzinę, podczas gdy przez euston mam ogromną dowolność. moze warto pomyslec o przeprowadzce? Jesli wydajesz 70 funtow na transport co tydzien, to zobacz, mieszkajac blizej pracy - dojezdzajac np. rowerem oszczedzasz 300 funtow mcznie, nie? |
| miodu
|
Posted: 8 Mar 2010 12:55:37 Nadal sÄ
, i teoretycznie to lepszy wybĂłr, bo trasa omija strefe 1, a
cena biletu to 45 tygodniowo. Problem tylko w tym Ĺźe jeĹşdzi on co godzinÄ, podczas gdy przez euston mam ogromnÄ dowolnoĹÄ. moze warto pomyslec o przeprowadzce? Jesli wydajesz 70 funtow na transport co tydzien, to zobacz, mieszkajac blizej pracy - dojezdzajac np. rowerem oszczedzasz 300 funtow mcznie, nie? Byc moze, ale raz ze to tymczasowe mieszkanie, 2 ze - mam nadzieje - tymczasowa praca. Jednak Londyn to nie tylko praca za ÂŁÂŁÂŁ, ale tez nocne zycie, a mieszkajac w takim Watford, ograniczam sie bardzo. Jest bialo, to fakt, ale za malo sie dzieje. |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.632 miniBB.net © 2001-2010 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + katrina + op7 + giełda + kinia + |