| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Londyn - jak tu jest / ciekawe co jeszcze idzie w paczkach ? |
| Autor | Wiadomość |
| Cygnus
|
Posted: 3 Lip 2009 08:21:54 |
| payol
|
Posted: 3 Lip 2009 08:40:30 niestety zablokowane mam bbc w pracy :) ale chcetnie bym poczytal jak by ktos chociaz fragment wklei :) dodam, ze haman zablokowal mi takze cale .pl i to juz moze podpadac pod jakies przepisy? bo np de, be, fr dziala wiec dlaczego tylko pl? :) Niestety nie moge juz zbytnio fikac bo bylem na dywaniku za proxy i inne takie :) peace Payol |
| whitey
|
Posted: 3 Lip 2009 08:54:29 niestety zablokowane mam bbc w pracy :) ale chcetnie bym poczytal jak
by ktos chociaz fragment wklei :) Scorpions surprise Polish customs Scorpions found by Polish customs inspectors in parcel from Hong Kong - 1/7/2009 A student said the scorpions were for his exotic animal collection Polish customs officers were surprised to find live scorpions in a parcel from Hong Kong supposed to contain toys. The small parcel held 39 scorpions, 32 of them still alive, customs The package was being sent to a 24-year-old student in Wroclaw who told police he wanted to add the scorpions to his collection of exotic animals. A Customs Poland spokeswoman told AFP the low declared value of the "toys" aroused the suspicion of agents. The declaration form on the parcel, filled out by the sender in Hong Kong, stated that the box contained toys worth $17 (Ł10). "We usually check packages we have doubts about, for example ones where the declared value does not correspond with the declared content," the spokeswoman, Aldona Wegrzynowicz, said. "This time we had a hunch." A vet has identified the scorpions as Mesobuthus martensii - a moderately dangerous variety - AFP said. The student could be fined $16,000 (Ł10,000) for violating customs laws. |
| whitey
|
Posted: 3 Lip 2009 08:58:19 niestety zablokowane mam bbc w pracy :) ale chcetnie bym poczytal jak
by ktos chociaz fragment wklei :) BTW nie wiem czy to legalne tak wklejac calosc, ale w sumie to jakas pierdulka jest ;-P. do czytania tylko to wez sobie jakies konto unixowe zaloz i przez konsole zapodawaj jak chcesz, albo tuneluj do swojej chaty proxy jakims bezpiecznym/egzotycznym protokolem, albo VPN+VNC, albo jakas siec bezprzewodowa jest w zasiegu ktora mozna "wykorzystac". jest wiele metod zeby admina oszwabic ;-). daj znac jak jestes zainteresowany to cos poradzimy ;-). |
| payol
|
Posted: 3 Lip 2009 09:39:48 niestety zablokowane mam bbc w pracy :) ale chcetnie bym poczytal jak
by ktos chociaz fragment wklei :) BTW nie wiem czy to legalne tak wklejac calosc, ale w sumie to jakas pierdulka jest ;-P. do czytania tylko to wez sobie jakies konto unixowe zaloz i przez konsole zapodawaj jak chcesz, albo tuneluj do swojej chaty proxy jakims bezpiecznym/egzotycznym protokolem, albo VPN+VNC, albo jakas siec bezprzewodowa jest w zasiegu ktora mozna "wykorzystac". jest wiele metod zeby admina oszwabic ;-). daj znac jak jestes zainteresowany to cos poradzimy ;-). -- whitey dzieki za txt :) ja troche z chin tez biore ale tu w angli chyba slabiej sprawdzaja :) bo paczki notorycznie przychodza np 10 media playerow jako urodzinowy prezent :) Co do internetu: Z laptopa i ipoda spokojnie mam wszystko, wyciagnalem klucze do firmowej sieci wifi ktora nie ma blokad na pl, ale laptopa na lunchu tylko odpalam a od ipoda oczy bola na mase jak sie wiecej czyta. Natomiast tzw sluzbowy komp jest dosc mocno monitorowany. VNC serwer jako zdalny podglad maja, a do tego do blokowania stron: DansGuardian. Ssh nie odpale, telnetu raczej tez nie, mysle ze kazde dziwniejsze polaczenie bedzie wylapywane. Wrzucilem sobie firefox bo o dziwo moglem zainstalowac, do tego adds proxy i spoxik smigalem, ale wyczaili to, no i mialem rozmowe z szefem, mialem przysiegac ze nie bede wchodzil na strony na ktore nie da sie wejsc :) Powiedzial ze nastepnym razem juz bedziemy musieli wejsc na droge oficjalnego upomnienia. Dlatego w wyjatkowych okolicznosciach laduje sie przez proxy, ale tylko w wyjatkowych. Pozostaly mi strony polskie z .com .info i kilka niezablokowanych angielskich :) no i grupy heh przez google groups :) Probowalem odpalic czytnik z pendriva ale nie porcie 80. Ale do puki google groups dziala nie kombinuje wiecej z grupami. Ale... o tym tunelowaniu do domu to moglbys cos wiecej napisac :) peace Payol |
| whitey
|
Posted: 3 Lip 2009 10:48:48 polaczenie bedzie wylapywane. Wrzucilem sobie firefox bo o dziwo
moglem zainstalowac, do tego adds proxy i spoxik smigalem, ale wyczaili to, no i mialem rozmowe z szefem, mialem przysiegac ze nie bede wchodzil na strony na ktore nie da sie wejsc :) Powiedzial ze nie no ale jak przysiegales... ;-). |
| Marek M
|
Posted: 4 Lip 2009 06:45:41 Natomiast tzw sluzbowy komp jest dosc mocno monitorowany. VNC serwer
jako zdalny podglad maja, a do tego do blokowania stron: DansGuardian. Ssh nie odpale, telnetu raczej tez nie, mysle ze kazde dziwniejsze polaczenie bedzie wylapywane. Wrzucilem sobie firefox bo o dziwo moglem zainstalowac, do tego adds proxy i spoxik smigalem, ale wyczaili to, no i mialem rozmowe z szefem, mialem przysiegac ze nie bede wchodzil na strony na ktore nie da sie wejsc :) Powiedzial ze nastepnym razem juz bedziemy musieli wejsc na droge oficjalnego upomnienia. Dlatego w wyjatkowych okolicznosciach laduje sie przez proxy, ale tylko w wyjatkowych. Pozostaly mi strony polskie z .com .info i kilka niezablokowanych angielskich :) no i grupy heh przez google groups :) Probowalem odpalic czytnik z pendriva ale nie porcie 80. Ale do puki google groups dziala nie kombinuje wiecej z grupami. Ale... o tym tunelowaniu do domu to moglbys cos wiecej napisac :) :-)))) zostaje Ci jakikolwiek czas na prace ??? :-))))) mm |
| whitey
|
Posted: 6 Lip 2009 07:59:44 zostaje Ci jakikolwiek czas na prace ??? :-)))))
nie dosc ze pewnie mu zostaje to jest wydajniejszy i mniej problemowy niz jego koledzy rodowici ;-)))) |
| payol
|
Posted: 6 Lip 2009 08:09:00 :-))))
zostaje Ci jakikolwiek czas na prace ??? :-))))) mm Hmm no powiem ci ze dalej sie nudze :) a robie juz robote swoja i za Irlandczyka ktory siedzi tu tylko i wylacznie bo ma duzy staz i nikt go nie ruszy :) Wszystko kwestia jak sobie prace zorganizujesz. Dlatego szukam czego do poczytania w necie :) ot taka organizacja czasu pracy :) Wilk syty i owca cala. peace Payol |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.373 miniBB.net © 2001-2010 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + katrina + op7 + giełda + kinia + |