| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Londyn - jak tu jest / niemowlak w uk |
| Autor | Wiadomość |
| Piotr
|
Posted: 1 Lip 2009 11:53:05 Pytanie do rodzicow majacych pociechy : Jak czesto moze matka wychodzic z pracy gdy dzwonia z przedszkola ze dziecko ma goraczke i trzeba je zabrac a dodatkowo nastepnego dnia nie mozna poslac go do przedszkola (takie sa restrykcje przedszkola) i matka musi z nim zostac? Oczywiscie telefon bezposrednio wykonywany do pracy - oficjalny. czy sa jakies ograniczenia w ilosci dni, czy pracodawca ma prawo do nie pozwolenia na wyjscie takiej osoby? |
| cherokee
|
Posted: 1 Lip 2009 16:24:44 zostac? Oczywiscie telefon bezposrednio wykonywany do pracy - oficjalny. czy
sa jakies ograniczenia w ilosci dni, czy pracodawca ma prawo do nie pozwolenia na wyjscie takiej osoby? ZTCP masz dwa tygodnie opieki _bezplatnej_ w ciagu pierwszych trzech lat zycia dziecka. Zawsze masz emergency AL do wziecia, przynajmniej ja tak mam w pracy i zawsze slysze "no problem". Jesli firma jest "family friendly" i ma to zapisane w misji, jak council i NHS, to maja obowiazek ci udzielic urlopu. W innych przypadkach to raczej jak w Polsce, jak ci sie zachcialo dziecka, to twoj problem. pozdr cherokee |
| whitey
|
Posted: 1 Lip 2009 16:30:34 ZTCP masz dwa tygodnie opieki _bezplatnej_ w ciagu pierwszych trzech lat
zycia dziecka. Zawsze masz emergency AL do wziecia, przynajmniej ja tak mam w pracy i zawsze slysze "no problem". Jesli firma jest "family friendly" i ma to zapisane w misji, jak council i NHS, to maja obowiazek ci udzielic urlopu. W innych przypadkach to raczej jak w Polsce, jak ci sie zachcialo dziecka, to twoj problem. WOW dobrze wiedziec, ja myslalem ze oni tutaj z defaultu family friendly pozdrawiam |
| rajcelem
|
Posted: 1 Lip 2009 16:35:58 Pytanie do rodzicow majacych pociechy :
Jak czesto moze matka wychodzic z pracy gdy dzwonia z przedszkola ze dziecko ma goraczke i trzeba je zabrac a dodatkowo nastepnego dnia nie mozna poslac go do przedszkola (takie sa restrykcje przedszkola) i matka musi z nim zostac? Oczywiscie telefon bezposrednio wykonywany do pracy - oficjalny. czy sa jakies ograniczenia w ilosci dni, czy pracodawca ma prawo do nie pozwolenia na wyjscie takiej osoby? ochrzciłeś już dziecko synu? |
| cherokee
|
Posted: 1 Lip 2009 19:26:54 ZTCP masz dwa tygodnie opieki _bezplatnej_ w ciagu pierwszych trzech lat
zycia dziecka. http://research.dwp.gov.uk/advisers/ni17a/intro/ Time off for dependants Employees have the right to take a reasonable amount of time off work to deal with certain unexpected emergencies involving a dependant. The right to request flexible working Parents of children under the age of 6 or of disabled children under 18 have the right to request flexible working patterns. Employers are required to give such requests serious consideration and may only turn down such requests if they follow a set procedure and are able to justify the decision. cher. |
| cherokee
|
Posted: 1 Lip 2009 19:29:04 ZTCP masz dwa tygodnie opieki _bezplatnej_ w ciagu pierwszych trzech lat
zycia dziecka. Troche inaczej niz myslalam: http://www.direct.gov.uk/en/Parents/Moneyandworkentitlements/Parentalleaveandpay/DG_10029416 pozdr cherokee |
| cherokee
|
Posted: 1 Lip 2009 19:32:58 Pytanie do rodzicow majacych pociechy :
Jak czesto moze matka wychodzic z pracy gdy dzwonia z przedszkola ze dziecko ma goraczke http://www.direct.gov.uk/en/Employment/Employees/Timeoffandholidays/DG_10026555 a w przypadkach naglych mozesz wcale wolnego nie dostac. pozdr cherokee |
| Piotr
|
Posted: 1 Lip 2009 21:07:11 Troche inaczej niz myslalam: http://www.direct.gov.uk/en/Parents/Moneyandworkentitlements/Parentalleaveandpay/DG_10029416 Wielkie dzieki cherokee za informacje i linka. Pozdrawiam serdecznie. Piotr |
| Szymon von Ulezalka
|
Posted: 2 Lip 2009 22:24:53 Pytanie do rodzicow majacych pociechy : Jak czesto moze matka wychodzic z pracy gdy dzwonia z przedszkola ze dziecko ma goraczke i trzeba je zabrac a dodatkowo nastepnego dnia nie mozna poslac go do przedszkola (takie sa restrykcje przedszkola) i matka musi z nim zostac? Oczywiscie telefon bezposrednio wykonywany do pracy - oficjalny. czy sa jakies ograniczenia w ilosci dni, czy pracodawca ma prawo do nie pozwolenia na wyjscie takiej osoby? ochrzciłeś już dziecko synu? o, na ten watek tez przylazles? |
| Mirek
|
Posted: 5 Lip 2009 11:53:53 Użytkownik Szymon von Ulezalka napisał: Pytanie do rodzicow majacych pociechy : Jak czesto moze matka wychodzic z pracy gdy dzwonia z przedszkola ze dziecko ma goraczke i trzeba je zabrac a dodatkowo nastepnego dnia nie mozna poslac go do przedszkola (takie sa restrykcje przedszkola) i matka musi z nim zostac? Oczywiscie telefon bezposrednio wykonywany do pracy - oficjalny. czy sa jakies ograniczenia w ilosci dni, czy pracodawca ma prawo do nie pozwolenia na wyjscie takiej osoby? ochrzciłeś już dziecko synu? o, na ten watek tez przylazles? przylazłem za smrodem z pisdy twojej starej |
| Szymon von Ulezalka
|
Posted: 5 Lip 2009 12:43:04 przylazłem za smrodem z pisdy twojej starej
o, tupniuj jeszcze nozka |
| Mirek
|
Posted: 5 Lip 2009 23:05:08 Użytkownik Szymon von Ulezalka napisał: przylazłem za smrodem z pisdy twojej starej
o, tupniuj jeszcze nozka tup |
| Lucek Rogowiecki
|
Posted: 6 Lip 2009 13:13:19 Użytkownik Szymon von Ulezalka napisał:
przylazłem za smrodem z pisdy twojej starej
o, tupniuj jeszcze nozka tup HAHAHAHA :DDD |
| Alfons Kwasigroch
|
Posted: 6 Lip 2009 16:15:59 przylazłem za smrodem z pisdy twojej starej
o, tupniuj jeszcze nozka ty masz coś z głową ? |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.420 miniBB.net © 2001-2010 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + katrina + op7 + giełda + katma + |