| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Londyn - jak tu jest / Poivy.com a wykorzystywanie darmowych minut z kontraktu |
| Autor | Wiadomość |
| R2
|
Posted: 4 Paź 2008 13:02:08 Witam, jakis czas temu pytalem o jakis sposób który pozwoli na wykorzystywanie darmowych minut z abonamentu i ktos napisal wlasnie o Poivy.com, ze wystarczy zarejestrowac sie i wpisac swój nr telefonu i nastepnie dzwonic przez nr dostepowy wykorzystujac darmowe minuty, ale po kilku wykonanych w ten sposób polaczeniach w sluchawce slysze , ze wykorzystalem juz swój limit darmowych polaczen i zebym wykupil kredyt. Czy ktos zna jakis naprawde darmowy sposób na wykorzystanie darmowych minut do Polski? |
| Hants
|
Posted: 4 Paź 2008 13:37:49 Moje najnowsze odkrycie Skype w three. Kosztuje to niestety 10 funtow miesiecznie, ale familia z Polandu moze do Ciebie dzwonic "na komorke" za free |
| Andrzej
|
Posted: 5 Paź 2008 07:20:10 Witam, jakis czas temu pytalem o jakis sposób który pozwoli na
wykorzystywanie darmowych minut z abonamentu i ktos napisal wlasnie o Poivy.com, ze wystarczy zarejestrowac sie i wpisac swój nr telefonu i nastepnie dzwonic przez nr dostepowy wykorzystujac darmowe minuty, ale po kilku wykonanych w ten sposób polaczeniach w sluchawce slysze , ze wykorzystalem juz swój limit darmowych polaczen i zebym wykupil kredyt. Czy ktos zna jakis naprawde darmowy sposób na wykorzystanie darmowych minut do Polski? Po zarejestrowaniu się na poivy masz za darmo tylko kilka minut do wykorzystania na stacjonarne w Polsce, UK i wielu innych krajach. Korzystać z poivy można na kilka sposobów. Z komputera podobnie jak z skype i dzwonić na komórki i stacjonarne. Korzystając z bramki voip - wtedy komputer może być wyłączony i dzwonisz przez zwykły aparat telefoniczny ale oczywiście bramka jest podłączona do internetu. Można jeszcze z komórek korzystając z dostępnych sieci wifi Oraz z callback. W ostatnim przypadku lepsze rozwiązanie jest nonoh.net dlatego że tam za zestawienie połączenia nie jest pobierana opłata inicjacyjna. A w innych np. poivy za inicjacje połączenia w callback jest pobierana opłata 5 ct. Tylko że nonoh ma tylko 200 minut w tygodniu free oraz gdy w callbacku to się dzieli na pół o ile to będą stacjonarne bo połączenie idzie na dwa numery telefonu. Ale to dobre rozwiązanie dla ludzi co mają kiepski net a mają zwykły telefon w domu. Co do poivy to daje 300 minut tygodniowo rozmów free na kraje ukazane w spisie przez okres 120 dni. By było to możliwe potrzebne jest doładowanie konta np. kwotą 5 euro netto (np. przez mój sklep lub na priva ) lub jeżeli samodzielnie to kwotą minimum 10 euro netto. Te kwoty są też do wykorzystania na kierunki płatne i komórki. Więc nie przepadają. Jeszcze jedna praktyczna uwaga. Może się zdarzyć że mimo tego że masz jeszcze darmowe dni ale nie masz już pieniędzy na koncie bo wygadałeś na komórki to i darmowe zostaną zablokowane i trzeba wtedy ponownie doładować konto. No jeżeli na koncie będzie choć z 50 ct to bez problemu będziesz mógł dzwonić przez te 120 dni (4 miesiące) do 300 minut tygodniowo (dokładnie 300 minut na każde 7 dni liczone codziennie) Z praktycznych rzeczy może się zdarzyć jeszcze jedna rzecz. Dlatego że naruszano zasady betamaxu i wykorzystywano go do różnych centralek itp by zarabiać dodatkowe pieniądze, to z półtora roku temu wprowadzono limit tych 300 minut na jeden login lub jedno IP i zdarza się że jak ktoś ma IP zewnętrzne NIE unikalne to wtedy może mu się zdarzyć mniej darmowych minut bo może być tak że na tym samym IP ktoś też korzysta np. z poivy i... ich minuty się sumują. Rozwiązanie to albo unikalne IP albo założenie konta w innym klonie betamaxu (spis jest np. u mnie na stronie podanej niżej) który może być mniej znany więc nikt inny nie będzie miał jego na tym samym IP ( w Polsce zdarza się to w neostradzie i netti oraz czasem w sieciach kablowych ). Możliwe jest też dzwonienie między kontami różnych klonów betamaxa bez limitu. Fajna rzecz jak się korzysta z bramki voip i ma się dodany w bramce login znajomego i dzwoni się do niego przez słuchawkę wybierając numer skrócony a nie zalicza to się do limitu bezpłatnych minut i jest bez ograniczeń. W UK można za 1 euro wykupić dodatkowo do konta numer telefonu na który inni mogą dzwonić i o ile to jest też z któregoś klona firmy na ten numer to też nie jest liczone do limitu tych minut free. Czyli bez ograniczeń. W każdym razie oferta jest fajna. U mnie dzieci przez telefon odrabiają lekcje z babcią w Polsce (używam bramki) Możliwe też jest, szczególnie jak ma się bramkę voip by ustawić sobie numer przychodzący w Polsce za darmo lub za niewielką opłatę miesięczną Za darmo w www.tlenofon.pl, płatne np. Oczywiście softowo też można to ustawić na komputerze. Rzecz o tyle fajna że ktoś dzwoni np. na numer łódzki a podnosi się słuchawkę w innym kraju Ja sam tak mam. Akurat ustawiłem numer łódzki a odbieram w Wilnie. Pozdrawiam z Wilna Andrzej PS. W razie jakiś pytań podajcie na priva numer stacjonarny to przedzwonię i wytłumaczę dostępniej. |
| R2
|
Posted: 5 Paź 2008 10:04:39 Co do poivy to daje 300 minut tygodniowo rozmów free na kraje ukazane w
spisie przez okres 120 dni. By było to możliwe potrzebne jest doładowanie konta np. kwotą 5 euro netto (np. przez mój sklep lub na priva ) lub jeżeli samodzielnie to kwotą minimum 10 euro netto. a dlaczego u Ciebie mozna za 5 euro doładowac poivy a na stronie minimalnie za 10 euro? i czy jak doładuje za 5 euro u Ciebie to czy okres darmowych minut to też będzie 120 minut tak jak w przypadku doładowania za 10 euro?. |
| Andrzej
|
Posted: 5 Paź 2008 11:04:56 Co do poivy to daje 300 minut tygodniowo rozmów free na kraje ukazane w
spisie przez okres 120 dni. By było to możliwe potrzebne jest doładowanie konta np. kwotą 5 euro netto (np. przez mój sklep lub na priva ) lub jeżeli samodzielnie to kwotą minimum 10 euro netto. a dlaczego u Ciebie mozna za 5 euro doładowac poivy a na stronie minimalnie za 10 euro? i czy jak doładuje za 5 euro u Ciebie to czy okres darmowych minut to też będzie 120 minut tak jak w przypadku doładowania za 10 euro?. Bo ja jestem resellerem. Jeżeli chodzi o te stare klony betamaxu to będzie np. 120 dni. W poivy np. na stronie betamaxu napisane jest 90 a u mnie będzie 120 dni, voipdiscount też 120 ale np. poivy będzie 60 dni. W sumie w sklepie jest tam opisane na które klony ile dni i ile minut (ceny obecne radzę sprawdzać w porównywarce http://backsla.sh/betamax ) Ale w razie wątpliwości radzę się mnie pytać Doładowanie na priva to 25 zł za 5 euro netto (6 brutto prawie) i nie trzeba płacić dodatkowych tych opłat. Z praktycznych rzeczy jeszcze to że można doładować do max 365 dni, czyli np. poivy 3x5 euro netto da 360 dni ale jeżeli akurat ten doładuje się 4x5 to da tylko 365 dni. Więcej nie można. Pozdrawiam Andrzej |
| Andrzej
|
Posted: 5 Paź 2008 11:08:33 a dlaczego u Ciebie mozna za 5 euro doładowac poivy a na stronie minimalnie za 10 euro? i czy jak doładuje za 5 euro u Ciebie to czy okres darmowych minut to też będzie 120 minut tak jak w przypadku doładowania za 10 euro?. Tam jest nie 120 minut a 120 DNI i 300 minut na każde 7 dni czyli jak na maxa wygadywać to przez ten okres ponad 5 tys minut. No i kasa do wygadania Aha... jeżeli przekroczy się limit w danym tygodniu na jeden login lub jedno IP to taryfikuje po 1 ct netto w ten dzień. Andrzej |
| Cezar
|
Posted: 5 Paź 2008 11:15:16 Z praktycznych rzeczy jeszcze to że można doładować do max 365 dni,
czyli np. poivy 3x5 euro netto da 360 dni ale jeżeli akurat ten doładuje się 4x5 to da tylko 365 dni. Więcej nie można. Radzil bym jednak nie wykupywac tak dlugiego okresu. Operatorzy komorkowi czesto blokuja numery call-through bo przynosza one dla nich straty. c. |
| A Tennyson
|
Posted: 5 Paź 2008 11:26:49 Za darmo w www.tlenofon.pl
Za darmo i g... dostajesz. Zdaje sie mam jeszcze konto VoIP w tlenofonie, ze srodkami ktorych nie wykorzystam... Numer lokalny kosztowal 50zl i przez jakis czas dzialal potem kaprysil. Kiedy skontaktowalem sie z helpdeskiem to mi powiedzieli, ze moj dostawca internetu blokuje mi porty... Byla to bzdura, bo faktycznie usluga raz dzialala raz nie. Zwrocilem sie do dostawcy i mimo tego, ze nie musieli wytlumaczyli mi wszystko w bardzo przejrzysty sposob. Teraz mam spokoj, uzywam easycall i mam warszawski numer lokalny. Oferuja wprawdzie mniejsza pule polskich numerow lokalnych ale przynajmniej wszystko jest OK. Jest tez jeszcze fajna usluga w easycall - dzwonienie na Skype. Za jakies smieszne pieniadze aktywujesz sobie specjalny numer powiazany z konkretnym uzytkownikiem skype i dzwonisz. Zadnego uzywania darmowych minut, czy cos takiego. Wszystko idzie przez VoIP. Sposob zaplaty dla easycall jest wiesniacki - karta przez jakis lokalny serwis platniczy w Polce zadajacy podania PESEL oprocz danych potrzebnych do przeprowadzenia transakcji. :-D Jak masz koto bankowe w Polsce to mozna przez nie robic wplaty. Jesli chodzi o hardware, to uzywam bramki SPA3102-UK, ale tych typow jest mnostwo. Polecam jednak Linksys na ukladach Sipura. Menu konfiguracyjne moze sie wydawac zajeb... trudne ale to tylko na pierwszy rzut oka. Zreszta dostawca VoIP wszytko powinien podac. Te bramki sa naprawde miodzio! Nie ma roznicy w jakosci porownujac ze standardowa linia. Softfony sie nie sprawdzily ze wzgledu na kiepska jakosc polaczen. |
| Andrzej
|
Posted: 5 Paź 2008 11:43:43 Za darmo w www.tlenofon.pl
Za darmo i g... dostajesz. Fakt, że z tej darmowej ludzie nie zawsze są zadowoleni Ja sam nie używam Jesli chodzi o hardware, to uzywam bramki SPA3102-UK, ale tych typow jest mnostwo. Polecam jednak Linksys na ukladach Sipura. Menu konfiguracyjne moze sie wydawac zajeb... trudne ale to tylko na pierwszy rzut oka. Zreszta dostawca VoIP wszytko powinien podac. Te bramki sa naprawde miodzio! Nie ma roznicy w jakosci porownujac ze standardowa linia. Softfony sie nie sprawdzily ze wzgledu na kiepska jakosc polaczen. Ja używam fritze, uważam że najfajniejsze. Poczytać można www.fritzbox.pl ale tam drogo. Przeważnie ludzie kupują na ebayu w De bo tam za grosze można kupić a gwarancja i tak 5 lat nie zależnie gdzie kupione i gdzie się znajduje sprzęt. Tam dużo fajnych rzeczy. No i można ustawić do 10 kont, można się wdzwaniać na bramkę (nie wiem jak jest w UK ale w polsce można u operatora gsm wybrać numer stacjonarny na który można z komórki dzwonić za darmo i taki numer ustawia się na fritzu i wdzwania się na ten numer na fritza i dalej wychodzi np. przez poivy i de facto z komórki dzwoni się po UK, Polsce itp za darmo. Andrzej |
| Hants
|
Posted: 5 Paź 2008 11:46:09 Komorka w three z "nielimitowanym (do 1 Gb) internetem" i skype w aparacie. |
| Andrzej
|
Posted: 5 Paź 2008 11:47:20 Z praktycznych rzeczy jeszcze to że można doładować do max 365 dni,
czyli np. poivy 3x5 euro netto da 360 dni ale jeżeli akurat ten doładuje się 4x5 to da tylko 365 dni. Więcej nie można. Radzil bym jednak nie wykupywac tak dlugiego okresu. Operatorzy komorkowi czesto blokuja numery call-through bo przynosza one dla nich straty. c. ???? Ale co to ma do rzeczy ???? Znam dziesiątki ludzi co mieli wykupione na rok i przedłużają na następny i tak od 3 lat (odkąd tym się zajmuje i korzystam). Wyjścia na komórki i tak przecież nie są przez login tylko przez pośredników u których betamax wykupuje np. dzwonienie na telefony w PL. Jedyne z jakiego względu nie opłaca się czasem na taki długi okres to jeżeli się nie chce dzwonić na stacjonarne (bo te free przeważnie są na stacjonarne) ale na komórki a na komórki bywa że zmieniają się ceny to wtedy warto po jakimś czasie zmienić na innego operatora betamaxu Andrzej |
| JoAnna
|
Posted: 5 Paź 2008 11:48:43 Czy ktos zna jakis naprawde darmowy sposób na wykorzystanie darmowych minut do
Polski? Ja korzystam z tego nr 01793238280 ale od jakiegoś czasu działa niestety tylko w weekendy. Ściąga mi z darmowych min (tel mam w o2) pozdrawiam JA |
| Cezar
|
Posted: 5 Paź 2008 12:04:27 ???? Ale co to ma do rzeczy ????
To ma do rzeczy ze pytajacy chce aby mogl dzwonic ze swojej komorki uzywajac darmowe minuty swojego operatora. Bedzie musial wiec, wdzwaniac sie na numer betamax a takie numery sa szybko wychwytywane przez takich operatorow i blokowane. c. |
| Andrzej
|
Posted: 5 Paź 2008 14:16:30 ???? Ale co to ma do rzeczy ????
To ma do rzeczy ze pytajacy chce aby mogl dzwonic ze swojej komorki uzywajac darmowe minuty swojego operatora. Bedzie musial wiec, wdzwaniac sie na numer betamax a takie numery sa szybko wychwytywane przez takich operatorow i blokowane. c. Ok, tego nie załapałem. Chodzi o numer dostępowy. Akurat jedyny wariant którego nie sugeruje. Nie bardzo to działa i nie zawsze. Andrzej |
| Marek
|
Posted: 6 Paź 2008 08:58:58 Doładowanie na priva to 25 zł za 5 euro netto (6 brutto prawie)
Zara zaraz, policzmy... 25 / 6 (*prawie*) = 4.17 (*prawie*) Biorac pod uwage ze od dawna juz jest ponizej 3.5 zl za euro... to ciekawy jest ten kurs euro u ciebie. |
| eMJot
|
Posted: 6 Paź 2008 16:15:54 topupdiscount.co.uk MJ |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.639 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |