| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Londyn - jak tu jest / bad references |
| Autor | Wiadomość |
| KlekS
|
Posted: 30 Wrz 2008 08:15:40 Mam małe pytanie. Pracowałem rok temu w Irlandii i niestety wylano mnie dyscyplinarnie za wykorzystywanie sprzętu w firmie (byłem portierem i bawiłem się komputerem który tam stał). Obecnie znów chce się tam udać, ale wszyscy sprawdzają referencje z poprzedniego miejsca pracy, poza tym trzeba przedstawić zaświadczenie podatkowe, a tam jest nazwa poprzedniego pracodawcy, więc nie mogę zataić tego miejsca pracy. Czy przez tą plamę już nigdy nie dostanę pracy na wyspie? Co zrobić? |
| Hants
|
Posted: 30 Wrz 2008 09:45:36 Niekoniecznie. Zwyczajowo albo referencje sie daje, albo nie - wiec moze ktos to oleje.. Choc na portiera w firmie telekomunikacyjnej to juz raczej nie masz szans.. |
| A Tennyson
|
Posted: 30 Wrz 2008 11:12:37 trzeba przedstawić zaświadczenie podatkowe
Jesli masz na mysli P45 to nie musisz go przedstawiac nastepnemu pracodawcy, nawet jesli zaczynasz prace w tym samym roku podatkowym. Wysylasz go do Revenue. Przeczytaj dokladnie instrukcje na tym formularzu. Jesli zaczynasz prace w trakcie roku podatkowego i nie miales zadnych dochodow, zgubiles albo albo nie dostales P45, wypelniasz P46. |
| cherokee
|
Posted: 30 Wrz 2008 14:29:21 Wysylasz go do Revenue. Przeczytaj dokladnie instrukcje na tym formularzu.
ZTCP jest napisane, ktore strony zachowac, a ktore dac wlasnie pracodawcy. Co do referencji - zwyczajowo nie daje sie zlych, moga co dac typu - staral sie itp, albo po prostu pracowal, wykonywal takie to a takie obowiazki.I tyle. pozdr cherokee |
| go!
|
Posted: 2 Paź 2008 10:46:56 a tam jest nazwa
poprzedniego pracodawcy, więc nie mogę zataić tego miejsca pracy. Czy przez tą plamę już nigdy nie dostanę pracy na wyspie? Co zrobić? Referencje? Daj spokoj.. Napisz w CV normalnie nr tel (najlepiej kom) swojego poprzedniego menadzera czy supervisora (przy jego imieniu). Jesli beda chcieli potwierdzac telefonicznie fakt twojego zatrudnienia i dowiedziec sie o tobie czegos wiecej to zadzwonia, a wtedy mozesz liczyc ze twoj poprzedni pracodawca wystawi ci dobre referencje, jak to przewaznie ma miejsce. Chyba ze zapamietal cie i do tego wyjatkowo paskudnie.. |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.428 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |