| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Londyn - jak tu jest / Koszmar z referencjami |
| Autor | Wiadomość |
| Vec Est. 2003
|
Posted: 26 Wrz 2008 11:53:51 Zona zmienia prace. W miejscu gdzie pracuje obecnie twierdza ze referencje zostaly wyslane do nowego pracodawcy ponad 2 tyg temu. Nowy pracodawca nie moze pchnac procedury, bo referencji nie otrzymal. Listy wyslane klasa pierwsza nie ida 2tyg, docieraja nastepnego dnia. Catch 22 I kogo tu ubic w morde? |
| whitey
|
Posted: 26 Wrz 2008 12:02:46 Zona zmienia prace.
W miejscu gdzie pracuje obecnie twierdza ze referencje zostaly wyslane do nowego pracodawcy ponad 2 tyg temu. Nowy pracodawca nie moze pchnac procedury, bo referencji nie otrzymal. Listy wyslane klasa pierwsza nie ida 2tyg, docieraja nastepnego dnia. Catch 22 I kogo tu ubic w morde? ja bym stawial w kolejnosci 1. zapomnieli wyslac 2. royal ich mac mail zagubil |
| Alojzik
|
Posted: 26 Wrz 2008 12:05:25 Zona zmienia prace.
W miejscu gdzie pracuje obecnie twierdza ze referencje zostaly wyslane do nowego pracodawcy ponad 2 tyg temu. Nowy pracodawca nie moze pchnac procedury, bo referencji nie otrzymal. Listy wyslane klasa pierwsza nie ida 2tyg, docieraja nastepnego dnia. Catch 22 I kogo tu ubic w morde? Siebie :-) Takie rzeczy robi się własnoręcznie - prosi się o papier i samemu dostarcza. Ja właśnie będę opierdzielał agenta od nieruchomości, bo wynajął pieprzonych darmozjadów którzy na zrobienie 4 telefonów i wysłanie 4 maili zmarnowali już 1.5 tygodnia, za to skwapliwie wysyłali maile, że można dostać update dzwoniąc do nich pod numer premium rate. |
| danjak123
|
Posted: 26 Wrz 2008 13:42:53 Zona zmienia prace. W miejscu gdzie pracuje obecnie twierdza ze referencje zostaly wyslane do nowego pracodawcy ponad 2 tyg temu. Nowy pracodawca nie moze pchnac procedury, bo referencji nie otrzymal. Listy wyslane klasa pierwsza nie ida 2tyg, docieraja nastepnego dnia. Catch 22 I kogo tu ubic w morde? ja bym stawial w kolejnosci 1. zapomnieli wyslac 2. royal ich mac mail zagubil -- whitey w moim przypadku byla to praca i moj zajebisty manager jego mac ;) Dan |
| Marek
|
Posted: 26 Wrz 2008 14:18:07 Catch 22
I kogo tu ubic w morde? A po co od razu bic? Tak jak ktos napisal, zdarza sie... Nie mozna poprosic zeby wyslali to samo jeszcze raz? |
| Alojzik
|
Posted: 26 Wrz 2008 14:21:28 A po co od razu bic? Tak jak ktos napisal, zdarza sie...
Nie mozna poprosic zeby wyslali to samo jeszcze raz? Po pierwsze przyzwyczaić się, że angole są bardziej manana niż latynosi. Tylko kurde niestety czasem jest taka sytuacja, że trzeba coś załatwić na już. |
| danjak123
|
Posted: 26 Wrz 2008 15:47:41 Tylko kurde niestety czasem jest taka sytuacja, że trzeba coś załatwić na
już. I od tego sa Polacy ;) Ja mam tak w pracy - jesli trzeba zrobic cos szybko to zawsze dostaje to ja jako dodatkowe zadanie. normalka Dan |
| Vec Est. 2003
|
Posted: 26 Wrz 2008 16:51:09 A po co od razu bic? Tak jak ktos napisal, zdarza sie...
Do Marka: Marek, zdarza sie to mi pierdnac w przedpokoju, wracajac po pracy do domu, i z zaskocznia zdebiec... ...zdebiec z zaskocznia obecnoscia nieprzewidzianych gosci, ktorzy nie mniej zaskoczeni ode mnie wlasnie uslyszeli mojego farta. A sprawa nieszczesnych referencji ciagnie sie juz od polowy sierpnia. Najpierw byl problem kto je ma/moze wystawic bo agencja nie wystawia, jako ze nie moze bezposrednio ocenic pracy. W miejscu w ktorym zona pracuje (a ktore nalezy do wojska) kazdy tlumaczyl sie ze jest MOD employee- ministry of defence i dlatego nie ma uprawnien do oceny i wystawiania referencji pracownikom zewnetrznym. W koncu poinformowali ja ze referencje wyslali, ale juz kto je wystawil nie bylo wiadomo, mimo ze prosba o nie byla prosba imienna- tzn list byl zatulowany imiennie. To bylo gdzies na poczatku wrzesnia... No i tak... chyba ze to faktycznie RM zawalilo. Co do farta jest moral- Czuwajcie bo niewiecie kiedy Gosc przyjdzie! Pzdr slawek |
| danjak123
|
Posted: 29 Wrz 2008 12:13:01 Marek, zdarza sie to mi pierdnac w przedpokoju, wracajac po pracy do domu,
i z zaskocznia zdebiec... ...zdebiec z zaskocznia obecnoscia nieprzewidzianych gosci, ktorzy nie mniej zaskoczeni ode mnie wlasnie uslyszeli mojego farta. trafny komentarz. nic dodac, nic ujac ostanio przyszedl do mnie engineer naprawic antene na dachu i pytal mnie o rodakow chetnych do pracy z nim Zapytalem dlaczego chce akurat polakow. W odpowiedzi uslyszalem: "w tym kraju to juz nikt nie chce pracowac" Wiec lenistwo angoli jest wytykane nawet przez nich samych... Dan |
| Adam from B
|
Posted: 1 Paź 2008 08:10:28 ostanio przyszedl do mnie engineer naprawic antene na dachu i pytal
mnie o rodakow chetnych do pracy z nim Zapytalem dlaczego chce akurat polakow. W odpowiedzi uslyszalem: "w tym kraju to juz nikt nie chce pracowac" Masz kontakt do tego goscia. Anteny to moja specjalnosc. Ile zaplaci? |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.433 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |