| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Londyn - jak tu jest / Mobilny internet - kilka pytan |
| Autor | Wiadomość |
| Jan-xx
|
Posted: 26 Wrz 2008 02:37:13 Hej! Rozwazam zainstalowanie mobilnego internetu. Jaka mozecie polecic siec, jesli chodzi o predkosc i zasieg? Mam komorke na abonament w trojce. Czy jest mozliwosc wynegocjowania w zwiazku z tym w tej sieci lepszej oferty dot. mobilnego netu? Czy w ogole mobilny internet ma sens - czy jest odpowiednio wydajny, ze mozna bez kurwicy serfowac po necie? Mam przed soba na papierze oferte do pewnego laptopa. Pisze tam "T-Mobile, data: unlimited* *Fair usage policy applies to T-Mobile tarifs Czy to oznacza, ze jest limit? Ile GB miesiecznie potrzeba czlowiekowi, ktory kilka godzin dziennie (powiedzmy 3 godziny) przeglada strony, wysyla mejle bez grafiki, rozmawia na komunikatorach tekstowych, czyta grupy? Dzieki i pozdrawiam! |
| whitey
|
Posted: 26 Wrz 2008 08:10:11 Rozwazam zainstalowanie mobilnego internetu. Jaka mozecie polecic siec,
jesli chodzi o predkosc i zasieg? Mam komorke na abonament w trojce. Czy jest mozliwosc wynegocjowania w zwiazku z tym w tej sieci lepszej oferty dot. mobilnego netu? Czy w ogole mobilny internet ma sens - czy jest odpowiednio wydajny, ze mozna bez kurwicy serfowac po necie? we wczesniejszych watkach bylo o tym ze zalezy od zasiegu. imslabszy masz tym wieksze prawdopodobienstwo kurwicy, albo internet powiedzym tylko w jednym miejscu w domu ja nie mam zbyt wielkich doswiadczen w tej materii i mialem stycznosc jedynie z orange, ale przy normalnym sygnale dzialalo ok na pierwszy rzut oka, tzn odpalilem kilka standardowych stronek. moze ktos sie wypowie kto takie cos ma. ja jedynie kolesiowi to konfigurowalem Mam przed soba na papierze oferte do pewnego laptopa. Pisze tam "T-Mobile, data: unlimited* *Fair usage policy applies to T-Mobile tarifs pewnie chodzi o to ze nie bedziesz zasysal torrentow w godzinach szczytu czyli 20-23 albo cos w ten desen Czy to oznacza, ze jest limit?
Ile GB miesiecznie potrzeba czlowiekowi, ktory kilka godzin dziennie (powiedzmy 3 godziny) przeglada strony, wysyla mejle bez grafiki, rozmawia na komunikatorach tekstowych, czyta grupy? przy takim uzywaniu to 2-3GB transferu miesiecznie bedziesz mial max |
| Rafael 3D
|
Posted: 26 Wrz 2008 11:30:20 Ile GB miesiecznie potrzeba czlowiekowi, ktory kilka godzin dziennie
(powiedzmy 3 godziny) przeglada strony, wysyla mejle bez grafiki, rozmawia na komunikatorach tekstowych, czyta grupy? Posiadam abo w T-Mobile. 15 funtow miesiecznie, limit 3GB. Trudno jest to przekroczyc przy takim korzystaniu jakie planujesz. Watpie czy dostaniesz jakies znizki nawet jesli jestes juz w T_Mobile, te 15 funtow to i tak jest "promocja", na rachunku miesiecznym figuruje taka pozycja jak discount (bez ktorego mialo by miesiecznie wynosic ok. 25 funtow). Dostaniesz od nich USB stick, radze wziasc model "bez kabelka" (nowszy). Licz sie z tym iz czesto wogole nie bedziesz mogl otworzyc nawet strony www, zas innym razem bedzie zrywac polaczenie... Predkosc deklarowana do 8Mbit, praktycznie synchronizuje sie przy 7,2Mbit pozdr. |
| eMJot
|
Posted: 1 Paź 2008 23:35:35 serdecznie odradzam mam taki mobilny internet i bardzo dobry zasieg w moim pokoju. czasem nie da sie prostej storny otworzyc. a co do limitow to ja mam 3G i to wystarcza na strony mejle, usnet no i czasem troceh youtube np. z limitem da sie zyc, ale nie z taka jakoascia co do znizki w trojce: mialem u nich telefon i nie bylo szans zeby dali mi jakis upust na broadband, ale pewnie kazdego traktowac moga indywidualnie pozdrawiam MJ |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.421 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |