| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Życie poza polską - emigracja / Prośba |
| Autor | Wiadomość |
| Tomasz
|
Posted: 23 Mar 2006 10:32:44 CZesc Moze wiecie jak w Irlandii nazywa się inżynier od instalacji w budynkach (instalacja wentylacji, klimatyzacji, ogrzewnictwa, ciepłej i zimnej wody, kanalizacji) chodzi mi o to jakie hasło wpisać w wyszukiwarkach pracy. Pozdrawiam Tomasz |
| Bischoop
|
Posted: 23 Mar 2006 13:27:17 Dnia panskiego czw, 23 mar 2006 o 10:32 GMT Tomasz wygrazmolił(a): CZesc
Moze wiecie jak w Irlandii nazywa się inżynier od instalacji w budynkach (instalacja wentylacji, klimatyzacji, ogrzewnictwa, ciepłej i zimnej wody, kanalizacji) chodzi mi o to jakie hasło wpisać w wyszukiwarkach pracy. Pozdrawiam Tomasz Te inzynier, angielskiego sie poucz. |
| Rick Ardo
|
Posted: 26 Mar 2006 16:37:11 CZesc
Moze wiecie jak w Irlandii nazywa się inżynier od instalacji w budynkach (instalacja wentylacji, klimatyzacji, ogrzewnictwa, ciepłej i zimnej wody, kanalizacji) chodzi mi o to jakie hasło wpisać w wyszukiwarkach pracy. Zapewne nazywa sie tak samo jak w UK i USA, mozesz szukac hasla HVAC engineer. Tylko ze niestety porada przedpiscy co do "pouczenia sie" angielskiego jest bardzo trafna. Rynek w IRL naprawde jest juz przesycony "fachowcami" ktorzy nie rozumieja co sie do nich po angielsku mowi. |
| Daroo
|
Posted: 9 Cze 2006 15:22:52 Witam czy nie orientuje sie ktos z was jak wyglada sytuacji pracy w branży IT/Administrator mam zamiar sie wybrac tylko nie wiem czy załatwiac przez posrednictwo pracy czy jechac na slepo. Pozdrawiam Dariusz |
| Niko ;)
|
Posted: 9 Cze 2006 16:01:09 Witam czy nie orientuje sie ktos z was jak wyglada sytuacji pracy w branży
IT/Administrator mam zamiar sie wybrac tylko nie wiem czy załatwiac przez posrednictwo pracy czy jechac na slepo.
Pozdrawiam Dariusz Lepiej zacznij zalatwiac z Polski - bez posrednictwa pracy. Odpowiadaj na ogloszenia, ktore znajdziesz w serwisach. No chyba ze masz oszczednosci. Problemem jest to ze czasem ASAP (as soon as possible) trwa i dwa miesiace... Pzdr Niko ;) |
| cherokee
|
Posted: 9 Cze 2006 21:02:06 Lepiej zacznij zalatwiac z Polski
Z Polski to tak sobie - mój mąz dostał ostatnio odpowiedz, ze klient agencji szuka pracownika z terenu UK. Po wysłaniu maila "przeciez napisałem ze mieszkam w Północnej Walii, a to jest UK" dostał przeprosiny i obietnicę ponownego przejrzenia CV. Wniosek z tego, ze tak sobie przeglądają CV, a te spoza UK mają takie sobie szanse. pozdr cherokee |
| Bronek Kozicki
|
Posted: 9 Cze 2006 22:08:30 Z Polski to tak sobie - mój mąz dostał ostatnio odpowiedz, ze klient agencji
szuka pracownika z terenu UK. Po wysłaniu maila "przeciez napisałem ze mieszkam w Północnej Walii, a to jest UK" dostał przeprosiny i obietnicę ponownego przejrzenia CV. Wniosek z tego, ze tak sobie przeglądają CV, a te spoza UK mają takie sobie szanse. mają szanse, ale jakie to już zależy od determinacji pracodawcy/przebicia kandydata. Zawsze możesz dopisać obok adresu w Polsce "willing to relocate to UK". B. |
| clockworkoi
|
Posted: 12 Cze 2006 06:20:41 Witam czy nie orientuje sie ktos z was jak wyglada sytuacji pracy w branży
IT/Administrator mam zamiar sie wybrac tylko nie wiem czy załatwiac przez posrednictwo pracy czy jechac na slepo. Pozdrawiam Dariusz Ponoc wyglada niezle:) Sam sie wlasnie rozgladam, i to co widze raczej napawa optymizmem, ale... poki sam sie nie przekonam to tylko takie gdybanie. Po rejestracji na cwjobs i monsterze w moim przypadku mam srednio 2 telefony tygodniowo od headhunterow (nie odpowiadam jeszcze bezposrednio na oferty pracy od firm), dzwonia na polski numer i wiedza, ze jestem w Polsce (w cv mam willing to relocate to UK). Rozmawialem z ludzmi ktorzy siedza w UK i pracuja w IT. Rekordzista znalazl prace po 2 dniach od zakonczenia starej (ale on juz mial doswiadczenie w UK i byl na miejscu). Znam tez inne przypadki. Ostatnio spotkalem kumpla ktorego dwoch znajomych pojechalo sie rozgladac i wrocilo do Polski. Tak tez bywa. Ale ogolnie, z tego co mi wiadomo, parcie na fachowcow jest, a rynek jest bardzo chlonny. pozdro /p |
| Anetta
|
Posted: 3 Lip 2005 21:08:20 Witam, jestem tu gościnnie, potrzebny mi kod pocztowy na ulicy Ketlinga, z góry dziękuję! pozdrawiamA |
| Marek K
|
Posted: 3 Lip 2005 21:12:50 Witam, jestem tu gościnnie, potrzebny mi kod pocztowy na ulicy
Ketlinga, z góry dziękuję! pozdrawiamA http://poczta-polska.pl/kody.htm?kod=&ulica=Ketlinga&miejscowosc=%A3%F3d%BC& powiat=&wojewodztwo=LODZKIE&action=search p. M. |
| xfranek
|
Posted: 21 Maj 2008 07:32:50 Dzień Dobry Mam na imię Kasia i jestem studentką Wyzszej Szkoły Bankowej w Toruniu. Zwracam się z prośbą o wypełnienie mojej ankiety. Ankieta będzie użyta w mojej pracy licencjackiej. Link do ankiety http://www.ankietakasi9999.republika.pl/ Z góry dziękuje wszystki i przepraszam za zaśmiecanie grup dyskusyjnych |
| Leo
|
Posted: 21 Maj 2008 08:32:25 Dzień Dobry
Mam na imię Kasia i jestem studentką Wyzszej Szkoły Bankowej w Toruniu. Zwracam się z prośbą o wypełnienie mojej ankiety. Ankieta będzie użyta w mojej pracy licencjackiej. Link do ankiety http://www.ankietakasi9999.republika.pl/ Z góry dziękuje wszystki i przepraszam za zaśmiecanie grup dyskusyjnych a napisal xfranek :) |
| xiv
|
Posted: 21 Maj 2008 09:31:50 a napisal xfranek :)
i komu to ksiadz Franek konto uzycza [?] -- xiv |
| xfranek
|
Posted: 21 Maj 2008 07:26:14 Dzień Dobry Mam na imię Kasia i jestem studentką Wyzszej Szkoły Bankowej w Toruniu. Zwracam się z prośbą o wypełnienie mojej ankiety. Ankieta będzie użyta w mojej pracy licencjackiej. Link do ankiety http://www.ankietakasia.republika.pl/ Z góry dziękuje wszystki i przepraszam za zaśmiecanie grup dyskusyjnych |
| sluzbowo
|
Posted: 21 Maj 2008 09:49:41 Link do ankiety
http://www.ankietakasia.republika.pl/ Nie działa :[ A naprawdę chciałem Ci pomóc. dyskusyjnyc= h
Nie zaśmiecaj, nie będziesz musiała przepraszać. Paweł |
| N.W.
|
Posted: 23 Maj 2008 18:06:09 Dzień Dobry Mam na imię Kasia i jestem studentką Wyzszej Szkoły Bankowej w Toruniu. Zwracam się z prośbą o wypełnienie mojej ankiety. Ankieta będzie użyta w mojej pracy licencjackiej. Link do ankiety http://www.ankietakasia.republika.pl/ Z góry dziękuje wszystki i przepraszam za zaśmiecanie grup dyskusyjnych STRONA W BUDOWIE!!! Chciałem pomóć ale jesteś niekonsekwentna. Jak każdy Polak słomiany zapał... |
| krzysiek82
|
Posted: 26 Maj 2008 14:00:42 Zamieść tą stronę na innym serwerze. |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.441 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |