| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Życie poza polską - emigracja / pytanie |
| << . 1 . 2 . |
| Autor | Wiadomość |
| Robert
|
Posted: 3 Maj 2007 19:01:44 Czy możesz tylko na lokalne władze głosować czy też na premiera i rząd w
kraju? cdm158.neoplus.adsl.tpnet.pl to duzo wyjasnia a przy okazji mozna glosowac rowniez korespondencyjnie Robert |
| Zbyszek Tuznik
|
Posted: 4 Maj 2007 07:32:14 A na jakiej podstawie zyskuje się prawa wyborcze?
Placenia podatkow... z innego kontynentu wprawdzie, ale tradycja prawna ta sama: no taxation without represenation. Zawsze sądziłem, że mają je tylko obywatele.
Zle sadziles. Czy możesz tylko na lokalne władze głosować czy też na premiera i rząd w
kraju? Znajdz sobie. Zbyszek |
| Tom
|
Posted: 4 Maj 2007 12:26:51 Placenia podatkow... z innego kontynentu wprawdzie, ale tradycja prawna
ta sama: no taxation without represenation. Ale we Francji jest chyba całkiem inaczej. Tam wielu emigrantów nie ma praw wyborczych. Nawet jak płacą podatki. Jest też spora ilość nielegalnych emigrantów a oni raczej praw wyborczych nie mają. Czy sporo jest w Anglii nielegalnych? |
| cherokee
|
Posted: 4 Maj 2007 14:20:07 Czy sporo jest w Anglii nielegalnych?
A jaki jest sens bycia w UK (Anglia+Walia+Szkocja) nielegalnym imigrantem bedac Polakiem? pozdr cherokee |
| Tom
|
Posted: 4 Maj 2007 15:55:36 A jaki jest sens bycia w UK (Anglia+Walia+Szkocja) nielegalnym imigrantem
bedac Polakiem? Nie chodzi mi o Polaków. Już teraz wiem, że macie tam prawa wyborcze. Głównie to interesuję się innymi nielegalnymi. W UK wielu jest ludzi, którzy tych praw nie mają. A ich liczba stale się zwiększa. Jest to problem, bo oni powoli zaczynają tworzyć klasę ludzi biednych a z biedy powstają protesty. |
| Zbyszek Tuznik
|
Posted: 4 Maj 2007 15:56:32 Czy sporo jest w Anglii nielegalnych?
A jaki jest sens bycia w UK (Anglia+Walia+Szkocja) nielegalnym imigrantem bedac Polakiem? Ja raczej bym postawil pytanie nie o sens, a o mozliwosc bycia nielegalnym imigrantem Polakiem w UK :) Zbyszek |
| cherokee
|
Posted: 4 Maj 2007 16:07:38 a z biedy powstają protesty
A z nudy i wolnego od szkoły głupie pytania. pozdr cherokee |
| boogdan
|
Posted: 20 Kwi 2008 15:18:06 Gdzie w Opolu zdejma simlocka z Siemensa ME 75 i ile to moze kosztowac boogdan |
| Cezary
|
Posted: 21 Kwi 2008 06:34:20 "boogdan" napisał ... Gdzie w Opolu zdejma simlocka z Siemensa ME 75 i ile to moze kosztowac
USUWANIE BLOKAD SIM-LOCK, WYMIANA BATERII - na orginalne lub zamienniki, WGRYWANIE OPROGRAMOWANIA, WGRYWANIE JĘZYKÓW, SERWIS POGWARACYJNY, SKUP I SPRZEDAZ TELEFONOW NOWYCH I UZYWANYCH Opole ul. Targowa 30 czynny od 10 do 17 i w sobotę 10 do 14 tel. 888-999-111 GG 8997504 Opole ul. Kołątaja 16 A tel. 888-999-111 http://www.telefony.marek.opole.pl/index.php |
| boogdan
|
Posted: 21 Kwi 2008 16:54:46 "boogdan" napisał ...
Gdzie w Opolu zdejma simlocka z Siemensa ME 75 i ile to moze kosztowac
dziekuje za pomoc boogdan |
| >> shap
|
Posted: 21 Kwi 2008 18:51:53 ja tam kupiłem kabelek za 20zł i sam zdjąłem sobie ;-) s. p.s. mam ME45 p.s.2. jak masz od naszego polskiego operatora tel. to po pierwszym okresie przymusowego abonamentu (zwykle 24 m-ce) to za darmo ściągają... przynjamniej tak jest w Erze... (chyba...) Gdzie w Opolu zdejma simlocka z Siemensa ME 75 i ile to moze kosztowac
boogdan |
| BartekK
|
Posted: 31 Lip 2008 14:33:36 Ostał mi się monitor 17" CRT, używany był prywatnie więc zadbany i
oczywiscie sprawny. Tak sobie pomyslalem... moze ktoś z Was ma jednostkę centralną komputera, na której da się jeszcze pracować a której już nie używa? Mozna by wówczas zrobić z tego komplet i przekazac jakiemuś dzieciakowi z rodziny, której nie stać na zakup kompa? Temat rzucam ostrożnie, bo nie chce się wygłupić; nie wiem czy to dobry pomysł jest czy też raczej nie wypada juz dzisiaj dawać CRT-ów... Z dzieciakami to bym raczej uważał, obojętnie od poziomu finansowego i tak będą próbować grać. Na starym sprzęcie osiągną tylko flustracje, i się zniechęcą albo zamienią z kolegą na nokie z mp3... Szkoda też ich oczu do CRT. Oczywiście generalizuje, i jeśli tylko masz jakiś target, który doceni i użyje we właściwy sposób - to super. Ja starsze sprzęty kiedyś poprzekazywałem... policji :) I z tego co wiem, to się na dzielnicy sprawują do dziś, ale do odpalenia openoffice i napisania notatki nie potrzeba praktycznie niczego... Jakbyś miał jakieś zapotrzebowanie, to u mnie sprzęt by się znalazł (tzn w częsciach w szafie, trzeba by zlepić z tego zestaw), tylko jedyny problem z licencją na system, pirata głupio dawać (zwłaszcza instytucji) a nie każdy na linuksie da radę. |
| czarny
|
Posted: 31 Lip 2008 13:50:55 Ostał mi się monitor 17" CRT, używany był prywatnie więc zadbany i oczywiscie sprawny. Tak sobie pomyslalem... moze ktoś z Was ma jednostkę centralną komputera, na której da się jeszcze pracować a której już nie używa? Mozna by wówczas zrobić z tego komplet i przekazac jakiemuś dzieciakowi z rodziny, której nie stać na zakup kompa? Temat rzucam ostrożnie, bo nie chce się wygłupić; nie wiem czy to dobry pomysł jest czy też raczej nie wypada juz dzisiaj dawać CRT-ów... |
| << . 1 . 2 . |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.462 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |