| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Życie poza polską - emigracja / Jakie dokumenty ambasada Kanady. |
| Autor | Wiadomość |
| Charles23
|
Posted: 4 Gru 2007 07:48:52 Dzien dobry. Oczekuje na odpowiedzi powazne a nie tego typu "po co tam jedziecie, jak moga Was potrafic jak Pana Dz". Ja juz raz bylem w tym kraju w 2001 roku, tylko jako student i bylo latwiej, bo mialem swistek, ze jestem studentem. Teraz pracuje oraz mam rodzinke z ktora pragne sie wybrac do tego kraju w celach turystycznych. Nie wiem co mamy pokazac oficerowi na interwiev, wiem tylko tyle, ze im wiecej tym lepiej. -Czy wystarcza mu ksera umow o prace, czy musza byc potwierdzone w jakis sposob? -Czy wystarczy wydruk z konta bankowego czy tez musi byc potwierdzony przez pracownika w banku? Jezeli bedziemy w III 2008 w ambasadzie to za jaki okres musza byc salda z naszego rachunku? -Jezeli jestem wlascicielem garazu i samochodu to czy wystarcza ksera dowodu rejestracyjnego i wydruk z konta, ze place za garaz i grunt pod nim? -Czy np jesli dziecko dostanie sie do przedszkola to czy takie zaswiadczenie tez cos moze przyblizyc nam wyjazd do rodzinki? -Czytalem, ze niektorzy do ambasady wybieraja sie z zarezerwowanymi biletami lotniczymi. Czy to pomaga? A co jak sie nie dostanie wizy - mozna zwrocic bilety i z jaka strata? -O jakim swistklu jeszzcze zapomnialem - pomijajac te, ktore musimy wypelnic sciagniete ze strony ambasady oraz zaproszenie od rodzinki z kanady. Pozdrawiam i oczekuje na wskazowki Charles23 |
| ondrosz
|
Posted: 4 Gru 2007 14:12:47 -O jakim swistklu jeszzcze zapomnialem - pomijajac te, ktore musimy
wypelnic sciagniete ze strony ambasady oraz zaproszenie od rodzinki z kanady. Swiadectwo chrztu i bierzmowania, akt slubu, swiadectwo z piatka z angielskiego. Widac ze kombinujesz pod gorke i cos krecisz, chcesz jeszcze zabrac bachora? no to tej wizy na 100% nie dostaniesz, wszystko jest napisane na stronie ambasady kanadyjskiej, ty nawet juz byles w tym kraju, wiec o co w ogole chodzi? |
| ondrosz
|
Posted: 4 Gru 2007 15:29:20 -O jakim swistklu jeszzcze zapomnialem - pomijajac te, ktore musimy
wypelnic sciagniete ze strony ambasady oraz zaproszenie od rodzinki z kanady. Swiadectwo chrztu i bierzmowania, akt slubu, swiadectwo z piatka z angielskiego. Widac ze kombinujesz pod gorke i cos krecisz, chcesz jeszcze zabrac bachora? no to tej wizy na 100% nie dostaniesz, wszystko jest napisane na stronie ambasady kanadyjskiej, ty nawet juz byles w tym kraju, wiec o co w ogole chodzi? Nie rzucac sie na mnie i nie bronic tego typa, skoro jedzie "turystycznie" to czemu zadaje takie pytania na grupie emigracyjnej, a nie turystycznej, he? |
| JK
|
Posted: 4 Gru 2007 16:52:40 Dzien dobry.
Oczekuje na odpowiedzi powazne a nie tego typu "po co tam jedziecie, jak moga Was potrafic jak Pana Dz". Ja juz raz bylem w tym kraju w 2001 roku, tylko jako student i bylo latwiej, bo mialem swistek, ze jestem studentem. Teraz pracuje oraz mam rodzinke z ktora pragne sie wybrac do tego kraju w celach turystycznych. Nie wiem co mamy pokazac oficerowi na interwiev, wiem tylko tyle, ze im wiecej tym lepiej. Nic nie musisz brać z sobą. Rozmawiaj normalnie i tyle. Oczywiście, że urzędnik emigracyjny może wizy nie dać, nie musi się z tego nikomu tłumaczyć. Jak odmówią to leć do Hiszpanii czy innej Grecji. Jurek |
| Posted: 5 Gru 2007 00:02:24 Dzien dobry.
Ja juz raz bylem w tym kraju w 2001 roku, tylko jako student i bylo latwiej, bo mialem swistek, ze jestem studentem. Teraz pracuje oraz mam rodzinke z ktora pragne sie wybrac do tego kraju w celach turystycznych. Nie wiem co mamy pokazac oficerowi na interwiev, wiem tylko tyle, ze im wiecej tym lepiej. -Czy wystarcza mu ksera umow o prace, czy musza byc potwierdzone w jakis sposob? -Czy wystarczy wydruk z konta bankowego czy tez musi byc potwierdzony przez pracownika w banku? Jezeli bedziemy w III 2008 w ambasadzie to za jaki okres musza byc salda z naszego rachunku? -Jezeli jestem wlascicielem garazu i samochodu to czy wystarcza ksera dowodu rejestracyjnego i wydruk z konta, ze place za garaz i grunt pod nim? -Czy np jesli dziecko dostanie sie do przedszkola to czy takie zaswiadczenie tez cos moze przyblizyc nam wyjazd do rodzinki? -Czytalem, ze niektorzy do ambasady wybieraja sie z zarezerwowanymi biletami lotniczymi. Czy to pomaga? A co jak sie nie dostanie wizy - mozna zwrocic bilety i z jaka strata? -O jakim swistklu jeszzcze zapomnialem - pomijajac te, ktore musimy wypelnic sciagniete ze strony ambasady oraz zaproszenie od rodzinki z kanady. Pozdrawiam i oczekuje na wskazowki Charles23 Witam, niedawno zakonczylem cala procedure pozytywnie, wszystkie dokumenty powinny byc oryginalami albo notarialnie poswiadczonymi kopiami, plus do kazdego dokumentu potrzebne jest przysiegle tlumaczenie, o ile sie orientuje sprawy rozpatrywane sa w kanadzie dlatego potrzebne sa tlumaczenia, u mnie wygladalo to mniej wiecej tak swiadectwo dojrzalosci, dyplom, indeks uczelni i swiadectwo studiow podyplomowych - zlozylem oryginaly, swiadectwo dojrzalosci i indeks mi zwrocono gdyz wystarczyly tlumaczenia, swiadectwa pracy - zlozylem oryginaly plus tlumaczenia zaswiadczenie o obecnym zatrudnieniu i zarobkach - plus tlumaczenie wyciag z aktu urodzenia - skrocony, wyciag z aktu malzenstwa - pelny odnosnie finansow - potrzebne sa jakies papierki z saldem kont z pieczatkami, badz jakie kolwiek inne poswiadczenia posiadanych lokat najlepiej z pieczatkami - plus tlumaczenia mieszkanie - z ambasady dostalem informacje iz moze byc wyciag z kont wieczystych lecz jest to ogrom do tlumaczenia wiec wyslalem zaswiadczenie ze spoldzielni mieszkaniowej ze jestem wlascicielem i mieszkanie nie jest zadluzone - plus tlumaczenie garaz - w urzedzie miejskim dostalem zaswiadczenie ze jestem platnikiem podatku za taka nieruchomosc - plus tlumaczenie ksero uwierzytelnione strony z danymi osobowymi z paszportu jesli masz rodzine bliska w kanadzie niech ci przysla potwierdzona notarialnie informacje ze tam mieszkaja maja status prawny i ze sa twoja rodzina kopie dowodu osobistego - potwierdzona zaswiadczenie o zdanym egzaminie panstwowym z jezyka - tu musi byc oryginal ktorego niestety nie zwracaja, przynajmniej mi nie zwrocili wszystko to zawiozlem do ambasady, zostawilem i czekalem na zaproszenie, gdyby jakies dokumenty byly potrzebne ambasada zwroci sie do Ciebie, i ku mojemu zaskoczniu dostalem wize bez rozmowy biletow lotniczych nie ma sensu kupowac koszt duzy nie gwarantujacy niczego pozatym czytajac dokladnie informaje otrzymane z ambasady plus internet mozna wszystko dobrze przygotowac, trzeba czytac to wszystko pisze ! pozdrawiam i powodzenia zycze d |
|
| daszkiew2000
|
Posted: 23 Gru 2007 04:20:39 Dzien dobry. Ja juz raz bylem w tym kraju w 2001 roku, tylko jako student i bylo latwiej, bo mialem swistek, ze jestem studentem. Teraz pracuje oraz mam rodzinke z ktora pragne sie wybrac do tego kraju w celach turystycznych. Nie wiem co mamy pokazac oficerowi na interwiev, wiem tylko tyle, ze im wiecej tym lepiej. -Czy wystarcza mu ksera umow o prace, czy musza byc potwierdzone w jakis sposob? -Czy wystarczy wydruk z konta bankowego czy tez musi byc potwierdzony przez pracownika w banku? Jezeli bedziemy w III 2008 w ambasadzie to za jaki okres musza byc salda z naszego rachunku? -Jezeli jestem wlascicielem garazu i samochodu to czy wystarcza ksera dowodu rejestracyjnego i wydruk z konta, ze place za garaz i grunt pod nim? -Czy np jesli dziecko dostanie sie do przedszkola to czy takie zaswiadczenie tez cos moze przyblizyc nam wyjazd do rodzinki? -Czytalem, ze niektorzy do ambasady wybieraja sie z zarezerwowanymi biletami lotniczymi. Czy to pomaga? A co jak sie nie dostanie wizy - mozna zwrocic bilety i z jaka strata? -O jakim swistklu jeszzcze zapomnialem - pomijajac te, ktore musimy wypelnic sciagniete ze strony ambasady oraz zaproszenie od rodzinki z kanady. Pozdrawiam i oczekuje na wskazowki Charles23 Witam, niedawno zakonczylem cala procedure pozytywnie, wszystkie dokumenty powinny byc oryginalami albo notarialnie poswiadczonymi kopiami, plus do kazdego dokumentu potrzebne jest przysiegle tlumaczenie, o ile sie orientuje sprawy rozpatrywane sa w kanadzie dlatego potrzebne sa tlumaczenia, u mnie wygladalo to mniej wiecej tak swiadectwo dojrzalosci, dyplom, indeks uczelni i swiadectwo studiow podyplomowych - zlozylem oryginaly, swiadectwo dojrzalosci i indeks mi zwrocono gdyz wystarczyly tlumaczenia, swiadectwa pracy - zlozylem oryginaly plus tlumaczenia zaswiadczenie o obecnym zatrudnieniu i zarobkach - plus tlumaczenie wyciag z aktu urodzenia - skrocony, wyciag z aktu malzenstwa - pelny odnosnie finansow - potrzebne sa jakies papierki z saldem kont z pieczatkami, badz jakie kolwiek inne poswiadczenia posiadanych lokat najlepiej z pieczatkami - plus tlumaczenia mieszkanie - z ambasady dostalem informacje iz moze byc wyciag z kont wieczystych lecz jest to ogrom do tlumaczenia wiec wyslalem zaswiadczenie ze spoldzielni mieszkaniowej ze jestem wlascicielem i mieszkanie nie jest zadluzone - plus tlumaczenie garaz - w urzedzie miejskim dostalem zaswiadczenie ze jestem platnikiem podatku za taka nieruchomosc - plus tlumaczenie ksero uwierzytelnione strony z danymi osobowymi z paszportu jesli masz rodzine bliska w kanadzie niech ci przysla potwierdzona notarialnie informacje ze tam mieszkaja maja status prawny i ze sa twoja rodzina kopie dowodu osobistego - potwierdzona zaswiadczenie o zdanym egzaminie panstwowym z jezyka - tu musi byc oryginal ktorego niestety nie zwracaja, przynajmniej mi nie zwrocili wszystko to zawiozlem do ambasady, zostawilem i czekalem na zaproszenie, gdyby jakies dokumenty byly potrzebne ambasada zwroci sie do Ciebie, i ku mojemu zaskoczniu dostalem wize bez rozmowy biletow lotniczych nie ma sensu kupowac koszt duzy nie gwarantujacy niczego pozatym czytajac dokladnie informaje otrzymane z ambasady plus internet mozna wszystko dobrze przygotowac, trzeba czytac to wszystko pisze ! pozdrawiam i powodzenia zycze d- Hide quoted text - - Show quoted text - rozumiem, ze chodzilo tu o wize imigracyjna ( system punktowy ?) a nie turystyczna.......ale koles sie pytal w sprawie wizy turystycznej...... |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.431 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |