| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Opole / odszedł w ciszy i spokoju |
| Autor | Wiadomość |
| >> shap
|
Posted: 4 Wrz 2008 06:59:48 Odszedł w ciszu i spokoju, do ostatnich dni służąc wiernie. Wydal tchnienie przynosząć, do ostatnich swych chwil, radość, zadumę, łzy... telewizor marki Panasonic... Jednym słowem telewizor mi się sp... zepsuł. Gdzie dobry, tani mechanik od elektroniki wszelakiej, co by duzo nie zapłacić, bo staruszek wart jest niewiele... Telewizor z konserwatywną lampą kineskopową... także stara dobra technologia... s. |
| Tomasz Ozon
|
Posted: 4 Wrz 2008 18:15:04 Odszedł w ciszu i spokoju, do ostatnich dni służąc wiernie. Wydal tchnienie
przynosząć, do ostatnich swych chwil, radość, zadumę, łzy... telewizor marki Panasonic... mi rok temu odszedł do wiecznosci TV Otake, uznałem, że nekromancja to zło, więc nie naprawiam, niech spoczywa w pokoju (tzn piwnicy ;) ktoś jeszcze pamieta marke Otake? pozdr TOmek |
| ugryź
|
Posted: 4 Wrz 2008 21:01:18 ktoś jeszcze pamieta marke Otake?
To chyba na ruskim zakupiles? ;P ugryz |
| czarny
|
Posted: 5 Wrz 2008 05:45:44 ktoś jeszcze pamieta marke Otake?
ba, dla wygłodniałego społeczeństwa polskiego takie Otake pachniały zachodem. Albo marka TEC? Jako nastolatek czesto wpatrywałem się w te telewizory 21" stojące na sklepowej półce, a w domu stał Rubin. Teskno czasami za klimatem tamtych lat ;) |
| Tomasz Sałajczyk
|
Posted: 5 Wrz 2008 05:53:46 ktoś jeszcze pamieta marke Otake?
ba, dla wygłodniałego społeczeństwa polskiego takie Otake pachniały zachodem. Albo marka TEC? Jako nastolatek czesto wpatrywałem się w te telewizory 21" stojące na sklepowej półce, a w domu stał Rubin. Teskno czasami za klimatem tamtych lat ;) a w ilu jeszcze domach leży pierwsze a zarazem ostatnie video w życiu marki Sanyo :) |
| miminek
|
Posted: 5 Wrz 2008 06:44:31 ktoś jeszcze pamieta marke Otake? ba, dla wygłodniałego społeczeństwa polskiego takie Otake pachniały zachodem. Albo marka TEC? Jako nastolatek czesto wpatrywałem się w te telewizory 21" stojące na sklepowej półce, a w domu stał Rubin. Teskno czasami za klimatem tamtych lat ;) a w ilu jeszcze domach leży pierwsze a zarazem ostatnie video w życiu marki Sanyo :) Albo marki ORION. Przeszmuglowane pociągiem owinięte w ciuchy na dnie torby. A i tak Wielki Brat się dowiedział i cza było się tłumaczyć "skąd to macie obywatelu?!" |
| Tomasz Ozon
|
Posted: 5 Wrz 2008 07:10:26 a w ilu jeszcze domach leży pierwsze a zarazem ostatnie video w życiu
marki Sanyo :) video to marzenie, ja miałem ustrojstwo pod tytułem "odtwarzacz z możliwością nagrywania" Hitachi, czyli video bez zegarka do programowania i głowicy TV. Nagrywac to moglo tylko wtedy kiedy działał telewizor. pozdr TOmek |
| >> shap
|
Posted: 5 Wrz 2008 09:54:33 Jako nastolatek czesto wpatrywałem się w te telewizory 21" stojące na
sklepowej półce, a w domu stał Rubin. Teskno czasami za klimatem tamtych lat ;) wystarczy zejść do piwnicy Ozona... ;-) |
| czarny
|
Posted: 5 Wrz 2008 12:47:55 a w ilu jeszcze domach leży pierwsze a zarazem ostatnie video w życiu
marki Sanyo :) video to marzenie, ja miałem ustrojstwo pod tytułem "odtwarzacz z możliwością nagrywania" Hitachi, czyli video bez zegarka do programowania i głowicy TV. Nagrywac to moglo tylko wtedy kiedy działał telewizor. Masakra. U mnie ojciec kupił Sharp-a, ale nie byłem pierwszy w klasie niestety. Co za szpan. A w Pewexie , pamietam, stał Panasonic, pełnowartościowe video, nie żaden tam odtwarzacz, taki z odchylaną klapką, na wewnętrznej stronie której były przyciski. Piekny. Niedostępny. Obiekt marzeń. |
| Biggie
|
Posted: 5 Wrz 2008 12:49:19 |
| >> shap
|
Posted: 6 Wrz 2008 14:21:06 A w Pewexie , pamietam, stał Panasonic, pełnowartościowe video, nie
żaden tam odtwarzacz, taki z odchylaną klapką, na wewnętrznej stronie której były przyciski. Piekny. Niedostępny. Obiekt marzeń. tak, tak... ja miałem taki... full wypas... |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.422 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |