| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Olsztyn / InPost == ściema? |
| Autor | Wiadomość |
| Sharper
|
Posted: 19 Gru 2007 16:02:13 Witam, Chciałbym poznać opinię Grupowiczów na temat firmy zajmującej się usługami płatniczymi o dźwięcznej nazwie "InPost". Sam pierwszy raz zdecydowałem się na skorzystanie z ich usług podczas płacenia rachunku za tel. komórkowy. Na poczcie kolejka sięgała drzwi wejściowych, a tam było pusto. W dodatku opłata za przelew nieco niższa niż na poczcie. Minął tydzień od wpłaty, a pieniądze nie dotarły. Ktoś miał podobną przygodę z tą firmą? Dodam, że przez ich opieszałość mój telefon został zablokowany. Pozdrawiam. |
| JerzyM
|
Posted: 19 Gru 2007 19:06:57 Chciałbym poznać opinię Grupowiczów na temat firmy zajmującej się
usługami płatniczymi o dźwięcznej nazwie "InPost". Konta w banku nie masz? Przecież teraz wszystkie banki oferują konta z dostępem przez weba i większość ma przelewy przez net za free. Te firmy są skazane na emerytów albo na wymarcie. Daj se na spokój - szkoda nerwów. |
| Hautameki
|
Posted: 19 Gru 2007 20:55:55 Chciałbym poznać opinię Grupowiczów na temat firmy zajmującej się
usługami płatniczymi o dźwięcznej nazwie "InPost". Konta w banku nie masz? Przecież teraz wszystkie banki oferują konta z dostępem przez weba i większość ma przelewy przez net za free. Te firmy są skazane na emerytów albo na wymarcie. Daj se na spokój - szkoda nerwów. No właśnie to samo chciałem napisać ;-) Kurde, mamy XXI wiek, banki na każdym rogu ulicy, większość z nich oferuje dostęp do bankowości elektronicznej, a tu trafia się pacjent, który potrafi korzystać z grup dyskusyjnych, a przelewy robi chodząc na pocztę ;-)) Dla mnie to szok normalnie! ;-)) |
| Gzyms
|
Posted: 20 Gru 2007 08:46:19 Dla mnie to szok normalnie! ;-)) Przelej rate OC za samochod przez siec, ciekawe jak policjant na drodze ciebie potraktuje, gdy mu plachte a4 wyciagniesz z potwierdzeniem przelewu wydrukowanym przez siebie samego, nie sa przyzwyczajeni (tylko nie pisz, ze moglem wplacic cala kwote odrazu brrr). Ale z reszta sie zgadzam ;)) No i nie tylko banki interenetowe, a kasy hipermarketow (no moze swieta to tez nie za dobry przyklad). PZDR Gzyms |
| Piotrek "Pedros" Olejnik
|
Posted: 20 Gru 2007 08:57:42 iekawe jak policjant na drodze
ciebie potraktuje, gdy mu plachte a4 wyciagniesz z potwierdzeniem przelewu wydrukowanym przez siebie samego To już jego problem, niech sobie sprawdza. Jeśli przelew będzie "dokonany", nie przed przelaniem, to może sobie fikać... |
| JerzyM
|
Posted: 20 Gru 2007 08:58:19 Przelej rate OC za samochod przez siec, ciekawe jak policjant na drodze
ciebie potraktuje, gdy mu plachte a4 wyciagniesz z potwierdzeniem przelewu wydrukowanym przez siebie samego, nie sa przyzwyczajeni (tylko nie pisz, ze moglem wplacic cala kwote odrazu brrr). Ale z reszta sie zgadzam ;)) No i nie tylko banki interenetowe, a kasy hipermarketow (no moze swieta to tez nie za dobry przyklad). a oczywiście że się da - załatwiasz polisę przez www i dostajesz wydruk zbiorczy za cały rok a bank ci ściąga ratę z konta stałym przelewem. Naprawdę wiek 20ty już się skończył - teraz 90% rzeczy da się załatwić elektronicznie ... nawet urzędy ponoć już finalizują wdrożenia podpisów elektronicznych czy choćby takie projekty jak "Wrota Warmi i Mazur". |
| Wodz
|
Posted: 20 Gru 2007 09:01:05 To chyba stało się Wed, 19 Dec 2007 17:02:13 +0100,. W mroku pojawiło się UFO. Z niego wysiadło coś podające się za "Sharper". Nagle błysk, a na bezchmurnym niebie ułożył się z gwiazd taki oto napis: Minął tydzień od wpłaty, a pieniądze nie dotarły. Ktoś miał podobną
przygodę z tą firmą? Dodam, że przez ich opieszałość mój telefon został zablokowany. Hmmm ja miałem z nimi doczynienia, ale opłacałem rachunek za mieszkanie. Pokazywałeś operatorowi dowód wpłaty? Na Twoim miejscu przeszedł bym się do InPost`a i operatora. |
| Wodz
|
Posted: 20 Gru 2007 09:06:05 To chyba stało się Wed, 19 Dec 2007 21:55:55 +0100,. W mroku pojawiło się UFO. Z niego wysiadło coś podające się za "Hautameki". Nagle błysk, a na bezchmurnym niebie ułożył się z gwiazd taki oto napis: No właśnie to samo chciałem napisać ;-) Kurde, mamy XXI wiek, banki na
każdym rogu ulicy, większość z nich oferuje dostęp do bankowości elektronicznej, a tu trafia się pacjent, który potrafi korzystać z grup dyskusyjnych, a przelewy robi chodząc na pocztę ;-)) Dla mnie to szok normalnie! ;-)) Wiesz sam mam możliwość korzystania z banku dla internet. Niektórzy ludzie (starsze pokolenie) wolą, są przyzwyczajeni do opłacania rachunków drogą tradycyjną przy okienku. Do tego, niekiedy lepiej zapłacić przy okienku jak to napisał "Gzyms" w niektórych przypadkach. Większość ludzi nie jest przyzwyczajonych do potwierdzenia zapłaty przez wydruk z domowej drukarki. |
| Hautameki
|
Posted: 20 Gru 2007 11:17:06 Dla mnie to szok normalnie! ;-)) Przelej rate OC za samochod przez siec, ciekawe jak policjant na drodze ciebie potraktuje, gdy mu plachte a4 wyciagniesz z potwierdzeniem przelewu wydrukowanym przez siebie samego, nie sa przyzwyczajeni (tylko nie pisz, ze moglem wplacic cala kwote odrazu brrr). Nie widzę problemu żeby jeździć z kartką formatu A4. W każdym systemie bankowości elektronicznej masz możliwość wygenerowania wtórnika dokonanego przelewu, który jest niczym innym jak zwyczajnym potwierdzeniem ze wszystkimi niezbędnymi informacjami. Na wtórniku znajduje się poniższa informacja: "Wygenerowane elektronicznie potwierdzenie wykonania przelewu. Dokument sporządzony na podstawie art. 7 Ustawy Prawo Bankowe (Dz.U. nr 72 z 2002 roku, poz. 665 z późniejszymi zmianami). Nie wymaga podpisu ani stempla." |
| Joanna
|
Posted: 20 Gru 2007 14:04:16 Przelej rate OC za samochod przez siec, ciekawe jak policjant na drodze
ciebie potraktuje, gdy mu plachte a4 wyciagniesz z potwierdzeniem przelewu wydrukowanym przez siebie samego, nie sa przyzwyczajeni (tylko nie pisz, ze moglem wplacic cala kwote odrazu brrr). a to do Was nie przychodzi agent i nie wypisuje kwitka? Ja to mam dobrze ;) joanna |
| Joanna
|
Posted: 20 Gru 2007 14:07:48 No właśnie to samo chciałem napisać ;-) Kurde, mamy XXI wiek, banki na
każdym rogu ulicy, większość z nich oferuje dostęp do bankowości elektronicznej, a tu trafia się pacjent, który potrafi korzystać z grup dyskusyjnych, a przelewy robi chodząc na pocztę ;-)) Dla mnie to szok normalnie! ;-)) mnie też zawsze fascynują ludzie, którzy po pierwsze idą na pocztę z taką kasą (niektórzy to płacą przecież za sam gaz po 900 złotych), po drugie stoją w kolejkach na poczcie (to naprawdę wolno trwa jak pani musi to wszystko poprzepisywać) a po trzecie i ostatnie płacą tyle złociszy za pośrednictwo. ja nawet mamę przekonałam i od jakiś dobrych 3,4 lat wszystko opłaca przez internet. joanna |
| Sharper
|
Posted: 20 Gru 2007 14:52:09 Konta w banku nie masz? Przecież teraz wszystkie banki oferują konta z
dostępem przez weba i większość ma przelewy przez net za free. Te firmy są skazane na emerytów albo na wymarcie. Daj se na spokój - szkoda nerwów. Oczywiście, że mam. Napisałem, że pierwszy raz (i ostatni) z tego skorzystałem, bo byłem zmuszony... Ale nie sądziłem, że w tych czasach można jeszcze pieniądze wysyłać gołębiem pocztowym (bo na piechotę szybciej bym je chyba doniósł) ;) |
| Sharper
|
Posted: 20 Gru 2007 14:55:05 Hmmm ja miałem z nimi doczynienia, ale opłacałem rachunek za mieszkanie.
Pokazywałeś operatorowi dowód wpłaty? Na Twoim miejscu przeszedł bym się do InPost`a i operatora. Z operatorem załatwiłem, telefon odblokowany... W ostateczności mógłbym przefaksować dowód wpłaty, ale nie sądziłem, że głupia opłata może iść ponad tydzień... Nigdy więcej ;) Pozdrawiam |
| Grumens
|
Posted: 20 Gru 2007 15:56:09 Przelej rate OC za samochod przez siec, ciekawe jak policjant na drodze
ciebie potraktuje, gdy mu plachte a4 wyciagniesz z potwierdzeniem przelewu wydrukowanym przez siebie samego, nie sa przyzwyczajeni (tylko nie pisz, ze moglem wplacic cala kwote odrazu brrr). Zaplacilem OC przelewem a do domu przyslali mi ladna polise, ktora mam wozic z soba. |
| Wodz
|
Posted: 20 Gru 2007 19:22:27 To chyba stało się Thu, 20 Dec 2007 15:55:05 +0100,. W mroku pojawiło się UFO. Z niego wysiadło coś podające się za "Sharper". Nagle błysk, a na bezchmurnym niebie ułożył się z gwiazd taki oto napis: Z operatorem załatwiłem, telefon odblokowany... W ostateczności mógłbym
przefaksować dowód wpłaty, ale nie sądziłem, że głupia opłata może iść ponad tydzień... Nigdy więcej ;) :) Dobrze, że sprawa się wyjaśniła. Kiedyś nawet w wiadomościach mówili, że u nich niekiedy kasa wolno idzie lub nie dochodzi. |
| sq4ty
|
Posted: 21 Gru 2007 23:44:47 Oczywiście, że mam. Napisałem, że pierwszy raz (i ostatni) z tego
skorzystałem, bo byłem zmuszony... Ale nie sądziłem, że w tych czasach można jeszcze pieniądze wysyłać gołębiem pocztowym (bo na piechotę szybciej bym je chyba doniósł) ;) Gołębiem? To by szybko pewnie doleciało, no chyba że ten gołąb musiał najpierw oblecieć równik... Maja |
| Sharper
|
Posted: 22 Gru 2007 10:35:23 Gołębiem? To by szybko pewnie doleciało, no chyba że ten gołąb musiał
najpierw oblecieć równik... W każdym razie zajęło mu to 10 dni ;) Pozdrawiam i Wesołych Świąt |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.630 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |