| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Olsztyn / alfa |
| Autor | Wiadomość |
| Wiktor
|
Posted: 12 Paź 2005 11:46:27 W wypocinach osoby marcepan, dnia Wed, 12 Oct 2005 10:28:28 +0000 (UTC), zostalo zawarte: Juz niedlugo wielkie otwarcie centrum alfa... ja juz sie ciesze a
Wy?? Oczywiscie malo interesuja mnie imprezy towarzyszace otwarciu tego centrum, ale najwazniejesze ze wreszcie bedzie konkretne kino w Olsztynie. http://www.olsztyn.alfacentrum.com.pl Konkretne kino w Olsztynie jest - Kopernik. Szczerze powiem, ze bylem i w Silver screenie i w multikinie i w CinemaCity i Kopernik nadal jest miejscem gdzie najlepiej mi sie filmy oglada - oczywiscie pod wzgledem naglosnienia i przestrzeni dla dzwieku. W wymienionych multiplexach dzwiek jest jakby skondensowany, za glosny moenatmi. No ale maja one swoje zalety - wygodne fotele (w porownaniu do kopernika) ale np na LOTR meczylem sie w Cinema City. No ale co kto lubi:) Wazne ze jak poawi sie Kinoplex to bedzie wiekszy wybor godzin seansow i mam nadzieje ze konkurencyjne ceny. No i moze w koncu w Olsztynie premiery filmow beda zgodnie z polskimi datami a nie tydzien lub dwa pozniej jak miewa czasem miejsce. |
| Marcin T
|
Posted: 12 Paź 2005 13:32:04 Konkretne kino w Olsztynie jest - Kopernik. Szczerze powiem, ze bylem i w
Podobno w związku z powstaniem Alfy Kopernik się zamyka, jak również Polonia, gdzieś to tylko zasłyszałem ale jezeli okaże się to prawdą to konkurencja na rynku nam się zmniejszy - zobaczymy jak to będzie miało wpływ na ceny. Marcin |
| Kempol
|
Posted: 12 Paź 2005 17:15:05 A ja się zastanawiam kiedy poszerzą Aleję Piłsudskiego. Pisano, że inwestor Alfy zobowiązuje się do POSZERZENIA Alei Piłsudskiego. Wieczorem udałem się z kumplem w domniemane miejsce poszerzenia uzbrojeni w dalmierz laserowy i................. Nie mogliśmy znaleźć tego poszerzonego miejsca. Kiedy z jednej strony się rozszerza to z drugiej się zwęża. A po drugie, to mogłoby się już otworzyć, bo trudno przejść a przekroczenie taśm odgradzających wiąże się z ujadaniem ochroniarza (co akurat mam w du...). Co do kina to nie mam zdania, bo i tak nie chodzę :-) Smród popcornu, szeleszczenie papierów, mlaskanie i bekanie. To nie dla mnie. Ja wolę film obejrzeć. Pozdrawiam |
| szauek
|
Posted: 12 Paź 2005 21:48:51 A ja się zastanawiam kiedy poszerzą Aleję Piłsudskiego.
Pisano, że inwestor Alfy zobowiązuje się do POSZERZENIA Alei Piłsudskiego. Wieczorem udałem się z kumplem w domniemane miejsce poszerzenia uzbrojeni w dalmierz laserowy i................. tu masz rację Nie mogliśmy znaleźć tego poszerzonego miejsca. Kiedy z jednej strony
się rozszerza to z drugiej się zwęża. A po drugie, to mogłoby się już otworzyć, bo trudno przejść a przekroczenie taśm odgradzających wiąże się z ujadaniem ochroniarza (co akurat mam w du...). tu czepiasz się ochroniarza który pracuje na czarno (tak tak.. 70 % ochroniarzy w O. to nielegalnie zatrudnieni.. - szkoda że dla dobra ogółu nie mogę tego poprzeć argumentami a wręcz dowodami) i stoi tam za 2.50 na godzinę. Pomyślałbyś że takie stawki w Olsztynie istnieją?? Co do kina to nie mam zdania, bo i tak nie chodzę :-)
Smród popcornu, szeleszczenie papierów, mlaskanie i bekanie. To nie dla mnie. Ja wolę film obejrzeć. kupiłeś projektor? bo nawet 21" monitor nie jest namiastką kina... szauek |
| Kempol
|
Posted: 12 Paź 2005 22:03:58 (...) tu czepiasz się ochroniarza który pracuje na czarno (tak tak.. 70 %
ochroniarzy w O. to nielegalnie zatrudnieni.. - szkoda że dla dobra ogółu nie mogę tego poprzeć argumentami a wręcz dowodami) i stoi tam za 2.50 na godzinę. Pomyślałbyś że takie stawki w Olsztynie istnieją?? Ja się czepiam, bo mógłbym powiedzieć (gdybym był ochroniarzem - a bywałem) "Bardzo proszę nie przechodzić za taśmę. Tu trwa budowa. Dziękuję" zamiast "Gdzie, nie widzisz taśmy? Tu się nie chodzi." kupiłeś projektor? bo nawet 21" monitor nie jest namiastką kina...
Mam 17" i 5.1 głośniki. Hmm, wydaje mi się, że przyjemniej obejrzeć film bez mlaskania, gadania i smrodów. Może wykupimy projektory z kina i zrobimy coś dla niejedzących i nierozmawiających? :-) Pozdrawiam |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.422 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |