| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Olsztyn / (spam) Zwolennicy UPR róbmy reklamę na szybach naszych samochodów |
| . 1 . 2 . 3 . >> |
| Autor | Wiadomość |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 09:12:15 Witam, sympatycy UPR wspomóżmy kampanię, bo widzicie co się dzieje, sondaże znowu fałszowane albo przemilczane, tendencyjne, na zamówienie. Wejdźmy na stronę UPR, wydrukujmy sobie ulotki i przyklejmy na szyby samochodów. Ja tak zrobiłem, kierowcy pod światłami będą czytać. pozdrawiam Wiesiek |
| sq4ty
|
Posted: 13 Wrz 2007 10:19:57 sympatycy UPR wspomóżmy kampanię, bo widzicie co się dzieje, sondaże znowu
fałszowane albo przemilczane, tendencyjne, na zamówienie. Wejdźmy na stronę UPR, wydrukujmy sobie ulotki i przyklejmy na szyby samochodów. Ja tak zrobiłem, kierowcy pod światłami będą czytać. Tak, i to z pewnością zmieni naszą rzeczywistość. Przepraszam - WASZĄ. Maja P.S. Pierwszy raz w życiu nie bedzie mnie na wyborach, i dobrze, bo bym chyba oddała nieważny głos - że byłam, ale nikt mi nie odpowiada. |
| Marrcino
|
Posted: 13 Wrz 2007 10:21:39 P.S. Pierwszy raz w życiu nie bedzie mnie na wyborach, i dobrze, bo bym
chyba oddała nieważny głos - że byłam, ale nikt mi nie odpowiada. Prawda jest taka, że wychodzi, że niezależnie od przekonań przeba głosować na PO coby ptaszniki utrącić ze stołków. Marrcino |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 10:27:41 P.S. Pierwszy raz w życiu nie bedzie mnie na wyborach, i dobrze, bo bym
chyba oddała nieważny głos - że byłam, ale nikt mi nie odpowiada. Prawda jest taka, że wychodzi, że niezależnie od przekonań przeba głosować na PO coby ptaszniki utrącić ze stołków. Marrcino Tak tak, teraz "media" i "sondaże" Ci proponują koalicje PO i LiD...tego oczekują od Ciebie....:))) bo inaczej zmarnujesz głos...dzisiaj od rana o tym mówia..ciagle sondażę....będzie jedynie PiS i większosc PO i LiD...teszta ( ha ha) po za parlamentem...więc głosuj tak jak oni radza..bo szkoda Twojego głosu...no i więcej telewizji i mediów..a najlepiej wyłacz myslenie;)) Wiesiek |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 10:30:19 P.S. Pierwszy raz w życiu nie bedzie mnie na wyborach, i dobrze, bo bym
chyba oddała nieważny głos - że byłam, ale nikt mi nie odpowiada. Prawda jest taka, że wychodzi, że niezależnie od przekonań przeba głosować na PO coby ptaszniki utrącić ze stołków. Marrcino Tylko powiedz mi po co znowu na PO ( kongres liberalno demokratyczny, AWS, PZPR...itp...) oni juz byli...było inaczej??? Ciągle zabieraja nam 70 procent dochodów...tak juz od kilkunastu lat...sami socjalisci..odcienie od socjaldemokracji po narodowy socjalizm...tak rząd chce naszego dobra..więc szybko zakop swoje dobra;)) Wiesiek |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 10:40:13 P.S. Pierwszy raz w życiu nie bedzie mnie na wyborach, i dobrze, bo bym
chyba oddała nieważny głos - że byłam, ale nikt mi nie odpowiada. Prawda jest taka, że wychodzi, że niezależnie od przekonań przeba głosować na PO coby ptaszniki utrącić ze stołków. Marrcino Gfk POLONIA - to ta osławiona firma, która zrobiła sondaż dla "Wybiórczej" - podaje, że "żadna inna partia nie znajdzie się w Sejmie. Jeśli pozostałe 32% podzielić na LPR-UPR-PR, PSL, LiD i "Samoobronę" - to na każdą wypada średnio 8%. Jakim cudem żadna nie znalazłaby się w Sejmie??!!?? A przecież inne sondaże dają PO-PiS-owi mniej. |
| Marrcino
|
Posted: 13 Wrz 2007 11:01:57 Tak tak, teraz "media" i "sondaże" Ci proponują koalicje PO i LiD...tego oczekują od Ciebie....:))) bo inaczej zmarnujesz głos...dzisiaj od rana o tym mówia..ciagle sondażę....będzie jedynie PiS i większosc PO i LiD...teszta ( ha ha) po za parlamentem...więc głosuj tak jak oni radza..bo szkoda Twojego głosu...no i więcej telewizji i mediów..a najlepiej wyłacz myslenie;)) Wiesiek Nie sondaże, nie sondaże bo ten pogląd mam od dawna i sam do niego doszedłem. Jeżeli chodzi o resztę twoich wynurzeń to naprawdę nie widzisz różnic między tym rządem a poprzednimi (nie mówię, że je lubiłem szczególnie), co ci potrzebne żeby te różnice zobaczyć wojska na ulicach, czy policja polityczna (hmm..w sumie to już mamy). A jeżeli chodzi o UPR to popatrz z kim mają zamiar wejść w koalicję (czy tam komitet wyborczy). Marrcino |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 11:09:15 Tak tak, teraz "media" i "sondaże" Ci proponują koalicje PO i LiD...tego oczekują od Ciebie....:))) bo inaczej zmarnujesz głos...dzisiaj od rana o tym mówia..ciagle sondażę....będzie jedynie PiS i większosc PO i LiD...teszta ( ha ha) po za parlamentem...więc głosuj tak jak oni radza..bo szkoda Twojego głosu...no i więcej telewizji i mediów..a najlepiej wyłacz myslenie;)) Wiesiek Nie sondaże, nie sondaże bo ten pogląd mam od dawna i sam do niego doszedłem. Jeżeli chodzi o resztę twoich wynurzeń to naprawdę nie widzisz różnic między tym rządem a poprzednimi (nie mówię, że je lubiłem szczególnie), co ci potrzebne żeby te różnice zobaczyć wojska na ulicach, czy policja polityczna (hmm..w sumie to już mamy). A jeżeli chodzi o UPR to popatrz z kim mają zamiar wejść w koalicję (czy tam komitet wyborczy). Marrcino Nie widze róznicy od 1990 roku... Zobacz na transfery polityków..a to Kongres LibDem..a to AWS, a to SLD, A to PiS..PO, LiD itd itp..wszystko jeden socjalizm...Podatki ciagle 70 %... Zapoznaj się z programem UPR..oni nie bedą w koalicji w sejmie...to taktyka na wejscie do parlamentu..beda potem samodzielnym klubem. A co do sondaży...szkoda gadac...ale zobacz zanim zniknie ja wczoraj z niektórych gazet.. http://www.rankingpolitykow.pl/ Wiesiek |
| Marrcino
|
Posted: 13 Wrz 2007 12:04:55 Tak tak, teraz "media" i "sondaże" Ci proponują koalicje PO i LiD...tego oczekują od Ciebie....:))) bo inaczej zmarnujesz głos...dzisiaj od rana o tym mówia..ciagle sondażę....będzie jedynie PiS i większosc PO i LiD...teszta ( ha ha) po za parlamentem...więc głosuj tak jak oni radza..bo szkoda Twojego głosu...no i więcej telewizji i mediów..a najlepiej wyłacz myslenie;)) Wiesiek Nie sondaże, nie sondaże bo ten pogląd mam od dawna i sam do niego doszedłem. Jeżeli chodzi o resztę twoich wynurzeń to naprawdę nie widzisz różnic między tym rządem a poprzednimi (nie mówię, że je lubiłem szczególnie), co ci potrzebne żeby te różnice zobaczyć wojska na ulicach, czy policja polityczna (hmm..w sumie to już mamy). A jeżeli chodzi o UPR to popatrz z kim mają zamiar wejść w koalicję (czy tam komitet wyborczy). Marrcino Nie widze róznicy od 1990 roku... Zobacz na transfery polityków..a to Kongres LibDem..a to AWS, a to SLD, A to PiS..PO, LiD itd itp..wszystko jeden socjalizm...Podatki ciagle 70 %... Zapoznaj się z programem UPR..oni nie bedą w koalicji w sejmie...to taktyka na wejscie do parlamentu..beda potem samodzielnym klubem. A co do sondaży...szkoda gadac...ale zobacz zanim zniknie ja wczoraj z niektórych gazet.. http://www.rankingpolitykow.pl/ Wiesiek http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,9194197,wiadomosc.html?ticaid=1474e i wszystko jasne a jak obniżenie podatków się ma do polityki LPR? a wchodzenie w sojusze z LPR i takie kombinacje wyborcze skreśla dla mnie partię. |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 14:16:44 http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,9194197,wiadomosc.html?ticaid=1474e
i wszystko jasne a jak obniżenie podatków się ma do polityki LPR? a wchodzenie w sojusze z LPR i takie kombinacje wyborcze skreśla dla mnie partię. Oczywiście wprowadzenie ulg na dzieci jest pewną formą zostawienia pieniędzy u podatników zamiast biurokratów, a więc jest to obniżenie podatku..jednak UPR jest za obniżeniem podatków dla wszystkich. Pozdrawiam Wiesiek |
| Premnathan
|
Posted: 13 Wrz 2007 14:21:41 Spadaj z polityką skądkolwiek jesteś |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 14:46:13 Spadaj z polityką skądkolwiek jesteś
Weż coś na uspokojenie, bo Ci grdyka chodzi;) |
| Wiktor
|
Posted: 13 Wrz 2007 17:58:30 Witam,
sympatycy UPR wspomóżmy kampanię, bo widzicie co się dzieje, sondaże znowu fałszowane albo przemilczane, tendencyjne, na zamówienie. Wejdźmy na stronę UPR, wydrukujmy sobie ulotki i przyklejmy na szyby samochodów. Ja tak zrobiłem, kierowcy pod światłami będą czytać. pozdrawiam Wiesiek Przyznam, ze chcialem glosowac na UPR jak to zwykle robie. Ale jesli ktos idzie na uklad z LPR to dla mnie przestaje istniec. Zaluje troche ze tak zrobili, a mowienie, ze tylko do kampani to ja juz slyszalem... wielokrotnie. I mimo tego, ze partia Korwina zawsze podobala mi sie to w tym przypadku mojego glosu nie otrzyma. Szczerze mowiac bedzie mnie sporo kosztowac glosowanie bo do najblizszej ambasady mam jakies 450 km ale chcial nie chcial pojade zaglosowac, chocby i glosem niewaznym, ale zaglosuje. Za przeproszeniem - w dupie mam sadaze, ktore mi pokazuja jakies wyniki w sytuacji gdy 25% spoleczenstwa nie wie na kogo zaglosuje:) O ile wogole zaglosuje. Mam andzieje, ze po ostatnich wyborach zaglosuja, bo widzimy wszyscy do czego doprowadzila biernosc i obojetnosc. I nir chodzi by glosowac na PO bo to jedyna szansa odsuniecia wladzy od PiS. Chodzi o to by zaglosowac. No to Wasze zdrowie i powodzenia :) |
| sq4ty
|
Posted: 13 Wrz 2007 17:57:39 Weż coś na uspokojenie, bo Ci grdyka chodzi;)
Sam weź. M. P.S. Parę ładnych lat temu UPR starając się w wyborach terytorialnych głosił tak populistyczne hasła, że od tamtej pory są dla mnie po prostu zabawni. Jednym z nich było "Zlikwidujemy strefę płatnego parkowania!". Hahaha! |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 18:48:26 Witam,
sympatycy UPR wspomóżmy kampanię, bo widzicie co się dzieje, sondaże znowu fałszowane albo przemilczane, tendencyjne, na zamówienie. Wejdźmy na stronę UPR, wydrukujmy sobie ulotki i przyklejmy na szyby samochodów. Ja tak zrobiłem, kierowcy pod światłami będą czytać. pozdrawiam Wiesiek Przyznam, ze chcialem glosowac na UPR jak to zwykle robie. Ale jesli ktos idzie na uklad z LPR to dla mnie przestaje istniec. Zaluje troche ze tak zrobili, a mowienie, ze tylko do kampani to ja juz slyszalem... wielokrotnie. I mimo tego, ze partia Korwina zawsze podobala mi sie to w tym przypadku mojego glosu nie otrzyma. Szczerze mowiac bedzie mnie sporo kosztowac glosowanie bo do najblizszej ambasady mam jakies 450 km ale chcial nie chcial pojade zaglosowac, chocby i glosem niewaznym, ale zaglosuje. Za przeproszeniem - w dupie mam sadaze, ktore mi pokazuja jakies wyniki w sytuacji gdy 25% spoleczenstwa nie wie na kogo zaglosuje:) O ile wogole zaglosuje. Mam andzieje, ze po ostatnich wyborach zaglosuja, bo widzimy wszyscy do czego doprowadzila biernosc i obojetnosc. I nir chodzi by glosowac na PO bo to jedyna szansa odsuniecia wladzy od PiS. Chodzi o to by zaglosowac. No to Wasze zdrowie i powodzenia :) -- Wiktor nie szukam nowych znajomosci gg#440887 Wiesz co, szkoda Twojego czasu i kasy...zostań w domu...wybacz, ale nie ma różnicy pomiedzy PO PiS SLD itp...to wszystko socjaliści...bedzie wciąż tak samo...ale Ty tego nie widzisz..bo wydaje ci się ze jest jakas różnica...:)) pozdrawiam Wiesiek |
| Premnathan
|
Posted: 13 Wrz 2007 19:01:43 Wiesz co, szkoda Twojego czasu i kasy...zostań w domu...wybacz, ale nie ma
różnicy pomiedzy PO PiS SLD itp...to wszystko socjaliści...bedzie wciąż tak samo...ale Ty tego nie widzisz..bo wydaje ci się ze jest jakas różnica...:)) W ogóle żadna różnica, czy zagłosujemy na idiotów z lewej czy z prawej. UPR brakuje w nazwie trzech liter: "nad". Zgadnijcie, w którym miejscu. |
| Wiktor
|
Posted: 13 Wrz 2007 19:22:41 Wiesz co, szkoda Twojego czasu i kasy...zostań w domu...wybacz, ale nie ma różnicy pomiedzy PO PiS SLD itp...to wszystko socjaliści...bedzie wciąż tak samo...ale Ty tego nie widzisz..bo wydaje ci się ze jest jakas różnica...:)) pozdrawiam Wiesiek A myslalem ze jestes madrzejszy. Szkoda twojego czasu na agitowanie. A przynajmniej w tej sposob - tylko Ty masz racje. Oby takich jak Ty bylo jak najmniej, bo racje, moj drogi, to mam tylko ja. |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 19:33:54 Wiesz co, szkoda Twojego czasu i kasy...zostań w domu...wybacz, ale nie ma różnicy pomiedzy PO PiS SLD itp...to wszystko socjaliści...bedzie wciąż tak samo...ale Ty tego nie widzisz..bo wydaje ci się ze jest jakas różnica...:)) pozdrawiam Wiesiek A myslalem ze jestes madrzejszy. Szkoda twojego czasu na agitowanie. A przynajmniej w tej sposob - tylko Ty masz racje. Oby takich jak Ty bylo jak najmniej, bo racje, moj drogi, to mam tylko ja. -- Wiktor nie szukam nowych znajomosci gg#440887 Wiktor....ci Panowie już pokazali co mogą dać Polsce....chyba chcesz przedłużyć emigracje zarobkową? Ale my tu zostajemy.... Pozdrawiam Wiesiek |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 19:47:38 Wiesz co, szkoda Twojego czasu i kasy...zostań w domu...wybacz, ale nie ma różnicy pomiedzy PO PiS SLD itp...to wszystko socjaliści...bedzie wciąż tak samo...ale Ty tego nie widzisz..bo wydaje ci się ze jest jakas różnica...:)) pozdrawiam Wiesiek A myslalem ze jestes madrzejszy. Szkoda twojego czasu na agitowanie. A przynajmniej w tej sposob - tylko Ty masz racje. Oby takich jak Ty bylo jak najmniej, bo racje, moj drogi, to mam tylko ja. -- Wiktor nie szukam nowych znajomosci gg#440887 To Ty stracisz swój głos...bez znaczenia na jakich socjalistów zagłosujesz..tych narodowo-socjalistycznych (PiS) , tych eurokołchozowo-socjalistycznych PO, postPZPR czyli LiD + SLD..populisto-socjalistów SO..itd..itp...;)) Zreszta..znamy poczynania tych panów ...chyba, że jestes bardzo młody i naiwny;)) Wiesiek |
| Wiktor
|
Posted: 13 Wrz 2007 19:50:52 Wiesz co, szkoda Twojego czasu i kasy...zostań w domu...wybacz, ale nie ma różnicy pomiedzy PO PiS SLD itp...to wszystko socjaliści...bedzie wciąż tak samo...ale Ty tego nie widzisz..bo wydaje ci się ze jest jakas różnica...:)) pozdrawiam Wiesiek A myslalem ze jestes madrzejszy. Szkoda twojego czasu na agitowanie. A przynajmniej w tej sposob - tylko Ty masz racje. Oby takich jak Ty bylo jak najmniej, bo racje, moj drogi, to mam tylko ja. -- Wiktor nie szukam nowych znajomosci gg#440887 Wiktor....ci Panowie już pokazali co mogą dać Polsce....chyba chcesz przedłużyć emigracje zarobkową? Ale my tu zostajemy.... Pozdrawiam Wiesiek Ach, teraz odnosisz sie do moich uczuc patriotycznych... pracuje za granica wiec Polska mi wisi. No tak, masz w zupelnosci racje. Bije sie w piersi, ze wole pracowac dla obcego kapitalu za ludzkie pieniadze niz zyc od 1 do 1, naprawde mi przykro i Twoja riposta spowodowala, ze zaczynam myslec o powrocie juz dzis... A tak mniej powaznie, to drogi Wiesiu, gdybys czytal ze zrozumieniem to zdal bys sobie sprawe, ze skoro chce mi sie ruszyc do ambasady na glosowanie, to pewnie interesuje mnie sytuacja w Polsce. |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 20:13:25 Ach, teraz odnosisz sie do moich uczuc patriotycznych... pracuje za granica wiec Polska mi wisi. No tak, masz w zupelnosci racje. Bije sie w piersi, ze wole pracowac dla obcego kapitalu za ludzkie pieniadze niz zyc od 1 do 1, naprawde mi przykro i Twoja riposta spowodowala, ze zaczynam myslec o powrocie juz dzis... A tak mniej powaznie, to drogi Wiesiu, gdybys czytal ze zrozumieniem to zdal bys sobie sprawe, ze skoro chce mi sie ruszyc do ambasady na glosowanie, to pewnie interesuje mnie sytuacja w Polsce. -- Wiktor nie szukam nowych znajomosci gg#440887 Najgorsze jest to, że tak niewiele możemy zrobić na to co się dzieje w Polsce, te karty są ciągle rozdawane w podobny sposób tak, aby nam się wydawało, że to my wybieramy....życzę Ci powodzenia.... Wiesiek |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 21:12:06 porozmawiajmy konstruktywnie:) obecnie oddajemy chyba ok 60%dochodu(jeszcze zanim go zobaczymy)do ZUS-u i na podatek dochodowy. z tego co nam zostaje,placac za towary(prawie wszystkie)dochodzi22%vat. oczywiscie w niektorych towarach sa jeszcze inne podatki ktore ten towar czynia tak drogim np:paliwo piwo... a dochodza jeszcze podatki od wzbogacenia ,gruntowy od nieruchomosci,planistyczny,renta adiacencka i pewnie jeszcze wiele innych. czyli ok 75% naszch ciezko zarobionych pieniedzy wraca do panstwa. co panstwo za nie robi? drogi???-oplata drogowa w paliwie. sluzba zdrowia???-jak potrzebujemy pomocy lekarza,to i tak albo musimy dac w lape,albo isc prywatnie,bo nie doczekamy sie badan,a za leki placimy kupe kasy. sady?-jest oplata sadowa. placimy praktycznie za wszystko,nawet glupia obowiazkowa wymiane dowodow osobistych my finansujemy. calkiem podatku nie da sie zlikwidowac,ale dlaczego on jest tak DUZY. co panstwo daje nam za 75% naszego dochodu? co panswo mi dalo za ok 25tys zl w tamtym roku. ja w podatku i zusie oddalem dla panstwa(uwzgledniajac inflacje)moze z 400tys,pytam co z tego mam??? |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 21:14:10 porozmawiajmy konstruktywnie:)
obecnie oddajemy chyba ok 60%dochodu(jeszcze zanim go zobaczymy)do ZUS-u i na podatek dochodowy. z tego co nam zostaje,placac za towary(prawie wszystkie)dochodzi22%vat. oczywiscie w niektorych towarach sa jeszcze inne podatki ktore ten towar czynia tak drogim np:paliwo piwo... a dochodza jeszcze podatki od wzbogacenia ,gruntowy od nieruchomosci,planistyczny,renta adiacencka i pewnie jeszcze wiele innych. czyli ok 75% naszch ciezko zarobionych pieniedzy wraca do panstwa. co panstwo za nie robi? drogi???-oplata drogowa w paliwie. sluzba zdrowia???-jak potrzebujemy pomocy lekarza,to i tak albo musimy dac w lape,albo isc prywatnie,bo nie doczekamy sie badan,a za leki placimy kupe kasy. sady?-jest oplata sadowa. placimy praktycznie za wszystko,nawet glupia obowiazkowa wymiane dowodow osobistych my finansujemy. calkiem podatku nie da sie zlikwidowac,ale dlaczego on jest tak DUZY. co panstwo daje nam za 75% naszego dochodu? co panswo mi dalo za ok 25tys zl w tamtym roku. ja w podatku i zusie oddalem dla panstwa(uwzgledniajac inflacje)moze z 400tys,pytam co z tego mam??? Przepraszam...to jest cytat z forum strony Platformy Obywatelskiej.... Wiesiek |
| szauek
|
Posted: 13 Wrz 2007 21:26:16 porozmawiajmy konstruktywnie:)
Ale komu odpowiadasz? I precz na jakąś grupę o polityce. Proszę. Ja tu wieczorkiem chciałem o Olsztynie poczytać, a tu jakieś wymiociny. szauek |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 21:34:39 porozmawiajmy konstruktywnie:)
Ale komu odpowiadasz? I precz na jakąś grupę o polityce. Proszę. Ja tu wieczorkiem chciałem o Olsztynie poczytać, a tu jakieś wymiociny. szauek Prosta sprawa, Pan Szanowny omijaj ten post... Wielce szanowny szauek raczy iść precz ... Wiesiek |
| RW
|
Posted: 13 Wrz 2007 21:36:07 Ale komu odpowiadasz? I precz na jakąś grupę o polityce. Proszę. Ja tu
wieczorkiem chciałem o Olsztynie poczytać, a tu jakieś wymiociny. szauek Wymiociny...czy to jest to co każdego rana znajdujesz obok swojego łóżka? |
| PlaMa
|
Posted: 13 Wrz 2007 21:51:10 P.S. Parę ładnych lat temu UPR starając się w wyborach terytorialnych głosił
tak populistyczne hasła, że od tamtej pory są dla mnie po prostu zabawni. Jednym z nich było "Zlikwidujemy strefę płatnego parkowania!". Hahaha! Było jeszcze ludzi chorych na AIDS i nosicieli HIV do obozów... czy może lżejszymi słowami ale o takim sensie :) pozdrawiam. PlaMa |
| sq4ty
|
Posted: 13 Wrz 2007 22:06:38 Prosta sprawa, Pan Szanowny omijaj ten post...
Wielce szanowny szauek raczy iść precz ... Ty sobie racz pójść precz. Nikt ciebie nie zapraszał Panie Szanowny Utopisto RW. Nie wiem, co prawicowcy w sobie mają, że są tacy zacietrzewieni. Brakuje jeszcze odwołań do komuny, stanu wojennego, aresztowań, wspomnienia o occie i liściach laurowych i wyzwaniu wszystkich od gówniarzy, bo "za młodzi jesteście, żeby pamiętać, co wy tam wiecie, jak nie przeżyliście". A już najbardziej rozbawia mnie nazywanie Olejniczaka "komuchem z SLD", chociaż facet miał 15 lat jak się komuna skończyła. Ale kurde, no widać facet przesiąkł ideologią, nie ma co... Gówno mnie, za przeproszeniem, obchodzi, co było 60, 40 i 25 lat temu. Nie w sensie historycznym, a w sensie gospodarczym. I ja, anglistka, magister, emigruję z tego kraju nie dlatego, że nie mam za co żyć, ale dlatego, że mam dosć tego burdelu w tym ciemnogrodzie zarządzanym przez facetów, dla których najwazniejsze jest to, czy ktoś był w SB czy nie. A nie to, czy ktoś ma co włożyć do garnka. Nie chce mi się już gadać o polityce. Brzydko mowiąc - spadaj pan. Idź nie wiem, do kościoła czy gdzie, tam chętnie słuchają takich agitacji. M. |
| szauek
|
Posted: 13 Wrz 2007 22:11:10 porozmawiajmy konstruktywnie:) Ale komu odpowiadasz? I precz na jakąś grupę o polityce. Proszę. Ja tu wieczorkiem chciałem o Olsztynie poczytać, a tu jakieś wymiociny. szauek Prosta sprawa, Pan Szanowny omijaj ten post... Wielce szanowny szauek raczy iść precz ... o wątek mi chodziło. Precz z tym wątkiem. Wiesiu, tak szczerze, ile Ty masz lat? szauek |
| szauek
|
Posted: 13 Wrz 2007 22:16:43 Brzydko mowiąc - spadaj pan.
Hehe, albo na pan albo na Ty:) Idź nie wiem, do kościoła czy gdzie,
Co Ty, tam się ksiendza słucha. Ale jak mądry ksiunc to warto posłuchać. Byłem ostatnio w cerkwii na ślubie, po ceremonii miałem okazję pogadać z popem, oni są tacy apolityczni nieco. Naprawdę, fajni Ci prawosławni. Nie wpieprzają się na siłę tam gdzie ich widzieć nie chcą. sz. |
| . 1 . 2 . 3 . >> |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.640 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |