| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Kielce / nauka jazdy w kielcach - szaleństwo |
| Autor | Wiadomość |
| kierowca
|
Posted: 31 Sier 2008 18:22:00 Miałem okazje pojeździć po Kielcach (nota bene ładne miasto), ale pewnego zjawiska jekie zobserwowałem nie widziałem gdzie indziej. Otóż od cholery jest samochodów ze znaczkiem "L". W tygodniu przed 10 godz. rano na skrzyżowaniu warszawska-1000lecia naliczyłem ich osiem sztuk. Szaleństwo!!! Zaryzykuję stwierdzenie, że jadąc przez centrum (nie mam na myśli śecisłego centrum) można w obszrze obserwacji mieć ciągle 1-2 szt. elek. Szlak mnie trafia - bo muszę jeździć po centrum, a one tak opóźniają ruch, że.... Wiem, że ja też się uczyłem, ale tych aut było zdecydowanie mniej. Może niedługo wpadną na pomysł, że to na tyle duża , jednolita grupa użytkownikó dróg, że będą mieć osobne pasy ruchu i miejsca parkingowe. !!!!!!!!!!!!! |
| puchatek.mis
|
Posted: 2 Wrz 2008 10:27:00 Szlak mnie trafia - bo muszę jeździć po centrum, a
one tak opóźniają ruch, że.... Przyjedz do Warszawy tu prawie nie ma elek |
| Miroo
|
Posted: 4 Wrz 2008 11:42:16 Miałem okazje pojeździć po Kielcach (nota bene ładne miasto), ale pewnego
zjawiska jekie zobserwowałem nie widziałem gdzie indziej. Otóż od cholery jest samochodów ze znaczkiem "L". W tygodniu przed 10 godz. rano na skrzyżowaniu warszawska-1000lecia naliczyłem ich osiem No cóż, naród się wzbogacił i normą się stają 2+ samochody w rodzinie :) Akurat w okolicach 1000-lecia to norma i tam ich bywa najwięcej, ponieważ wszystkie Lki na pewnym etapie kształcenia objeżdżają trasy egzaminacyjne. Podobnie może być koło "bazy wypadowej" eLek w okolicach Żytniej. Jak ma nie być tłoku na ulicach skoro u samego Chudego co tydzień zaczyna się nowa grupa 50 osób (tak mieli w wakacje, teraz nie wiem) przy czym każdy kursant musi wyjeździć bodajże 30 godzin co przy 2 kursach tygodniowo zajmie 3 miesiące. Czyli w danym tygodniu jest: 50(osób)*2(liczba jazd tyg)*14(liczba tygodni*) = 1400 godzinnych jazd, czyli 200 dziennie, co daje powiedzmy 16 samochodów Chudego jednocześnie na drogach. A to jest tylko jedna z kilkudziesięciu szkół. Jak ma nie być tłoku? *kolejne grupy kursantów się "nakładają" |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.009 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |