| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Kielce / DZIK symbolem Kielc |
| Autor | Wiadomość |
| Michal[k]
|
Posted: 9 Lis 2005 10:31:29 Nasz wspaniały prezydent wpadł na kolejny genialny pomysł ( zaraz po kolejce
linowej nad miastem, tunelu pod Wzgórzem Katedralnym, gondolach pływających po Silnicy, pomniku World Trade Center, Tablicach Mojrzeszowych) teraz symbolem Kielc będzie....DZIK ! - dlaczego ? - bo ma kły. A może są osoby, które uważają, że publiczne pieniądze powinny zostać wydane na co innego, niz kolejny pomnik ? Chyba, że to jest dobry pomysł - DZIK. To chyba najlepszy pomysl na jaki wpadly wladze od dluuugiego czasu. Siasc i plakac. BTW dzik bylby fajniejszy od polowy pomnikow w miescie. |
| GreGo
|
Posted: 9 Lis 2005 14:41:09 Użytkownik Michal[k] napisał: Nasz wspaniały prezydent wpadł na kolejny genialny pomysł ( zaraz po
kolejce linowej nad miastem, tunelu pod Wzgórzem Katedralnym, gondolach pływających po Silnicy, pomniku World Trade Center, Tablicach Mojrzeszowych) teraz symbolem Kielc będzie....DZIK ! - dlaczego ? - bo ma kły. A może są osoby, które uważają, że publiczne pieniądze powinny zostać wydane na co innego, niz kolejny pomnik ? Chyba, że to jest dobry pomysł - DZIK. To chyba najlepszy pomysl na jaki wpadly wladze od dluuugiego czasu. Siasc i plakac. BTW dzik bylby fajniejszy od polowy pomnikow w miescie. Prawdę mówiąc to chętnie widziałbym w Kielcach pomnik w kształcie dwóch krzyżujących się kłów olbrzymiej wysokości - kilkunastu pięter. Mogłby on być symbolem Kielc i przyciągać ludzi jak czynią to inne obiekty w innych miastach. W nocy podświetlane. Tyle, że gdzieś już ktoś coś podobnego chyba wybudował... tak coś kojarzę. A poza tym, na to potrzeba by sporo pieniędzy. Pozdrawiam, Grzegorz |
| Miroo
|
Posted: 9 Lis 2005 14:55:16 Prawdę mówiąc to chętnie widziałbym w Kielcach pomnik w kształcie
dwóch krzyżujących się kłów olbrzymiej wysokości - kilkunastu pięter. Mogłby on być symbolem Kielc i przyciągać ludzi jak czynią to inne obiekty w innych miastach. W nocy podświetlane. Tyle, że gdzieś już ktoś coś podobnego chyba wybudował... tak coś kojarzę. A poza tym, na to potrzeba by sporo pieniędzy. Pomysł fajny, podoba mi się, ale aż naście pięter? Przecież musieliby zrezygnować z budowy co najmniej dwóch autostrad w okolicy :) |
| gogi
|
Posted: 9 Lis 2005 16:55:15 Nasz wspaniały prezydent wpadł na kolejny genialny pomysł ( zaraz po
kolejce linowej nad miastem, tunelu pod Wzgórzem Katedralnym, gondolach pływających po Silnicy, pomniku World Trade Center, Tablicach Mojrzeszowych) teraz symbolem Kielc będzie....DZIK ! - dlaczego ? - bo ma kły. A ja bym widzial scyzoryk, ustawiony na sztorc (?) na 185,5 metra, to by byla promocja miasta :) Pozdrawiam gogi |
| veilchen
|
Posted: 9 Lis 2005 19:29:29 A ja bym widzial scyzoryk, ustawiony na sztorc (?) na 185,5 metra, to by
byla promocja miasta :) Pozdrawiam gogi i jeszcze nabic na ten scyzoryk Babe Jage.. i zasmazka... :))))) pozdro... veilchen |
| Miroo
|
Posted: 10 Lis 2005 07:45:12 Przecież musieliby zrezygnować z budowy co najmniej
dwóch autostrad w okolicy :) to jakies planuja?????? ;) Jak będzie dzik to na pewno jakieś będą musieli zrobić :) Jak się wiara z całego świata rzuci na oglądanie to i lotnisko będą musieli postawić... |
| Aroo
|
Posted: 10 Lis 2005 08:19:07 specjalny "dzik" nie taki zwykly, bo przeciez kielecki ;)
to będzie dzik lubawskiego tak samo jak kopiec lubawskiego wzdłuż ulicy jesionowej;) |
| gogi
|
Posted: 10 Lis 2005 18:01:12 A ja bym widzial scyzoryk, ustawiony na sztorc (?) na 185,5 metra, to by
byla promocja miasta :) i jeszcze nabic na ten scyzoryk Babe Jage.. i zasmazka... :))))) pozdro... veilchen Ale musi miec duzy biust, bo to jakies takie modne podobno ostatnio :) gogi |
| Piotr
|
Posted: 10 Lis 2005 18:43:10 A może są osoby, które uważają, że publiczne pieniądze powinny zostać wydane
na co innego, niz kolejny pomnik ? Chyba, że to jest dobry pomysł - DZIK. Pierwsze: drogi, drugie remonty budynków w centrum (i nie tylko) - i uwierzcie mi ze miasto od razu bedzie lepiej wygladac, chyba nawet lepiej niz z "dzikiem"... Ale... moze to bedzie jakis specjalny "dzik" nie taki zwykly, bo przeciez kielecki ;) Tym dzikiem otwieramy oczy niedowiarkom. Popatrzcie, mówimy, to jest nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo. Przepraszam jeśli coś pokręciłem, ale cytuję z pamięci. pozdrawiam, |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.394 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |