| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Kielce / Tani Internet w Kielcach-Gdzie? |
| Autor | Wiadomość |
| Paweł
|
Posted: 29 Paź 2005 20:41:21 Cześć wszystkim Czy moglibyście mi polecić jakiś tani dostęp do netu. Zależy mi na tanim i stałym dostępie do netu, niekoniecznie szybki. Muszę mieć możliwość rezygnacji z netu w każdej chwili bez płacenia kar za zerwanie umowy. Planuje początkowo na jakieś 1,5 roku net. W przypadku TPSA rezygnacja z netu wiąże się z opłatą za wszystkie miesiące których brakuje do końca umowy więc raczej odpada chyba że czegoś nie wiem. W przypadku kablówki Vectra, jeżeli nie ma się pakietu złotego lub jakiegoś innego to koszty są koszmarnie wysokie więc raczej odpada. Co do dostępu radiowego to raczej będzie ciężko bo mieszkam na parterze w bloku czteropiętrowym, a radiówki są wyczulone na długość kabla. Więc macie jakieś propozycje odnośnie KSM-u, może są jakieś sieci lokalne do których można się podłączyć. Tylko zebym mial jakis papierek do odliczenia od podatku. Mam nadzieje ze ta ulga jeszcze jest. Pozdrawiam Paweł |
| zeluq
|
Posted: 30 Paź 2005 10:34:01 Cześć wszystkim
Czy moglibyście mi polecić jakiś tani dostęp do netu. Zależy mi na tanim i stałym dostępie do netu, niekoniecznie szybki. Muszę mieć możliwość rezygnacji z netu w każdej chwili bez płacenia kar za zerwanie umowy. Planuje początkowo na jakieś 1,5 roku net. W przypadku TPSA rezygnacja z netu wiąże się z opłatą za wszystkie miesiące których brakuje do końca umowy więc raczej odpada chyba że czegoś nie wiem. W przypadku kablówki Vectra, jeżeli nie ma się pakietu złotego lub jakiegoś innego to koszty są koszmarnie wysokie więc raczej odpada. Co do dostępu radiowego to raczej będzie ciężko bo mieszkam na parterze w bloku czteropiętrowym, a radiówki są wyczulone na długość kabla. Więc macie jakieś propozycje odnośnie KSM-u, może są jakieś sieci lokalne do których można się podłączyć. Tylko zebym mial jakis papierek do odliczenia od podatku. Mam nadzieje ze ta ulga jeszcze jest. Przeciez w tpsa nie mozesz zawrzec umowe na czas nieokreslony. -- zeluq |
| Jurek
|
Posted: 31 Paź 2005 08:39:03 niestety nie masz szans, nikt nie spelni Twoich wymogów ... |
| Dariusz Sznajder
|
Posted: 1 Lis 2005 06:44:06 nieokreślony to o takim czymś nie słyszałem w TPSA.
Ale cennik słyszał: http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=info&p1=cennik#top Tyle, że to się dość mocno nie opłaca. |
| Jurek
|
Posted: 1 Lis 2005 19:49:05 chyba zapomniales dodac jeszcze ok. 50zeta/mc, abo. za telefon, a to calkiem zmienia postac rzeczy, byc moze kolega nie korzysta z tepsy bo niektorzy operatorzy gsm sa dzis tansi niz to badziewie. |
| Paweł
|
Posted: 1 Lis 2005 00:08:40 niestety nie masz szans, nikt nie spelni Twoich wymogów ...
No cóż. A tyle się gada o społeczeństwie informatycznym, a nawet taniego stałego łącza nie można znaleźć, przecież to jest nie do pomyślenia. A, zapomniałem że żyję w Polsce i w tym kraju najbardziej idiotyczne rzeczy można spotkać. Spróbuję poszukać, a jak nie to zostanę przy modemie. Pozdrawiam Paweł |
| Jurek
|
Posted: 2 Lis 2005 07:01:33 Rozumiem Cie bo sam dlugo szukalem podobnie jak Ty, proponuje sie dogadac w kilka osob, moim zdaniem to jedyne rozwiazanie w zwiazku z cenami jakie panuja :) No cóż. A tyle się gada o społeczeństwie informatycznym, a nawet
taniego stałego łącza nie można znaleźć, przecież to jest nie do pomyślenia. A, zapomniałem że żyję w Polsce i w tym kraju najbardziej idiotyczne rzeczy można spotkać. Spróbuję poszukać, a jak nie to zostanę przy modemie. Pozdrawiam Paweł |
| eth_0
|
Posted: 2 Lis 2005 20:34:41 Ostatnio widziałem ogłoszenia Vectry o jakiejś promocji.
Chyba jakieś 39zł/mies. Ale żadnych szczegółów nie znam. A ja znam, niestety.. i odradzam Vectrę... Oni maja klienta "w poważaniu" ;) |
| Paweł
|
Posted: 2 Lis 2005 19:39:38 Ostatnio widziałem ogłoszenia Vectry o jakiejś promocji.
Chyba jakieś 39zł/mies. Ale żadnych szczegółów nie znam. Ja też widziałem tą tak zwaną promocję. Ta promocja polega na tym, że płacisz 39zł/miesiąc jeśli masz pakiet kablówki. W grę wchodzą dwa pakiety, jeden złoty, a drugi platynowy lub coś w tym stylu. Sądząc po nazwach te pakiety kosztują pewnie około 100 zł, a to już nie jest promocja dla mnie tylko zwykłe kłamstwa(zupełnie jak TPSA). Chcąc skorzystać bez promocji z dostępu do netu trzeba wybulić z tego co pamiętam 80zł za 128kbit/s. |
| Paweł
|
Posted: 2 Lis 2005 19:57:45 Rozumiem Cie bo sam dlugo szukalem podobnie jak Ty,
proponuje sie dogadac w kilka osob, moim zdaniem to jedyne rozwiazanie w zwiazku z cenami jakie panuja :) Gdyby się można było z kimś dogadać to bym to już dawno zrobił. Większość osób które były by skłonne to zrobić, to albo się wyniosły z Kielc, albo same sobie założyły net i mają resztę osób w dup...(tzw pomoc koleżeńska w ich przypadku polega na tym, że jak mogą z ciebie korzystać to ci pomogą, a jak nie to cię zostawiają na lodzie-no cóż taki świat). Reszta osób swój rozwój umysłowy zakończyła pod budką z piwem, a co za tym idzie Internet ich nie obchodzi. Jakiś czas temu miałem zamiar sobie z kumplem założyć chociaż LAN-a bezprzewodowego, ale znalazł pracę poza Kielcami i na tym zakończyły się nasze plany dotyczące usieciowiania się. |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.394 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |