| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Kielce / Akademia CISCO |
| Autor | Wiadomość |
| eth_0
|
Posted: 24 Paź 2005 20:30:06 Gdzie w kielcach mozna uzyskać certyfikat CCNA? Czy jest tu jakaś lokalna akademia CISCo? Jakoś nie chce mi się wierzyć aby w takim mieście jej nie bylo (aczkolwiek na stronach CISCo nie znalazlem :( ) Jesli juz cos jest to moze orientujecie sie jakie sa koszty i czy mozna zdawac sam egzamin bez uczestniczenia w kursie? Z gory dzieki za pomoc. |
| Kyniu
|
Posted: 24 Paź 2005 21:15:47 Mon, 24 Oct 2005 22:30:06 +0200, na alt.pl.regionalne.kielce, eth_0 napisal(a): Gdzie w kielcach mozna uzyskać certyfikat CCNA?
Nigdzie. Czy jest tu jakaś lokalna akademia CISCo?
Jeszcze nie ma. Z naciskiem na slowo JESZCZE. Jakoś nie chce mi się wierzyć aby w takim mieście jej nie bylo (aczkolwiek na stronach CISCo nie znalazlem :( )
Mnie tez sie w to nie chce wierzyc ale taka jest prawda - to jedyne miasto wojewodzkie w ktorym nie ma. Jesli juz cos jest to moze orientujecie sie jakie sa koszty i czy
mozna zdawac sam egzamin bez uczestniczenia w kursie? Pytasz o koszty na sciezce komercyjnej czy akademickiej? Bo akademicka to okolo 3 - 3.5 kPLN kurs, komercyjne widzialem juz od 5 - 5.5 kPLN. To jest koszt szkolenia. Egzamin zdajesz w osrodkach Prometric i jest osobno platny. Owszem, mozna przystapic do egzaminu bez kursu ale ..... nie polecam, szkoda kasy na egzamin. Jedna z zalet kursu jest seria pytan testowych z kazdego modulu - co praktycznie oznacza test na kazdych zajeciach. Z gory dzieki za pomoc.
Prosze bardzo. A moe napisz czemu Cie zainteresowalo CCNA? Kyniu |
| eth_0
|
Posted: 25 Paź 2005 08:19:27 On Mon, 24 Oct 2005 23:15:47 +0200, Kyniu Czy jest tu jakaś lokalna akademia CISCo?
Jeszcze nie ma. Z naciskiem na slowo JESZCZE. Czyżbys wiedział coś czego my nie wiemy? ;) Pochwal się... A moe napisz czemu Cie zainteresowalo CCNA?
Interesuję się "sieciami" a od jakiegoś certyfikatu zacząć trzeba :) |
| Kyniu
|
Posted: 25 Paź 2005 14:33:50 Tue, 25 Oct 2005 00:14:51 +0200, na alt.pl.regionalne.kielce, Dariusz Sznajder napisal(a): Wiesz, z drugiej strony to te 3500 to tak na 5 podejść i dobrą książke
chyba starczy ;) Ale juz na sprzet do wlasnego labu nie, a lab do CCNA kosztuje okolo 10 kUSD. Kyniu |
| Kyniu
|
Posted: 25 Paź 2005 14:34:14 Tue, 25 Oct 2005 10:19:27 +0200, na alt.pl.regionalne.kielce, eth_0 napisal(a): Czyżbys wiedział coś czego my nie wiemy? ;) Pochwal się...
Bede sie chwalil jak bedzie czym. Kyniu |
| Dariusz Sznajder
|
Posted: 26 Paź 2005 21:07:25 sprzetu, bo ten czasem ma swoje widzi mi sie albo nawet bledy i zachowuje
sie po prostu innaczej. Ale my o egzaminie a nie o życiu. A egzamin teoretyczny ma to do siebie, że jesli Cisco w materiałach z których robili testy napisało, że obudowa jest czerwona, to ona w odpowiedzi ma być czerwona, niezależnie od jej rzeczywistego koloru ;) Pewnie - w końcu ktoś się wkurzy, doniesie i poprawią, ale wcale nie musi to być błyskawicznie. Przyczym Cisco jest tu tylko przykładem, mam wrażenie, że większość teoretycznych, prowadzonych zewnętrznie dla "dużych" egzaminów tak działa. Tak działają np. egzaminy IBMa z AiXa - ja, zupełny teoretyk AiXa dostałem ładny dyplom, a paru praktyków zdających na tej samej sesji - nie. Praktyka jest potrzebna przy wyższych stopniach wtajemniczenia i w życiu. Przy niższych egzaminach potrzebna jest zazwyczaj wiedza ogólna i spora ilość teorii z firmowych materiałów. |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.400 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |