| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Kielce / Jaki internet Osiedle Nowiny |
| Autor | Wiadomość |
| eth_0
|
Posted: 9 Sier 2007 07:09:08 Witam, Wlasnie sie przeprowadzilem na Osiedle Nowiny i teraz zastanawiam sie nad przyłączeniem internetu. Jesli chodzi o LAN to jest tam jakaś osiedlówka ale ceny mają nie najtańsze jak na taką sieć (50zł mies). Może przy okazji ktoś z niezawodnością tej sieci (burze itp) Z tego co wyłapałem to jest tam też kilka sieci WiFi. Przydałoby sie też ustalić jakie są tego parametry i ceny (na razie nie mam pojęcia) Zastanawiam sie teraz jeszcze nad Netią bo ma bardzo ciekawą opcje neta 1Mbit. internetu osiedlowego w nowinach to prosze o info. Z góry dzięki! |
| eth_0
|
Posted: 12 Sier 2007 07:42:51 Wlasnie sie przeprowadzilem na Osiedle Nowiny i teraz zastanawiam sie
nad przyłączeniem internetu. Jesli chodzi o LAN to jest tam jakaś osiedlówka ale ceny mają nie najtańsze jak na taką sieć (50zł mies). Może przy okazji ktoś z niezawodnością tej sieci (burze itp) Sam sobie odpisze a nóż się komuś przyda... Na początek wziąłem tą osiedlówkę (NowinyNet to sie zwie). Z rozmowy z Panem na początku wyniknęło że, mają 2 DSLe po 15Mbit i to podzielone na X osób (ile? nie wiem). Za 48zl brutto dostałem DL1024kbit/s, UP ???kbit/s Doświadczalnie parametry łącza: - według strony numion.com: http://www.numion.com/YourSpeed3/ShowMeasurement.php?ID=58,682,198 - według strony dsl.cz: Rychlost připojení k internetu: 845,86 kbit/s Rychlost stahování dat: 105,7 kByte/s Na razie jest OK. Co bedzie dalej zobaczymy... |
| terry
|
Posted: 13 Sier 2007 20:25:05 Wlasnie sie przeprowadzilem na Osiedle Nowiny i teraz zastanawiam sie
nad przyłączeniem internetu. Witamy w Nowinach. Jesli chodzi o LAN to jest tam jakaś osiedlówka ale ceny mają nie
najtańsze jak na taką sieć (50zł mies). Może przy okazji ktoś z niezawodnością tej sieci (burze itp) W czasie burzy sieć nie działa bo paliły się switche. Na początek wziąłem tą osiedlówkę (NowinyNet to sie zwie).
No bo bardzo nie miałeś wyjścia jeśli nie masz telefonu z tpsy. Z rozmowy z Panem na początku wyniknęło że, mają 2 DSLe po 15Mbit i to
podzielone na X osób (ile? nie wiem). Za 48zl brutto dostałem DL1024kbit/s, UP ???kbit/s Podobno na 600 osób te dwie 15-stki są podzielone. Doświadczalnie parametry łącza:
- według strony numion.com: http://www.numion.com/YourSpeed3/ShowMeasurement.php?ID=58,682,198 - według strony dsl.cz: Rychlost připojení k internetu: 845,86 kbit/s Rychlost stahování dat: 105,7 kByte/s Na razie jest OK. Co bedzie dalej zobaczymy... Czyli masz dobrze poustawiane prędkości i powinno być OK ale są takie dni że lipa straszna ale ogólnie OK. pozdrawiam terry |
| eth_0
|
Posted: 14 Sier 2007 05:49:25 Czyli masz dobrze poustawiane prędkości i powinno być OK ale są takie dni
że lipa straszna ale ogólnie OK. Wczoraj juz miałem taki dzien. Wieczorem transfery ~90kbit/s, masakra. No i z tym wyłączaniem w burze to trochę przeginaja... Jeśli Twoje informacje są poprawne i maja ok 600 osób w sieci to stać ich na porządny sprzęt a nie takie badziewie jakiego używają (sorry ale widziałem...) |
| PJ
|
Posted: 14 Sier 2007 12:46:35 Na początek wziąłem tą osiedlówkę (NowinyNet to sie zwie).
A to jest to samo co inter-rech? PJ |
| terry
|
Posted: 14 Sier 2007 20:01:51 Na początek wziąłem tą osiedlówkę (NowinyNet to sie zwie).
A to jest to samo co inter-rech? Raczej nie to samo. terry |
| eth_0
|
Posted: 17 Sier 2007 05:25:40 A to jest to samo co inter-rech?
...a mógłbym prosic o kontakt do nich. Bo NowinyNet niestety szwankuje :( |
| terry
|
Posted: 17 Sier 2007 18:38:15 A to jest to samo co inter-rech?
...a mógłbym prosic o kontakt do nich. Bo NowinyNet niestety szwankuje :( Ja nie znam inter-rech ale wiem kto ma inne sieci LAN jak mi podasz nr bloku w którym mieszkasz (priv) to Ci podpowiem z kim rozmawiać. |
| terry
|
Posted: 20 Sier 2007 20:15:41 Park.3, zapraszam na priv ;)
Hahaha parkowa 3 ???? nie ma takiej możliwości że się tam wprowadziłeś :)) |
| eth_0
|
Posted: 21 Sier 2007 14:17:22 nie ma takiej możliwości że się tam wprowadziłeś :))
Czemu tak uważasz? hehe :D i masz rację... Parkowa 2, taki mały mistake ;) |
| terry
|
Posted: 27 Sier 2007 18:13:43 nie ma takiej możliwości że się tam wprowadziłeś :)) Czemu tak uważasz? hehe :D i masz rację... Parkowa 2, taki mały mistake ;) No to w tym bloku nie masz innego dostawcy, jesteś skazany na to co masz. pozdrawiam |
| eth_0
|
Posted: 28 Sier 2007 18:35:21 No to w tym bloku nie masz innego dostawcy, jesteś skazany na to co masz.
eee tam. Niestety będę chyba musiał z nich zrezygnować (nie mogą sobie Albo wybiorę jakiegoś GSMa (muszę tylko obadać kto ma tu min EDGE, a z mapek to mi wychodzi ze Plus ma HSDPA) albo coś na łączach TPSA... |
| terry
|
Posted: 28 Sier 2007 20:14:38 eee tam. Niestety będę chyba musiał z nich zrezygnować (nie mogą sobie
Albo wybiorę jakiegoś GSMa (muszę tylko obadać kto ma tu min EDGE, a z mapek to mi wychodzi ze Plus ma HSDPA) albo coś na łączach TPSA... Tak, plus ma HSDPA i to nawet zapycha że szok. Mam simdate i karte do laptoka, takie awaryjne łącze. Polecam. |
| eth_0
|
Posted: 29 Sier 2007 04:40:31 Tak, plus ma HSDPA i to nawet zapycha że szok.
Mam simdate i karte do laptoka, takie awaryjne łącze. Polecam. Na początek wezmę sobie simdate + kom. + bluetooth i potestujemy ;) |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.396 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |