| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Kielce / Internautka chce odwołać rząd i prezydenta |
| Autor | Wiadomość |
| Michal[k]
|
Posted: 1 Cze 2007 12:11:02 http://www.pardon.pl/artykul/1746/internautka_chce_obalic_rzady_pis kto chętny do podpisu? |
| jarqs
|
Posted: 2 Cze 2007 07:43:43 http://www.pardon.pl/artykul/1746/internautka_chce_obalic_rzady_pis
kto chętny do podpisu? a były wybory?... - tak żeśmy zagłosowali to teraz buzia na kłódkę... kto nie był to tym bardziej... tacy jak m.in. andrzej czy roman mają szansę właśnie dzięki ignorancji i lenistwu... wystarczyłoby kilka procent więcej młodych przy urnach a pewnie byłoby inaczej (czy lepiej?...) a teraz to czekać cierpliwie na następne - bo taki nas obowiązuje system. dorosnąć, a nie beczeć. |
| Michal[k]
|
Posted: 4 Cze 2007 06:33:51 http://www.pardon.pl/artykul/1746/internautka_chce_obalic_rzady_pis
kto chętny do podpisu? a były wybory?... - tak żeśmy zagłosowali to teraz buzia na kłódkę... kto nie był to tym bardziej... tacy jak m.in. andrzej czy roman mają szansę właśnie dzięki ignorancji i lenistwu... wystarczyłoby kilka procent więcej młodych przy urnach a pewnie byłoby inaczej (czy lepiej?...) a teraz to czekać cierpliwie na następne - bo taki nas obowiązuje system. dorosnąć, a nie beczeć. Jasne, kto na nich głosował ten na nich głosował. To prawda że nie liczę za bardzo na skuteczność odwołania tych wkurwiających kaczek, ale jest to sposób na wyrażenie swojego sprzeciwu, jeśli udałoby się zebrać dużo tych podpisów, i nagłośnić sprawę, to można by im pokazać że są zerami, bo oni to mają klapki na oczach albo po prosty bezczelnie i świadomie nas dymają, cały czas opowiadają jacy to oni są dobrzy, jak mnie jest dobrze i jakimi jesteśmy komuchami itd itp, kurwa po prostu szlag mnie trafia. Rząd przegina bardzo grubo. Sorry ale się uniosłem, tak mnie ta hipokryzja wkurza ze.. I właśnie dlatego to wypełnię papierek i wyślę tej kobiecie. Kaczki to tylko na talerzu.. pozdrawiam Michał |
| jarqs
|
Posted: 4 Cze 2007 08:42:44 Sorry ale się uniosłem, tak mnie ta hipokryzja wkurza ze.. I właśnie
dlatego to wypełnię papierek i wyślę tej kobiecie. Kaczki to tylko na talerzu.. Wiesz co, myślę że naprawde szkoda czasu. Jedyny moment kiedy można coś zmienić to wybory. Pozostałe akcje przechodzą bez echa, bo zawsze wszystko można zdyskredytować, wykręcić kota ogonem, zwłaszcza jak się ma media w ręku. Kaczki są na scenie od dawna, to nie jest ich chwilowy występ i te trzydzieści-ileś procent na nich głosowało w pełni świadomie, nie ma tutaj miejsca na tłumaczenia że "myślałem że będzie inaczej" i to my jako społeczeństwo dalismy im prawo do tego co teraz robią. Teraz ponosimy nieuknioną odpowiedzialność. Ja się pocieszam tylko tym, że w zyciu każde doświadczenie się przydaje i wyjdziemy z tego wszyscy mądrzejsi, i może wreszcie kiedyś populistom i krzykaczom nie będzie tak łatwo wejść do rządu dzięki naszym głosom. Marzy mi się rząd fachowców, intelektualistów ale techników, którzy staną ponad całym tym bagnem i wezmą się solidnie do pracy bez zbędnego gadania. To jest dopiero utopia, nie? ;) |
| jh
|
Posted: 5 Cze 2007 08:46:32 jeśli udałoby się zebrać dużo tych podpisów, i nagłośnić sprawę, to można
by im pokazać że są zerami, bo oni to mają klapki na oczach albo po prosty bezczelnie i świadomie nas dymają, cały czas opowiadają jacy to oni są dobrzy, jak mnie jest dobrze i jakimi jesteśmy komuchami itd Chyba nie jesteś tak naiwny myśląc, że oni tego nie widzą. Przecież to działanie z premedytacją, dobrze przemyślane. Upupić wszystko (<- pozbywamy się Gombrowicza żeby się nie kojarzyło? :) ) i wszystkich bzdurnymi zakazami i rozporzędzaniami, bublami ustawowymi, zastraszyć. Służy jednemu - umocnieniu władzy, a władza to korytko z kasą. Władza ustawodawcza i wykonawcza, do tego organy nadzorujące je czyli Trybunał Konstytucyjny, NIK w jednej łapie i z jednego ugrupowania; do tego kontrola mediów i granie elektoratem przy pomocy Ojca D. Władza nie do ruszenia. I nikt ich o nic nie pociągnie do odpowiedzialności choćby nabroili do granic możliwości, bo sami siebie nie będą przecież osądzać. To, co wyprawiają bliźniaki wespół z ministrantem sprawiedliwości, a między nimi Andrea de Lepper ze swoją przeszłością i teraźniejszą, przykraszony wręcz faszystowskimi bojówkami giertychowskimi, i nim samym, o zgrozo, od edukacji - to się nazywa odnowa moralna wg braci K. Jak już ktoś powiedział - szczyt chamstwa i złośliwości to zagłosować na PiS i wyemigrować do Irlandii ;) Czarny humor. IMHO naprawdę masakra. Żądza pieniądza obnażyło szczere zamiary wyborcze pisaków, a naiwne ludziska łudziły się, że teraz może być inaczej... Komuchy odeszły, nadeszły neokomuchy. Czyli to samo bagno od 60 lat. Jacek |
| Miroo
|
Posted: 5 Cze 2007 09:03:59 Kaczki są na scenie od dawna, to nie jest ich chwilowy występ i te
trzydzieści-ileś procent na nich głosowało w pełni świadomie, nie ma tutaj miejsca na tłumaczenia że "myślałem że będzie inaczej" i to my jako społeczeństwo dalismy im prawo do tego co teraz robią. Teraz ponosimy nieuknioną odpowiedzialność. Demokracja jest do bani. Powiedz - czy w tych wyborach miałeś jakąś rozsądną alternatywę? Można niestety wybrać tylko tych co startują, a startują (i mają na to kasę) ludzie, którzy: a) robią to dla siebie, a nie dla kraju b) robią to trochę dla kraju , ale są opanowani jakimiś dziwnymi obsesjami i bardzo subiektywną wizją przyszłości narodu Niestety na kartach wyborczych nie było c) |
| jarqs
|
Posted: 5 Cze 2007 09:28:36 Demokracja jest do bani.
Parafrazujesz słowa Churchilla. Nic lepszego nie istnieje. Powiedz - czy w tych wyborach miałeś jakąś rozsądną alternatywę?
Myślę że na pewno było na listach wiele, wiele fajnych wartościowych i uczciwych ludzi, z tym że dla przeciętnego wyborcy byli niewidoczni, bo jak wiadomo na wierzch z reguły wypływa g..no... Można niestety wybrać tylko tych co startują, a startują (i mają na
to kasę) ludzie, którzy: a) robią to dla siebie, a nie dla kraju b) robią to trochę dla kraju , ale są opanowani jakimiś dziwnymi obsesjami i bardzo subiektywną wizją przyszłości narodu Niestety na kartach wyborczych nie było c) Tak jak napisałem powyżej. Było, ale porządni ludzie zazwyczaj mają zbyt małą siłę przebicia, tudzień wypłynięcia na czoło listy. Naiwnie myślą, że ktoś dostrzeże ich uczciwość i skromność. |
| Miroo
|
Posted: 6 Cze 2007 06:34:52 Tak jak napisałem powyżej. Było, ale porządni ludzie zazwyczaj mają zbyt
małą siłę przebicia, tudzień wypłynięcia na czoło listy. Naiwnie myślą, że ktoś dostrzeże ich uczciwość i skromność. Nie chodzi o siłę przebicia. Po prostu ludzie uczciwi nie mają poparcia ludzi z kasą. Na co sponsorom uczciwy radny/poseł? Zresztą uczciwy człowiek nie utrzymałby się za długo - jako nieprzydatny zostałby w coś wrobiony i zastąpiony "swojakiem". Taka jest demokracja u nas. A wracając do Churchilla... Zdecydowanie wolałbym monarchię mądrych ludzi, którym zależy na kraju, niż demokrację cwaniaków i złodziei. |
| jarqs
|
Posted: 6 Cze 2007 07:11:28 Nie chodzi o siłę przebicia. Po prostu ludzie uczciwi nie mają
poparcia ludzi z kasą. Na co sponsorom uczciwy radny/poseł? Zresztą uczciwy człowiek nie utrzymałby się za długo - jako nieprzydatny zostałby w coś wrobiony i zastąpiony "swojakiem". Taka jest demokracja u nas. A wracając do Churchilla... Zdecydowanie wolałbym monarchię mądrych ludzi, którym zależy na kraju, niż demokrację cwaniaków i złodziei. Co prawda, to prawda... |
| Artur(m)
|
Posted: 6 Cze 2007 09:02:29 Nie chodzi o siłę przebicia. Po prostu ludzie uczciwi nie mają poparcia ludzi z kasą. Na co sponsorom uczciwy radny/poseł? Zresztą uczciwy człowiek nie utrzymałby się za długo - jako nieprzydatny zostałby w coś wrobiony i zastąpiony "swojakiem". Taka jest demokracja u nas. Uwierz mi. Ludzie przed wejściem do polityki nie byli tacy od razu. Po wejściu do polityki zaczęli; kłamać, oszukiwać, kraść. Przez krótki okres obserwowałem tych "co go wcześniej znałem (uwaga rym) a potem okazał się chamem". Można rozważać temat czy można nazywać się Człowiekiem pozwalając zmienić w taki sposób swój charakter??? Myślę, że przejście do polityki z zachowaniem "podstawowych zasad człowieczeństwa" jest testem, który przechodzi znikoma ilość "zainteresowanych". W Polsce tego "barachła" jest procentowo dużo więcej niż w krajach o "ugruntowanej demokracji" bo społeczeństwo (w tym naturalnie i ja) jesteśmy "gupie", a niektórzy jeszcze bardziej :), ale zmądrzejemy za jakieś 2-3 pokolenia. Artur(m) Dodatkowym opóźniaczem "dochodzenia do mądrości (polityków)" jest polityczna poprawność która nie pozwala powiedzieć - wyborco jesteś PALANTEM, a pi****y się głodne kawałki o "mądrości elektoratu". |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.396 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |