| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Kielce / octava-net i olewanie klientow |
| Autor | Wiadomość |
| suchorab
|
Posted: 24 Kwi 2007 16:03:34 Witam Mam pytanie do uzytkownikow octavy, a mianowicie chodzi mi o to jak sprawuje sie ten ich dostep do internetu i czy warto sie w to pchac. Moje doswiadczenia z nimi sa jak najbardziej negatywne. Minely juz trzy terminy kiedy mial przyjsc i technik i podlaczyc kabel. Za pierwszym razem przyszedl nawet ten ich spec od "ciagniecia kabla" ,wciagnol przewod w ich peszel ktory maja na klatce schodowej zajelo mu to 4 godziny ,po tym czasie stwierdzil ze ma awarie na sadach i musi tam jechac bo jak on to ujol (cytuje)"klijenci juz podlaczeni sa wazniejsi od nowych". Po tym jak byl "zmeczony praca" (czytaj nawalony), jak spadl z drabinki i malo sie nie polamal nie mialem sumienia zmuszac go do dalszej pracy. Umowil sie ze przyjdzie w poniedzialek i dokonczy instalacje , oczywiscie olal mnie. Po mojej interwencji w ich biurze wyznaczyli nastepny termin instalacji wyczekalem sie na kogos od nich i znow mnie olali, wiec kolejny telefon do biura. Pani z biura powiedziala ze w poniedzialek ktos sie ze mna skontaktuje i dokonczy instalacje i znow olewka. Chyba pora zebym ja ich olal. Zadzwonilem juz do Globitu teraz czekam na nastepnego instalatora ciekawe co z tego wyniknie. Ufff!! ale sie rozpisalem, ale mam pytanie warto na nich czekac czy zaprzyjaznic sie z netia lub TPSA. Z gory dzieki za odpowiedz Pozdrawiam Darsuch |
| krach
|
Posted: 25 Kwi 2007 01:33:46 . Chyba pora zebym ja ich olal. Zadzwonilem juz do Globitu teraz czekam na nastepnego instalatora
ciekawe co z tego wyniknie. Ufff!! ale sie rozpisalem, ale mam pytanie warto na nich czekac czy zaprzyjaznic sie z netia lub TPSA. A moze juz pora wlasnie przestac sposobem firm je olewac, tylko zglosic sprawe gdzies wyzej, narobic awantury, dochodzic swoich praw. Moze niektorzy otworza szerzej oczy, moze niektorzy straca prace, ale jak takie rzeczy bedzie sie zostawiac i olewac, to nic na lepsze sie nie zmieni, a jak sasiad moze to dlaczego nie ja ... Pozdroo krach |
| Miroo
|
Posted: 25 Kwi 2007 11:32:32 Zadzwonilem juz do Globitu teraz czekam na nastepnego instalatora
Z deszczu pod rynnę? :) |
| suchorab
|
Posted: 25 Kwi 2007 18:44:05 A moze juz pora wlasnie przestac sposobem firm je olewac, tylko zglosic sprawe gdzies wyzej, narobic awantury, dochodzic swoich praw. Moze niektorzy otworza szerzej oczy, moze niektorzy straca prace, ale jak takie rzeczy Może i masz racje, musiałbym dobijać chyba do ich prezesa niestety nie mam kontaktów aż tak wysoko . Na stronie octave są numery tylko do biura, przedstawiciela handlowego , serwisu itp. Chyba ze ktoś poda mi nr tel. pozrawiam darsuch |
| suchorab
|
Posted: 25 Kwi 2007 18:48:33 Zadzwonilem juz do Globitu teraz czekam na nastepnego instalatora
Z deszczu pod rynnę? :) Wiem , ale kogo wybrac ? Kto jest w zasięgu zbiegu ulic karczówkowskiej i chęcińskiej? Pozdrawiam Darsuch |
| jh
|
Posted: 26 Kwi 2007 07:57:30 Chyba jedna z najgorszych firm z jakimi miałem do czynienia. Nie dosyć, że czekałem, to paru miesiącach (!!!) genialni technicy nie byli w stanie poradzić sobie z uruchomieniem. Ręce opadały jak patrzyłem na poczynania "technika", który nie radził sobie z obsługą Windowsa - bo wersja angielska, nie polska, skonfigurowałem kartę za niego. Potem rzekomo ktoś im "prąd wyłączał w przekaźniku" itd., masa idiotycznych tłumaczeń. Umawiałem się na tzw. instalacje tyle razy, że już mnie trafiało, przy czym "instalator" zjawiał się czasem zupełnie nie umówiony (bo był obok i chciał spróbować". W sumie po 3 czy 4 miesiącach tej żenady finał był taki, że Internet działał jedno popołudnie i przegoniłem bractwo, gdzie pieprz rośnie. Było to kawałek temu, może się zmieniło.... jh |
| Kr
|
Posted: 26 Kwi 2007 10:18:57 Podziwiam cierpliwosc, jednak tpsa nie jest taka zla gdy z niewyjasnionych przyczyn jakos im sie umowa sama rozwiazala |
| suchorab
|
Posted: 26 Kwi 2007 19:37:12 Było to kawałek temu, może się zmieniło....
Tak zmieniło się ale chyba na gorsze Darsuch |
| darsuch
|
Posted: 27 Kwi 2007 20:34:05 Zadzwonilem juz do Globitu teraz czekam na nastepnego instalatora
Z deszczu pod rynnę? :) Jestem w szoku mam dzialajacy juz net. Globit sie spisal ale tez po tym jak ich ponaglilem. W rozmowie tel z ich panienka powiedzialem ze nie sa jedyni na kieleckim rynku i konkurencja czeka na moje pieniadze. Po 20 minutach byl juz u mnie instalator, po nastepnich 20 minutach dzialal mi net.Oby tak dalej. Pozdro Darsuch |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.396 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |