| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Kielce / Polska - Armenia (fotki) |
| Autor | Wiadomość |
| zeluq
|
Posted: 29 Mar 2007 09:54:43 Troche fotek z wczorajszego meczu. http://forum.kielce.pl/showthread.php?p=121#post121 |
| jarqs
|
Posted: 29 Mar 2007 11:26:44 No jak tam wrazenia? Wg mnie wspaniale widowisko. W sobote bylem na legii - i powiem Wam - blado wypadaja na tle Kielc. Nic dziwnego ze tak im zazdrosc pupe sciska, heh :). |
| Larsoden
|
Posted: 29 Mar 2007 11:55:12 No jak tam wrazenia? Wg mnie wspaniale widowisko. W sobote bylem na
legii - i powiem Wam - blado wypadaja na tle Kielc. Nic dziwnego ze tak im zazdrosc pupe sciska, heh :). Komu ściska temu ściska. Który to mecz reprezentacji na Legii a który w Kielcach? Wiadomo, że jak pierwszy raz przyjeżdża kadra narodowa to wielka atrakcja i się wszyscy zbiegają. Zobaczymy czy za 10 meczy będzie podobnie. BTW. nazwy klubów piszemy wielką literą |
| jarqs
|
Posted: 29 Mar 2007 12:24:09 Który to mecz reprezentacji na Legii a który w Kielcach? Wiadomo, że jak
pierwszy raz przyjeżdża kadra narodowa to wielka atrakcja i się wszyscy zbiegają. Zobaczymy czy za 10 meczy będzie podobnie. hmmmm... mialem wrazenie ze w Wawie tez byl komplet... BTW nazywanie innych prowincja moze sie nie oplacic, bo kiedy ta prowincja przerasta stolice, no to dopiero jest wstydzior gigant, he? Zamiast sie zżymać, to przekaz tam lepiej ziomalom, ze dopoki w (chcac nie chcac) stolicy - wizytówce naszego kraju nie bedzie porzadnego stadionu, tylko jakies muzealne zabytki (vide Legia) lub tez ruiny muzealnych zabytkow (vide polonia), to mozecie zapomniec o szacunku... nie tylko ze strony Kielc... BTW. nazwy klubów piszemy wielką literą
Sorry... jakby Ci to powiedziec...to było... celowe... :P |
| Larsoden
|
Posted: 29 Mar 2007 12:41:42 hmmmm... mialem wrazenie ze w Wawie tez byl komplet...
No powiedzmy. Ale jak widać mniej rozentuzjazmowany. BTW nazywanie innych prowincja moze sie nie oplacic, bo kiedy ta prowincja
przerasta stolice, no to dopiero jest wstydzior gigant, he? Nie nazwałem ani razu Kielc prowincją. Przecież to (chcąc nie chcąc) stolica województwa. Prowincja to bardziej wioski pod Białymstokiem lub tym podobne. Zamiast sie zżymać, to przekaz tam lepiej ziomalom, ze dopoki w (chcac nie
chcac) stolicy - wizytówce naszego kraju nie bedzie porzadnego stadionu, tylko jakies muzealne zabytki (vide Legia) lub tez ruiny muzealnych zabytkow (vide polonia), to mozecie zapomniec o szacunku... nie tylko ze strony Kielc... Ja i moi ziomale nie mamy najmniejszego wpływu na to jakie gdzie są stadiony. Musi być kasa. U Was była i dobrze. U nas nie ma i to źle. Myślisz że to wina kibiców? BTW. nazwy klubów piszemy wielką literą
Sorry... jakby Ci to powiedziec...to było... celowe... :P No właśnie...okazując brak szacunku wystawiasz wizytówkę sobie....i swoim ziomalom. |
| orzelek
|
Posted: 29 Mar 2007 13:02:42 No jak tam wrazenia? Wg mnie wspaniale widowisko. W sobote bylem na
legii - i powiem Wam - blado wypadaja na tle Kielc. Nic dziwnego ze tak im zazdrosc pupe sciska, heh :). Widowisko wg mnie kapitalne! Fajnie bylo brac udzial w historycznym wydarzeniu :) BTW troche wiecej szacunku dla Legii! Pawel |
| Larsoden
|
Posted: 29 Mar 2007 13:20:46 Widowisko wg mnie kapitalne! Fajnie bylo brac udzial w historycznym
wydarzeniu :) Trudno się nie zgodzić, tylko jedna rzecz mnie razi. Zbyt częste śpiewanie hymnu. To nie jest pierwsza lepsza przyśpiewka, którą wypada z byle powodu intonować. Na początek meczu rozumiem. Na koniec trochę mniej ale też ujdzie. Ale po co śpiewać w trakcie i to po kilka razy? Trochę to że tak powiem dewaluuje rangę hymnu. Oczywiście to nie żaden zarzut w stronę Kielczan, ta tendencja jest niestety ogólnokrajowa. |
| gogi
|
Posted: 29 Mar 2007 15:21:26 Widowisko wg mnie kapitalne! Fajnie bylo brac udzial w historycznym
wydarzeniu :) Pawel Kibice dopisali, tylko niestety pilkarze zlali nas rowno. Podziekowanie w stylu wejscie na srodek, pomachanie raczkami 2 razy i zejscie do szatni to lekka przesada. Dziwne, ze w klubach potrafia sie zachowac, a gdy chodzi glownie o honor (gra w reprezentacji), to odwalaja kaszane. Jak dla mnie to byl najslabszy moment meczu. |
| Kyniu
|
Posted: 29 Mar 2007 18:28:35 Troche fotek z wczorajszego meczu.
Co by nie zaczynac nowego watku to sie tu podepne. Jestem co najmniej wkurzony na naszych nieudolnych miejskich urzednikow ktorzy nie potrafili wykorzystac okazji do wypromowania miasta. Na dziennikarzy powinny czekac gotowe pakiety materialow o miescie, stadionie, planach tworzenia wioski sportowej i regionie. Kazdy VIP powinien dostac jakis ciekawy album. A dla wszystkich kibicow mozna bylo przygotowac jakies proste broszury - mapka Kielc i regionu, atrakcje miasta i okolicy (Checiny, Jaskinia Raj, Swiety Krzyz, ...), wykaz hoteli, restauracji i knajpek. Jestem rozczarowany postawa Kolportera bo z jednej strony jako gospodarze stadionu, a z drugiej z czysto biznesowego punktu widzenia, powinni wykorzystac okazje do promocji. Jestem bardzo rozczarowany postawa ekipy telewizyjnejTVP ktorej przez gardlo nie chciala przejsc nazwa KIELCE, nie padlo ani jedno mile slowo o miescie czy stadionie, natomiast nasluchalem sie o nierownej i wyboistej murawie. Popierdolilo kogos w TVP, zazdrosc "warszawce" rozum odjela - to jedyne wytlumaczenie. Na cale szczescie obylo sie bez burd i na cale szczescie nasz zespol wygral. Bo potem by sie o Kielcach mowilo jak o Bydgoszczy, ze to dla naszych "pechowe" miasto. A tak jest jako taka szansa ze wroca. Chyba ze im w hotelu dali popalic bo wiem jak zenujacy standard reprezentuje Lesny Dwor. Ot twierdza na przyklad ze maja internet - tylko zapominaja dodac ze w promieniu 15 metrow od recepcji. Swoja droga nie mogli reprezentacji ulokowac w jakims lepszym miejscu. Zatem bylo zle, bylo bardzo zle, na szczescie nie tragicznie dzieki wygranej. Ale mam nadzieje ze ktos wyciagnie wnioski i ze kilka glow poleci. Z pania rzecznik prasowa UM na czele ktora na pytania dziennikarzy raczyla odpowiedziec "dzisiaj komentarza nie bedzie". To za co jej z moich podatkow pensje placa - wypierd........ na zbity pysk i przyjac kogos mlodego, ambitnego i wyksztalconego. Kyniu |
| gogi
|
Posted: 29 Mar 2007 19:16:47 ze ktos wyciagnie wnioski i ze kilka glow poleci. Z pania rzecznik prasowa
UM na czele ktora na pytania dziennikarzy raczyla odpowiedziec "dzisiaj komentarza nie bedzie". To za co jej z moich podatkow pensje placa - wypierd........ na zbity pysk i przyjac kogos mlodego, ambitnego i wyksztalconego. Kyniu Mocne slowa, ale niestety prawdziwe. Niby stadion ladny ALE TA MURAWA NIEROWNA! Dobry doping ALE TA MURAWA NIEROWNA I WYBOISTA. Niestety, ale Kielce nie sa lubiane wsrod "lepszej" Polski. Moje wywody to nie slowa Scyzorow probujacych zrobic z Kielc miasto meczenskie - taka jest prawda. Z drugiej strony to sami sobie jestesmy winni, bo promocja miasta mogla by sie odbic w szerokim swiecie. Eurosport chyba pokazuje skroty ze spotkan el. ME 08. a noz by pokazali cos wiecej. Ale o to trzeba zabiegac. |
| orzelek
|
Posted: 29 Mar 2007 19:33:06 Trudno się nie zgodzić, tylko jedna rzecz mnie razi. Zbyt częste śpiewanie
hymnu. Wybacz, kadra u nas grala po raz pierwszy :) Pawel |
| orzelek
|
Posted: 29 Mar 2007 19:34:45 Jak dla mnie to byl najslabszy moment meczu.
Tez mnie to zaskoczylo, moi znajomi ogladali sie po sobie pytajac co jest grane. Ale moze pilkarze wstydzili sie swojej nienajlepszej gry i dlatego tak szybko znikneli w szatni :) Pawel |
| orzelek
|
Posted: 29 Mar 2007 19:45:19 Niestety, ale Kielce nie sa lubiane wsrod "lepszej" Polski.
Ostatnio czytalem, ze w jakims sondazu Polacy okazali sie narodem pelnym zawisci, niecheci wobec rodakow, ktorym sie wiedzie lepiej, ogolnie wyszlismy niebyt pozytywnie. Widac to tez w relacjach dziennikarskich oraz wpisach ludzi na roznych forach - mieszkancom "Polski A" nie miesci sie w glowach, ze u nas na prowincji powstal nowoczesny stadion, a oni maja obiekty sprzed polwiecza, ze mamy niezly klub, a ich druzyny graja w nizszych ligach itp itd. Nic nie poradzimy na te niechec, aby nie slyszec takich opinii musielibysmy zaorac stadion, zapomniec o lotnisku, wygonic Pana Klickiego, Solowowa i innych biznesmanow do Warszawy. Wtedy moze spotkalibysmy sie z glosami sympatii, ale bylaby ona powodowana litoscia i wspolczuciem. To ja juz wole kiedy nas nie lubia, ale przynajmniej powazaja lub czuja respekt (Korona) :) Pawel |
| jarqs
|
Posted: 30 Mar 2007 06:30:17 hmmmm... mialem wrazenie ze w Wawie tez byl komplet...
No powiedzmy. Ale jak widać mniej rozentuzjazmowany. I wlasnie to nie o ludzi chodzilo, tylko o piekny stadion, jedyny taki w Polsce, dzieki ktoremu widowisko zyskuje 1000%. Ja i moi ziomale nie mamy najmniejszego wpływu na to jakie gdzie są
stadiony. Musi być kasa. U Was była i dobrze. U nas nie ma i to źle. Myślisz że to wina kibiców? Nie ma kasy w Warszawie? Przeslac Wam paczke?... A kibice?... ach, niewiniatka... rozwalili wlasna starówke i spalili kawalek stadionu Polonii. Malo?... No właśnie...okazując brak szacunku wystawiasz wizytówkę sobie....i swoim
ziomalom. szacunek za szacunek. eot. |
| krach
|
Posted: 30 Mar 2007 07:08:22 Co by nie zaczynac nowego watku to sie tu podepne. Jestem co najmniej wkurzony na naszych nieudolnych miejskich urzednikow ktorzy nie potrafili wykorzystac okazji do wypromowania miasta. No w W KONCU !! Wiedzialem ze musi sie znalezc jakis kielczanin co mu sie nie podobalo. Az mnie zadziwil poczatek watku, bo myslalem ze wlasnie bedzie o tym o czym Kyniu napisal :) Na Forum wybiorczej pewnie jest ze 100 juz takich wpisow heheh. Zeby byla jasnosc, nie chce sie sprzeczac ani polemizowac z tym co napisales, ale jestem pewien ze jakby zrobili te materialy, ksiazki, mapki i wszystko inne w celu papierowej promocji miasta, wydali by z milion zlotych (taki strzal), to byly by od razu glosy ze mogli tem milion przeznaczyc na szkoly, drogi, tramwaj, lodowisko, albo na murawe :) Heh, pozdrawiam djkrach |
| gogi
|
Posted: 30 Mar 2007 14:50:09 Zeby byla jasnosc, nie chce sie sprzeczac ani polemizowac z tym co
napisales, ale jestem pewien ze jakby zrobili te materialy, ksiazki, mapki i wszystko inne w celu papierowej promocji miasta, wydali by z milion zlotych (taki strzal), to byly by od razu glosy ze mogli tem milion przeznaczyc na szkoly, drogi, tramwaj, lodowisko, albo na murawe :) Mi mogli by dac :) |
| Kyniu
|
Posted: 30 Mar 2007 16:03:41 No w W KONCU !!
Wiedzialem ze musi sie znalezc jakis kielczanin co mu sie nie podobalo. Zaraz, zaraz. Przeczytaj moja wypowiedz jeszcze raz, ale tym razem uwaznie. Nie krytykuje Kielc, stadionu czy atmosfery. Wprost przeciwnie. Czepiam sie natomiast sposobu relacjonowania spotkania, szukania dziury w calym, narzekania i generalnie odrysowywania Kielc jako dziury z dwiema ulicami ktore trzeba bylo zamknac z powodu meczu. I wyraznie pisze ze atmosferu na trybunach, brak wybrykow i ekscesow, a co najwazniejsze wygrana sa istotne i przynajmniej tutaj wychodzimy z klasa. Calkiem osobna sprawa jest zachowanie sie urzednikow miejskich, ktorzy zachowali sie gorzej niz kielczanie budujacy atmosfere na stadionie. Trzeba jasno i wyraznie powiedziec ze sknocili sprawe i dali dupy na calej linii. Tym bardziej to dziwne ze w sumie mecz zszedl sie terminem z targami Voyager i mozna bylo chosby ustawic bilbordy z oferta gmin czy powiatow wojewodztwa wokol stadionu. Mozna bylo urzadzic pomniejsze imprezy towarzyszace na innym obiektach sportowych. Generalnie chodzi o to ze mozna bylo i trzeba bylo zrobic wszystko by ludzie ktorzy planowali przyjazd przyjechali na caly dzien i spedzili go z pozytkiem, badz to na imprezach sportowych badz bardziej ambitnych. Ot chocy urzadzic jarmark w centrum na Sienkiewicza. I dlugo bym tak jeszcze mogl ale wszyscy wiemy o co chodzi. Kzniu |
| Kyniu
|
Posted: 30 Mar 2007 16:04:47 Mi mogli by dac :)
Nalezy sie tylko tym co znaja ortografie. A powinno byc "mnie". Kyniu |
| gogi
|
Posted: 30 Mar 2007 17:42:02 Mi mogli by dac :)
Nalezy sie tylko tym co znaja ortografie. A powinno byc "mnie". Sorki, ale zwykle asystentka pisze za mnie. Wtedy zajmowala sie czyms innym i musze przyznac, ze bylo niezle. |
| Posted: 30 Mar 2007 17:43:28 mecz jaki byl kazdy widzial.. atmosfera gites jak zwykle na takich futbolowych swietach.. szkoda, ze w kiblach nie ma tv bo jednak kiepsko jest nie zobaczyc jedynej bramki meczu gdy sie po cmentarnej za duzo czlowiek szweda.. ;))) co do promocji miasta to napisaliscie cala prawde.. lipa.. na wyborczej smarowali na ten temat ostro.. kadra na pewno jeszcze zagra na naszym stadionie.. niech graja z mniej liczacymi sie ekipami chociaz, bo na mecz z taka Anglia, Portugalia etc. to jednak zarezerwowane sa dla Chorzowa.. jak na razie.. pzdr. veilchen |
|
| Posted: 30 Mar 2007 17:45:10 Sorki, ale zwykle asystentka pisze za mnie.
Wtedy zajmowala sie czyms innym i musze przyznac, ze bylo niezle. gogi hehehehhehehehhehehe dobre.. dobre... a asystentka chociaz po polonistyce? ;) veil |
|
| gogi
|
Posted: 30 Mar 2007 21:22:48 hehehehhehehehhehehe dobre.. dobre... a asystentka chociaz po polonistyce?
;) Nie wiem co bierze, ale jak cos to moge spytac :) |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.592 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |