| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Bydgoszcz / Leśne - Internet? |
| Autor | Wiadomość |
| Michał Mowiński
|
Posted: 14 Lis 2005 16:40:41 Witam, Szukam dostawcy internetu (nie TPSA) na Leśnym, a dokładnie Kasztanowa przy Sułkowskiego. Jesli możecie jakiegoś polecić to poproszę o info. Michał |
| Wojtek Kaniewski
|
Posted: 15 Lis 2005 19:25:03 Intkomp - Gdańska, w zasadzie wszyscy providerzy obsługujący Leśne mają
swoje serwery w budynku Famoru i opierają się na łączach radiowych, więc z dachu Twojego budynku wieżowiec Famoru musi być dobrze widoczny. Jeśli nie będzie zasięgu to nikt Ci sieci nie zainstaluje. widziałem mnóstwo anten skierowanych w stronę wieżowca na rogu Wyszyńskiego i Powstańców Wielkopolskich. poza tym Awacom okablował spory kawałek Leśnego. nie jest aż tak dramatycznie, jak piszesz. swoją drogą, popraw konfigurację czytnika, bo piszesz w windows-1250 zamiast iso-8859-2. w. |
| Jacek
|
Posted: 15 Lis 2005 23:22:49 widziałem mnóstwo anten skierowanych w stronę wieżowca na
rogu Wyszyńskiego i Powstańców Wielkopolskich. poza tym Awacom okablował spory kawałek Leśnego. nie jest aż tak dramatycznie, jak piszesz. Owszem, jest dramatycznie. Awacom stawia warunek, aby były co najmniej trzy osoby chętne z danego pionu (klatki). Jeśli nie masz to nawet nie będą z Tobą rozmawiać. Póki co, zachowują się tak, jakby robili klientom ogromną łaskę. Chyba nie uważasz tego za normalne. -- pozdrawiam Jacek |
| Wojtek Kaniewski
|
Posted: 15 Lis 2005 23:35:44 Owszem, jest dramatycznie. Awacom stawia warunek, aby były co najmniej
trzy osoby chętne z danego pionu (klatki). Jeśli nie masz to nawet nie będą z Tobą rozmawiać. to dziwne, bo u mnie bez gadania okablowali cały blok, mimo że na klatkę przypadało średnio mniej niż 2 osoby. Póki co, zachowują się tak, jakby robili klientom ogromną łaskę. Chyba
nie uważasz tego za normalne. mamy wolny rynek, więc normalne. jeśli ktoś nie potrafi przyjąć do wiadomości, jakie są faktyczne koszty instalacji i że nie każda firma chce wykładać kasę na każdego potencjalnego klienta, to już jego problem. w. |
| Wojtek Kaniewski
|
Posted: 16 Lis 2005 16:52:34 No to się ciesz bo miałeś niebywałe szczęście.
mieszkańcy kilku(nastu) okolicznych bloków też, więc wybacz, ale nie robi to na mnie zbyt wielkiego wrażenia. mamy wolny rynek, więc normalne. jeśli ktoś nie potrafi przyjąć do
wiadomości, jakie są faktyczne koszty instalacji i że nie każda firma chce wykładać kasę na każdego potencjalnego klienta, to już jego problem. Tak się składa że nie na tym polega wolny rynek. to, o czym pisałem, to co najwyżej skutek uboczny. żeby było jasne, chodziło mi o fakt, że operatorzy nie są zobowiązani do świadczenia usług każdemu, kto wyrazi taką chęć. i _to_ jest normalne. w. |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.401 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |