| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Bydgoszcz / Dzis V Dzień Papieski, godz 18:00 Luczniczka |
| Autor | Wiadomość |
| E.
|
Posted: 16 Paź 2005 09:34:40 Dzisiaj : V Dzień Papieski 16.X.2005 r. godz. 18.00 - 21.45; Centralne uroczystości Dnia Papieskiego - Hala Widowiskowo Sportowa Łuczniczka: Koncert Galowy w wykonaniu Natalii Kukulskiej i bydgoskich artystów. Organizator imprezy: Centrum Kultury Katolickiej Wiatrak i Fundacja Wiatrak. Zabierz ze sobą: zrobiony przez siebie krzyżyk, przyjaciela, znicz. (hala widowiskowo - sportowa "Łuczniczka") "Jan Paweł II - Orędownik Prawdy". Takie hasło przyświeca tegorocznym spotkaniom. - Papież był świadkiem prawdy i to nie tyle głoszonej, ile własnym życiem zaświadczanej - tłumaczy ks. Krzysztof Buchholz, dyrektor Centrum Kultury Katolickiej "Wiatrak". To właśnie podopieczni "Wiatraka" już po raz czwarty organizują koncert galowy. Tym razem w hali widowiskowo-sportowej "Łuczniczka" o godz. 18 wystąpi Natalia Kukulska. Każdy kto przyjdzie na halę "Łuczniczki" będzie mógł ze sobą przynieść własnoręcznie zrobiony krzyż, który ma symbolizować łączność z Janem Pawłem II. - Złożymy je w wyznaczonym miejscu, mając w pamięci obraz Ojca Świętego, który szedł zawsze z pastorałem w kształcie krzyża - dodaje ks. Buchholz. Przed sceną stanie krzyż ze Światowych Dni Młodzieży w Częstochowie, a także krzyż symbolizujący przemiany sierpnia 1980 roku, który znajduje się w jednym z bydgoskich zakładów pracy. Podczas koncertu wszyscy wyśpiewają słowa "Epitafium". To pieśń napisana przez studentów, którzy jechali w kwietniu na pogrzeb Papieża. Pozdr. E. |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.012 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |