| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Bydgoszcz / Dowód osobisty |
| Autor | Wiadomość |
| FaziR
|
Posted: 13 Sier 2007 12:58:54 Hej Niech nikt się nie łudzi, że dostanie w ciągu 30 dni jeżeli jeszcze nie wymienił Byłem dzisiaj po 7 tygodniach od złożenia kwitów i ....... brak Znudzona pani w UM powiedziała , że nie ma "... został wyprodukowany ale będzie za tydzień może dwa...." - człowiek traci cenny czas i nerwy tylko Oczywiście przy składaniu dokumentów powiedziano mi - że mam odebrać za 30 dni . Mało tego ta sama pani udziela informacji innej osobie której ".... wyprodukowano dowód bez MIEJSCOWOŚCI .." , że ma odebrać za 30 dni F |
| Adrianoo
|
Posted: 13 Sier 2007 13:27:40 Trzeba bylo wymienic wczesniej, teraz bedzie tylko gorzej. pozdrawiam a. |
| Maciej Loret
|
Posted: 13 Sier 2007 15:14:58 Witam. Trzeba bylo wymienic wczesniej, teraz bedzie tylko gorzej.
Dokładnie. Od dawna było wiadomo o tym. Ja co prawda żoną złożyłem papierzyska jakieś 2 tyg. temu i usłyszałem 3 miesiące... Ale nam dowody specjalnie przydatne nie są, jak przyjdą w styczniu, też będzie dobrze... |
| Konrad Baśkiewic
|
Posted: 14 Sier 2007 11:08:55 Hej
Niech nikt się nie łudzi, że dostanie w ciągu 30 dni jeżeli jeszcze nie wymienił Byłem dzisiaj po 7 tygodniach od złożenia kwitów i ....... brak Znudzona pani w UM powiedziała , że nie ma "... został wyprodukowany ale będzie za tydzień może dwa...." - człowiek traci cenny czas i nerwy tylko Oczywiście przy składaniu dokumentów powiedziano mi - że mam odebrać za 30 dni . Mało tego ta sama pani udziela informacji innej osobie której ".... wyprodukowano dowód bez MIEJSCOWOŚCI .." , że ma odebrać za 30 dni Ze 3 artykuły w drukowanej i internetowej GW, artykułów w Expressie i Pomorskiej nie liczę, reklamy MSWiA w Biedronce i innych marketach, kampania MSWiA w samym Internecie (youtube.com) - nawet ogólnopolska GW o tym pisała, a TVN24 i TVN robiły o tym materiał. Nie chciało się iść wcześniej, kiedy kolejek nie było, to teraz cierp. Społeczeństwo chyba zawsze będzie odkładać każdą rzecz na ostatnią chwilę. |
| FaziR
|
Posted: 14 Sier 2007 20:58:27 Najbardziej wkurzające jest to, że transport z W-wy trwa ponad tydzień albo dłużej. Druga sprawa to taka - po co ludziom w głowie mieszać ta kobieta też dostała informację, że ma za 30 dni odebrać !! Obecnie przy składaniu wniosków mówią 3 miesiące i luz (poszedłbym za 3 miesiące i tak by się nic nie stało DO w zasadzie jest mi niepotrzebny - pocztę można odebrać na prawo jazdy) Tak straciłem wolny czas na wycieczkę po DO - który miał być . Pozdr F |
| Konrad Baśkiewic
|
Posted: 14 Sier 2007 21:12:35 Tak straciłem wolny czas na wycieczkę po DO - który miał być .
O ile wiem, to w urzędzie miasta telefonów nie odłączyli, przecież udzielają informacji czy dowód jest czy nie, w czym problem? Kiedyś to dawali nawet na kartce ładnie wydrukowane numery telefonów. |
| melitta
|
Posted: 6 Paź 2007 17:24:20 Tak straciłem wolny czas na wycieczkę po DO - który miał być . O ile wiem, to w urzędzie miasta telefonów nie odłączyli, przecież udzielają informacji czy dowód jest czy nie, w czym problem? Kiedyś to dawali nawet na kartce ładnie wydrukowane numery telefonów. ej no wszystko można załatwić i o wszystko się dowiedzieć nawet w b. Opuściłam to miasto kilka, nie zaraz 9 lat temu i fakt, nie zamierzam wracać, ale: mam doświadczenie od wewnątrz jak wygląda praca w urzędzie - płaca marna, przełożeni głupi i nieogarnięci a ludzie - coż pełen przekrój - od inteligentnych po (hm, powstrzymam się od epitetów) Pani w urzędzie zrobiła co powinna (wypełnienie jakichś kwitów, przesłanie ich itp. w terminie krótszym niż ma na to. Ustawowy termin 30 dni, one ze swojej działki się wywiązała - wiem, że upraszczam) Dała ciała warszawa, co się nie wyrabia - wiadomo Polak musi na ostatnią chwilę (nie osądzam, gdyny nie zmiana adresu zameldowania, stanu cywilnego i nazwiska też bym teraz przeklinała) więc apeluję - -ODROBINA WYROZUMIAŁOŚCI. Urzędnik też człowiek i też zależny od innych. Jak winny, wieszać psy , ale proszę wziąć poprawkę na okoliczości i zależności. melitta co prawie od roku jest po drugiej stronie barykady i do urzędu nigdy!! nie wróci |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.403 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |