| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Bydgoszcz / Dlaczego bydgoszcz nie idzie do przodu?? |
| Autor | Wiadomość |
| jowiszek
|
Posted: 3 Sier 2007 04:16:06 Witam, Byłam w sobote w inowrocławiu na przepięknej III Inowrocławskiej Nocy Sollanowej.Najpierw zwiedzałam śliczny park którego w naszym mieście niestety nie znajdziemy.Potem koncert, który był przecudny... "Mimo padającego deszczu kilka tysięcy ludzi na pewno nie żałuje, że spędziło pod inowrocławską tężnią ponad 3 godziny. Naszym zdaniem był to najlepszy koncert z cyklu ,,Noc Solannowa". W końcu były to 40. urodziny Grzegorza Turnaua."-cytat z portalu Czy w Bydgoszczy oprócz jednego koncertu (to znaczy zaśpiewania przez niego paru piosenek) Grzegorza Turanua coś się dzieje? Niestety nie ma nawet o czym pisać dlatego zajmujemy się pisaniem o lampach i słupach na wyspie młyńskiej.... Pozdrawiam jowiszek |
| Krzysztof Nowaczyk
|
Posted: 3 Sier 2007 09:52:57 Witam, Byłam w sobote w inowrocławiu na przepięknej III Inowrocławskiej Nocy Sollanowej.Najpierw zwiedzałam śliczny park którego w naszym mieście niestety nie znajdziemy.Potem koncert, który był przecudny... "Mimo padającego deszczu kilka tysięcy ludzi na pewno nie żałuje, że spędziło pod inowrocławską tężnią ponad 3 godziny. Naszym zdaniem był to najlepszy koncert z cyklu ,,Noc Solannowa". W końcu były to 40. urodziny Grzegorza Turnaua."-cytat z portalu Czy w Bydgoszczy oprócz jednego koncertu (to znaczy zaśpiewania przez niego paru piosenek) Grzegorza Turanua coś się dzieje? Były impresje muzyczne ale organizowanie przez entuzjastę Jarka Pabijana. Słyszałem, że Urząd Miasta nie przyłożył się bardzo. Problem polega na tym, że mamy miernych urzędników. Ludzi nieznających się na rozwoju miasta. Cały czas nie wiadomo w którą stronę ma pójść Bydgoszcz, brak koncepcji i odważnych decyzji :(. Dużo inicjatyw idzie od ludzi nie zwiąanych z UM. Tylko co zrobiłbyś gdyby twój pomysł na zorganizowanie czegoś odrzucono w UM a potem jakaś kanalia z tego Urzędu przedstawiła Twój pomysł jako swój? O takiej sytuacji słyszałem od znajomego. Chodzi o Zachem i sciezke historyczną. Jeśli nie są w stanie dogadać się z Operą w sprawie kładki z wyspy na Focha to czego ty oczekujesz :(. Ludzie głosowali to mają :( Niestety nie ma nawet o czym pisać dlatego zajmujemy się pisaniem o lampach i słupach na wyspie młyńskiej.... Można coś samemu zorganizować. Nie ma co liczyć na władze mijskie. Pozdrawiam jowiszek |
| jowiszek
|
Posted: 3 Sier 2007 10:39:56 Witaj, dobrze można coś zorganizować. Ale teraz pytanie czy urzędnicy się na to zgodzą i gdzie. Jak nie masz pleców i znajomości to możesz stanąć na starym rynku i samemu zacząć śpiewać :) ... pozdrawiam jowiszek |
| Krzysztof Nowaczyk
|
Posted: 3 Sier 2007 11:28:23 Witaj, dobrze można coś zorganizować. Ale teraz pytanie czy urzędnicy się na to zgodzą i gdzie. Jak nie masz pleców i znajomości to możesz stanąć na starym rynku i samemu zacząć śpiewać :) ... Znaczy, że wokół imprez kręcą się ci sami ludzie. W końcu kończą się ciekawe pomysły i popada w schematy, brakuje świeżej (i najczęściej młodej, pomysłowej) krwi. Ale w innych miastach można, prawda? pozdrawiam jowiszek |
| Konrad Baśkiewic
|
Posted: 3 Sier 2007 11:38:49 Witam,
Byłam w sobote w inowrocławiu na przepięknej III Inowrocławskiej Nocy Sollanowej.Najpierw zwiedzałam śliczny park którego w naszym mieście niestety nie znajdziemy.Potem koncert, który był przecudny... "Mimo padającego deszczu kilka tysięcy ludzi na pewno nie żałuje, że spędziło pod inowrocławską tężnią ponad 3 godziny. Naszym zdaniem był to najlepszy koncert z cyklu ,,Noc Solannowa". W końcu były to 40. urodziny Grzegorza Turnaua."-cytat z portalu Czy w Bydgoszczy oprócz jednego koncertu (to znaczy zaśpiewania przez niego paru piosenek) Grzegorza Turanua coś się dzieje? No cóż - do końca sierpnia w Muszli w Parku W. Witosa są plenerowane seanse filmów. Film "Efekt motyla" Muszla w Parku W. Witosa 9 sierpnia, 21.30 Film "Amnezja" Muszla w Parku W. Witosa 16 sierpnia, 21.30 Film "Babel" Muszla w Parku W. Witosa 23 sierpnia, 21.30 Film "Cinema Paradiso" Muszla w Parku W. Witosa 30 sierpnia, 21.30 (przeklejone z mojej strony dlatego tak paskudnie wygląda) We wrześniu zawita do nad Sterowiec Allegro (o czym już pisałem na grupie) Sterowiec Allegro Lotnisko/Myślęcinek 03.09 - 09.09 Natomiast 19 sierpnia przy HSW Łuczniczka koncert z cyklu Hity na czasie. Do tego przez cały sierpień jak wyczytałem na jednym plakacie na pętli MZK przy dworcu pkp będą koncert organizowane przez Radio Eska i GW, niestety nie dostałem ani od GW ani od Eski informacji prasowych o tym. Na starym rynku odbywają się koncerty z cyklu "Letnie spotkania z muzyką i teatrem" - nabliższe w niedziele 5.08 o 20.00 - Spektakl taneczno muzyczny "Cuda miłości". I czy aby napewno w Bydgoszczy *nic* się nie dzieje? ;) Niestety nie ma nawet o czym pisać dlatego zajmujemy się pisaniem o
lampach i słupach na wyspie młyńskiej.... Pisałem o tym (a przynajmniej o sterowcu allegro) - kilka wątków niżej, nie czytasz uważnie grupy :) Wszystko jest na www.foto.bydgoszcz.pl - po prawej stronie, pod wyszukiwarką. Jeszcze dziś dodam te koncerty z cyklu "Letnie spotkania z muzyką i teatrem" |
| Konrad Baśkiewic
|
Posted: 3 Sier 2007 11:43:23 Witaj,
dobrze można coś zorganizować. Ale teraz pytanie czy urzędnicy się na to zgodzą i gdzie. Jak nie masz pleców i znajomości to możesz stanąć na starym rynku i samemu zacząć śpiewać :) ... Jak masz kase/sponsorów, to nie musisz prosić o nic UM prosić, wystarczy wynająć np. Łuczniczkę, albo kawałek Myślęcinka. No tylko na to niestety potrzebny jest sponsor albo ktoś, kto ma dużo kasy. |
| Krzysztof Nowaczyk
|
Posted: 3 Sier 2007 12:34:03 Film "Efekt motyla" Muszla w Parku W. Witosa 9 sierpnia, 21.30
Film "Amnezja" Muszla w Parku W. Witosa 16 sierpnia, 21.30 Film "Babel" Muszla w Parku W. Witosa 23 sierpnia, 21.30 Film "Cinema Paradiso" Muszla w Parku W. Witosa 30 sierpnia, 21.30 [CIACH] I czy aby napewno w Bydgoszczy *nic* się nie dzieje? ;)
Ja dodam jeszcze, że w Galerii Autorskiej Jana Kaji i Jacka solińskiego (róg Cieszkowskiego i Pomorskiej) , o godz. 18, jest przedstawienie tetralne: Ingmar Villigist - Noc Helvera. Reżyser: Alicja Mozga. Link: http://www.autorska.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=71&Itemid=1&lang=pl Wstęp wolny. Jeśli ktoś będzie miał coś ciekawego, co dzieje się w Bydgoszczy, niech tutaj wrzuci jakąś informację. --
Pozdrawiam i życzę miłego dnia, Konrad Baśkiewicz |
| Konrad Baśkiewic
|
Posted: 3 Sier 2007 12:53:25 Ja dodam jeszcze, że w Galerii Autorskiej Jana Kaji i Jacka solińskiego
(róg Cieszkowskiego i Pomorskiej) , o godz. 18, jest przedstawienie tetralne: Ingmar Villigist - Noc Helvera. Reżyser: Alicja Mozga. Link: http://www.autorska.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=71&Itemid=1&lang=pl Wstęp wolny. Jeśli ktoś będzie miał coś ciekawego, co dzieje się w Bydgoszczy, niech tutaj wrzuci jakąś informację. Pozwoliłem sobie zrobić mały kalendarz imprez: http://www.foto.bydgoszcz.pl/kalendarz:wszystkie,0.html Dodałem także przedstawienia z Galerii Autorskiej, niedługo większość z imprez będzie klikalna, a po kliknięciu można będzie zobaczyć więcej informacji o danym wydarzeniu. |
| jowiszek
|
Posted: 3 Sier 2007 12:57:55 W innych miastach jest więcej dużo ciekawszych i do tego kulturalnych imprez. U nas są drentwe. Kiepska organizacja, a rozgłos jakieś pożądne w dobrym miejscu plakaty???? Poprostu to jest jedna wielka poraszka... Plakaty na tym drewnianym przejsciu koło przyszłej astorii... Tak kręcą się ci sami ludzie ale nie chcą słuchać nowych pomysłów i współpracować... pozdrawiam jowiszek |
| Konrad Baśkiewic
|
Posted: 3 Sier 2007 13:02:43 W innych miastach jest więcej dużo ciekawszych i do tego kulturalnych
imprez. U nas są drentwe. Kiepska organizacja, a rozgłos jakieś pożądne w dobrym miejscu plakaty???? Poprostu to jest jedna wielka poraszka... Plakaty na tym drewnianym przejsciu koło przyszłej astorii... Tak kręcą się ci sami ludzie ale nie chcą słuchać nowych pomysłów i współpracować... Dla mnie drętwy i nudny to jest Turnau, nic ciekawego. Wole posłuchać Kapeli ze wsi Warszawa. A czy mało widoczne? Cóż, na starym rynku jest plansza - można sobie przeczytać, na stronie bydgoskiej GW jest od cholery imprez - jazzowe, kościółkowe, teatralne, czego Ci trzeba więcej? Każdy sobie coś znajdzie. Jak jest z informacjami na stronie UM to nie wiem, bo nie wchodzę, ale chyba się zaraz przejde... |
| jowiszek
|
Posted: 3 Sier 2007 13:06:36 No właśnie po prostu pokazujesz tu co prezentuje to miasto.... |
| Konrad Baśkiewic
|
Posted: 3 Sier 2007 13:16:14 No właśnie po prostu pokazujesz tu co prezentuje to miasto....
Nie tylko miasto - miasto to o ile mi wiadomo organizuje tylko kino letnie i koncerty na starym rynku. Poza tym, chyba chodzi o to, żeby promować imprezy w każdy sposób, prawda? |
| jowiszek
|
Posted: 3 Sier 2007 13:44:27 Jest wiele miejśc gdzie można powiesić plakaty... Pozatym mysle że w ludziach też tkwi problem... |
| Krzysztof Nowaczyk
|
Posted: 3 Sier 2007 14:55:53 Pozwoliłem sobie zrobić mały kalendarz imprez: http://www.foto.bydgoszcz.pl/kalendarz:wszystkie,0.html Dodałem także przedstawienia z Galerii Autorskiej, niedługo większość z imprez będzie klikalna, a po kliknięciu można będzie zobaczyć więcej informacji o danym wydarzeniu. Nastąpiła mała pomyłka, podałem link do przedstawienia na 24 sierpnia. Tu jest dzisiejsza jednoaktówka: http://www.autorska.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=11&lang=pl Loula Anagnostaki - "Parada" |
| Konrad Baśkiewic
|
Posted: 3 Sier 2007 16:38:27 Jest wiele miejśc gdzie można powiesić plakaty... Pozatym mysle że w
ludziach też tkwi problem... Odwracasz powoli kota ogonem - najpierw piszesz, że nic się nie dzieję, a gdy już razem z Krzysztofem napisaliśmy, że dzieje się wiele - piszesz że nie ma plakatów. Żyjemy w społeczeństwie zinformatyzowanym i Internet zaczyna wygrywać z plakatami. |
| jowiszek
|
Posted: 3 Sier 2007 20:22:36 Hejka, Wiesz o koncercie w inowrocławiu było głośno a u nas w muszli koncertowej nic... Mało kto wiedział o tym... Pozatym u nas jest jedno wielkie dno i nie ukrywajmy tego... To że nic się nie dzieje teś związane jest z ludźmi... Jak jest brak zainteresowania to po cholere cokolwiek organizować? " Pozdrawiam Jowiszek |
| Konrad Baśkiewic
|
Posted: 3 Sier 2007 20:31:23 Hejka,
Wiesz o koncercie w inowrocławiu było głośno a u nas w muszli koncertowej nic... Mało kto wiedział o tym... Pozatym u nas jest jedno wielkie dno i nie ukrywajmy tego... To że nic się nie dzieje teś związane jest z ludźmi... Jak jest brak zainteresowania to po cholere cokolwiek organizować? Ale czemu ciągle twierdzisz, że nic się nie dzieje? Skoro podaliśmy wiele różnych imprez? Co nazywasz dnem? Koncerty na starym rynku czy filmy puszczane w muszli? |
| jowiszek
|
Posted: 3 Sier 2007 23:52:05 Wiesz ja ogólnie jestem pół łodzianką a pół bydgoszczanką. Nie ukrywam że troche porównuje to.... Moim zdaniem to co się dzieje w bydzi i zainteresowanie tym jest marne.. |
| Aleksander
|
Posted: 4 Sier 2007 12:21:35 Dlaczego??? a chocby dlatego że na tej grupie tylko dwie osoby sobie w temacie pogadają, grypa wieje nudą, jest mało przyjazna , nawet nie mozna nic ogłosic , skrytykowac, bo zaraz jakis przemądrzały, zapewne urzednik gasi, itd... ludzie bydgoscy to zawistni podstepni, taka jakby jedna sitwa... wrednych. Kirdys pisałem wiele propozycji, ale to bez sensu w tej bydgoskiej mentalnosci. czy nie byłoby fajnie gdyby w każdej sprawie dotyczącej ludzi, miasta, regionu bydgoskiego, mozna było sie na tej grupie posiłkowac pomocą, podpowiedzią?? nawet niech beda reklamy, byle nie zbyt nachalne, takie z rodzaju informacji?? grupa by zyła, nabrała rozgłosu, poczytności, itd, a tak ....jest jak jest. Przeciez na pewno wileu bydgoszczan ma dostep do internetu, a ilu dziennie zagląda na drupę?? 31 lipca tylko jedna osoba zabrała głos na takie duże miasto wstyd?? może moderator grupy pomysli i rozpropaguje grupę, jak nalezy , a tym samym zrobi promocje miasta?? Alx. |
| Konrad Baśkiewic
|
Posted: 4 Sier 2007 13:13:01 miasto wstyd?? może moderator grupy pomysli i rozpropaguje grupę, jak
nalezy , a tym samym zrobi promocje miasta?? Ta grupa nie ma moderatora...? Poza tym pamiętaj, że 90% ludzi nie odróżnia usenetu od forum. |
| arekmx
|
Posted: 4 Sier 2007 19:37:41 Wiesz ja ogólnie jestem pół łodzianką a pół bydgoszczanką. Nie ukrywam
że troche porównuje to.... Moim zdaniem to co się dzieje w bydzi i zainteresowanie tym jest marne.. Co jakiś czas dzieje się coś ciekawego tylko mi brakuje informacji. Dowiaduje się po fakcie z gazety wybiórczej :-( Jest jakiś dobry serwis z kompletem informacji? |
| Konrad Baśkiewic
|
Posted: 4 Sier 2007 20:07:38 Co jakiś czas dzieje się coś ciekawego tylko mi brakuje informacji.
Dowiaduje się po fakcie z gazety wybiórczej :-( Jest jakiś dobry serwis z kompletem informacji? Chociażby właśnie na stronie GW - http://serwisy.gazeta.pl/cjg/737228,31897,1044611.html A od jakiegoś czasu sam zbieram - http://www.foto.bydgoszcz.pl/kalendarz:wszystkie,0.html |
| vincent
|
Posted: 6 Sier 2007 07:20:49 Dlaczego??? a chocby dlatego że na tej grupie tylko dwie osoby sobie w
temacie pogadają, grypa wieje nudą, jest mało przyjazna , nawet nie mozna nic ogłosic , skrytykowac, bo zaraz jakis przemądrzały, zapewne urzednik gasi, itd... ludzie bydgoscy to zawistni podstepni, taka jakby jedna sitwa... wrednych. Kirdys pisałem wiele propozycji, ale to bez sensu w tej bydgoskiej mentalnosci. czy nie byłoby fajnie gdyby w każdej sprawie dotyczącej ludzi, miasta, regionu bydgoskiego, mozna było sie na tej grupie posiłkowac pomocą, podpowiedzią?? nawet niech beda reklamy, byle nie zbyt nachalne, takie z rodzaju informacji?? grupa by zyła, nabrała rozgłosu, poczytności, itd, a tak ....jest jak jest. Przeciez na pewno wileu bydgoszczan ma dostep do internetu, a ilu dziennie zagląda na drupę?? 31 lipca tylko jedna osoba zabrała głos na takie duże miasto wstyd?? może moderator grupy pomysli i rozpropaguje grupę, jak nalezy , a tym samym zrobi promocje miasta?? Alx. Ależ sie chłopie popisał. Już lepszego wątku nie mogłeś sobie wybrać żeby się pogrążyć i ośmieszyć. Dyskusja niedouczonej, sfrustrowanej nastolatki, z jakiegoś miasteczka pod Łodzią, która przyjechała tu osiągnąć coś więcej niz tam mogła; z fotografem amatorem chcącym pewnie zainteresować szeroką publiczność ze swoją ponadczasową fotografią i niecodziennym spojrzeniem na rzeczywistość. Ktoś napisał że internet wygrywa z czymś tam. Ciekawe skąd w takim razie biorą się nowe tytuły gazet. I ludzie to kupują. A plakaty np. filmowe. Widzieliście plakaty do wszystkich nowych produkcji z reszty Europy czy z tfu usa. Oni to drukują w dobie społeczeństwa które nie rusza się od komputera i internetu?! Nie chce moimi słowami zaprzeczyć, że urzędnicy "niewiele" robią. Sam pamiętam nie tak dawną rozmowę z panią urzędniczką, którą zapytałem czy próbowała zainteresować kogoś działaniami społecznymi urzędu, na co usłyszałem, że ustawa im tego nie nakazuje i niby jak ja sobie wyobrażam, skąd oni mają wiedzieć jak zainteresować mieszkańców. Pozostawiam bez komentaża. Może kiedyś będzie jeszcze działał ktoś kto wie jak promować miasto. Na grupie może coś da się zrobić, powiedzieć, ale nie spodziewaj się wyścigu. Pewnie prak natychniastowego odzewu na Twoje propozycje skłanie Cię do takiej oceny. A może nie byłeś zbyt obiektywny i one były kiepskie? Możliwa jest także samodzielna inicjatywa. Czy zrobiłeś coś poza propozycjami na grupie? Będą wybory, zobaczymy, czy nadal wyborcy będą tylko słuchać paplaniny, czy raczej już dojrzeli i zaczną obiektywnie oceniać kompetencje kandydatów. |
| Krzysiek Drozdowski
|
Posted: 6 Sier 2007 10:53:05 Pozwoliłem sobie zrobić mały kalendarz imprez:
10 sierpnia o 21:30 w Muszli Koncertowej odbędzie się prezentacja koncertu Marillion "Recital of the Script". Pozdrawiam, |
| Krzysztof Nowaczyk
|
Posted: 6 Sier 2007 14:43:06 Pozwoliłem sobie zrobić mały kalendarz imprez:
10 sierpnia o 21:30 w Muszli Koncertowej odbędzie się prezentacja koncertu Marillion "Recital of the Script". Dzięki za info. O takich imprezach można chyba tworzyć nowy post. |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.595 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |