| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Bydgoszcz / Zmiana oznakowania ruchu Wyszyńskiego-Bełzy |
| Autor | Wiadomość |
| FaziR
|
Posted: 28 Cze 2007 17:50:07 Witam Ostatnio jestem świadkiem dramatu komunikacyjnego ma miejsce na ul.Wyszyńskiego - skręcając w lewo na Rondzie Toruńskim w ul.Bełzy. Oznakowanie zmieniono ok tygodnia temu - od kilku dni postawiono dodatkowy znak Zmiana organizacji Ruchu Nie wiem czy ten zabieg jest dobry czy zły - dotychczas były 2 pasy skręcające w lewo teraz jest jeden. Szokująca jest ilość "jadących na pałę" z pasa, z którego już nie wolno skręcać bo jest nakaz jazdy prosto. Dla jeżdżących tą trasą polecam się przyjrzeć - a może ktoś ma obtarty prawy bok to wiadomo .... zawsze można sobie go naprawić :) ..... ciekawe ile takich fajnych zasadzek w ostatnim czasie przygotował nam ZDM. Pozdr. FaziR |
| Adrianoo
|
Posted: 29 Cze 2007 21:30:28 Pewnie ktos madry wpadl na pomysl zeby skrecajacy z prawego z dwoch lewoskretow nie blokowali jadacych prosto (bo sie czesto tak zdarzalo) ale robiac ta zmiane po cichu chyba nie licza na to ze nagle sytuacja sie poprawi. CHetniej bym zablokowal mozliwosc lewo skretow na JPII rog Glinek (lub je tam dobudowal) bo obecnie mozna dostac w glowe, do wyboru albo lewy pas z gwarantowanym przyblokowaniem na jedna dodatkowa zmiane swiatel przez skrecajacych lub prawy pas zazwyczaj zapelniony kilkarazy bardziej (glowni przez TIRy) z podobnym efektem..... A przy okazji Carefoura mialo to byc skrzyzowanie bezkolizyjne i??? wyszlo jak zwykle! pozdrawiam a. |
| FaziR
|
Posted: 30 Cze 2007 06:37:43 Chyba najlepszym rozwiązaniem (blacharskim) jest Rondo Bernardyńskie - zawsze mnie zastanawiało to rozwiązanie techniczne , z prawego pasa Bernardyńskiej np można skręcić w lewo w Toruńską i ma się pierszeństwo :) szczególnie przybysze mają tam problem ale i lokalni też (to informacja dla mających lewy bok do zrobienia) :) Pozdr F |
| Adrianoo
|
Posted: 30 Cze 2007 23:56:17 Rondo Bernardyńskie - zawsze mnie zastanawiało to rozwiązanie techniczne , z prawego pasa
Bernardyńskiej np można skręcić w lewo w Toruńską i ma się pierszeństwo :) szczególnie przybysze mają tam problem ale i lokalni też (to informacja dla mających lewy bok do zrobienia) :) na szczescie masowe wyludzenia ubezpieczen/odszkodowan skonczylo sie z uruchomieniem w tym miejscu monitoringu. teraz po stluczce podobno mozna zazyczyc sobie wizji z tych ze kamer :) pozdrawiam a. |
| Paweł Falkowski
|
Posted: 1 Lip 2007 08:30:56 Chyba najlepszym rozwiązaniem (blacharskim) jest Rondo Bernardyńskie -
zawsze mnie zastanawiało to rozwiązanie techniczne , z prawego pasa Bernardyńskiej np można skręcić w lewo w Toruńską i ma się pierszeństwo :) szczególnie przybysze mają tam problem ale i lokalni też (to informacja dla mających lewy bok do zrobienia) :) Bo jedynym obowiązującym tam znakiem jest znak A8 - "skrzyżowanie o ruchu okrężnym", oraz przepis z prawa o ruchu drogowym mówiący, że pojazdy znajdujące się z prawej strony mają pierwszeństwo. Kilka lat temu zmieniono te zasady; wcześniej było tam rozwiązanie "typowe" - z pasa lewego przed skrzyżowaniem dozwolona jazda na wprost i w lewo; z prawego - odpowiednio na wprost i w prawo. Ale Zbożowy Rynek jest małym rondem i niestety z tego powodu pojawiało się tam dość dużo kolizji. Zdjęto przed skrzyżowaniami tablice F10 (mówiące o kierunkach na pasach ruchu) i jedyną zasadą obecnie jest jazda dookoła wyspy. Obecna organizacja ruchu (i kamery, o których wspominał Adrianoo) wyeliminowała kolizje do minimum. A to, że niektórzy jeżdżą na pamięć, czy też znaków dostrzec nie potrafią, to inna sprawa. Pozdrawiam, Paweł Falkowski |
| jowiszek
|
Posted: 3 Lip 2007 07:21:33 Chyba najlepszym rozwiązaniem (blacharskim) jest Rondo Bernardyńskie - zawsze mnie zastanawiało to rozwiązanie techniczne , z prawego pasa Bernardyńskiej np można skręcić w lewo w Toruńską i ma się pierszeństwo :) szczególnie przybysze mają tam problem ale i lokalni też (to informacja dla mających lewy bok do zrobienia) :) Bo jedynym obowiązującym tam znakiem jest znak A8 - "skrzyżowanie o ruchu okrężnym", oraz przepis z prawa o ruchu drogowym mówiący, że pojazdy znajdujące się z prawej strony mają pierwszeństwo. Kilka lat temu zmieniono te zasady; wcześniej było tam rozwiązanie "typowe" - z pasa lewego przed skrzyżowaniem dozwolona jazda na wprost i w lewo; z prawego - odpowiednio na wprost i w prawo. Ale Zbożowy Rynek jest małym rondem i niestety z tego powodu pojawiało się tam dość dużo kolizji. Zdjęto przed skrzyżowaniami tablice F10 (mówiące o kierunkach na pasach ruchu) i jedyną zasadą obecnie jest jazda dookoła wyspy. Obecna organizacja ruchu (i kamery, o których wspominał Adrianoo) wyeliminowała kolizje do minimum. A to, że niektórzy jeżdżą na pamięć, czy też znaków dostrzec nie potrafią, to inna sprawa. Pozdrawiam, Paweł Falkowski Witajcie, Mówicie głównie o przeszkodach dla zmotoryzowanych... Wczoraj około godziny 12:45 miał jechać autobus lini 55 z ronda jagiellonów. Nie przyjechał. Więc 20 minut spędziłam na przystanku. O 22,20 tramwaj lini nr.6 nie zatrzymał się na przystanku mimo iż stało troche ludzi.Na następnym już się zatrzymał :/ pozdrawiam |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.396 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |