| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Bielsko-Biała / Po prostu temat |
| << . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 29 . 30 . >> |
| Autor | Wiadomość |
| Maciej
|
Posted: 2 Lip 2005 13:13:53 http://wiadomosci.onet.pl/1124190,11,item.html Niech żyje polska służba zdrowia! A skad wiesz czy to wina LPR ? Teraz pojawily sie sygnaly ze to pacjent zaczal sie szarpac z lekarzami na pokladzie i wypadl. Moze sie bal latac ? Rozne wnioski moga przychodzic do glowy, poczekajmy na oficjalny komunikat, a nie odrazu krytykujmy polska sluzbe zdrowia i LPR. Eeee tam... LPR mozna krytykowac zawsze ;-) Oczywiscie nie mam tu na mysli Lotniczego Pogotowia Ratunkowego ;-) Bazyl Istnieje coś takiego, co jest stosowane w każdej służbie ratowniczej - środki uspakajające, odpowiednie pasy. Czyżby wieźli go luzem??? |
| mIrO
|
Posted: 2 Lip 2005 13:18:32 Istnieje coś takiego, co jest stosowane w każdej służbie ratowniczej - środki uspakajające, odpowiednie pasy. Czyżby wieźli go luzem??? http://wiadomosci.onet.pl/1124223,11,item.html Nie wiem na ile kabina pilotow jest oddzielona od reszty maszyny, ale cale szczescie, ze nie zaatakowal pilotow, bo mogloby byc wiecej ofiar. |
| Bartek
|
Posted: 2 Lip 2005 22:31:19 Istnieje coś takiego, co jest stosowane w każdej służbie ratowniczej -
środki uspakajające, odpowiednie pasy. Czyżby wieźli go luzem??? http://wiadomosci.onet.pl/1124223,11,item.html Nie wiem na ile kabina pilotow jest oddzielona od reszty maszyny, ale cale szczescie, ze nie zaatakowal pilotow, bo mogloby byc wiecej ofiar. Przeciez to Mi-2 ktory w ktorej kabina nie jest w jakis sposob odzielona od reszty. Ehh szkoda chlopa, szkoda nerwow lekarzy i pilotow i calego tego dochodzenia. Pozdrawiam. |
| LeszekTG
|
Posted: 3 Lip 2005 08:30:10 Istnieje coś takiego, co jest stosowane w każdej służbie ratowniczej - środki uspakajające, odpowiednie pasy. Czyżby wieźli go luzem??? http://wiadomosci.onet.pl/1124223,11,item.html komentarz "~Ślązaka" "Też bym wyskoczył z helikoptera gdybym się dowiedział że wiozą mnie do Sosnowca." 2005-07-03 09:25 |
| mIrO
|
Posted: 3 Lip 2005 08:45:41 komentarz "~Ślązaka"
"Też bym wyskoczył z helikoptera gdybym się dowiedział że wiozą mnie do Sosnowca." 2005-07-03 09:25 Ponizej krytyki. IMHO jeden z najlepiej wyposazonych szpitali w okolicy Katowic. Zdacydowana wiekszosc badan (jezeli nie wszystkie) przeprowadzana na miejscu. I dobrze wyszkolony personel - swoje oddzialy ma tam Slaska Akademia Medyczna. --
pozdrawiam Leszek pzdr mIrO |
| Bartek
|
Posted: 3 Lip 2005 08:48:41 komentarz "~Ślązaka" "Też bym wyskoczył z helikoptera gdybym się dowiedział że wiozą mnie do Sosnowca." 2005-07-03 09:25 Ale to jest zwykla prowokacja tej osoby, pusty czlowiek z niego i tyle ;) Pozdrawiam w ta upalna Niedziele ;) |
| sweet_lobo
|
Posted: 3 Lip 2005 10:52:14 Ponoć gościu chciał popełnić samobójstwo, bo w wypadku niebyło śladów hamowania, a w helikopterze szarpał się z lekarzami - tak coś słyszałem w radiu lub tv... |
| Neko
|
Posted: 4 Lip 2005 10:20:49 Istnieje coś takiego, co jest stosowane w każdej służbie ratowniczej -
środki uspakajające, odpowiednie pasy. Czyżby wieźli go luzem??? Byl zapiety pasami. Neko |
| Maciej Krajewski
|
Posted: 8 Lip 2005 20:18:46 Szukam kursu motorowodnego ( sternik motorowodny ) w woj.Śląskim. Najlepiej okolice Katowic (DG, G-ce) Pozdrawiam Maciej Krajewski |
| Maciej Matecki
|
Posted: 10 Lip 2005 09:52:11 Szukam kursu motorowodnego ( sternik motorowodny ) w woj.Śląskim. Najlepiej
okolice Katowic (DG, G-ce) Pozdrawiam Maciej Krajewski Witam, Zapraszam na http://www.syc.zagle.pl - Kontakt Serdecznie pozdrawiam, |
| info@charter.pl
|
Posted: 14 Lip 2005 07:54:28 REJS MORSKI GRECJA 2005 Grecja jest pełna ciepła, uroku, spokoju, zaskakująca zmiennością natury i czarująca swoim pięknem. Grecja to fascynujące życie o każdej porze roku, to ludzie i zdarzenia, które pozostaną w Twej pamięci przez długie lata. Spokojne uśmiechy Greków, leniwie spacerujące koty, niczym nie zmącona cisza sjesty, gorące gwarne wieczory spędzone w kafejkach czy tawernach lata. Jeśli chcesz odpocząć właśnie w takim klimacie a przy tym spróbować swoich sił pod żaglami to oferta naszego rejsu jest stworzona dla Ciebie. Termin: 27.08.2005 – 10.09.2005 Trasa: Ateny-Milos–Santorini–Mykonos (Delos)–Kea-Ateny Jachty: Atlantic-49 Cena rejsu: 2.900,- zł/os Cena obejmuje: koję na jachcie, wyżywienie, udział w kasie jachtowej (opłaty portowe, paliwo, prowiant), ubezpieczenie NNW/KL, usługi skippera. Zwrotna kaucja za jacht (płatna na miejscu w marinie): 150,- EUR/os Transport: Samolot informacje i zapisy: e-lan.pl; ul.Piłsudskiego 42/2, 43-300 Bielsko-Biała; fax: (33) 81 83 987 |
| Przemolo
|
Posted: 24 Sier 2005 21:44:33 Chciałbym zrobić kilka naklejek samoprzylepnych (takich na samochód) na podstawie własnego projektu. Naklejki takie zwykłe przezroczyste z 1-kolorowym nadrukiem... czy ktoś się orientuje gdzie i w jakiej cenie coś takiego można w okolicy wykonać? |
| alan_pierwszy
|
Posted: 26 Sier 2005 02:10:56 stary !!! weź pierwsza lepsza drukarnie z Panoramy Firm i zadzwon zrobia ci je w zaleznosci ile sztuk albo na maszynie drukarskiej albo na sitodruku kilka to troche mało ale zawsze mozna sie dogadac ... jak bedziesz dzwonil to raczej zacznij rozmowe od wiekszej ilosci bo potem sie okaze ze za 10szt zaplacisz tyle co za 100szt chodzi tu o kwestie przygotowania ktore jest takie samo jak dla 10 czy 100szt |
| Shaman
|
Posted: 3 Lis 2005 13:50:42 cześć.. gdzie w Katowicach można wyglancować samochód przed sprzedażą? Zaznaczam że nie chodzi mi o jakieś łatanie dziur naklejkami tylko o rzetelne umycie, nawoskowanie karoserii, wyczyszczenie wnętrza i zrobienie wszystkiego na błysk, tak aby nowy właściciel dobrze się w wozie czuł. Znacie jakieś miejsce gdzie zajmą się wozem naprawdę z sercem? Sprzedaję znajomemu i chciałbym, aby pokochał nowe autko :) Mechanikę doprowadziłem już do porządku - ale większość ludzi ocenia po wyglądzie a nie po stanie technicznym. PZDR Shaman |
| x-plorer
|
Posted: 18 Lis 2005 11:08:54 Znam i gratuluję. BTW: W Zabrzu jest chyba Maciejów, a Maciejkowice są w Chorzowie ;) |
| kasjopeja
|
Posted: 11 Gru 2005 13:35:17 witam ,od czasu do czasu jadę tam pojeździć z synem i mam w aucie 4 wolne miejsca.......van,jeśli ktoś jest chętny to zapraszam.....narty na dach wyjazd wcześnie rano aby na miejscu być około 8 rano,jadę przez zwardoń.pozdrawiam.Krzysztof k. moze jeszcze kilka osob wesprze ten bezczelny spam?
byc moze sa "grupa slaskich alpinistow, speleologow" itd, ale reklamuja wyjazdy stricte komercyjne, nie "odkrywcze". tak wiec prosze o odpowiednie oznaczenie watku! pzdr, aga Co Dlugo Milczala Ale W Koncu Sie Wkurzyla! |
| Przemolo
|
Posted: 18 Gru 2005 19:43:28 Czy ktoś korzysta może z usług tej firmy? konkretnie interesuje mnie: http://www.miechowice.net.pl Jeśli jest tu jakiś ich abonent to proszę o kontakt :) |
| Przemolo
|
Posted: 18 Gru 2005 19:56:28 Ewentualnie jaką inną sieć w Miechowicach polecacie? |
| Przemolo
|
Posted: 18 Gru 2005 22:31:25 wiadomości sprawdz jaki masz procesor, bo jak amd, to kiszka i internet nie bedzie
dzial - dane z ich strony :) Nie mam AMD ale tak czy siak - mam traktować Twoją wypowiedź poważnie? :-D Na poważnie pytam jak w praktyce działa dostęp do sieci przez nich oferowany. |
| Coach
|
Posted: 19 Gru 2005 00:08:56 sprawdz jaki masz procesor, bo jak amd, to kiszka i internet nie bedzie
dzial - dane z ich strony :) Nie mam AMD ale tak czy siak - mam traktować Twoją wypowiedź poważnie? :-D Na poważnie pytam jak w praktyce działa dostęp do sieci przez nich oferowany. Ja z wypowiedzi twojego przedpiścy wnioskuję, że panowie z tej sieci w razie jakiejś awarii wyślą cię na drzewo z każdego możliwego absurdalnego powodu, np. wysokiej wilgotności na Kajmanach. c. |
| Marcin Lubojańsk
|
Posted: 19 Gru 2005 09:36:04 Ewentualnie jaką inną sieć w Miechowicach polecacie?
sprawdz jaki masz procesor, bo jak amd, to kiszka i internet nie bedzie dzial - dane z ich strony :) Gdzie to piszę bo coś nie widze... Pozdrawiam Marcin Lubojański |
| Daniel Magalski
|
Posted: 19 Gru 2005 11:13:52 Witaj Marcin, W Twoim liście datowanym 19 grudnia 2005 (11:05:52) można przeczytać: Ja chyba jakiś ślepy jestem...
Informacja że minimum Pentium w żaden sposób nie wyklucza procesorów AMD. AFAIK Pentium jest nazwą zastrzeżoną przez Intela... Pozdrawiam, Daniel |
| Andrzej
|
Posted: 19 Gru 2005 12:05:02 sprawdz jaki masz procesor, bo jak amd, to kiszka i internet nie bedzie
dzial - dane z ich strony :) Nie mam AMD ale tak czy siak - mam traktować Twoją wypowiedź poważnie? :-D Na poważnie pytam jak w praktyce działa dostęp do sieci przez nich oferowany. Ja z wypowiedzi twojego przedpiścy wnioskuję, że panowie z tej sieci w razie jakiejś awarii wyślą cię na drzewo z każdego możliwego absurdalnego powodu, np. wysokiej wilgotności na Kajmanach. c. niestety nie znam firmy na miechowicach, ktora by w uczciwy sposob podchodzila do klienta w jednej z firm oferujacych dostep okazalo sie, ze ruch www jest puszczony przez neostrade :) polecam koledze poszukanie jakiejs malej blokowej sieci, w ktorej sasiedzi zrzucaja sie na koszty lacza, albo samemu taka siec zalozyc albo zapytac kolege z gory czy nie chce sie przeprowadzic pietro nizej i podzielic neo na 2 kompy oczywiscie tylko wewnatrz lokalu andrzej |
| Andrzej
|
Posted: 19 Gru 2005 21:10:07 wiadomości niestety nie znam firmy na miechowicach, ktora by w uczciwy sposob
podchodzila do klienta Czy możesz coś więcej napisać? Na podstawie czego wysnuwasz takie hipotezy i co masz na myśli? hmmm poczawszy od dziwnych firm, ktore z nagle znikaly z rynku(miechowickiego) az po firmy, w ktorych przerwy w dzialalnosci internetu zdarzaja sie kilkudniowe; wspomne jeszcze udostepnianie klientom neostrady, o czym pisze post wyzej oczywiscie moglo sie to zmienic ostatnimi czasy, ale nie spotkalem nikogo, kto by powiedzial - internet u mnie dziala fajnie, awarii praktycznie nie ma, ajak juz sa, wiem co sie stalo i place ponizej 100 zl miesiecznie ;) andrzej |
| Marconelli
|
Posted: 20 Gru 2005 14:15:18 Czy ktoś korzysta może z usług tej firmy? konkretnie interesuje mnie:
http://www.miechowice.net.pl Jeśli jest tu jakiś ich abonent to proszę o kontakt :) Ja jestem abonentem... (wprawdzie w innej dzielnicy Bytomia - os. Arki Bożka) i nie polecam... dawniej operatorem była firma Big-net z Piekar.. internet działał różnie, zazwyczaj wszystko zależało od liczby podłączonych w danej chwili uzytkowników, tak że w ciągu dnia minimalna szybkość downloadu była około 16-32 KB/s, natomiast po 23-ej już było bardzo dobrze i często dochodziło do 160KB/s. W tym roku firma Big Net została przejęta przez Stream Communication. Rzekomo celem poprawienia jakości usług intenetowych. I oto jak wygląda to "poprawienie": W lipcu razem z rachunkiem dostałem informację o tym, że teraz będzie łacze symetryczne. To znaczy łącze o takiej samej szybkości uploadu i downloadu. A jak to zostało osiągnięte? Zwiększeniem szybkości uploadu? NIEEEE... ograniczeniem downloadu do 16KB/s! I to przez całą dobę, nawet w nocy! Nie wiem na jakiej podstawie wprowadzili takie ograniczenie, w umowie o ograniczeniu szybkości nie było mowy. Dalej w tej informacji można było przeczytać że "wkrótce" pojawią się dodatkowe opcje szybkosciowe (zapewne za dodatkową opłatą). Nie wiem ile dla firmy Stream Communications znaczy "wkrótce", faktem jest że do dziś nie dostałem żadnej nowej informacji o terminie wprowadzenia szybszych opcji - ani na ich stronie, ani pocztowo, telefoniczne zapytania również nie dają jednoznacznej odpowiedzi. Jak dla mnie jest to niepoważne traktowanie klienta... Jeżeli rzeczywiście była potrzeba wprowadzenia różnych opcji szybkosciowych, to należało NAJPIERW te opcje wprowadzić, później dać do podpisania aneks do umowy - z wyborem odpowiedniej opcji. Tymczasem firma Stream Communication bezpodstawnie przyblokowała wszystkich z obietnicą że "wkrótce" będzie lepiej W każdym razie gdy tylko pojawi sie sensowna alternatywa (ponoć za 2-3 miesiące ma być możliwość podłączenia internetu w Netii), natychmiast rezygnuję z usług tej "firmy". pzdr Marconelli |
| Przemolo
|
Posted: 20 Gru 2005 22:25:21 Kurcze, wierzyc mi się nie chce, że w Miechowicach nie ma przywoitego providera Internetu. Sam od paru lat mam sieć z Elsatu (obecnie Sileman) i nie mogę złego słowa powiedzieć - może ze 2x w roku się zdarzy, że przez krótki czas coś nie działa... niestety Elsat w Miechowicach nie funkcjonuje :( |
| am
|
Posted: 30 Gru 2005 19:14:58 nie polecam postoju na parkingu przy sklepie plus na czwartakow szybkie zakupy i minimum 30min traci sie na wyjazd, chyba ze ma sie samochodzik z napedem 4x4 pewnie taka norma na osiedlach .am |
| LM
|
Posted: 29 Sty 2006 22:42:00 Grzegorz pisze 29-01-2006 23:25: ciach krzaki
Może zacznij od skonfigurowania OE? |
| kwiat.ek
|
Posted: 1 Lut 2006 13:00:17 jakby ktoś się chciał dziś wybrać - aktualnie zamknięte, trwa odśnieżanie dachu. dziś już czynne nie będzie. pozdrawiam |
| mumu
|
Posted: 1 Lut 2006 13:36:26 a to debile , wczoraj tez odśnieżali...:o(( a moze cos im sie wali ? mumu |
| << . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 29 . 30 . >> |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.636 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |