| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Bielsko-Biała / Po prostu temat |
| << . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 28 . 29 . >> |
| Autor | Wiadomo¶ć |
| Viking
|
Posted: 15 Cze 2005 08:11:23 potrzebuje jak najtanszego, OC+AC, narazie mi dowalili takim kosztem ze szok, wszystko powyzej 2tys na rok, to paranoja placic za samochod rocznie 10% jego wartosci, jak go skoncze ujezdzac to drugie takie autko zafunduje ubezpieczycielom... |
| Viking
|
Posted: 15 Cze 2005 10:18:03 10 % wartosci za OC+AC to i tak nieĽle;
ja w pierwszym roku po kupieniu mialem prawie 10% za samo OC; napisz jakie masz auto ogolnie to najtanszy jest Allianz;Samopomoc,Generali; licz sie z tym ze <25lat dostaniesz 30% zwyzek wiem, wiem, samopomoc wycenila na 2.800:-) |
| daromar
|
Posted: 15 Cze 2005 17:23:20 potrzebuje jak najtanszego, OC+AC, narazie mi dowalili takim kosztem ze
szok, wszystko powyzej 2tys na rok, to paranoja placic za samochod rocznie 10% jego wartosci, jak go skoncze ujezdzac to drugie takie autko zafunduje ubezpieczycielom... Zadzwon na 609 558 224. Pod tym telefonem jest agent PZU, Warty, Cigna Alizanz, Tryg . Mozna poszukac czegos tanszego. |
| Viking
|
Posted: 15 Cze 2005 18:28:07 Zadzwon na 609 558 224. Pod tym telefonem jest agent PZU, Warty,
Cigna Alizanz, Tryg . Mozna poszukac czegos tanszego. dz. PZU 1420zeta:-) |
| Muminos
|
Posted: 15 Cze 2005 18:29:09 Zadzwon na 609 558 224. Pod tym telefonem jest agent PZU, Warty, ręceprecz odtybetu
Cigna Alizanz, Tryg . Mozna poszukac czegos tanszego. odtybetu dz. PZU 1420zeta:-) z ciekawosci a ten link4444? obadaj |
| Viking
|
Posted: 15 Cze 2005 18:35:42 z ciekawosci a ten link4444?
obadaj ostatnio jak dzwonilem to bab najpierw chciala ode mnie wyciagnac wszystko co tylko sie da (dane osobowe itp) a informacje potem przeslac poczta, z uzytkownikow wiem ze faktycznie sa tani ale przy ew szkodzie mozna zapomniec o kasie. u nich bym nie ubezpieczal nawet gdyby to 200 kosztowalo:D |
| Mariusz
|
Posted: 15 Cze 2005 18:43:00 Chorzów, ul. Miechowicka 5 Agencja ubezpieczeniowa, tel. jak znajde to wysle |
| Viking
|
Posted: 15 Cze 2005 19:06:35 Nie wiem jak Link ale zeby podac jakas cene agent Musi wiedziec pare
rzeczy. Jakie dokladnie to juz zalezy od firmy ubezpieczeniowej oraz ubezpieczenia. Ale jakies dane podac po prostu trzeba. tak, ale samochodu a nie rozmiar buta:D |
| daromar
|
Posted: 15 Cze 2005 19:31:44 Nie wiem jak Link ale zeby podac jakas cene agent Musi wiedziec pare
rzeczy. Jakie dokladnie to juz zalezy od firmy ubezpieczeniowej oraz ubezpieczenia. Ale jakies dane podac po prostu trzeba. tak, ale samochodu a nie rozmiar buta:D No glownie samochodu :) Ale pewne dane wlasciciela tez sa potrzebne. Zaleznie od wieku czy czasu posiadania prawa jazdy, zarobkowego uzytkowania samochodu tez sa osobne rubryczki. Poza tym moze pani po prostu spodobal sie twoj glos :P |
| Viking
|
Posted: 15 Cze 2005 19:41:02 Ale pewne dane wlasciciela tez sa potrzebne. Zaleznie od wieku
czy czasu posiadania prawa jazdy, zarobkowego uzytkowania samochodu tez sa osobne rubryczki. no nie chcesz mi powiedziec ze ma pani dostep do bazy danych osobowych ze jak podam jej pesel to pani bedzie wszystko o mnie wiedziala:-) ale moge jej w mojej naiwnosci podac imie, nazwisko, adres, pesel, telefon, numer dowodu i stwierdzic potem nagly przyrost korespondecji reklamowej w skrzynce na listy:D niestety po ciezkich bojach w ktorych walczylem zeby tylko podac dane niezbedne do wyceny ubezpieczenia poddalem sie i olalem link4 |
| Doodeck
|
Posted: 16 Cze 2005 02:48:35 no nie chcesz mi powiedziec ze ma pani dostep do bazy danych osobowych
ze jak podam jej pesel to ręceprecz odtybetu pani bedzie wszystko o mnie wiedziala:-) ale moge jej w mojej naiwnosci podac imie, nazwisko, adres, pesel, telefon, numer dowodu i stwierdzic potem nagly przyrost korespondecji reklamowej w skrzynce na listy:D ręceprecz odtybetu niestety po ciezkich bojach w ktorych walczylem zeby tylko podac dane niezbedne do wyceny ubezpieczenia poddalem sie i olalem link4 Przeciez "do celow marketingowych" mogles smialo i bez konsekwencji podac falszywy adres. Do wyliczenia stawki u nich wazny jest (oprocz samochodu) tylko wiek kierowcy. |
| Viking
|
Posted: 16 Cze 2005 07:55:49 Przeciez "do celow marketingowych" mogles smialo i bez
konsekwencji podac falszywy adres. Do wyliczenia stawki u nich wazny jest (oprocz samochodu) tylko wiek kierowcy. kobita miala mi przyslac informacje, wiec co mi po ty ze podam falszywe dane?:D |
| Maciej Krajewski
|
Posted: 28 Cze 2005 00:24:33 Cóż to takiego MOP ? Czyżby jakie¶ bramki dla pobierania opłat. Nad a4 jest w tym miejscu kładka dla pieszych ( s±dz±c po wielko¶ci ). Pozdrawiam Maciej Krajewski |
| Rafał
|
Posted: 28 Cze 2005 04:56:10 Miejsce Obsługi Podróżnych |
| Bartłomiej Zieliński
|
Posted: 28 Cze 2005 06:19:49 Cóż to takiego MOP ? Czyżby jakie¶ bramki dla pobierania opłat. Nad a4 jest
w tym miejscu kładka dla pieszych ( s±dz±c po wielko¶ci ). Miejsce Obsługi Podróżnych. PS. Zbieżno¶ć nazw z wielce przydatnym narzędziem do mycia podłóg raczej przypadkowa. Pytanie tylko, co obejmuje definicja obsługi podróżnych. Czy to co¶ takiego jak przy DK88 w Biskupicach? ;-) |
| Viking
|
Posted: 28 Cze 2005 06:25:29 wiadomo¶ci Pytanie tylko, co obejmuje definicja obsługi podróżnych.
Czy to co¶ takiego jak przy DK88 w Biskupicach? ;-) stacja, motel, bar, myjnia, cokolwiek co obsluguje podroznych... |
| MiW
|
Posted: 28 Cze 2005 08:19:36 Pytanie tylko, co obejmuje definicja obsługi podróżnych.
Czy to co¶ takiego jak przy DK88 w Biskupicach? ;-) cokolwiek co obsluguje podroznych... Khm... ;-) MSPANC |
| Maciej
|
Posted: 28 Cze 2005 09:50:00 Najlepsze jest to, że przejeżdżaj±c w tym miejscu, na wysoko¶ci kładki o której wspominasz, można poczuć lekki podrzut samochodu. Szkody górnicze się kłaniaj±! Za pół roku w tym miejscu napewno będzie pierwszy remont nawierzchni jezdni nowootwartego odcinka autostrady A4. :) Cóż to takiego MOP ? Czyżby jakie¶ bramki dla pobierania opłat. Nad a4
jest w tym miejscu kładka dla pieszych ( s±dz±c po wielko¶ci ).
Pozdrawiam Maciej Krajewski |
| Adam Dziura
|
Posted: 28 Cze 2005 12:57:27 napisał: Najlepsze jest to, że przejeżdżając w tym miejscu, na wysokości kładki o
której wspominasz, można poczuć lekki podrzut samochodu. Szkody górnicze się kłaniają! Za pół roku w tym miejscu napewno będzie pierwszy remont nawierzchni jezdni nowootwartego odcinka autostrady A4. Kobieta na wykładzie z Budownictwa (Polibuda) pokazywała mapki rozmieszczenie niecek zapadliskowych na A4 w Rudzie Śląskiej. No i są tam 3. Z czego jedna taka trochę wielka. (może gdzieś w internecie są takie). I jeszcze mówiła też o ile się teren zapadł w ciągu ostatniego roku albo półtorej. I te wartości były koło 1,5 do chyba 3m (ale za te 3 nie odpowiadam). A w poziomie się przesuwa o około 60 cm. I jeszcze stwierdziła, że nie powinno się tej autostrady tam budować bo na dole fedrują a z jakimiś tam zaleceniami jest niezgodne. I za 4 lata to to nie będzie autostrada tylko będą stały tam ograniczenia do 80km... :) Ogólnie to optymistyczne wykład był ;) |
| zairazki
|
Posted: 28 Cze 2005 16:02:17 ... I jeszcze mówiła też o ile się teren zapadł w ciągu ostatniego roku
albo półtorej. I te wartoĹ›ci byĹ‚y koĹ‚o 1,5 do chyba 3m (ale za te 3 nie odpowiadam). A w poziomie siÄ™ przesuwa o okoĹ‚o 60 cm. I jeszcze stwierdziĹ‚a, ĹĽe nie powinno siÄ™ tej autostrady tam budować bo na dole fedrujÄ… a z jakimiĹ› tam zaleceniami jest niezgodne. I za 4 lata to to nie bÄ™dzie autostrada tylko bÄ™dÄ… staĹ‚y tam ograniczenia do 80km... :) OgĂłlnie to optymistyczne wykĹ‚ad byĹ‚ ;) Ta mapa osiadaĹ„ teĹĽ byĹ‚a optymistyczna ;) Ja stawiaĹ‚bym raczej na ponad 3 m - to kwestia czasu. Chyba ĹĽe Warsiawka zlikwiduje znowu kawaĹ‚ek gĂłrnictwa. Przy okazji - w pobliĹĽu pĹ‚ynie Potok Bielszowicki zwany takĹĽe KochłówkÄ…. Tam moĹĽna praktycznie ocenić realne osiadania - po prostu ręceprecz odtybetu woda nie chce pĹ‚ynać pod gĂłrÄ™ :) Tylko trzeba siÄ™ pospieszyć. GĂłrnictwo testuje wspaniaĹ‚y wynalazek "haĹ‚dy odwrotnej". To jest zwykĹ‚a haĹ‚da, tyle ĹĽe pod nazwÄ… "rekultywacja terenu". Po prostu wykopali z doĹ‚u, teren siadĹ‚, to sypiÄ… kamieĹ„ doĹ‚owy na takie zapadlisko i znĂłw jest w miarÄ™ gĹ‚adko i poziomo. Tyle ĹĽe grunt nie ten - z biedÄ… zielenina uroĹ›nie, ale o uĹĽytkowaniu zapomnieć. Tylko przy potoku nadal straszy zalana oczyszczalnia Ĺ›ciekĂłw - ostatnio jak w zeszĹ‚ym roku byĹ‚em, to dach budynku jeszcze z wody wystawaĹ‚ :) pozdrowionka z nutkÄ… osiadajÄ…cego optymizmu w sprawie osiadania A$ Ĺ›le zairazki ręceprecz odtybetu |
| Bartłomiej Zielińsk
|
Posted: 29 Cze 2005 05:10:29 użytkowaniu zapomnieć. Tylko przy potoku nadal straszy zalana
oczyszczalnia ścieków - ostatnio jak w zeszłym roku byłem, to dach budynku jeszcze z wody wystawał :) Fajne "podwodne miasto" jest także w Knurowie - Szczygłowicach... |
| Maciej
|
Posted: 29 Cze 2005 07:31:43 Użytkownik Adam Dziura napisał:
.... I jeszcze mówiła też o ile się teren zapadł w ciągu ostatniego roku albo półtorej. I te wartości były koło 1,5 do chyba 3m (ale za te
3 nie odpowiadam). A w poziomie się przesuwa o około 60 cm. I jeszcze
stwierdziła, że nie powinno się tej autostrady tam budować bo na dole fedrują a z jakimiś tam zaleceniami jest niezgodne. I za 4 lata to to
nie bÄ™dzie autostrada tylko bÄ™dÄ… staĹ‚y tam ograniczenia do 80km... :) OgĂłlnie to optymistyczne wykĹ‚ad byĹ‚ ;) Ta mapa osiadaĹ„ teĹĽ byĹ‚a optymistyczna ;) Ja stawiaĹ‚bym raczej na ponad 3 m - to kwestia czasu. Chyba ĹĽe Warsiawka zlikwiduje znowu kawaĹ‚ek gĂłrnictwa. Przy okazji - w pobliĹĽu pĹ‚ynie Potok Bielszowicki zwany takĹĽe KochłówkÄ…. Tam moĹĽna praktycznie ocenić realne osiadania - po prostu woda nie chce pĹ‚ynać pod gĂłrÄ™ :) Tylko trzeba siÄ™ pospieszyć. GĂłrnictwo testuje wspaniaĹ‚y wynalazek "haĹ‚dy odwrotnej". To jest zwykĹ‚a haĹ‚da, tyle ĹĽe pod nazwÄ… "rekultywacja terenu". Po prostu wykopali z doĹ‚u, teren siadĹ‚, to sypiÄ… kamieĹ„ doĹ‚owy na takie zapadlisko i znĂłw jest w miarÄ™ gĹ‚adko i poziomo. Tyle ĹĽe grunt nie ten - z biedÄ… zielenina uroĹ›nie, ale o uĹĽytkowaniu zapomnieć. Tylko przy potoku nadal straszy zalana oczyszczalnia Ĺ›ciekĂłw - ostatnio jak w zeszĹ‚ym roku byĹ‚em, to dach budynku jeszcze z wody wystawaĹ‚ :) pozdrowionka z nutkÄ… osiadajÄ…cego optymizmu w sprawie osiadania A$ Ĺ›le zairazki Widziałem to miejsce! Na dachu zalanej oczyszczalni ¶cieków siedziała grupka wędkarzy. Ale co łowiła w tym ¶cieku? Tego niestety nie wiem. Cokolwiek jednak by to było - napewno nie nadawało się do jedzenia. |
| Bartłomiej Zieliński
|
Posted: 29 Cze 2005 07:39:51 stacja, motel, bar, myjnia, cokolwiek co obsluguje podroznych...
A mnie chodzi o to, czy jesli zmienimy "cokolwiek" na "ktokolwiek" i usuniemy resztę to dalej będzie to obsługa podróżych... |
| Wojciech Kulesza
|
Posted: 29 Cze 2005 09:32:47 Widziałem to miejsce! Na dachu zalanej oczyszczalni ¶cieków siedziała
grupka ręceprecz odtybetu wędkarzy. Ale co łowiła w tym ¶cieku? Tego niestety nie wiem. Cokolwiek jednak by to było - napewno nie nadawało się do jedzenia. To zależy komu to zechcemy podać do jedzenia. ręceprecz odtybetu A tak poza tym, to niedawno widziałem ekipę drogowców na tym odcinku. Wojtek |
| zairazki
|
Posted: 29 Cze 2005 19:40:02 Użytkownik Maciej napisał: ... Widziałem to miejsce! Na dachu zalanej oczyszczalni ¶cieków siedziała grupka
wędkarzy. Ale co łowiła w tym ¶cieku? Tego niestety nie wiem. Cokolwiek jednak by to było - napewno nie nadawało się do jedzenia. A jednak tak. Obecnie to zalewisko utrzymywane jest ze stosunkowo czystego zasilania, więc i woda jest w miarę czysta - na pewno lepsza od tej zupy w potoku :) A przeważnie łowi± ten pokarm rybny... Flyje na to godajom? pozdrowionka zairazki |
| Krzysztof Kaczmarek
|
Posted: 30 Cze 2005 06:22:45 On Wed, 29 Jun 2005 21:40:02 +0200 [...] A przeważnie łowi± ten pokarm rybny... Flyje na to godajom?
Znałem to pod nazw± fleje czyli (bodajże) rozwielitki. pozdrawiam, Krzysiek |
| v00
|
Posted: 1 Lip 2005 21:28:11 OD¦WIEŻACZE POWIETRZA WKŁADKI ZAPACHOWE DO BUTÓW I DO ODKURZACZY ODKAMIENIACZE DO SPRZĘTÓW GOSPODARSTWA DOMOWEGO POCHŁANIACZE ZAPACHÓW DO LODÓWEK PREPARATY DO CZYSZCZENIA KROPLE ZAPACHOWE [/quote] |
| Maciej
|
Posted: 2 Lip 2005 10:18:57 Niech żyje polska służba zdrowia! |
| Bartek
|
Posted: 2 Lip 2005 11:48:42 Niech żyje polska służba zdrowia! A skad wiesz czy to wina LPR ? Teraz pojawily sie sygnaly ze to pacjent zaczal sie szarpac z lekarzami na pokladzie i wypadl. Moze sie bal latac ? Rozne wnioski moga przychodzic do glowy, poczekajmy na oficjalny komunikat, a nie odrazu krytykujmy polska sluzbe zdrowia i LPR. |
| Bazyl
|
Posted: 2 Lip 2005 12:09:02 Niech żyje polska służba zdrowia! A skad wiesz czy to wina LPR ? Teraz pojawily sie sygnaly ze to pacjent zaczal sie szarpac z lekarzami na pokladzie i wypadl. Moze sie bal latac ? Rozne wnioski moga przychodzic do glowy, poczekajmy na oficjalny komunikat, a nie odrazu krytykujmy polska sluzbe zdrowia i LPR. </div> Eeee tam... LPR mozna krytykowac zawsze ;-) Oczywiscie nie mam tu na mysli Lotniczego Pogotowia Ratunkowego ;-) Bazyl |
| << . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 28 . 29 . >> |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisz±c dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludno¶ci maj±ce na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludno¶ci jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nast±pić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadaj±cej migruj±cym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.592 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatno¶ci cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |