| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Bielsko-Biała / Po prostu temat |
| << . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 29 . 30 . >> |
| Autor | Wiadomość |
| Bronek Kozicki
|
Posted: 19 Cze 2006 15:20:31 Raczej nie chodzi mi o hotspoty. Ale dziĂŞki.
Jest (co najmniej?) jedna sieÄ na WiMax , www.mynow.co.uk . Zobacz teĹź wÄ tek "internet bez telefonu stacjonarnego", z 2006-03-31 . JeĹźeli chodzi o 3G, Vodafone sprzedaje dostÄp do Intenetu zarĂłwno pre-pay jak abonament, zobacz www.vodafone.co.uk/mobileconnect . Od siebie dodam Ĺźe zaĹoĹźenie telefonu stacjonarnego na swoje nazwisko to pierwsza rzecz jakÄ zrobiĹem po przybyciu do UK i polecam to innym. Wcale nie ze wzglÄdu na Internet a ze wzglÄdu na rachunki (ktĂłre sÄ bardzo poĹźyteczne do wykazania adresu np. w banku). B. |
| JasonKidd
|
Posted: 19 Cze 2006 15:21:20 Nie mam pojecia co to jest BlueConnect czy tez iPlus. Wiem natomiast,
ze jesli nie potrzebujesz stalego dostepu to chyba prawie kazdy dialup-provider da ci numer dostepowy dla komorek. A jesli wykupisz u niego abonament na dialup to bedziesz placil wtedy tylko za minuty u swojego operatora + oczywiscie abonament. Do emaila wystarczy takie polaczenie. BlueConnect i iPlus, to bezprzewodowy Internet u naszych operatorów, czyli ERA i PLUS. Po prostu dostaje się kartę pod wyjśćie PCMCIA i jest Internet niezależnie od miejsca pobytu na terenie PL. I o coś takiego chodziłoby mi na teren UK. Widziałem ofertę Vodafone i kartę 3G Vodafone Data Unlimited. Może ktoś ma / korzystał? |
| JasonKidd
|
Posted: 19 Cze 2006 16:30:11 Jest (co najmniej?) jedna sieć na WiMax , www.mynow.co.uk . Zobacz też
wątek "internet bez telefonu stacjonarnego", z 2006-03-31 . Jeżeli chodzi o 3G, Vodafone sprzedaje dostęp do Intenetu zarówno pre-pay jak abonament, zobacz www.vodafone.co.uk/mobileconnect . Od siebie dodam że założenie telefonu stacjonarnego na swoje nazwisko to pierwsza rzecz jaką zrobiłem po przybyciu do UK i polecam to innym. Wcale nie ze względu na Internet a ze względu na rachunki (które są bardzo pożyteczne do wykazania adresu np. w banku). Właśnie interesowałem się tą kartą Vodafone. Jak wygląda opcja z pre-paid? Kupuje sobiue ta karte wkładam do laptopa i :) ? Sorki za takie pytania, ale po prostu nie mam pojęcia na ten temat, więc chciałbym dowiedzieć się maksymalnie wszystkiego. |
| Bronek Kozicki
|
Posted: 19 Cze 2006 17:47:22 Właśnie interesowałem się tą kartą Vodafone. Jak wygląda opcja z pre-paid?
Kupuje sobiue ta karte wkładam do laptopa i :) ? Sorki za takie pytania, ale nie używam tego, ale pewnie jak wszystkie prepaidy - płacisz z góry za usługę. B. |
| JasonKidd
|
Posted: 20 Cze 2006 09:52:01 nie używam tego, ale pewnie jak wszystkie prepaidy - płacisz z góry za
usługę. Czyli jak to wygląda? Placę załóżmy L50 za miesiąc i mogę sobie surfować bez ograniczeń? Jak się dokonuje takiej płatności? Nigdy nie miałem z tym styczności, więc pytam :) |
| Li
|
Posted: 20 Cze 2006 19:44:23 Jedno mnie zastanawia - dlaczego nie wydasz tej kasy na karte wifi, zeby miec darmowy i szybszy internet - z pewnoscia szybszy niz gprs :) ?? Tanie sa. Pozdrawiam Lidka |
| Li
|
Posted: 20 Cze 2006 19:48:05 Ach, jeszcze jedno. Jesli masz telefon z modemem (ktory podlaczasz do latpopa po irdzie lub bluetooth) to mozesz zestawic polaczenie dial-up do operatora. Ja tak robie przyjezdzajac do Polski, bo wylaczylam internet w moim mieszkaniu z uwagi na niepotrzebne koszty. Wowczas zadna z kart Ci nie potrzebna. Oczywiscie do rozwiazanie dla przesylania stosunkowo niewielkiej ilosci danych. Pozdrawiam Lidka |
| JasonKidd
|
Posted: 21 Cze 2006 06:39:10 Jedno mnie zastanawia - dlaczego nie wydasz tej kasy na karte wifi, zeby
miec darmowy i szybszy internet - z pewnoscia szybszy niz gprs :) ?? Tanie sa. A czy mogłabyś trochę rozwinąć? Jak to darmowy Net? Tzn. kupuję kartę, wkładam i mam Internet :) ? |
| greogr
|
Posted: 21 Cze 2006 08:24:13 Jedno mnie zastanawia - dlaczego nie wydasz tej kasy na karte wifi, zeby
miec darmowy i szybszy internet - z pewnoscia szybszy niz gprs :) ?? Tanie sa. A czy mogĹabyĹ trochÄ rozwinÄ Ä? Jak to darmowy Net? Tzn. kupujÄ kartÄ, wkĹadam i mam Internet :) ? Vodafone dziala rowniez na 3g.. a 3g jak wszyscy wiedza jest ciupke szybsze od gprsa(dziala juz cos w desen taniego NEO)... wiec juz spokojnie mozna surfowac. korzystalem z karty vodafone chwile. moje spostrzezenia: 1. troszki drogi. dwa razy taniej mozna dostac broadband po landline. ja nie probowalem PAYG bo to wogle juz paranoja(cos ponad funta za 1 mega). W abonamencie ÂŁ50 za do 1GB uzycia 2.nie jestem pewien bo tutaj cos sie dowiedziec to chyba trzeba zadzwonic do samego szefa IT w vodafone zeby znal odpowiedz, aczkolwiek i on moze nie wiedziec.(niewyksztalconych maja jakos tych sprzedawcow, nawet nie wiedza co sprzedaja) aczkolwiek prawdopodobnie(tak jest w tmobile napewno) download danych kosztuje cie ÂŁ7 za MB. 3.jak znajdziesz gdzies nie zabezpieczona siec to sie nie zastanawiaj..;] (niestety w mojej okolicy nie ma zadnej:() 4. jak masz starego lapka to karta moze ci nie dzialac. 5. Karty o ktorych myslisz ma kazda siec tutaj.. znaczy kazda z tych wiekszych Orange, Tmobile, Vodafone, O2... |
| Niko ;)
|
Posted: 21 Cze 2006 09:09:23 Jedno mnie zastanawia - dlaczego nie wydasz tej kasy na karte wifi, zeby
miec darmowy i szybszy internet - z pewnoscia szybszy niz gprs :) ?? Tanie sa.
Pozdrawiam Lidka Ale oczywiscie pamietajac o tunelowaniu polaczenia przez SSH lub jakiegos VPNa :) Inaczej mozna sie narazic na niepotrzebny stres, gdy trafimy na OpenAP, ktory w rzeczywistosci jest pulapka na uzytkownikow nieswiadomych zagadnien bezpieczenstwa IT ;) Pzdr Niko;) |
| JasonKidd
|
Posted: 22 Cze 2006 09:18:05 Vodafone dziala rowniez na 3g.. a 3g jak wszyscy wiedza jest ciupke szybsze od gprsa(dziala juz cos w desen taniego NEO)... wiec juz spokojnie mozna surfowac. korzystalem z karty vodafone chwile. moje spostrzezenia: A jak placiłeś? Miesięczny abonament? Podpisuje się jakąś umowę? Na jaki okres i jakie wymagane są dokumenty? 1. troszki drogi. dwa razy taniej mozna dostac broadband po landline. ja nie probowalem PAYG bo to wogle juz paranoja(cos ponad funta za 1 mega). W abonamencie ?50 za do 1GB uzycia Możesz wyjaśnić o co chodzi z broadband? 3.jak znajdziesz gdzies nie zabezpieczona siec to sie nie zastanawiaj..;] (niestety w mojej okolicy nie ma zadnej:() W mojej raczej też nie będzie. 4. jak masz starego lapka to karta moze ci nie dzialac. Stary to pojęcie dość względne :) Mam Dell Latitude PIII 900 5. Karty o ktorych myslisz ma kazda siec tutaj.. znaczy kazda z tych wiekszych Orange, Tmobile, Vodafone, O2... |
| JasonKidd
|
Posted: 22 Cze 2006 09:19:26 Ale oczywiscie pamietajac o tunelowaniu polaczenia przez SSH lub jakiegos
VPNa :) Inaczej mozna sie narazic na niepotrzebny stres, gdy trafimy na OpenAP, ktory w rzeczywistosci jest pulapka na uzytkownikow nieswiadomych zagadnien bezpieczenstwa IT ;) Widzę, że wypowiadają się tu znawcy tematu i profesjonaliści :) Jednak za wiele z tego nie rozumiem, niestety ... |
| JasonKidd
|
Posted: 22 Cze 2006 09:21:12 Ach, jeszcze jedno.
Jesli masz telefon z modemem (ktory podlaczasz do latpopa po irdzie lub bluetooth) to mozesz zestawic polaczenie dial-up do operatora. Ja tak robie przyjezdzajac do Polski, bo wylaczylam internet w moim mieszkaniu z uwagi na niepotrzebne koszty. Wowczas zadna z kart Ci nie potrzebna. Oczywiscie do rozwiazanie dla przesylania stosunkowo niewielkiej ilosci danych. Mi raczej chodzi o dość dużą ilość danych. Tzn. korzystanie z Internetu ok. 4-5h dziennie. Trochę zabawy z programi p2p, wiaodmo poczta itp. :) |
| greogr
|
Posted: 22 Cze 2006 13:17:33 Vodafone dziala rowniez na 3g.. a 3g jak wszyscy wiedza jest ciupke
szybsze od gprsa(dziala juz cos w desen taniego NEO)... wiec juz spokojnie mozna surfowac. korzystalem z karty vodafone chwile. moje spostrzezenia: A jak placiĹeĹ? MiesiÄczny abonament? Podpisuje siÄ jakÄ Ĺ umowÄ? Na jaki okres i jakie wymagane sÄ dokumenty? miesieczny abonament kosztuje ÂŁ55 okolo. Podpisujesz normalna umowe jak w pl z siecia komorkowa. Wiec umowa roczna. dokumenty.. No wlasnie tu moze byc problem. Zalezy w jakim stopniu znasz angielski i jak przychylny bedzie sprzedawca. Czasem sprzeda ci na slowo honoru a czasem bedzie chcial polski pit zobaczyc wczesniej:P Ale standardowo 2 dokumenty z potwierdzeniem adresu w uk, ksiazeczka czekowa albo jakis inny swist z banku potwierdzajacy ze masz konto. 1. troszki drogi. dwa razy taniej mozna dostac broadband po landline.
ja nie probowalem PAYG bo to wogle juz paranoja(cos ponad funta za 1 mega). W abonamencie ?50 za do 1GB uzycia MoĹźesz wyjaĹniÄ o co chodzi z broadband? broadband czyli tutejsze na polaczenie szerokopasmowe. Tutaj podlaczaja tylko jak masz juz swoj numer telefonu stacjonarnego(najlepiej w BT-ichnia TPSA)(nie bede sie zaglebial czemu, poprostu tak jest i tyle) 3.jak znajdziesz gdzies nie zabezpieczona siec to sie nie zastanawiaj..;] (niestety w mojej okolicy nie ma zadnej:() W mojej raczej teĹź nie bÄdzie. no to lipa niestety ale poprobowac mozna. 4. jak masz starego lapka to karta moze ci nie dzialac. Stary to pojÄcie doĹÄ wzglÄdne :) Mam Dell Latitude PIII 900 oczywiscie ze wzgledne, ale wiecej ci w stanie powiedziec nie jestem. Jak masz xp i pcmcia v2 to teoretycznie powinno byc ok, aczkolwiek mojemu kumplowi nie chcialo smigac. 5. Karty o ktorych myslisz ma kazda siec tutaj.. znaczy kazda z tych wiekszych Orange, Tmobile, Vodafone, O2... Napisales jeszcze ze chcesz sciagac. No to jak tak to napewno nie karta jest rozwiazaniem. Jak juz pisalem wczesniej na przykladzie tmobile: kupujesz karte umts ktora kosztuja cie stosunkowo niewiele bo ÂŁ25 miesiecznie(umowa na rok)masz tam limit na 2GB danych(liczy zarowno wyslane jak i odebrane) tylko ze podobno(pewien na milion procent nie jestem, tak mi powiedzial cymbal w sklepie) te 2GB mozesz wykorzystac na surfowanie po necie, sprawdzanie mejli itp. Ale nie na sciaganie plikow jako tako. Sciaganie(nawet jak teoretycznie jestes w tym limicie 2GB) kosztuje cie ÂŁ7 za 1MB. Za to napewno nie mozesz uzywac VOIP czyli skype itp odpadaja pod grozba zerwania umowy. |
| Bronek Kozicki
|
Posted: 23 Cze 2006 22:07:06 miesieczny abonament kosztuje ÂŁ55 okolo. Podpisujesz normalna umowe
jak w pl z siecia komorkowa. Wiec umowa roczna. dokumenty.. No wlasnie MoĹźesz wyjaĹniÄ o co chodzi z broadband?
broadband czyli tutejsze na polaczenie szerokopasmowe. ADSL, czyli technologiczny odpowiednik neostrady, kosztuje od kilkunastu funtĂłw (zaleĹźnie od dostawcy) i moĹźe wyciÄ gnÄ Ä do 8Mbps. BT jest wĹaĹcicielem infrastruktury (centrale, kable do mieszkaĹ itd.) ale ma *obowiÄ zek* udostÄpniaÄ tÄ inforastrukturÄ dostawcom Internetu i robi to na dwa sposoby - BT wholesale (BT odpowiada za caĹoĹÄ technicznÄ przyĹÄ czenia, ale pĹacisz swojemu dostawcy) i LLU (local-loop-unbundling, dostawcy Internetu dzierĹźawi od BT kable i miejsca w centrali, ktĂłry dziÄki temu moĹźe na wĹasnych urzÄ dzeniach stosowaÄ inne technologie, np. 24MMbps) . OprĂłcz tego moĹźna przyĹÄ czyÄ Internet na kablĂłwkÄ (Telewest) ale nie jest to popularne ze wzglÄdu na ograniczony zasiÄg. No i firmy ĹÄ czÄ siÄ na DSL - droĹźsza, ale o wiÄkszej przepustowoĹci upload i mniejszym "contention" ("zatkanie ĹÄ cza"). WiÄcej na ten temat na www.adslguide.org.uk. Generalnie do domu najbardziej siÄ opĹaca ADSL. B. |
| Bronek Kozicki
|
Posted: 23 Cze 2006 22:14:58 Oczywiscie do rozwiazanie dla przesylania stosunkowo niewielkiej ilosci
danych. Mi raczej chodzi o dość dużą ilość danych. Tzn. korzystanie z Internetu ok. 4-5h dziennie. Trochę zabawy z programi p2p, wiaodmo poczta itp. :) dużą ilość danych, na 3G? Nie mów że w Polsce tak masz, bo nie uwierzę, albo jesteś bardzo bogaty ;-) Kup linię telefoniczną i bierz zwykłą ADSL plus modem ADLS z WiFi i tyle. A jeżeli koniecznie chcesz bez linii telefonicznej to zainteresuj się www.mynow.co.uk B. |
| JasonKidd
|
Posted: 24 Cze 2006 15:57:27 dużą ilość danych, na 3G? Nie mów że w Polsce tak masz, bo nie uwierzę,
albo jesteś bardzo bogaty ;-) Kup linię telefoniczną i bierz zwykłą ADSL plus modem ADLS z WiFi i tyle. A jeżeli koniecznie chcesz bez linii telefonicznej to zainteresuj się www.mynow.co.uk Teraz w PL mam Internet z sieci osiedlowej. Nie korzystam z bezprzewodowego :) A w UK będę miał takie 2 problemy - brak linii telefonicznej i brak własnego adresu (nie będę mógł podpisać umowy). Lecę do swojego znajomego. Czy w takim przypadku pozostaje mi tylko Net poprzez komórkę (GPRS)? |
| haine
|
Posted: 24 Cze 2006 16:19:56 On Sat, 24 Jun 2006 17:57:27 +0200, "JasonKidd" Teraz w PL mam Internet z sieci osiedlowej. Nie korzystam z bezprzewodowego
:) A w UK będę miał takie 2 problemy - brak linii telefonicznej i brak własnego adresu (nie będę mógł podpisać umowy). Lecę do swojego znajomego. Jeżeli twój znajomy nie mieszka w kartonie pod mostem, to nie widzę problemów z założeniem telefonu i internetu. Zakładałem telefon w BT i broadband ze dwa miesiące temu, do dzisiaj nie widziałem czegoś takiego jak umowa i niczego nie podpisywałem. Nie ma czegoś takiego jak "własny adres". haine |
| JasonKidd
|
Posted: 24 Cze 2006 16:34:18 Znalazłem jeszcze coś takiego: No Limit Orange PAYG UK. A dokladniej chodzi mi o Orange World Access Daily http://www1.orange.co.uk/service_plans/payasyougo/extra_terms.html#link3. SIM Packa mogę mieć już od L1: http://shop.orange.co.uk/shop/sim_connection_pack. Korzystał ktoś z tego? |
| Li
|
Posted: 25 Cze 2006 11:42:10 Jedno mnie zastanawia - dlaczego nie wydasz tej kasy na karte wifi, zeby
miec darmowy i szybszy internet - z pewnoscia szybszy niz gprs :) ?? Tanie sa.
Pozdrawiam Lidka Ale oczywiscie pamietajac o tunelowaniu polaczenia przez SSH lub jakiegos VPNa :) Inaczej mozna sie narazic na niepotrzebny stres, gdy trafimy na OpenAP, ktory w rzeczywistosci jest pulapka na uzytkownikow nieswiadomych zagadnien bezpieczenstwa IT ;) Pzdr Niko;) Racja, racja - trzeba sie zabezpieczac :) Pozdrawiam Lidka |
| Niko ;)
|
Posted: 26 Cze 2006 09:10:00 Znalazłem jeszcze coś takiego: No Limit Orange PAYG UK. A dokladniej
chodzi mi o Orange World Access Daily
http://www1.orange.co.uk/service_plans/payasyougo/extra_terms.html#link3. SIM Packa mogę mieć już od L1: http://shop.orange.co.uk/shop/sim_connection_pack. Korzystał ktoś z tego? Korzystal, korzystal... To chyba zdaje sie ja Ci podeslalem te informacje. Dziala o ile masz karte SIM (GSM), ale juz nie USIM (UMTS). Czyli super rozwiazanie do komunikacji e-mail (ale bez duzych zalacznikow), IM czy tez nawet przegladania WWW. Do tego ostatniego korzystalem z platnego serwisu kompresujacego strony WWW i grafike na nich zamieszczona, dzieki czemu strony ladowaly sie szybciutko (ale reprezentowaly odrobine gorsza jakosc). Pzdr Niko;) |
| JasonKidd
|
Posted: 26 Cze 2006 10:40:18 Korzystal, korzystal... To chyba zdaje sie ja Ci podeslalem te informacje.
Dziala o ile masz karte SIM (GSM), ale juz nie USIM (UMTS). Czyli super rozwiazanie do komunikacji e-mail (ale bez duzych zalacznikow), IM czy tez nawet przegladania WWW. Do tego ostatniego korzystalem z platnego serwisu kompresujacego strony WWW i grafike na nich zamieszczona, dzieki czemu strony ladowaly sie szybciutko (ale reprezentowaly odrobine gorsza jakosc). Czyli nie jest to "normalny" Internet :) ? Kurcze, no nie wiem już sam, co mam robić? Może będę chodził do bibliotek :) A jeszcze tylko kilka pytań, co do hotspotów: 1. Do tego typu połączenia będę potrzebował tylko kartę WiFi, czy coś jeszcze? 2. Jaki zasięg ma taki hotspot? Tzn. jeśli znalazłem punkt, który znajduje się dajmy na to w hotelu, to czy w jego obrębie też będe miał Neta? 3. Jak wyglądają prędkości? 4. Czy trzeba jakoś konfigurować laptopa? 5. Czy jest to rzeczywiście całkowicie bezpłatne? |
| JasonKidd
|
Posted: 27 Cze 2006 08:45:49 Czyli nie jest to "normalny" Internet :) ? Kurcze, no nie wiem już sam, co
mam robić? Może będę chodził do bibliotek :) A jeszcze tylko kilka pytań, co do hotspotów: 1. Do tego typu połączenia będę potrzebował tylko kartę WiFi, czy coś jeszcze? 2. Jaki zasięg ma taki hotspot? Tzn. jeśli znalazłem punkt, który znajduje się dajmy na to w hotelu, to czy w jego obrębie też będe miał Neta? 3. Jak wyglądają prędkości? 4. Czy trzeba jakoś konfigurować laptopa? 5. Czy jest to rzeczywiście całkowicie bezpłatne? Pomożecie jeszcze trochę :) ? |
| Bronek Kozicki
|
Posted: 27 Cze 2006 21:45:26 1. Do tego typu poĹÄ
czenia bÄdÄ potrzebowaĹ tylko kartÄ WiFi, czy coĹ
jeszcze? 2. Jaki zasiÄg ma taki hotspot? Tzn. jeĹli znalazĹem punkt, ktĂłry znajduje siÄ dajmy na to w hotelu, to czy w jego obrÄbie teĹź bÄde miaĹ Neta? 3. Jak wyglÄ dajÄ prÄdkoĹci? 4. Czy trzeba jakoĹ konfigurowaÄ laptopa? 5. Czy jest to rzeczywiĹcie caĹkowicie bezpĹatne? PomoĹźecie jeszcze trochÄ :) ? ja siÄ nie palÄ Ĺźeby Ci pomĂłc zbankrutowaÄ. Normalnie zamĂłw ADSL do domu i nie kombinuj dalej. Do ADSL moĹźna dokupiÄ bezprzewodowy modem z WiFi i masz bezprzewodowy Internet. Wybierz sobie jakiĹ z tych pakietĂłw http://www.zenbroadband.com/athome.aspx , modem stÄ d http://www.zenbroadband.com/buyhardware.aspx?page=451 i gotowe. OpĹata aktywacyjne u tego providera jest chyba ÂŁ40, ale nie ma cyrografu ns rok wiÄc jak Ci siÄ nie spodoba, idziesz do innego. B. |
| Niko ;)
|
Posted: 28 Cze 2006 09:13:53 [...] Czyli nie jest to "normalny" Internet :) ? Kurcze, no nie wiem już sam, co
mam robić? Może będę chodził do bibliotek :) To jest "normalny" Internet, ale wolniutki... A jeszcze tylko kilka pytań, co
do hotspotów: 1. Do tego typu połączenia będę potrzebował tylko kartę WiFi, czy coś jeszcze? O ile zakladzasz korzystanie z OpenAP, to pojecia o bezpieczenstwie IT (szyfrowanego polaczenia np. VPN). Przydaja sie tez karty z mozliwoscia podlaczenia zewnetrznej anteny (ja od czasu do czasu stosuje 8dB panelowke, lub 20dB kierunkowa). Ja mam tego typu karte WiFi pccard (pcmcia) wyprodukowana przez Orinoco - polecam (tania i popularna wsrod tych, ktorzy lamia sieci szyfrowane WEPem ;)). 2. Jaki zasięg ma taki hotspot? Tzn. jeśli znalazłem punkt, który znajduje
się dajmy na to w hotelu, to czy w jego obrębie też będe miał Neta? A to tez zalezy np. od tego jaka masz karte, jak ustawiona i z jakiej anteny korzystasz. 3. Jak wyglądają prędkości?
Predkosci do APka mam zwykle kolo 1-2Mbps, a samego Internetu to juz zalezy od tego co jest udostepnione z APka. W kazdym arzie nie wiecej niz predkosc linka WiFi (ale moze byc tez i mniej). 4. Czy trzeba jakoś konfigurować laptopa?
Oczywiscie - chocby zainstalowac driver to karty sieciowej, czasem zmienic ustawienia TCP IP (nie zawsze dziala DHCP). Stad czasem przyda sie jakis sniffer :) 5. Czy jest to rzeczywiście całkowicie bezpłatne?
Skoro nikomu nie dajesz za to pieniedzy to chyba tak mozemy to nazwac... Niektorzy uzywaja terminu kradziez (ale to raczej gdy juz bawisz sie w lamanie WEPa). Jakbys mial wiecej pytan, zapraszam na priv. Pzdr Niko;) |
| Peyter
|
Posted: 2 Lip 2006 11:46:51 no tak to pierwszy lot, tylko niech kolega teraz nie spodziewa sie szampanow etc, w ogole to najlepiej niczego sie nie oczekiwac...: ) taka sobie idea tanich linii.. milych lotow p. Witam, Leciałem pierwszym lotem Ryanair z PL do UK. Miło było, szampan, cukierki i takie tam. |
| Michał Kubicki
|
Posted: 2 Lip 2006 12:19:08 no tak to pierwszy lot, tylko niech kolega teraz nie spodziewa sie
szampanow etc, w ogole to najlepiej niczego sie nie oczekiwac...: ) taka sobie idea tanich linii.. Oczywiście. Generalnie obiło mi się się, że ta linia do najtańszych nie należy. |
| JasonKidd
|
Posted: 4 Lip 2006 11:37:33 no tak to pierwszy lot, tylko niech kolega teraz nie spodziewa sie szampanow etc, w ogole to najlepiej niczego sie nie oczekiwac...: ) taka sobie idea tanich linii.. Nie oczekuję :) Chcę w miarę spokojnie tylko dolecieć i bezpiecznie :) |
| JasonKidd
|
Posted: 4 Lip 2006 11:38:11 Oczywiście. Generalnie obiło mi się się, że ta linia do najtańszych nie
należy. Zapłaciłem za 3 bilety 227 PLN, także chyba to dośc tanio ... |
| Beaver
|
Posted: 5 Lip 2006 13:08:41 Zapłaciłem za 3 bilety 227 PLN, także chyba to dośc tanio ...
Napisałeś, że rezerwację robiłeś na ok. 3 tygodnie przed odlotem. 227zł za 3 bilety z wyprzedzeniem 3 tygodni to bardzo niska cena. Czekałeś na okazję, czy trafiłeś przypadkiem? . Swoją drogą sam szukam okazji, ale niestety nie mogę sam zaplanować dnia wyjazdu. Zostanę do niego "zmuszony" z niewielkim marginesem. Jest jakaś metoda na obniżenie kosztu biletu w takiej sytuacji? |
| << . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 29 . 30 . >> |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.630 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |