| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Bielsko-Biała / Po prostu temat |
| << . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 29 . 30 . >> |
| Autor | Wiadomość |
| marek
|
Posted: 8 Lut 2006 09:47:29 poszukujemy osób: powaznie myslacych o swojej przyszlosci, takich,
którzy wola realizowac wlasne cele a nie czyjes. fajne, ale sprzeczne z reszta emaila. zaangazowanie i konsekwencje stawiamy ponad wiek i _umiejetnosci_
o, to jest mocne. praca przez internet
znaczy sie, rozsylanie spamu? kontakt: osoby zainteresowane prosze o przeslanie CV na:
1.adres wzbudza "zaufanie inaczej". I z przodu i z tylu. 2. osoba prowadzaca strone nie umie pisac po polsku. 3. polecam sprawdzic w slownikach znaczenie idiomu "hot air" :) marek |
| marcin
|
Posted: 8 Lut 2006 12:10:21 NIe przestawiaj zegara jak wysylasz ten spam !!!!! Stosuj sie do zasad grup dyskusyjnych!!! |
| r
|
Posted: 10 Lut 2006 01:07:38 zobacz http://www.ncl.to.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=26 -- r |
| soap
|
Posted: 10 Lut 2006 03:05:12 MoneyBookers wydaje sie bardzo dobre ale czy jednoczesnie majac konto w uk i w Polsce mozna skorzystac z tej uslugi czy trzeba znalezc 2 osobe ktora musi byc zarejestrowana w tym systemie? |
| r
|
Posted: 10 Lut 2006 17:37:33 Zgodnieosoba moze miec tylko 1 konto. Wiec zakladasz 1 na siebie, a drugie np. na tate, albo siostre... MoneyBookers wydaje sie bardzo dobre ale czy jednoczesnie majac konto w
uk i w Polsce mozna skorzystac z tej uslugi czy trzeba znalezc 2 osobe ktora musi byc zarejestrowana w tym systemie? |
| bulba
|
Posted: 15 Mar 2006 21:18:21 hej, walkowane na grupie wielokrotnie, a jednak wciaz nie rozwiazuje to moich problemow. piszecie w wiekszosci, ze udaje sie wam zalozyc konto bez problemow; ja jestem tu juz ponad rok i dalej mi banki robia problemy; mialem konto w nationwide (oni nowym daja tylko cirrusa do bankomatu) i poniewaz po pol roku nie chcieli mi dac VISY, to im podziekowalem; natwest dal mi tylko solo (w UK moze byc, ale nie ma mowy o zakupach za granica), chociaz ciagnie ode mnie 10L za gold konto; halifax, citi i first direct w ogole odmowili; no i nie wiem, w czym problem; mam adres, mieszkamy w firmowym domu, firma papier wystawila, ze mieszkamy; praca biurowa, zarobki z bonusami bliskie sredniej krajowej... problem jest innego typu jednak; zamieszkala ze mna dziewczyna, pracuje u nas w firmie i mieszka z nami, mam papier od pracodawcy i kupa.... nationawide ze swoim cirrusem konta nie zalozy, bo nie akceptuja zaswiadczen od pracodawcy any longer... natwest bez rachunkow i payslipa nawet nie chce rozmawiac; jak tlumacze tym ograniczonym ludziom, ze to ma byc konto bez overdraftu tylko do lokowania pensji i o zadnym fraudzie nie ma mowy, to nie rozumieja, co do nich mowie; wedlug nich takie jest prawo i zaden pracownik nie moze samodzielnie podjac decyzji; system decyduje, a ich scoring jest najlepszy i nie podlega dyskusji; oni chca rachunki na potwierdzenie adresu; jak ktos kto pracuje 3 tygodnie moze miec rachunki; w wiekszosci przypadkow, zeby podpisac jakas umowe, to trzeba pokazac wlasnie wyciagi z banku, albo zabezpieczyc platnosc karta (brytyjska); gotowki jej pracodawca nie wyplaci, a z czekiem, to ona tez nic nie zrobi, bo czeki sa tylko na konto wyplacane. i bledne kolo! znacie jakis liberalny bank? co zaakceptuje paszport i list od pracodawcy i rachunki z polski na potwierdzenie poprzendiego adresu? prawa jazdy nie chce jej wyrabiac jeszcze, bo potrzebujemy paszportu (ktory trza w tej sytuacji odeslac do DVLA) pzdr. bulba |
| Tomasz
|
Posted: 15 Mar 2006 22:03:50 hej,
walkowane na grupie wielokrotnie, a jednak wciaz nie rozwiazuje to moich problemow. piszecie w wiekszosci, ze udaje sie wam zalozyc konto bez problemow; ja jestem tu juz ponad rok i dalej mi banki robia problemy; mialem konto w nationwide (oni nowym daja tylko cirrusa do bankomatu) i poniewaz po pol roku nie chcieli mi dac VISY, to im podziekowalem; natwest dal mi tylko solo (w UK moze byc, ale nie ma mowy o zakupach za granica), chociaz ciagnie ode mnie 10L za gold konto; halifax, citi i first direct w ogole odmowili; no i nie wiem, w czym problem; mam adres, mieszkamy w firmowym domu, firma papier wystawila, ze mieszkamy; praca biurowa, zarobki z bonusami bliskie sredniej krajowej... problem jest innego typu jednak; zamieszkala ze mna dziewczyna, pracuje u nas w firmie i mieszka z nami, mam papier od pracodawcy i kupa.... nationawide ze swoim cirrusem konta nie zalozy, bo nie akceptuja zaswiadczen od pracodawcy any longer... natwest bez rachunkow i payslipa nawet nie chce rozmawiac; jak tlumacze tym ograniczonym ludziom, ze to ma byc konto bez overdraftu tylko do lokowania pensji i o zadnym fraudzie nie ma mowy, to nie rozumieja, co do nich mowie; wedlug nich takie jest prawo i zaden pracownik nie moze samodzielnie podjac decyzji; system decyduje, a ich scoring jest najlepszy i nie podlega dyskusji; oni chca rachunki na potwierdzenie adresu; jak ktos kto pracuje 3 tygodnie moze miec rachunki; w wiekszosci przypadkow, zeby podpisac jakas umowe, to trzeba pokazac wlasnie wyciagi z banku, albo zabezpieczyc platnosc karta (brytyjska); gotowki jej pracodawca nie wyplaci, a z czekiem, to ona tez nic nie zrobi, bo czeki sa tylko na konto wyplacane. i bledne kolo! znacie jakis liberalny bank? co zaakceptuje paszport i list od pracodawcy i rachunki z polski na potwierdzenie poprzendiego adresu? prawa jazdy nie chce jej wyrabiac jeszcze, bo potrzebujemy paszportu (ktory trza w tej sytuacji odeslac do DVLA) Sproboj w Barclays albo Lloyds albo w HSBC tylko ze HSBC nie ma VISY a w tych dwoch innych to moga ci dac vise electron bo na wize to moze byc ciezko za pierwszym podejscie aczkowlwiek znam przypadki ze ludzie dostawali wszystko zalezy co dany pracownik wstuka w ich systemy. |
| robak
|
Posted: 15 Mar 2006 22:05:56 znacie jakis liberalny bank?
kazdy bank powinien zaakpceptowac certyfikat WRS z Home Office. niektore akceptuja tez pisemka z Inland Revenue - tak bylo dawniej, niestety nie pamietam szczegolow... |
| MrufekMK
|
Posted: 15 Mar 2006 22:08:44 Sproboj w Barclays albo Lloyds albo w HSBC tylko ze HSBC nie ma VISY a w
tych dwoch innych to moga ci dac vise electron bo na wize to moze byc ciezko za pierwszym podejscie aczkowlwiek znam przypadki ze ludzie dostawali wszystko zalezy co dany pracownik wstuka w ich systemy. Ja chyba mialem fart, bo za pierwszym podejsciem w Barclays (tzn pierwszym w Barclays :)) dostalem karte Visa debetowa. Poszedlem z wyciagiem z konta banku PL przyslanym mi przez bank tutaj i listem z IR. Rachunkow zadnych nie mialem. Piotr |
| marek
|
Posted: 15 Mar 2006 22:42:17 znacie jakis liberalny bank?
kazdy bank powinien zaakpceptowac certyfikat WRS z Home Office. niektore akceptuja tez pisemka z Inland Revenue - tak bylo dawniej, niestety nie pamietam szczegolow... niestety pisma z IR czy certyfikat WRS nie ma na magicznej liscie dokumentow, czyli - nie istnieja. 10 minut przed lunchem nie istnieja, w poniedzialek nie istnieja, 10 minut przed zamknieciem wydzialu banku rowniez nie. No i oczywiscie nigdy-przenigdy w piatek po lunchu, bo to juz prawie weekend. Ale moga zaistniec, gdy np pracownik byl pod wrazeniem remontu wykonanego przez Polakow za pol ceny, albo dlatego, ze urodzil mu sie syn, albo dlatego, ze dostal awans, albo dlatego, ze lubi bialych nie-tubylcow. Powodow za jest tyle co i przeciw i wszystkie pasuja do okolicznosci. Zatem trzeba chodzic i lasic sie i liczyc na dobry humor. btw, a swoja droga zamykanie konta po pol roku, bo nie dali karty, to blad. Ten okres liczy sie do historii kredytowej, im dluzej tym lepiej. marek |
| greogr
|
Posted: 16 Mar 2006 09:26:45 ja rowniez w barclaysie za pierwszym podejsciem mialem ze soba list od pracodawcy, umowe o wynajem, prawko polskie, dowod osobisty, paszport. i jeszcze sami mi wcisneli kredytowke...mimo ze jej wcale nie chcialem, ale koniec koncow sie przydaje;] |
| Bronek Kozicki
|
Posted: 16 Mar 2006 12:01:47 mam adres, mieszkamy w firmowym domu, firma
.... jezeli nie masz rachunków domowych na swoje nazwisko, to nie udowodnisz ze rzeczywiscie mieszkasz tam gdzie mieszkasz. A jezeli tego nie udowodnisz, to banki nie beda traktowac Cie powaznie. oni chca rachunki na potwierdzenie
adresu; jak ktos kto pracuje 3 tygodnie moze miec rachunki; w normalnie, od razu po przyjezdzie zamówic na wlasne nazwisko linie telefoniczna w BT. Rachunek przyjdzie najdalej po miesiacu. B. |
| bulba
|
Posted: 16 Mar 2006 12:24:44 .... jezeli nie masz rachunków domowych na swoje nazwisko, to nie
udowodnisz ze rzeczywiscie mieszkasz tam gdzie mieszkasz. A jezeli tego nie udowodnisz, to banki nie beda traktowac Cie powaznie. ja swoje rachunki mam juz - SKY, o2, wyciagi; ale jak zakladalem konto, to mialem tylko pismo od pracodawcy, ze mieszkamy w domu firmowym i adres normalnie, od razu po przyjezdzie zamówic na wlasne nazwisko linie
telefoniczna w BT. Rachunek przyjdzie najdalej po miesiacu. tylko po co mi druga linia BT; pierwsza jest firmowa i w ogole z niej nie korzystam, bo mam o2 i halonet przez PAP2; poza tym chyba tak z marszu nie zakladaja, skoro dopiero co ktos przyjechal i nie bardzo ma prawo do lokalu i wyciagi z konta... |
| Bronek Kozicki
|
Posted: 16 Mar 2006 12:27:57 marszu nie zakladaja, skoro dopiero co ktos przyjechal i nie bardzo ma
prawo do lokalu i wyciagi z konta... zakładają, a przynajmniej mnie założyli. No ale jeżeli już masz jakieś inne rachunki, to może wystarczy. Uderz z nimi ponownie do first direct. B. |
| RK
|
Posted: 30 Mar 2006 22:43:28 Ja chyba mialem fart, bo za pierwszym podejsciem w Barclays (tzn pierwszym
w Barclays :))
dostalem karte Visa debetowa. Poszedlem z wyciagiem z konta banku PL przyslanym mi przez bank tutaj i listem z IR. Rachunkow zadnych nie mialem. Ta sama sytuacja, ale pani w Barclays powiedziala, ze wyciag z konta moze byc, ale tylko w banku brytyjskim :) No to poszedlem do Natwest i no problemo. Mowia, ze to Polsce o wszystkim decyduje urzedas :) Pozdrawiam Kula |
| barteq808
|
Posted: 5 Kwi 2006 14:54:28 .. a ja mialem przeboje z HSBC. zalozyli mi konto na paszport i pismo od pracodawcy, na ktorym widnial moj adres. konto zalozyli, srodki zaczyly wplywac i nagle przypomnialo im sie, ze musze dostarczyc szybko dokumenty potwierdzajace moja tozsamosc ( juz po fakcie zalozenia tego konta i zasilania go srodkami). pracodawca wystawil mi ponownie pismo, inaczej sformulowane, tym razem adres pojawial sie ze trzy razy .. i wreszcie klepneli. teraz walcze o karte solo - mam nadzieje, ze rachunek z wodociagow wystarczy. spotkalem sie tez z opiniami Polakow, ze banki tutaj robia o wiele wieksze problemy niz banki w Polsce. pozdrawiam, Bartek |
| Hants
|
Posted: 6 Kwi 2006 22:53:49 Uprzejmie informuje, ze droga wymiany barterowej stalem sie posiadaczem naklejki PL na samochodzie i woze ja z duma. Jednoczesnie pozdrawiam dwu wystraszonych kierownikow czerwonego VW, ktorych mijalem na M25: chlopaki - nie bac sie gadac do CB: PL28 i zawsze jest weselej na trasie :-) Hants |
| cp
|
Posted: 6 Kwi 2006 23:54:55 Eee tam naklejka. Biale blachy! ;-) -- cp |
| cp
|
Posted: 7 Kwi 2006 00:02:08 Walczysz o solo? Ehhhhhh... -- cp |
| gromax
|
Posted: 7 Kwi 2006 00:35:46 tak na marginesie - co to jest karta solo?? |
| cp
|
Posted: 7 Kwi 2006 00:48:47 tak na marginesie - co to jest karta solo??
http://en.wikipedia.org/wiki/Solo_(debit_card) Tak na marginesie - google Twoim przyjacielem. -- cp |
| barteq808
|
Posted: 7 Kwi 2006 07:49:23 dokladnie ! walka o zwykla karte solo a tu takie pulapki ;( |
| cp
|
Posted: 7 Kwi 2006 12:38:06 Nie obraz sie ale to "Ehhhhhh..." bylo skierowane do Ciebie. -- cp |
| Hants
|
Posted: 14 Kwi 2006 06:44:46 Przypadkiem nie polewaj ich woda ;-) |
| tomi_154
|
Posted: 17 Cze 2006 08:49:33 .. a ja mialem przeboje z HSBC. zalozyli mi konto na paszport i pismo
od pracodawcy, na ktorym widnial moj adres. konto zalozyli, srodki zaczyly wplywac i nagle przypomnialo im sie, ze musze dostarczyc szybko dokumenty potwierdzajace moja tozsamosc ( juz po fakcie zalozenia tego konta i zasilania go srodkami). pracodawca wystawil mi ponownie pismo, inaczej sformulowane, tym razem adres pojawial sie ze trzy razy .. i wreszcie klepneli. teraz walcze o karte solo - mam nadzieje, ze rachunek z wodociagow wystarczy. spotkalem sie tez z opiniami Polakow, ze banki tutaj robia o wiele wieksze problemy niz banki w Polsce. pozdrawiam, Bartek Ja karte solo dostałem nawet o to nie prosząc tak po prostu chyba za wygląd . Nie wiem ale moze to zalezy od tego jakie podasz im zarobki tygodniowe /miesieczne to system wylicza co CI dac za karte .Ja podalem powyzej 1500 funow na mc. Pozdro |
| hants
|
Posted: 18 Cze 2006 07:44:35 Ja karte solo dostałem nawet o to nie prosząc tak po prostu chyba za
wygląd . Nie wiem ale moze to zalezy od tego jakie podasz im zarobki tygodniowe /miesieczne to system wylicza co CI dac za karte .Ja podalem powyzej 1500 funow na mc. Raczej patrza na branze w ktorej pracujesz i wplywy. W HSBC nie dano mi gownianego maestro na poczatku - tylko ten smieszny keszkard, czy jakos tak. Po 3 miesiacach dostalem wszystko o co prosilem, a nawet wiecej. Pozdro, Hants |
| JasonKidd
|
Posted: 18 Cze 2006 16:57:12 Witam, Za 2 tygodnie wylatuję do UK, dokladnie do Reading. Mam zamiar zabrać ze sobą laptopa, ale tylko pod warunkiem, ze będę miał możliwość korzystania tam z bezprzewodowego Internetu. I tutaj właśnie kieruję swoje pytanie - czy istnieją (pewnie tak) w Wielkiej Brytanii, jakieś odpowiedniki naszego BlueConnect, iPlus ... ? A może zupełnie coś innego, dzięki czemu będę mógł się łączyć? Dodam, że mam dość stary sprzęt DELL, ale wyjście PCMCIA jest :) Z góry bardzo dziękuję! Z pozdrowieniami, JasonKidd |
| hants
|
Posted: 18 Cze 2006 18:39:31 Niezabezpieczony Wireless jest tu bardzo popularny. Dosc powedziec, ze na gesto zaludnionym osiedlu, jezeli nie biegasz ludziom po dyskach - to masz neta za free. Oficjalnie hotspoty znajdziesz w prawie kazdym Mcdonalds, stacji paliw Texaco, BP Taryfy i inne pierdoly: www.btopenzone.co.uk |
| JasonKidd
|
Posted: 19 Cze 2006 11:53:50 Niezabezpieczony Wireless jest tu bardzo popularny. Dosc powedziec, ze na
gesto zaludnionym osiedlu, jezeli nie biegasz ludziom po dyskach - to masz neta za free. Oficjalnie hotspoty znajdziesz w prawie kazdym Mcdonalds, stacji paliw Texaco, BP Taryfy i inne pierdoly: www.btopenzone.co.uk Raczej nie chodzi mi o hotspoty. Ale dzięki. |
| KonradK
|
Posted: 19 Cze 2006 14:56:24 Witam,
Za 2 tygodnie wylatuję do UK, dokladnie do Reading. Mam zamiar zabrać ze sobą laptopa, ale tylko pod warunkiem, ze będę miał możliwość korzystania tam z bezprzewodowego Internetu. I tutaj właśnie kieruję swoje pytanie - czy istnieją (pewnie tak) w Wielkiej Brytanii, jakieś odpowiedniki naszego BlueConnect, iPlus ... ? A może zupełnie coś innego, dzięki czemu będę mógł się łączyć? Dodam, że mam dość stary sprzęt DELL, ale wyjście PCMCIA jest :) Z góry bardzo dziękuję! Z pozdrowieniami, JasonKidd Nie mam pojecia co to jest BlueConnect czy tez iPlus. Wiem natomiast, ze jesli nie potrzebujesz stalego dostepu to chyba prawie kazdy dialup-provider da ci numer dostepowy dla komorek. A jesli wykupisz u niego abonament na dialup to bedziesz placil wtedy tylko za minuty u swojego operatora + oczywiscie abonament. Do emaila wystarczy takie polaczenie. Pozdrowienia, Konrad |
| << . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 29 . 30 . >> |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.636 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |