| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Bielsko-Biała / Po prostu temat |
| << 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . >> |
| Autor | Wiadomość |
| Titus Atomicus
|
Posted: 9 Maj 2008 09:55:31 a wracajac do Twoich poszukiwan - proponuje sklep "camerworld"
idac z tottenham court road w strone oxford circus skrec w prawo zaraz za "plaza" sklep jest kawalek dalej po prawej stronie O, tego nie znalem... jesli powiesz czego mniej wiecej szukasz moge dla Ciebie sprawdzic czy maja Camera Care Systems (CCS) - cos na Pentaxa K10D z zoomem Tamrona 18-250, czyli Wallaby, ewentualnie Large Warthog, ostatecznie Rhino. Na Large Spinddrift juz nie licze :-(. Pozdrav TA |
| Titus Atomicus
|
Posted: 9 Maj 2008 10:09:43 Chyba nie pierwszy raz jestes na Tottenham Ct Rd, nie wiesz, jakie panuja
tam zwyczaje? No wiesz... bywam tam od lat 20. Ale poprzednio ile razy chcialem cos konkretnego kupic to i tak nie mieli. Torbe obmacales? To kup w internecie i wyslij do znajomych z UK, odbierzesz
przy nastepnej wizycie. Rzecz w tym, ze to juz chyba towar niedostepny. CCS zamknelo sie juz jakis czas temu http://www.amateurphotographer.co.uk/forums/showflat.php/Cat/0/Number/376 900/an/0/page/0 Przeszedlem sie po kilkunastu sklepach w okolicach i nigdzie nie mieli (w kilku owszem, ale pokrowce na kompakty tylko). Zaszkodzic temu sklepowi, niby jak? Oni placa wysoki czynsz w centrum miasta
miasto ich lubi, no i sa "atrakcja" przyciagajaca turystow z calego swiata. Turysci w calej (dosc niewyjsciowej) okolicy zostawiaja pieniadze, Ty jestes niepozadanym klientem, bo nie dales sie wyczesac. Trade Standard Officers, jakas Federacja Konsumentow, Which?, gazety... TA |
| Marek M
|
Posted: 9 Maj 2008 21:58:39 Camera Care Systems (CCS) - cos na Pentaxa K10D z zoomem Tamrona 18-250, czyli Wallaby, ewentualnie Large Warthog, ostatecznie Rhino. Na Large Spinddrift juz nie licze :-(. bede w centrum we wtorek (dluugi weekend) mm |
| Titus Atomicus
|
Posted: 16 Maj 2008 10:48:37 Camera Care Systems (CCS) - cos na Pentaxa K10D z zoomem Tamrona 18-250, czyli Wallaby, ewentualnie Large Warthog, ostatecznie Rhino. Na Large Spinddrift juz nie licze :-(. bede w centrum we wtorek Ojej. A ktory wtorek? TA |
| Marek M
|
Posted: 17 Maj 2008 19:36:57 O, tego nie znalem...
jesli powiesz czego mniej wiecej szukasz moge dla Ciebie sprawdzic czy maja
Camera Care Systems (CCS) - cos na Pentaxa K10D z zoomem Tamrona 18-250, czyli Wallaby, ewentualnie Large Warthog, ostatecznie Rhino. Na Large Spinddrift juz nie licze :-(. wybac z male opoznienie, ale cos mi wypadlo... tak wiec wybralem sie tam dzis i donosze: Sklep robi wrazenie profesjonalnego wiec uwazam, ze mozna im zaufac. Niestety CCS jako, ze nie istnieje juz od kilku lat nie zaopatruje tego sklepu w zadne torby. Kojarzyli nazwy ktore mi podales i oferowali inne marki, ale przyznali sie, ze nie ma w tej chwili innej firmy ktora robi takie torby jak robil CCS. Sugerowal, zeby szukac na ebay, ale nie sadze, ze bedzie to wtedy nowe. ot tyle przepraszam, za male opoznienie mm |
| Titus Atomicus
|
Posted: 17 Maj 2008 20:42:23 O, tego nie znalem... jesli powiesz czego mniej wiecej szukasz moge dla Ciebie sprawdzic czy maja Camera Care Systems (CCS) - cos na Pentaxa K10D z zoomem Tamrona 18-250, czyli Wallaby, ewentualnie Large Warthog, ostatecznie Rhino. Na Large Spinddrift juz nie licze :-(. wybac z male opoznienie, ale cos mi wypadlo... tak wiec wybralem sie tam dzis i donosze: Sklep robi wrazenie profesjonalnego wiec uwazam, ze mozna im zaufac. Niestety CCS jako, ze nie istnieje juz od kilku lat nie zaopatruje tego sklepu w zadne torby. No fakt. CCS zakonczyl dzialalnosc w grudniu 2006. Ale licze, ze gdzies cos zostalo... Kojarzyli nazwy ktore mi podales i oferowali inne marki, ale przyznali
sie, ze nie ma w tej chwili innej firmy ktora robi takie torby jak robil CCS. Sugerowal, zeby szukac na ebay, ale nie sadze, ze bedzie to wtedy nowe. Sa i nowe, ale na male lustrzanki i kompakty tylko... ot tyle przepraszam, za male opoznienie Dzieki, enywaj. YA |
| Hants
|
Posted: 27 Maj 2008 08:02:18 W pedagoga sie bawisz? Pozyczyles - po prostu oddaj. |
| go!
|
Posted: 27 Maj 2008 09:09:27 W pedagoga sie bawisz? Pozyczyles - po prostu oddaj.
Mam wrazenie ze to Ty sie w pedagoga bawisz.. Dynamitri zadal pytanie: "Czy ktos zna jakis sposob przekazywania pieniedzy umozliwiajacy zrobienie takiego psikusa?" Poza tym - przeciez chce oddac IMHO - psikus b. sympatyczny ;) |
| Radoslaw
|
Posted: 27 Maj 2008 09:26:28 Mam wrazenie ze to Ty sie w pedagoga bawisz..
Dynamitri zadal pytanie: "Czy ktos zna jakis sposob przekazywania pieniedzy umozliwiajacy zrobienie takiego psikusa?" Poza tym - przeciez chce oddac IMHO - psikus b. sympatyczny ;) Western Union bawi sie w hasla przy okienku, moze tam jest taka opcja? Radek |
| Dynamitri
|
Posted: 27 Maj 2008 10:01:37 Western Union bawi sie w hasla przy okienku, moze tam jest taka opcja?
Obczajalem wlasnie Western Union ale na stronie internetowej jest napisane tylko ze "hasla" wlasnie - nie jest natomiast sprecyzowana ich dlugosc. Myslalem, ze moze ktos na grupie wie cos wiecej na ten temat (wczoraj Bank Holiday bylo wiec pozamykana wiekszosc rzeczy, dzis moze uda mi sie gdzies podskoczyc i zapytac juz osobiscie) =) |
| Hants
|
Posted: 27 Maj 2008 11:19:11 Mam wrazenie ze to Ty sie w pedagoga bawisz.. Zadal chlop pytanie publicznie i przy okazji podal dziwaczne powody dla ktorych to chce zrobic. Wiec sie do nich ustosunkowalem. "Czy ktos zna jakis sposob przekazywania pieniedzy umozliwiajacy
zrobienie takiego psikusa?" Psikusy nie maja nic wspolnego z pieniedzmi. Poza tym - przeciez chce oddac
Osmieszajac pozyczkodawce? Godne nagany. IMHO - psikus b. sympatyczny ;)
IMHO - nie. I o tym mozemy sobie podyskutowac. Zauwaz jak malo jest dowcipow o pieniadzach: smiejemy sie z ulomnosci, chorob, zdrad, smierci, glupoty, ale z pieniedzy - jakos niezbyt czesto. |
| go!
|
Posted: 27 Maj 2008 11:25:33 IMHO - nie. I o tym mozemy sobie podyskutowac. Zauwaz jak malo jest dowcipow o pieniadzach: smiejemy sie z ulomnosci, chorob, zdrad, smierci, glupoty, ale z pieniedzy - jakos niezbyt czesto. masz moze racje, ale to *moze* bedzie zalezalo od textu jaki zastosuje Dynamitri.. Dopoki go nie znamy to (przynajmniej mi) trudno jest oglosic ze zart nie bedzie sympatyczny, osmieszy pozyczkodawce i ze jest godny nagany. |
| Jerry1111
|
Posted: 31 Maj 2008 14:45:01 Czy w ogole mozna wystawiac w UK towar z metkami bez podanej ceny???
9/10 OT: czy w ogole mozna wystawiac w UK zywnosc przeterminowana??? (odpowiedz znajdziesz w polskich sklepach). Na stacjach Esso chyba mozna. Rozne batoniki po 0.20 z data waznosci minus tydzien. |
| Paweł Olaszek
|
Posted: 9 Cze 2008 12:24:18 Poszukuję tanich sakw rowerowych (30zł?). Przeznaczenie ich będzie zupełnie inne od zamierzonego przez producenta, te "tanie i badziewne" będą dla mnie idealne :-) |
| bulba008
|
Posted: 15 Cze 2008 21:17:12 Kiedys przy zakladach miesnych (ul. Jagiellonska na przeciw PKS) wisiala tablica pamiatkowa pomordowanych ze zniczem. Gdzie ona jest przeniesiona? Dzieki. |
| Bartek Opajdowski
|
Posted: 4 Lip 2008 13:05:04 Witam, zapraszam do wynajecia mieszkania w Gdańsku - Wrzeszczu. Mieszkanie komfortowe, niedaleko morza, dogodny dojazd do centrum. Wszystkie informacje na stronie http://wypoczynkowy.com/marta/ |
| Klaudiusz "gALL"
|
Posted: 5 Lip 2008 07:22:33 Podaj maila, z tym ze lepiej jakos nie otwarcie (bo moga Cie pozniej
spamerzy zaatakowac). Będę bardzo wdzięczny: No i po co sie tak starales, jak w nagowku posta oraz w opisie na grupie masz zapisanego otwarcie ... juz jestes na liscie dystrybucyjnej spamerow. Pozdrawiam KL |
| nejs2@tlen.pl
|
Posted: 5 Lip 2008 08:10:07 On 5 Lip, 10:22, "Klaudiusz "gALL"" Podaj maila, z tym ze lepiej jakos nie otwarcie (bo moga Cie pozniej
spamerzy zaatakowac). Będę bardzo wdzięczny: No i po co sie tak starales, jak w nagowku posta oraz w opisie na grupie masz zapisanego otwarcie ... juz jestes na liscie dystrybucyjnej spamerow. Pozdrawiam KL Już nie, po 3 latach znudziło im się wysyłanie spamu i jedyne co teraz dostaję to "reklama wysłana przez o2". Ale dzięki za troskę, również pozdrawiam :) |
| Alojzik
|
Posted: 5 Lip 2008 08:53:04 Już nie, po 3 latach znudziło im się wysyłanie spamu i jedyne co teraz
dostaję to "reklama wysłana przez o2". wcale im się nie znudziło, po prostu o2 udało się po latach włączyć jakieś filtry antyspamowe. |
| Janek Niemowa
|
Posted: 5 Lip 2008 12:10:07 On 5 Lip, 10:22, "Klaudiusz "gALL"" Podaj maila, z tym ze lepiej jakos nie otwarcie (bo moga Cie pozniej
spamerzy zaatakowac). Będę bardzo wdzięczny: Wyslalem maila - nie wiem czy do spamu nie trafil (z konta na gmail, wiec nie powinien) |
| sundayman
|
Posted: 19 Lip 2008 22:41:34 Ktoś wie, czy aparaty w Łodzi można kupić gdzieś korzystniej niż np. w EURO albo MM ? Chodzi mi o SONY A350, ale nie chcę kupować na Allegro itp, tylko u nas, w mieście. Poza tym było na raty. Może jakiś sklep bardziej specjalistyczny ? A może tam z założenia jest drożej ? pozdr. |
| Olo
|
Posted: 20 Lip 2008 09:11:18 Ktoś wie, czy aparaty w Łodzi można kupić gdzieś korzystniej niż np. w EURO
albo MM ? Chodzi mi o SONY A350, ale nie chcę kupować na Allegro itp, tylko u nas, w mieście. Poza tym było na raty. Może jakiś sklep bardziej specjalistyczny ? A może tam z założenia jest drożej ? pozdr. Może tu http://www.acris.pl/ |
| Michal Koziara
|
Posted: 20 Lip 2008 10:07:29 Ktoś wie, czy aparaty w Łodzi można kupić gdzieś korzystniej niż np. w EURO
albo MM ? Chodzi mi o SONY A350, ale nie chcę kupować na Allegro itp, tylko u nas, w mieście. Poza tym było na raty. Może jakiś sklep bardziej specjalistyczny ? A może tam z założenia jest drożej ? Możesz kupić w sklepie internetowym oferującym odbiór osobisty w Łodzi - np. e-fotojoker (i inne różne, sprawdź sobie na ceneo czy skąpcu). |
| olek
|
Posted: 20 Lip 2008 20:25:41 Olo pisze, a olek opowiada ... ||| Ktoś wie, czy aparaty w Łodzi można kupić gdzieś korzystniej niż ||| np. w EURO albo MM ? ||| Chodzi mi o SONY A350, ale nie chcę kupować na Allegro itp, tylko u ||| nas, w mieście. Poza tym było na raty. ||| Może jakiś sklep bardziej specjalistyczny ? A może tam z założenia ||| jest drożej ? ||| ||| pozdr. ||| ||| || Może tu http://www.acris.pl/ || || -- || Pozdrawiam || Olo || Mój adres zakodowany ROT13. z doświadczenia o co bym nie zapytał to na zamówienie ogólnie przedruk oferty kilku hurtowni (ale stacje fdd mieli na miejscu :-) ) więc jak już coś kupujesz to musisz być pewny no ale od czego jest Miejska Macalnia |
| Bartosz Augustyniak
|
Posted: 21 Lip 2008 04:20:49 Ktoś wie, czy aparaty w Łodzi można kupić gdzieś korzystniej niż np. w
EURO albo MM ? Chodzi mi o SONY A350, ale nie chcę kupować na Allegro itp, tylko u nas, w mieście. Poza tym było na raty. Może jakiś sklep bardziej specjalistyczny ? A może tam z założenia jest drożej ? pozdr. Może nie w Łodzi, ale bardzo blisko bo w Pabianicach, za to ceny niezłe, bardzo kontaktowi sprzedawcy. Kupiłem tam sporo sprzętu wiec może i tobie sie uda http://www.fotoaparaciki.pl/ Pozdrawiam Bartek |
| Mateusz Papiernik
|
Posted: 21 Lip 2008 07:36:23 z doświadczenia
o co bym nie zapytał to na zamówienie ogólnie przedruk oferty kilku hurtowni (ale stacje fdd mieli na miejscu :-) ) Canona S2 IS swego czasu tez mieli na miejscu ;-) Za to zalamal mnie brak mozliwosci platnosci karta na miejscu w sklepie. Majac juz aparat w rekach, musialem sie cofnac i szukac bankomatu. |
| gustaw h.
|
Posted: 21 Lip 2008 11:38:50 Ktoś wie, czy aparaty w Łodzi można kupić gdzieś korzystniej niż np. w
EURO albo MM ? Chodzi mi o SONY A350, ale nie chcę kupować na Allegro itp, tylko u nas, w mieście. Poza tym było na raty. Może jakiś sklep bardziej specjalistyczny ? A może tam z założenia jest drożej ? pozdr. Może tu http://www.acris.pl/ to nie sklep, tylko punkt przyjmowania zamówień (w dodatku w specyficznej nowomowie "pod zamówienie"). poza tym brak płatności kartą i robienie łaski że ktoś w ogóle cię obsłuży. to wszystko w specyficznej, przepoconej i nieświeżej atmosferze rodem z zaplecza sklepiku składającego komputery na początku lat dziewięćdziesiątych. g |
| Byku
|
Posted: 21 Lip 2008 16:03:25 Doświadczenie z zeszłego tygodnia - upodobałem sobie pralkę ariston z szufladą na detergenty na dole. Pojechałem do rtv euro agd - tam kosztuje 2090 taka pralka. Pojechałem do art domu na Kasprzaka - identyczny model 1890 Wszedłem w domu na ceneo.pl - taka sama pralka w SOL-POL łódź za 1650.......... Wniosek : nie ma co jeździć i szukać tylko ceneo.pl , ewentualnie jak się chce coś wybrać to trzeba pojechać do takiego rtv-euro agd i kazać sobie wszystko pokazywać a kupić później i tak przez internet. Ludzie 400 zł różnicy? Ja rozumiem że prowadzenie salonu ich kosztuje ale ludzie... 400 zł? pozdrawiam Maciek |
| dd
|
Posted: 21 Lip 2008 19:13:42 A trzeba jeszcze dodać że rtv euro agd każą sobie extra płacić za dowóz i wniesienie sprzętu. |
| sundayman
|
Posted: 21 Lip 2008 21:03:55 na razie wychodzi mi że najtaniej w fotojoker...ale jeszcze zobacze co dalej... pozdr. |
| << 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . >> |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.627 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |