| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Bielsko-Biała / Po prostu temat |
| . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 28 . 29 . >> |
| Autor | Wiadomość |
| Kasia Bober
|
Posted: 23 Kwi 2006 17:33:52 Witam! Osoby dysponujace chwilą wolnego czasu proszę o wypełnienie ankiety, która pomoże mi w napisaniu pracy magisterskiej. Dotyczy ona nowoczesnych form reklamy. http://www.republika.pl/kasia_bober Pozdrawiam Katarzyna Bobrowska Nie subskrybuję grupy - ewentualne uwagi proszę kierować jedynie na priv. |
| Wojtek Kaniewski
|
Posted: 7 Lis 2005 16:14:21 Łatwiej będzie również dotrzeć do Trójmiasta. PKP wprowadza dodatkowe
pociągi osobowe na tej trasie o godz. 9.30 i 17.30 oraz pospieszny o 20.52. Hmmm to co teraz będzie jeździł o 21.10 i 20.52 pośpiech ... no cudowne rozwiązanie. dobrze by jeszcze było, gdybyś wyjaśnił reszcie, co jest nie tak w nowym rozwiązaniu. a nuż ktoś by pogłaskał po główce? ;) w. |
| Wojtek Kaniewski
|
Posted: 7 Lis 2005 18:03:31 Taa Stoczniowiec będzie 20:18 odjeżdżał, ale co z tego skoro różnica na
stacji docelowej będzie 26min. Średnie to rozwiązanie z punktu widzenia bydgoszczan, przynajmniej moim zdaniem. mogli zamiast ,,łatwiej dotrzeć' napisać ,,łatwiej wrócić do Trójmiasta' ;) w. |
| rs
|
Posted: 20 Lis 2005 13:41:07 czesc potrzebuje uzywany fotel. moze byc nawet popruty wazne by byl miekki i zeby od siedzenie nie bolal kregoslup. Mam taka prace ze 12 godzin musze siedziec za przeproszeniem na tylku i od tego krzesla co jest boli mnie kregoslup. Czekam na propozycje. pozdrawiam |
| Ewa
|
Posted: 20 Lis 2005 22:13:48 Mam taka prace ze 12 godzin musze siedziec za przeproszeniem na tylku i od
tego krzesla co jest boli mnie kregoslup. Czekam na propozycje. Witam! To ja proponuje siedziec na pilce takiej duzej, (wielkiej nawet) gumowej :))) Wiem, ze to brzmi jak zart, ale nie boli wtedy kregoslup!! Kwestia przyzwyczajenia, bo oprzec sie nie mozna, ale dla zdrowia czego sie nie robi!! |
| Daniel M.J.
|
Posted: 18 Gru 2005 12:34:25 Każda czcionka proporcjonalna jest inna ...
W zasadzie tak... inna szerokość znaków ...
...choc w przypadku tego rysunku rozne szerokosci czcionek nie burza ogolnej koncepcji. narysowany czcionką nieproporcjonalną, zawsze będzie wyglądać
"prawidłowo". Nie, jesli uzytkownik ma czytnik z ustawiona domyslnie czcionka proporcjonalna. PS: No dobra ... może Twój post był "z przymróżeniem oka" ...
Wlasnie dlatego zakonczony byl ":-)". Ale o godzinie 6 rano w niedziele to moje poczucie humoru jeszcze śpi :/
To trzeba dluzej spac, tudziez odespac nocke, a nie przesiadywac przed komputerem o tak nieludzkiej porze ;-) Daniel |
| Maciej Loret
|
Posted: 13 Mar 2006 22:53:19 Witam. SPV M3000 z Orange, gwarancja, wszystkie papierki, stan idealny, itd... |
| Adrianoo
|
Posted: 14 Mar 2006 07:21:51 SPV M3000 z Orange, gwarancja, wszystkie papierki, stan idealny, itd... hahaha! ;-) a jednak! powodzenia! a. |
| Maciej Loret
|
Posted: 14 Mar 2006 07:33:29 Witam. hahaha! ;-) a jednak!
Czy "hahaha!" czy "a by to ch.j strzelił", to sie okaże jak kupię i się trochę pobawię. ;) Pojawił się wczoraj na Allegro - zaraz będę dzwonił do gościa. |
| doslaw
|
Posted: 14 Mar 2006 08:40:16 Użytkownik Maciej Loret napisał: Witam.
hahaha! ;-) a jednak!
Czy "hahaha!" czy "a by to ch.j strzelił", to sie okaże jak kupię i się trochę pobawię. ;) zeby chociaz GPS mial... nie zanizaj lotow, szukaj PDA+GPS+GSM ;)) pozdr doslaw |
| Adrianoo
|
Posted: 14 Mar 2006 08:55:07 zeby chociaz GPS mial... nie zanizaj lotow, szukaj PDA+GPS+GSM ;)) nie warto w takiej kombinacji! Glowny powod: GPS jest strasznie pradozerny! Lepiej osobno dokupic! Sam odbiornik GPS moze pracowac od 10 nawet do 30 godzin (zalezy od modelu) a GPS wbudowany Palfona obniza jego funkcjonalnosc do jedynie 3-4 godzin (Np. napopularaniejszy w PL model PDA + GSM + GPS - HP hw6515)! pozdroo a. |
| doslaw
|
Posted: 14 Mar 2006 09:35:34 Użytkownik Adrianoo napisał: zeby chociaz GPS mial... nie zanizaj lotow, szukaj PDA+GPS+GSM ;))
nie warto w takiej kombinacji! Glowny powod: GPS jest strasznie pradozerny! Lepiej osobno dokupic! Sam odbiornik GPS moze pracowac od 10 nawet do 30 godzin (zalezy od modelu) a GPS wbudowany Palfona obniza jego funkcjonalnosc do jedynie 3-4 godzin no ale tylko jak gps masz wlaczony, bo przeciez nie musisz miec anteny gps odpalonej caly czas prawda? pozdr d. |
| Adrianoo
|
Posted: 14 Mar 2006 09:46:09 no ale tylko jak gps masz wlaczony, bo przeciez nie musisz miec anteny gps
odpalonej caly czas prawda? prawda ;-) ale zmierzam do tego ze z wlaczonym GPSem PDA pojedzie max 4 h a z wlaczonym osobnym odbiornikiem pojedzie 10h :) lub dluzej a dzisiejszej odbiorniki sa mniejsze od paczki papierosow wiec uprzedze argument ze trzeba cos nosic duzego ekstra :) a. |
| doslaw
|
Posted: 14 Mar 2006 10:00:09 Użytkownik Adrianoo napisał: no ale tylko jak gps masz wlaczony, bo przeciez nie musisz miec anteny gps
odpalonej caly czas prawda? prawda ;-) ale zmierzam do tego ze z wlaczonym GPSem PDA pojedzie max 4 h a z wlaczonym osobnym odbiornikiem pojedzie 10h :) lub dluzej a dzisiejszej odbiorniki sa mniejsze od paczki papierosow wiec uprzedze argument ze trzeba cos nosic duzego ekstra :) z gps taki pda tez kiele 4-6 godz chodzi tylko bez gpsa odpalonego to mozesz w win sie bawic i bawic a chodzi o to ze jak juz nosic to jedo no nie 2 urzedzenia, szczegolnie w aucie, jak miec to jedno przyczepione, sprzegniete z zestawiem glosnomowiacym etc... co by jeszcze w korku mozna sobie divxa odpalic ;) generlanie nie jest to uciazliwe, majac dwa urzadzenia osobno, ale sa sytuacje, gdzie wdzieczny byl bym jak bym mial zcalone wszystko w calosc (niestety swiety mikolaj (lub gwiazdor..) mnie nie lubi ;) ) a pozatym... ciezko w kieszeni od spodni nosic dwie paczki papierosow... w jednej jedna (pda+gps+gsm) w drugiej portfel... i nie mowicie ze mozna tylko CC, bo w kiosku tym nie zaplacisz ;) a nie kazdy bojowki nosi zeby miec 4 kieszenie, a lato tuz tuz, wiec kurtki tez nie bedzie ;) (ha.. znalazlem kontrargument na te paczki papierosow;) ) pozdr d. |
| Adrianoo
|
Posted: 14 Mar 2006 10:33:16 a pozatym... ciezko w kieszeni od spodni nosic dwie paczki papierosow... w
jednej jedna (pda+gps+gsm) w drugiej portfel... i nie mowicie ze mozna tylko CC, bo w kiosku tym nie zaplacisz ;) a nie kazdy bojowki nosi zeby miec 4 kieszenie, a lato tuz tuz, wiec kurtki tez nie bedzie ;) a gdzie Ty chcesz chodzic z GPSem? Zazwyczaj kupujac taki sprzet masz dedykowane uzywanie, wiesz ze bedziesz go uzywal glownei w aucie lub glownie w czasie wycieczek pieszych lub rowerowych, nie uwierze natomiast ze bys wlaczal GPS idac na piwo na barke czy w tego typu podobnych sytuacjach... Jesli glownie nawigacja samochodowa to GPS zostaje w aucie, najlepiej z tylu na szybie non stop podlaczony do wtyczni z V12, a jesli na wycieczki to i tak zawsze bierzesz jakas torbe na rower czy plecak i tam spokojnie mozna go wlozyc! ;-) pozdroo a. |
| Maciej Loret
|
Posted: 14 Mar 2006 10:37:21 Witam. a chodzi o to ze jak juz nosic to jedo no nie 2 urzedzenia, szczegolnie
w aucie, jak miec to jedno przyczepione, sprzegniete z zestawiem glosnomowiacym etc... Ja GPSa za często nie będę nosił, bo będzie jeździł schowany w aucie zamontowany na stałe (tzn. podpięty do zasilania), ale tak by mozna go było łatwo wyjąć idąc w górki, na wycieczkę czy do lasu. generlanie nie jest to uciazliwe, majac dwa urzadzenia osobno, ale sa
sytuacje, gdzie wdzieczny byl bym jak bym mial zcalone wszystko w calosc (niestety swiety mikolaj (lub gwiazdor..) mnie nie lubi ;) ) Generalnie czasami chyba trochę tak. W moim wypadku wolę osobno. a lato tuz tuz, wiec kurtki tez nie bedzie ;)
W lato kupisz majtki z kieszeniami. ;) |
| Adrianoo
|
Posted: 14 Mar 2006 11:39:22 P.S. Jest gorzej, bo mi dziś zapodano pomysł, że mogę dostać telefon firmowy (ale jakis tani, a takiego, to ja nie potrzebuję) z dużym pakietem darmowych minut (ja jeszcze nigdy chyba 20 minut w miesiącu nie wygadałem ;) i mam kolejną zagwozdkę. No chyba, że będę nosił jeszcze kolejny złom. Ehh... A mówią, że od przybytku głowa nie boli... ;) W lato kupisz majtki z kieszeniami. ;) |
| wozni
|
Posted: 3 Maj 2006 20:42:41 . |
| doslaw
|
Posted: 17 Maj 2006 08:23:58 Użytkownik Adrianoo napisał: Szanowny Kolego RaDoslawie ;)
juz zdaje sie ze walkowalismy ten temat - to grupa ds. miasta Bydgoszczy i prosilbym w imieniu pozostalych czlonkow o nie zamieszczanie informacji nie zwiazanych z Bydgoszcza! przepraszam (nie przypominam sobie , ale mozliwe ze bylo, (za duzo masla jem i mnie skleroza dopada)) jednak troche traktuje te grupe jako regionu (bo to jedyna o naszym regionie) tu akurat bylo w nawiazaniu do wypadku smieglowca w bydgoskim lotnisku, fakt ze w Toruniu skonczylo sie bardziej szczesliwie pozatym uwazam, ze osoby chcace odwiedziec Bydgoszcz(a czasami takie tu zagladaja) przegladaja rowniez co w okolicy sie dzieje a nie tylko w Byd. i jak cos nowego ma powstawac (aqua, lodowisko czy podziemny tunel z fajerwerkami) nie koniecznie w bydgoszczy, ale w regionie, to nie widze powodu zeby to utajac, bo jak przyjada do nas to przyjada i do was i odwrotnie i to jest w naszym wspolnym interesie pozatym... nie traktuje Bydgoszczy jako oddzielnego miasta, bardziej traktuje to juz jako BiT City, a czy jak bedzie oficjalnie BiT to tez tu bedzie tylko stricte o dzielnicy Bydgoszcz? jak tak to przepraszam, nie bede juz przesylac nic, co nie dotyczy Bydgoszczy pozdrawiam serdecznie raDoslaw |
| Adrianoo
|
Posted: 17 Maj 2006 08:44:12 jak tak to przepraszam, nie bede juz przesylac nic, co nie dotyczy
Bydgoszczy nic sie nie stalo wielkiego ja tylko chcialbym w mysl netykiety utrzymac charakter tej grupy choc nie widze nic przeciwko informacja z Torunia jednak moze by tak zapytac cala grupa? jak sie wiekszosc wypowie ze co torunskie to i bydgoskie ;-) i ze traktujemy to Grupe jako regionalna to OK ;) OK? ;-))) pozdroo A. |
| doslaw
|
Posted: 17 Maj 2006 08:58:44 Użytkownik Adrianoo napisał: nic sie nie stalo wielkiego ja tylko chcialbym w mysl netykiety utrzymac
charakter tej grupy choc nie widze nic przeciwko informacja z Torunia jednak moze by tak zapytac cala grupa? jak sie wiekszosc wypowie ze co torunskie to i bydgoskie ;-) i ze traktujemy to Grupe jako regionalna to OK ;) OK? ;-))) ok zrobimy mala demokratyczna ankiete czekamy na odpowiedzi i wypowiedzi (jest okolo 20. stalych piszacych na te grupe, mam nadzieje ze sie wypowiedza) pozdr doslaw |
| Wojtek Kaniewski
|
Posted: 17 Maj 2006 09:20:10 czekamy na odpowiedzi i wypowiedzi
Informacje z Torunia od czasu do czasu -- za. Grupa regionalna -- przeciw. (jest okolo 20. stalych piszacych na te grupe, mam nadzieje ze sie wypowiedza)
Więcej do powiedzenia powinni mieć raczej czytający. ;) w. |
| Tom
|
Posted: 17 Maj 2006 09:29:15 ok
zrobimy mala demokratyczna ankiete czekamy na odpowiedzi i wypowiedzi (jest okolo 20. stalych piszacych na te grupe, mam nadzieje ze sie wypowiedza) jak dla mnie informacje o Toruniu mogą być na naszej grupie, jeżeli wrzuca je osoba która ma też coś do powiedzenia w wątkach bydgoskich to moga być. Ale gdyby wrzucałą to osoba która tylko wrzuca jakieś info o Toruniu i nic innego nie wnosi na naszą grupę to nie. |
| Krzysiek Drozdowski
|
Posted: 17 Maj 2006 10:22:21 Wojtek Kaniewski napisał: Informacje z Torunia od czasu do czasu -- za.
Grupa regionalna -- przeciw. (jest okolo 20. stalych piszacych na te grupe, mam nadzieje ze sie wypowiedza)
Więcej do powiedzenia powinni mieć raczej czytający. ;) Jako regularny czytający i rzadko piszący zgadzam się z kolegą Wojtkiem. |
| ape
|
Posted: 17 Maj 2006 19:47:03 ok zrobimy mala demokratyczna ankiete czekamy na odpowiedzi i wypowiedzi (jest okolo 20. stalych piszacych na te grupe, mam nadzieje ze sie wypowiedza)
jak dla mnie informacje o Toruniu mogą być na naszej grupie, jeżeli wrzuca je osoba która ma też coś do powiedzenia w wątkach bydgoskich to moga
być. Ale gdyby wrzucałą to osoba która tylko wrzuca jakieś info o Toruniu i
nic innego nie wnosi na naszą grupę to nie.
doslaw akurat jest stalym "grupopisaczem" zatem rowniez nie widze przeszkod, zeby skrobnal cos czasem i o bratnim miescie. natomiast bym sobie nie zyczyl zeby nagle zjawila sie tu spora grupa piszaca tylko o toruniu. ot, mam taki kaprys :-) |
| Adrianoo
|
Posted: 17 Maj 2006 20:12:46 doslaw akurat jest stalym "grupopisaczem" nie no nikt nie watpi ze RaDoslaw dostalby karte czlonkowska numer 0001 ;-) pozdroo a. |
| E.
|
Posted: 18 Maj 2006 10:25:26 nic sie nie stalo wielkiego ja tylko chcialbym w mysl netykiety
utrzymac charakter tej grupy choc nie widze nic przeciwko informacja z Torunia jednak moze by tak zapytac cala grupa? jak sie wiekszosc wypowie ze co torunskie to i bydgoskie ;-) i ze traktujemy to Grupe jako regionalna to OK ;) OK? ;-))) Jesli wiadomosc nie ma nic wspolngo z Bydgoszcza to ja jestem przeciw zasmiecaniu wiadomosciami o Toruniu. Co innego jak wiadomosc ma jakis zwiazek z naszym miastem - jak ciekawe to czemu nie . Pozdr E, |
| Adrianoo
|
Posted: 6 Cze 2006 11:32:34 http://www.mok.bydgoszcz.pl/index.php?cid=447 |
| Maciej Loret
|
Posted: 4 Sier 2006 05:54:51 Witam. Henryk i Alina z Krakowa odwiedzają Londyn. Na lotnisku biorą taksówkę i jadą do centrum miasta. Podróż trwa długo i taksówkarz postanawia porozmawiać z pasażerami. - Where are you from? - pyta. - We are from Poland - odpowiada Henryk. Alina, która nie zna angielskiego, pyta chłopaka, o co pytał taksówkarz. - Chce wiedzieć, skąd jesteśmy - odpowiada Alfred. - Where do you live in Poland? - brzmi kolejne pytanie taksówkarza. - We live in Kraków - mówi Alfred. - Oh my God! In Kraków! I had there the worst fuck in my life! - krzyczy przerażony taksówkarz. Alina znów pyta chłopaka, o co chodzi. - Taksówkarz mówi, że cię zna. |
| lucid
|
Posted: 4 Sier 2006 08:26:32 Witam.
Witam :) Jas i Małgosia bawią się w dom. Ja próbuje "obiadu" i mówi: - Wiesz co, kotku, chyba jest troszeczkę niedosolone... - Niedosolone? Niemożliwe, przeciez sama odpowiednio soliłam! Może uważasz że za mało i ja nie mam racji? To co, ja nigdy nie mam racji, nawet jak posolę odpowiednio obiad? Może uważasz, że w ogóle nie posoliłam i kłamię!? Ja kłamię??! Może ja tylko kłamię??! Może w ogóle uważasz, że jak kłamię to nawet nie jestem człowiekiem żeby się pomylić??! A może uważasz, że ja już nie już nie jestem człowiekiem??! A może ja już nawet nie mówię po ludzku, a tylko szczekam???! Mamoooo!!!! Jasiu powiedzial do mnie "ty suko"!!! *** odpowiedz na niemieckie zarty: - Niemieccy piłkarze są jak niemieckie jedzenie, żeby byli dobrzy muszą być przywiezieni z Polski - Ostatnio tynkowałem dom pewnego satyryka z Niemiec. Jego żona
mówiła na do widzenia, że ma dzięki mnie najpiękniejszy tynk w całym mieście , oraz pierwsze orgazmy od 5-ciu lat. - Dlaczego prostytutki na Mundial w Niemczech są importowane? Żeby
Niemki nie musiały dopłacać.. - Dlaczego Niemcy nie radzą sobie z powodziami? Bo nie da się ich
rozstrzelać. - Niemcy wymyślili nowa mikrofalówkę, ma 10 miejsc siedzących.
- Jedźcie do Niemiec, majątek waszych dziadków już tam jest.
- Jak to jest, że w Niemczech produkują tyle dobrych samochodów? Jak
się ma takie żony, czymś trzeba się zająć. - Dlaczego Niemcy lubią Mercedesy? Bo mają celownik i czują się jak w
Tygrysie. - Co to znaczy, gdy krowa jest ładniejsza od kobiety? Po prostu
przekroczyłeś granicę na Odrze. - Jak odróżnić niemiecką kobietę od niemieckiej krowy? Po kolczykach.
- Dlaczego narodowy test inteligencji Niemców wypadł tak słabo? Bo
pisali ludzie, a nie krasnale ogrodowe. - Dlaczego Niemiec nie złapie AIDS? Bo nie ma przyjaciół.
- Po czym poznać postępowego Niemca? Nie odwozi dziadków do domu
starców tylko na zabieg eutanazji. - Dlaczego japoński sędzia nie uznał bramki Krzynówka? Bo z
przyzwyczajenia na widok Niemców podniósł rękę do góry. - Gdzie leżą Niemcy? Pod Stalingradem.
- Wiecie, jak powstały Niemcy? Otóż siedział sobie Pan Bóg nad rzeką
Odrą i mocząc nogi w płynącej wodzie, z gliny lepił nasz piękny kraj. A to, co mu nie wyszło, wyrzucał za siebie. - Dlaczego Krzyżacy przegrali pod Grunwaldem? Bo mieli wtedy paradę
równości. - Wiecie, że na 10 kobiet niemieckich 12 jest brzydkich?
oczywiscie skopiowane, nic nie wymyslone ;) |
| . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 28 . 29 . >> |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.630 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |