| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Łódź / Ważność butli LPG w samochodzie, gdzie homologacja? |
| Autor | Wiadomość |
| Weglik
|
Posted: 7 Mar 2010 12:01:03 Co do tych 5 lat - je li butla jest "holenderska" to mo liwe, e daj
tylko na 5 lat. Mialem watpliwa przyjemnosc kontaktu z firma "Linde" - wlasnie w sprawie przedluzenia waznosci badania butli gazowej w aucie (butla STAKO). - niczego nie moglem sie dowiedziec przez telefon - jedynie prosili o przyjazd osobisty i powiedza co i jak. - po przyjezdzie dowiedzialem sie ( po odsaczeniu steku bredni w wykonaniu "kierownika") a. musze jechac i zdemontowac butle - oni nie demontuja ale maja tu ulotke do jakiegos zakladu b. przyjechac ze zdemontowana butla nastepnego dnia (tego dnia juz nei moglem bo niewiadomo co a byla 7.50 ran c. odczekac prawie tydzien d.przyjechac po butle i zamontowac ja w zakladzie gazowniczym (akurat ma ulotke do takiego) koszt - ca 300-320 pln + czas waznosc - 5 lat Nie ukrywam ze bardzo mnie ich postawa zirytowala - po prawdzie wyszukalem pierwsza firme gazowa w googlu ( na ul . Wedkarskiejw Lodzi) gdzie okazalo sie ze za 350 pln mam nowa butle, z hjomologacja na 10 lat - i wymienia mi ja w ciagu godizny (bez koniecznosci bezsensownego jezdzenia. Ten czas przedluzenia to radzilbym poszukac w przepisac raczej - bo i jak ja sprawdzalem to badanie dawalo przedluzke na 5 lat (nie na 10) - samo widizmisie forumowe to malo.. PS - najbardzije rozwalil mnie teks goscia z linde - przy wreczaniu ulotki gazownika - ze on nie wie co to za firma - on ich nie zna - a ulotki przyniesli zadowoleni klienci :) Pozdro weglik ER5 |
| Weglik
|
Posted: 8 Mar 2010 17:57:21 Coś ściemniasz.
Nie mam w zwyczaju Podzielilem sie swoim dosiwadczeniem z firma LINDE plus jak rozwiazalem problem. Zrobisz jak uwazasz. Pozdro Weglik ER5 |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.009 miniBB.net © 2001-2010 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + katrina + op7 + giełda + kinia + |