| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Łódź / nowy abonament mini Toya 256 kbit / s |
| Autor | Wiadomość |
| Grześ
|
Posted: 1 Lip 2009 09:05:33 Witam. Od lipca Toya oferuje nowy abonament 256 na ściąganie i 128 kbit na wysyłanie danych. Cena abonamentu 20 zł. Zastanawiam się czy nie przejść na ten abonament gdyż internet potrzebny mi jest właściwie tylko do otwierania stron, GG, ale mam wątpliwości czy nie są to za małe transfery do rozmów głosowych Skype? Czy używaliście Skype na takich transferach i jaka była jakość rozmów? pozdr Grzesiu |
| Bizard
|
Posted: 1 Lip 2009 10:55:36 Powitac, tez z checia dowiem sie czegos wiecej o tej ofercie. A moze to tylko na 12 miesiecy pierwszysch, albo przy umowie na 2 lata :) Pozdrawiam Bizard |
| stab
|
Posted: 1 Lip 2009 20:19:00 Witam. Od lipca Toya oferuje nowy abonament 256 na ściąganie i 128 kbit na
wysyłanie danych. Cena abonamentu 20 zł. Zastanawiam się czy nie przejść na ten abonament gdyż internet potrzebny mi jest właściwie tylko do otwierania stron, GG, ale mam wątpliwości czy nie są to za małe transfery do rozmów głosowych Skype? Czy używaliście Skype na takich transferach i jaka była jakość rozmów? skype (z moich obseracji) potrzebuje jakies 5-6 KiB/s wiec to jakies 40-50 kbit, 256/128 powinno w zupelnosci wystarczyc pozdrawiam |
| sloven
|
Posted: 1 Lip 2009 20:30:08 skype (z moich obseracji) potrzebuje jakies 5-6 KiB/s wiec to jakies
40-50 kbit, 256/128 powinno w zupelnosci wystarczyc Święta prawda. Dla voipa 256/128 to wartości wystarczające. tym bardziej dla rozmów głosowych (nie mylić z video) przez Skype, bo kodeki są bardziej efektywne. Działać będzie, to pewne. |
| Piotr Sadrakula/Lodz/Poland
|
Posted: 3 Lip 2009 19:15:35 Mam dokładnie takie łącze i rozmowy głosowe są ok ze światem i okolicą miasta, video dochodzi płynnie, nie testowałem wysyłania video z braku kamerki. Tak że... wystarcza - Piotrek |
| O_O
|
Posted: 7 Lip 2009 08:20:43 Wszystkim wystarcza jestem pod wrażeniem. Znam parę osób gdzie się nieźle przycinało. Rozumiem że na czas telefonu będziesz wyłączać internet na kompie ? Ostatecznie można wspomagać się QoS - ale ja osobiście jeśli myślałbym o Voipie to nie na 256/128 (ale to moje zdanie). |
| Adam Kolakowski
|
Posted: 9 Lip 2009 10:23:25 Wszystkim wystarcza jestem pod wraÂżeniem.
Znam parĂŞ osĂłb gdzie siĂŞ nieÂźle przycinaÂło. Rozumiem Âże na czas telefonu bĂŞdziesz wy³¹czaĂŚ internet na kompie ? Ostatecznie moÂżna wspomagaĂŚ siĂŞ QoS - ale ja osobiÂście jeÂśli myÂślaÂłbym o Voipie to nie na 256/128 (ale to moje zdanie). To wszystko prawda. Skype sobie poradzi, telefonia internetowa (VoIP) teĹź, ale tylko i wyĹÄ cznie przy zaĹoĹźeniu, Ĺźe nie bÄdziesz nic innego robiĹ na komputerze. WyobraĹźam sobiÄ sytuacjÄ, kiedy na przykĹad w trakcie rozmowy TwĂłj Windows lub Linux lub MacOS (ktĂłregokolwiek systemu uĹźywasz) zechce ĹciÄ gnÄ Ä jakÄ Ĺ waĹźnÄ aktualizacjÄ, co przy prÄdkoĹci odbierania 256kbps bÄdzie trwaĹo doĹÄ dĹugo, a rozmowa wtedy bÄdzie przez caĹy czas ĹciÄ gania bardzo poszadkowana i praktycznie niemoĹźliwa do zrozumienia. JeĹli to Ci nie przeszkadza lub np. moĹźesz wyĹÄ czyÄ ĹciÄ ganie takich aktualizacji na czas trwania rozmĂłw, to wszystko powinno byÄ dobrze. Toya jako jeden z nielicznych ĹĂłdzkich operatorĂłw ba bardzo dobrze zrobiony routing (przekazywanie danych od Ciebie do reszty Ĺwiata) wiÄc pewnie bÄdzie dobrze. Pzodrawiam |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.370 miniBB.net © 2001-2010 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + katrina + op7 + giełda + kinia + |