| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Łódź / Linie ELA |
| Autor | Wiadomość |
| Zbigniew Kłos
|
Posted: 4 Paź 2008 14:20:29 Witam, Czy ta linia MPK nadal kursuje ? Da się tym dojechać w poniedziałek rano (na 10:00) wprost na Okęcie ? Jaki koszt ? Strona www.ela.lodz.pl niestety nie działa choć jest odwołanie do niej ze strony głównej MPK. Może ktoś zna jakiś telefon ? Pozdr, Zbyszek |
| Krzysiek z Łodzi
|
Posted: 4 Paź 2008 16:33:01 Witam,
Czy ta linia MPK nadal kursuje ? Da się tym dojechać w poniedziałek rano (na 10:00) wprost na Okęcie ? Jaki koszt ? Strona www.ela.lodz.pl niestety nie działa choć jest odwołanie do niej ze strony głównej MPK. Może ktoś zna jakiś telefon ? Pozdr, Zbyszek Nie chcę Cię ewentualnie wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się, że czytałem na naszemaisto.pl, że ELA zakończyła swoją działalność w przejazdach do i z Warszawy. Przyznali, że po remoncie torów nie mają już szans konkurować z PKP. ELA jeździła 3 godziny pociąg 1,5h Teraz mają jedynie wynajmować swoje autokary. |
| Marcin Stankiewicz
|
Posted: 4 Paź 2008 17:12:24 Dnia Sat, 4 Oct 2008 18:33:01 +0200, Krzysiek z Łodzi na pl.regionalne.lodz Nie chcę Cię ewentualnie wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się, że czytałem
na naszemaisto.pl, że ELA zakończyła swoją działalność w przejazdach do i z Warszawy. Tak jest. Od początku września ( a zdaje mi się, że nawet tydzień wcześniej) zawiesili kursy do Warszawy. |
| Zbigniew Kłos
|
Posted: 4 Paź 2008 17:37:32 Nie chcę Cię ewentualnie wprowadzić w błąd, ale wydaje mi się, że czytałem
na naszemaisto.pl, że ELA zakończyła swoją działalność w przejazdach do i z Warszawy. Przyznali, że po remoncie torów nie mają już szans konkurować z PKP. ELA jeździła 3 godziny pociąg 1,5h Teraz mają jedynie wynajmować swoje autokary. Problem w tym, że PKP nie dojeżdża na Okęcie ;) Chyba jak zwykle pojadę swoim autem i zostawię je na tydzień na którymś z parkingów w pobliżu lotniska. Pozdr, Zbyszek |
| Robert Rędziak
|
Posted: 4 Paź 2008 17:41:27 On Sat, 4 Oct 2008 19:37:32 +0200, Zbigniew Kłos Problem w tym, że PKP nie dojeżdża na Okęcie ;)
Nie, ale akurat dojazd z Centralnego na Okęcie jest całkiem prosty. r. |
| Zbyszek Tuznik
|
Posted: 17 Paź 2008 13:43:10 Nie, ale akurat dojazd z Centralnego na Okęcie jest całkiem
prosty. Prosty i owszem, ale trwa z godzine (albo pecha mielismy - dwa razy). Zbyszek |
| Robert Rędziak
|
Posted: 17 Paź 2008 15:33:59 On Fri, 17 Oct 2008 14:43:10 +0100, Zbyszek Tuznik Prosty i owszem, ale trwa z godzine (albo pecha mielismy - dwa razy).
Tramwajem z Centralnego? Przecie tam cały czas torowisko jest wydzielone? r. |
| bez_tego
|
Posted: 17 Paź 2008 15:45:44 Tramwajem z Centralnego? Przecie tam cały czas torowisko jest wydzielone? Wybacz, ale gdzie torowisko, a gdzie terminal. Chyba dawno nie byłeś w stolicy. Z centralnego na okęcie to autobusem 175 i faktycznie czasem można postać w korku. Olek |
| Michał Grzelak
|
Posted: 17 Paź 2008 15:53:35 On Fri, 17 Oct 2008 14:43:10 +0100, Zbyszek Tuznik
Prosty i owszem, ale trwa z godzine (albo pecha mielismy - dwa razy).
Tramwajem z Centralnego? Przecie tam cały czas torowisko jest wydzielone? r. Do WSK Okęcie, do Instytutu Lotnictwa, to i owszem, ale pod terminal pasażerski tramwajem?.. Nie da się M..M |
| Robert Rędziak
|
Posted: 17 Paź 2008 23:18:16 On Fri, 17 Oct 2008 17:45:44 +0200, bez_tego Wybacz, ale gdzie torowisko, a gdzie terminal. Chyba dawno nie byłeś w
stolicy. Z centralnego na okęcie to autobusem 175 i faktycznie czasem można postać w korku. Istotnie, pod terminal trzeba się taśtać autobusem. Kombinowałbym: tramwajem do końca, potem przesiąść się na 182 (trzeba by to dokładnie na mapie sprawdzić) i potem dojść, albo przesiąść się na 175/188. Ale to wymaga wcześniejszego przećwiczenia. r. |
| neex
|
Posted: 20 Paź 2008 08:44:22 Witam,
Czy ta linia MPK nadal kursuje ? Da się tym dojechać w poniedziałek rano (na 10:00) wprost na Okęcie ? Jaki koszt ? ELA już nie kursuje, ale sprawdź PKS http://www.pks.lodz.pl/ Ja skorzystałem i pod sam terminal podwieziony byłem :) Pzdr neex |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.416 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |