| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Moje miasto - Łódź / Hotel w Warszawie |
| Autor | Wiadomość |
| Mała
|
Posted: 30 Wrz 2008 21:54:57 Witam, Wiem, że to może nie łódzki temat, ale Warszawianie chyba nie bardzo potrafią ocenić własne hotele. Czy nocował ktoś może w Warszawie w hotelach Powiśle, Harctur lub Etap Centrum? Potrzebuje informacji czy da się tam mieszkać przez 5 dni czy może szukać czegoś innego? A może ktoś nocował w jakimś innym w granicach 200 złotych? Pozdrawiam |
| Radio Erewan
|
Posted: 30 Wrz 2008 22:08:37 Wiem, że to może nie łódzki temat, ale Warszawianie chyba nie bardzo potrafią
ocenić własne hotele. Czy nocował ktoś może w Warszawie w hotelach Powiśle, Harctur lub Etap Centrum? Potrzebuje informacji czy da się tam mieszkać przez 5 dni czy może szukać czegoś innego? A może ktoś nocował w jakimś innym w granicach 200 złotych? 200 za noc? 211 jeżeli dobrze pamiętam ostatnią fakturę, zapłacisz za noc w Ibisie, przynajmniej w tym na nowym mieście. Za ~150 obskurną norę w Aramisie przerobionym z wieżowca mieszkalnego, w którym dookoła wszyscy handlowcy na delegacjach się pierdolą i chlają, odradzam. Pozdrawiam |
| Robert Rędziak
|
Posted: 30 Wrz 2008 22:09:55 ocenić własne hotele. Czy nocował ktoś może w Warszawie w hotelach Powiśle,
Harctur lub Etap Centrum? Etap jest znośny. Taki uboższy Ibis. Myślę, że spokojnie da się tam przemieszkać te 5 dni, chociaż pod nosem masz DK7. r. |
| Mała
|
Posted: 30 Wrz 2008 22:38:53 200 za noc? 211 jeżeli dobrze pamiętam ostatnią fakturę, zapłacisz za noc w
Ibisie, przynajmniej w tym na nowym mieście. No i 211 jest ok, przecież napisałam w granicach 200, dopuszczam tak do 240. Za ~150 obskurną norę w Aramisie przerobionym z wieżowca mieszkalnego, w
którym dookoła wszyscy handlowcy na delegacjach się pierdolą i chlają, odradzam. Tak, to już wiem :) Dziękuję bardzo |
| Mała
|
Posted: 30 Wrz 2008 22:51:39 Etap jest znośny. Taki uboższy Ibis. Myślę, że spokojnie da się
tam przemieszkać te 5 dni, chociaż pod nosem masz DK7. Dziękuję bardzo za konkret :) DK7 mi raczej nie przeszkadza. Pierwszy mój wybór padł na znany mi już Hotel Hrabski w Raszynie, ale niestety co rano przez pięć dni czekałaby mnie półtoragodzinna wycieczka do centrum :( więc odpada. jeszcze raz dzięki, pozdrawiam |
| Protz
|
Posted: 30 Wrz 2008 22:53:05 padł na znany mi już Hotel Hrabski w Raszynie, ale niestety co rano przez
pięć dni czekałaby mnie półtoragodzinna wycieczka do centrum :( więc odpada. http://www.veneciapalace.pl/ to juz lepszy ten, ludzie chwalą, po drugiej strony szosy. Tyle ze taka sama wada z dojazdem. Protz |
| Robert Rędziak
|
Posted: 30 Wrz 2008 22:55:40 Dziękuję bardzo za konkret :) DK7 mi raczej nie przeszkadza. Pierwszy mój wybór
padł na znany mi już Hotel Hrabski w Raszynie, ale niestety co rano przez pięć dni czekałaby mnie półtoragodzinna wycieczka do centrum :( więc odpada. Sprawdź jeszcze ceny Ibisów, może będzie niedużo drożej, a przy okazji jednak standard trochę większy. I Ibisów masz bodajże trzy sztuki porozrzucane wokół centrum. r. |
| Tomasz Kałużny
|
Posted: 30 Wrz 2008 23:03:22 Witam,
Wiem, że to może nie łódzki temat, ale Warszawianie chyba nie bardzo potrafią ocenić własne hotele. Czy nocował ktoś może w Warszawie w hotelach Powiśle, Polecam Hotel Premiere na Towarowej 2 http://campanile.com.pl/new/cennik.php?ID=18&L=pl Pozdrawiam. Tomek. |
| Radio Erewan
|
Posted: 1 Paź 2008 00:06:08 No i 211 jest ok, przecież napisałam w granicach 200, dopuszczam tak do 240.
Hm, ja tam bym za 200 przetrwał 5 nocy, ale to już inna para kaloszy. Pozdrawiam |
| Radio Erewan
|
Posted: 1 Paź 2008 00:10:10 padł na znany mi już Hotel Hrabski w Raszynie, ale niestety co rano przez
pięć dni czekałaby mnie półtoragodzinna wycieczka do centrum :( więc odpada. http://www.veneciapalace.pl/ to juz lepszy ten, ludzie chwalą, po drugiej strony szosy. Tyle ze taka sama wada z dojazdem. Byłeś tam? Ja kilka razy. Brama tryumfalna z okazji przyłączenia do UE, nieogrodzony parking z kałachem w witrynie stróża, z tyłu baraki. W każdym pokoju wanna z hydromasażem i rura. O 17 stylach architektury głównego budynku, i mega rzeźbach na froncie nic nie powiem. Dobre dla studenta architektury i historii sztuki. Można się w jednej bryle doszukać wszystkiego co człowiek wymyślił od 2 tysięcy lat. ps. Nazwa jest kozak, nie pasuje do żadnego znanego mi języka. Pozdrawiam |
| Protz
|
Posted: 1 Paź 2008 00:42:27 Byłeś tam?
Nie. W każdym pokoju wanna z hydromasażem i rura.
Fajnie! O 17 stylach architektury głównego budynku, i mega rzeźbach na froncie nic
nie powiem. Dobre dla studenta architektury i historii sztuki. Można się w jednej bryle doszukać wszystkiego co człowiek wymyślił od 2 tysięcy lat. Hrabski to chyba ta sama firma, tam bylem, to jakis maly blok przerobiony na hotel w jakims tam niby stylu, to znaczy fasada tylko przerobiona. Ale slyszalem, ze dobrze daja jesc w tym veneciapalace. Jak niedrogo, wygodne pokoje i dobre zarcie to czym sie przejmowac? Protz |
| Radio Erewan
|
Posted: 1 Paź 2008 06:31:50 Ale slyszalem, ze dobrze daja jesc w tym veneciapalace. Jak niedrogo,
wygodne pokoje i dobre zarcie to czym sie przejmowac? No, jeżeli dobrze zgaduję, że mała jest dziewczyną, to mogła by z tego hotelu po tygodniu wyjechać "zarobiona". Te wanny są w pokojach, nie licząc natrysków w łazienkach. Pozdrawiam |
| Jarek Andrzejewski
|
Posted: 1 Paź 2008 07:09:41 ocenić własne hotele. Czy nocował ktoś może w Warszawie w hotelach Powiśle, Harctur lub Etap Centrum? Etap jest znośny. Taki uboższy Ibis. Myślę, że spokojnie da się tam przemieszkać te 5 dni, chociaż pod nosem masz DK7. Ja mieszkałem parę dni w "Etapie" w Ratyzbonie. Wszystko w nim to śmieszna taniocha (np. toaleta+łazienka z jednego kawałka plastiku :-), ale bardzo funkcjonalny. -- pozdrawiam, Jarek Andrzejewski |
| Mała
|
Posted: 1 Paź 2008 08:50:20 No, jeżeli dobrze zgaduję, że mała jest dziewczyną, to mogła by z tego
hotelu po tygodniu wyjechać "zarobiona". Te wanny są w pokojach, nie licząc natrysków w łazienkach. Byłam w tym hotelu jeszcze jak kosztował 150 złotych i nazywał się Admirał. Wtedy było ok, nie miałam wanny tylko prysznic na szczęście. Ale wtedy wydawał mi się ok. Teraz to nie wiem. Aż tak bardzo się zmienił? |
| Robert Rędziak
|
Posted: 1 Paź 2008 15:04:53 On Wed, 1 Oct 2008 00:09:41 -0700 (PDT), Jarek Andrzejewski Ja mieszkałem parę dni w "Etapie" w Ratyzbonie. Wszystko w nim to
śmieszna taniocha (np. toaleta+łazienka z jednego kawałka plastiku :-), ale bardzo funkcjonalny. Bo to taki Ibis, ino uboższy: mniej wygodne i chyba mniejsze łóżka, mniejsze pokoje, mniej wystawne śniadania, niższa cena. :) r. |
| Jarek Andrzejewski
|
Posted: 2 Paź 2008 06:54:06 On Wed, 1 Oct 2008 00:09:41 -0700 (PDT), Jarek Andrzejewski
Ja mieszkałem parę dni w "Etapie" w Ratyzbonie. Wszystko w nim to śmieszna taniocha (np. toaleta+łazienka z jednego kawałka plastiku :-), ale bardzo funkcjonalny. Bo to taki Ibis, ino uboższy: mniej wygodne i chyba mniejsze łóżka, mniejsze pokoje, mniej wystawne śniadania, niższa cena. :) Łóżka były śmieszne: na dole podwójne, szerokie, ale po drabince wąskie. Za to druga osoba w pokoju - tylko +8 EUR. I była klima - a to w lipcu w Bawarii przydatne. -- pozdrawiam, Jarek Andrzejewski |
| Inead
|
Posted: 2 Paź 2008 08:45:36 Etap jest znośny. Taki uboższy Ibis. Myślę, że spokojnie da się
tam przemieszkać te 5 dni, chociaż pod nosem masz DK7. Dziękuję bardzo za konkret :) DK7 mi raczej nie przeszkadza. Pierwszy mój wybór padł na znany mi już Hotel Hrabski w Raszynie, ale niestety co rano przez pięć dni czekałaby mnie półtoragodzinna wycieczka do centrum :( więc odpada. Znajdź tel do Instytutu Fizyki, wypuszczają tam pokoje. Hotel mają dokładnie na przeciwko Galerii Mokotów. Jakoś pół roku temu płaciłem tam 160 zeta za noc. Rezerwuj z dużym wyprzedzeniem. Standard to późny Gierek ale jest czysto i z kulturą. |
| Krzysztof Jodłowski
|
Posted: 2 Paź 2008 12:39:45 Etap (ten przy Torwarze) jest OK. 3 dni mieszkałem. Parking duży i darmowy mają. Trochę ma klimat "mikro kapsuł mieszkalnych" z Japonii :-) Przy jakiejś promocji druga osoba w pokoju była za 10 zł. Sprawdź. |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.707 miniBB.net © 2001-2008 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |