| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Górny Śląsk - dyskusja / Wulkanizator starej daty |
| Autor | Wiadomość |
| marthen
|
Posted: 13 Paź 2006 13:02:43 Witam. Poszukuję wulkanizatora, który podjąłby się tzw. "wulkanizowania na gorąco", czyli takiego, którego umiejętności łatania opon nie ograniczają się do przyklejenia łatki. Mam dziurę w ściance opony, a tam żadnej łatki założyć się nie da :( Lokalizacja: Gliwice, Zabrze, ew. płn. dzielnice Rudy Śląskiej. |
| huri-khan
|
Posted: 13 Paź 2006 14:49:03 Witam.
Poszukuję wulkanizatora, który podjąłby się tzw. "wulkanizowania na gorąco", czyli takiego, którego umiejętności łatania opon nie ograniczają się do przyklejenia łatki. Mam dziurę w ściance opony, a tam żadnej łatki założyć się nie da :( Lokalizacja: Gliwice, Zabrze, ew. płn. dzielnice Rudy Śląskiej. Wszystko zależy od wielkości dziury w bocznej ściance. Nie zawsze jest to możliwe, proponuję sprawdzić Bytom ul. Siemianowicka, lub (tutaj nie mam pewności) w Bytomiu na ulicy Strzelców naprzeciwko stacji benzynowej (chyba BP). |
| AL
|
Posted: 13 Paź 2006 16:21:23 Witam.
Poszukuję wulkanizatora, który podjąłby się tzw. "wulkanizowania na gorąco", czyli takiego, którego umiejętności łatania opon nie ograniczają się do przyklejenia łatki. Mam dziurę w ściance opony, a tam żadnej łatki założyć się nie da :( Lokalizacja: Gliwice, Zabrze, ew. płn. dzielnice Rudy Śląskiej. Blacha August: 32 3848110, Repty Slaskie, ul.Dluga 56 z tym, ze jest to bardzo niebezpieczne wulkanizowanie boku opony - dla przyszlego uzytkowania wlasciciela tego pojazdu. Mialem podobny przypadek (dziura w drodze) - i odpuscilem - kupilem nowa opone (przebieg<10kkm) (tylko, ze w tym przypadku na szczescie wydatek pokryl wlasciciel drogi z dziura - 1 opona to ok 600pln ) |
| marthen
|
Posted: 13 Paź 2006 17:59:29 Witam.
Poszukuję wulkanizatora, który podjąłby się tzw. "wulkanizowania na gorąco", czyli takiego, którego umiejętności łatania opon nie ograniczają się do przyklejenia łatki. Mam dziurę w ściance opony, a tam żadnej łatki założyć się nie da :( Lokalizacja: Gliwice, Zabrze, ew. płn. dzielnice Rudy Śląskiej. Blacha August: 32 3848110, Repty Slaskie, ul.Dluga 56 z tym, ze jest to bardzo niebezpieczne wulkanizowanie boku opony - dla przyszlego uzytkowania wlasciciela tego pojazdu. Pogodziłem się, już z tym że i tak będzie trzeba kupić nową oponę. Problem w tym, że producent przeliczył się z popytem i opony (Uniroyal Rainsport1 195/50R15) będą dostępne dopiero w ok. lutego. Po prostu wolałbym dokulać się do pierwszych mrozów na letnich, a nie zmieniać opon już teraz. Mialem podobny przypadek (dziura w drodze) - i odpuscilem - kupilem
nowa opone (przebieg<10kkm) (tylko, ze w tym przypadku na szczescie wydatek pokryl wlasciciel drogi z dziura - 1 opona to ok 600pln ) To nie przejdzie. Droga była opatrzona znakiem "Zakaz ruchu. Nie dotyczy pojazdów budowy i mieszkańców". I jako mieszkaniec przedziurawiłem się 200m od domu. O tyle dobrze :) |
| Tarn-Gorzanin
|
Posted: 13 Paź 2006 19:16:01 Witam.
Poszukuję wulkanizatora, który podjąłby się tzw. "wulkanizowania na gorąco", czyli takiego, którego umiejętności łatania opon nie ograniczają się do przyklejenia łatki. Mam dziurę w ściance opony, a tam żadnej łatki założyć się nie da :( Lokalizacja: Gliwice, Zabrze, ew. płn. dzielnice Rudy Śląskiej. Niektorzy nakupuja za resztki pieniedzy aut, a potem na ich utrzymanie nie maja. Wiesz, ze Ty nie tylko sobie zagrazasz...!? - rowniez innym uzytkownikom drog! |
| Adam Franik
|
Posted: 13 Paź 2006 23:29:56 Witam.
Poszukuję wulkanizatora, który podjąłby się tzw. "wulkanizowania na gorąco", czyli takiego, którego umiejętności łatania opon nie ograniczają się do przyklejenia łatki. Mam dziurę w ściance opony, a tam żadnej łatki założyć się nie da :( Lokalizacja: Gliwice, Zabrze, ew. płn. dzielnice Rudy Śląskiej. Niektorzy nakupuja za resztki pieniedzy aut, a potem na ich utrzymanie nie maja. Wiesz, ze Ty nie tylko sobie zagrazasz...!? - rowniez innym uzytkownikom drog! ROTFL. Uwielbiam takie szufladkowanie. Jak nie masz do powiedzenia nic na temat to sie zamknij. Nie znasz sytuacji do końca, ale swoje 3 grosze (nie na temat!) z dziką satysfakcją wtrąciłeś. |
| zioberko
|
Posted: 14 Paź 2006 02:53:44 Witam.
Poszukuję wulkanizatora, który podjąłby się tzw. "wulkanizowania na gorąco", czyli takiego, którego umiejętności łatania opon nie ograniczają się do przyklejenia łatki. Mam dziurę w ściance opony, a tam żadnej łatki założyć się nie da :( Lokalizacja: Gliwice, Zabrze, ew. płn. dzielnice Rudy Śląskiej. -- pzdrwm, marthen 100NX pms edition Mam nadzieje ze nie znajdziesz takiego. Tylko absolutnie nieodpowiedzialny wulkanizator naprawi scianke boczna. Tylko SAMOBOJCA odwazy sie jechac na oponie z naprawiana scianka boczna. Scianka boczna to nie tylko guma w ktorej mozna dziure zawulkanizowac. Scianka boczna to najczesciej 1 lub 2 warstwy materialu ktore raz uszkodzone sa NIEMOZLIWE do naprawienia. Latanie scianki bocznej w oponie to tak jak zaklejanie betonem uszkodzonia konstrukcji zelbetonowej w sytuacji gdy nastapilo uszkodzenie zbrojenia. |
| minorman
|
Posted: 14 Paź 2006 16:49:11 Nie kop pana bo sie spocisz! ;p |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.394 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |