| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Górny Śląsk - dyskusja / czy to sie jeszcze opłaci?? |
| Autor | Wiadomość |
| Andrzej Bogacki
|
Posted: 11 Paź 2006 13:05:35 Pytanie moze troche NTG ale z drugiej strony problem dotyczy wielu z nas. Czy sądzicie, ze dzis warto zakladac jeszcze instalacje gazową do samochodu??? Podobno gaz ma zdrozeć o 40% ! Czy wtedy się jeszcze oplaci kupowanie gazu zamiast benzyny? Gaz bedzie kosztował troche ponizej 3 zł a benzyna nieco powyzej 4 - 4,2. Do mojego samochodu instalacja ma kosztowac ok. 2 000 zł to nie wiem kiedy mi sie ta inwestycja zwróci. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam Andrzej |
| Cactus
|
Posted: 11 Paź 2006 13:12:31 Pytanie moze troche NTG ale z drugiej strony problem dotyczy wielu z nas.
Czy sądzicie, ze dzis warto zakladac jeszcze instalacje gazową do samochodu??? Podobno gaz ma zdrozeć o 40% ! Czy wtedy się jeszcze oplaci kupowanie gazu zamiast benzyny? Gaz bedzie kosztował troche ponizej 3 zł a benzyna nieco powyzej 4 - 4,2. Do mojego samochodu instalacja ma kosztowac ok. 2 000 zł to nie wiem kiedy mi sie ta inwestycja zwróci. Co o tym sądzicie? to nie gaz zdrożeje o 40% lecz akcyza na gaz. Sam gaz zdrożeje o 15-25%. Zreszta akcyza na benzyne tez wzrasta od nowego roku wiec jak najbardziej oplaca sie instalować gaz w aucie, pod warunkiem że robisz wiecej niz 10tys km rocznie i masz silnik ktory spala wiecej niz 7l benzyny. Jesli masz benzyniaka o pojemnosci ok 1l to instalowanie gazu jest glupotą ktora zwroci sie po wielu latach i nie zapominaj o tym że jazda na gazie jest mniej komfortowa niz tradycyjna, no chyba że zalozysz gaz III lub IV genereacji ale to juz inna bajka :) |
| Richat
|
Posted: 11 Paź 2006 13:29:52 Pytanie moze troche NTG ale z drugiej strony problem dotyczy wielu z nas.
Czy sądzicie, ze dzis warto zakladac jeszcze instalacje gazową do samochodu??? Podobno gaz ma zdrozeć o 40% ! Czy wtedy się jeszcze oplaci kupowanie gazu zamiast benzyny? Gaz bedzie kosztował troche ponizej 3 zł a benzyna nieco powyzej 4 - 4,2. Do mojego samochodu instalacja ma kosztowac ok. 2 000 zł to nie wiem kiedy mi sie ta inwestycja zwróci. Co o tym sądzicie? co roku ta sama bajka |
| Marcin Lubojański
|
Posted: 11 Paź 2006 15:52:40 to nie gaz zdrożeje o 40% lecz akcyza na gaz. Sam gaz zdrożeje o
15-25%. Zreszta akcyza na benzyne tez wzrasta od nowego roku wiec jak najbardziej oplaca sie instalować gaz w aucie, pod warunkiem że robisz wiecej niz 10tys km rocznie i masz silnik ktory spala wiecej niz 7l benzyny. Jesli masz benzyniaka o pojemnosci ok 1l to instalowanie gazu jest glupotą ktora zwroci sie po wielu latach Ja do AXa 1.1i założyłem gaz niecały rok temu i już dawno jestem na tym do przodu. i nie zapominaj o tym że
jazda na gazie jest mniej komfortowa niz tradycyjna, no chyba że zalozysz gaz III lub IV genereacji ale to juz inna bajka :) Jakoś różnicy przy tym silniku nie zauważam. BTW Dyskusja powinna się toczyć na pl.misc.samochody. Pozdrawiam Marcin Lubojański |
| Andrzej Bogacki
|
Posted: 11 Paź 2006 16:12:06 to nie gaz zdrożeje o 40% lecz akcyza na gaz. Sam gaz zdrożeje o 15-25%. Zreszta akcyza na benzyne tez wzrasta od nowego roku wiec jak najbardziej oplaca sie instalować gaz w aucie, pod warunkiem że robisz wiecej niz 10tys km rocznie i masz silnik ktory spala wiecej niz 7l benzyny. No fakt 25 % to jednak nie 40 %. Jezdze nie za wiele ale jednak ok. 15 tys km rocznie to spokojnie robie. Biorąc ze jezdze Toyotą silnik 1,6, która pali ok 9 l /100 km to moze faktycznie warto choc nie sądze zeby do starego typu silnika zainstalowali mi jakis super nowoczesny uklad spalania gazu. Chyba jednak i tak warto. Dzięki za komentarze. |
| Piotr Rościszewski
|
Posted: 11 Paź 2006 18:06:13 Pytanie moze troche NTG ale z drugiej strony problem dotyczy wielu z nas. Czy sądzicie, ze dzis warto zakladac jeszcze instalacje gazową do samochodu??? Podobno gaz ma zdrozeć o 40% ! Czy wtedy się jeszcze oplaci kupowanie gazu zamiast benzyny? Gaz bedzie kosztował troche ponizej 3 zł a benzyna nieco powyzej 4 - 4,2. Do mojego samochodu instalacja ma kosztowac ok. 2 000 zł to nie wiem kiedy mi sie ta inwestycja zwróci. Co o tym sądzicie? Podwyżki cen gazu zapowiadają od kilku lat i na zapowiedziach się kończy. prawdopodobnie pogłoski puszcza lobby gazowe dla podniesienia cen. Na gazie jeździ cała służba zdrowia i policja, które pod względem finansowym cienko przędą. Podniesienie cen gazu, to zapaść tych instytucji. Nie wierzę w takie podwyżki. |
| Cactus
|
Posted: 11 Paź 2006 18:31:09 Podwyżki cen gazu zapowiadają od kilku lat i na zapowiedziach się kończy.
prawdopodobnie pogłoski puszcza lobby gazowe dla podniesienia cen. Na gazie jeździ cała służba zdrowia i policja, które pod względem finansowym cienko przędą. Podniesienie cen gazu, to zapaść tych instytucji. Nie wierzę w takie podwyżki. jest wpisana podwyzka w budzet na nastepny rok nad ktorym wlasnie obradują. Jak lepper sie ponizy znowu i wroci do rzadu to masz tą podzwyzke jak w banku. |
| PanSum
|
Posted: 11 Paź 2006 18:56:50 Pytanie moze troche NTG ale z drugiej strony problem dotyczy wielu z nas. Czy sądzicie, ze dzis warto zakladac jeszcze instalacje gazową do samochodu??? Podobno gaz ma zdrozeć o 40% ! Czy wtedy się jeszcze oplaci kupowanie gazu zamiast benzyny? Gaz bedzie kosztował troche ponizej 3 zł a benzyna nieco powyzej 4 - 4,2. Do mojego samochodu instalacja ma kosztowac ok. 2 000 zł to nie wiem kiedy mi sie ta inwestycja zwróci. Co o tym sądzicie? Podwyżki cen gazu zapowiadają od kilku lat i na zapowiedziach się kończy. prawdopodobnie pogłoski puszcza lobby gazowe dla podniesienia cen. Na gazie jeździ cała służba zdrowia i policja, które pod względem finansowym cienko przędą. Podniesienie cen gazu, to zapaść tych instytucji. Nie wierzę w takie podwyżki. nie wiesz o tym, że za instalaje gazową w radiowozach jeden generał policji siedzi w więzieniu a kilku innych wyższych oficerów ma zarzuty, bo instalacja była do d... i zajechali na smierć połowę taboru. A w temacie jak instalację to tylko porządną |
| Tobi
|
Posted: 12 Paź 2006 08:44:22 Pytanie moze troche NTG ale z drugiej strony problem dotyczy wielu z nas.
Czy sądzicie, ze dzis warto zakladac jeszcze instalacje gazową do samochodu??? Sprawdź sam: http://www.autocentrum.pl/?FF=148 Tobi |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.396 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |