| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Górny Śląsk - dyskusja / UPC-awaria |
| Autor | Wiadomość |
| jazg
|
Posted: 7 Paź 2006 11:49:14 W Gliwicach od wczesnego rana nie ma sygnału kablówki firmy UPC. Nie można się do nich dodzwonić, więc nie wiadomo kiedy ruszy. Jestem ciekaw, jak wielki zasięg ma ta awaria, dlatego proszę o zgłaszanie się abonentów innych miast Śląska, u których padł sygnał z UPC. |
| bosman
|
Posted: 7 Paź 2006 12:25:08 w katosach chodzi OK |
| MAc
|
Posted: 7 Paź 2006 12:42:27 W Gliwicach od wczesnego rana nie ma sygnału kablówki firmy UPC.
komunikat upc - padły Gliwice, Zabrze, RŚ. Przewidywany start po 16 |
| jazg
|
Posted: 7 Paź 2006 14:53:04 :: W Gliwicach od wczesnego rana nie ma sygnału kablówki firmy UPC. : : komunikat upc - padły Gliwice, Zabrze, RŚ. Przewidywany start po 16 Ta 16 zniknęła z komunikatu, za to dodano Bytom. No i figa z meczu, rano przepadł trening F1, co za dziadostwo ten UPC. |
| boogie
|
Posted: 7 Paź 2006 16:17:10 Ta 16 zniknęła z komunikatu, za to dodano Bytom. No i figa z meczu, rano przepadł trening F1, co za dziadostwo ten UPC.
to już nie wina upc jak jakiś baran z koparką światłowód przeora.... |
| Piotr
|
Posted: 7 Paź 2006 16:53:23 Ta 16 zniknęła z komunikatu, za to dodano Bytom. No i figa z meczu, rano
przepadł trening F1, co za dziadostwo ten UPC. Nie narzekaj. Fakt ze przepadlo kilka ciekawych pozycji ale brak sygnalu w UPC zdarza sie naprwde b. rzadko.Nieprawdaz? :) |
| Wojciech Apel
|
Posted: 7 Paź 2006 17:30:52 Ta 16 zniknęła z komunikatu, za to dodano Bytom. No i figa z meczu, rano
przepadł trening F1, co za dziadostwo ten UPC. to już nie wina upc jak jakiś baran z koparką światłowód przeora.... Jeden na dwadzieścia przecietych światłowodów to wina koparki - reszta to złodzieje kradnacy kable. W |
| NoBy
|
Posted: 7 Paź 2006 18:08:22 Nie narzekaj. Fakt ze przepadlo kilka ciekawych pozycji ale brak
sygnalu w UPC zdarza sie naprwde b. rzadko.Nieprawdaz? :) Jeżeli przez ten czas "musiał" n.p. naszych polityków oglądać, to jak najbardziej ma prawo do narzekań ;) |
| jazg
|
Posted: 7 Paź 2006 18:13:48 : Nie narzekaj. Fakt ze przepadlo kilka ciekawych pozycji ale brak : sygnalu w UPC zdarza sie naprwde b. rzadko.Nieprawdaz? :) Nieprawdaż, niestety. Przerwy dłuższe i krótsze zdarzają się dość często. Nie potrafią dostarczać sygnał tak, by przerwy były prawdziwą rzadkością i trwały krótko. Sygnału nie było o godz. 6, a pojawił się ok 17:30, czyli przerwa trwała ponad 11 godzin, a nie jest to pierwsze takie zdarzenie. Jeżeli mają problemy, to powinni uruchomić studio w Gliwicach i pozostałych dużych miastach, a nie opowiadać o kradzieży kabla, bo raz mogę zrozumieć, ale po kilka razy w miesiącu to już kpiny z klientów. |
| Michał
|
Posted: 7 Paź 2006 19:08:58 Osoba nazywajaca sie jazg w liscie z dnia 2006-10-07 20:13 napisala nastepujace slowa: Nieprawdaż, niestety. Przerwy dłuższe i krótsze zdarzają się dość często. Nie potrafią dostarczać sygnał tak, by przerwy były prawdziwą rzadkością i trwały krótko. Sygnału nie było o godz. 6, a pojawił się ok 17:30, czyli przerwa trwała ponad 11 godzin, a nie jest to pierwsze takie zdarzenie. Jeżeli mają problemy, to powinni uruchomić studio w Gliwicach i pozostałych dużych miastach, a nie opowiadać o kradzieży kabla, bo raz mogę zrozumieć, ale po kilka razy w miesiącu to już kpiny z klientów.
heh.. to nawet na kolei tak czesto nie kradna tych kabli :) |
| Darek
|
Posted: 7 Paź 2006 19:08:12 Niewiecie może czy planuja jakieś zmiany czy maja zamar wprowadzić jakieś nowe kanały, bo np. na poloni1, polsacie2 czy innych tego typu programach nic ciekawego nie mają. I po co dali canal + i jego tematyczne programy, hbo i inne kodowane programy jak i tak nie mozna ich oglądać :) |
| Piotr
|
Posted: 7 Paź 2006 19:30:44 Nieprawdaż, niestety. Przerwy dłuższe i krótsze zdarzają się dość często.
Nie potrafią dostarczać sygnał tak, by przerwy były prawdziwą rzadkością i trwały krótko. Sygnału nie było o godz. 6, a pojawił się ok 17:30, czyli przerwa trwała ponad 11 godzin, a nie jest to pierwsze takie zdarzenie. Gwoli scislosci to ok.15.30 sygnal sie pojawil na ok. 0,5h a pozniej znowu przepadl:) Jeżeli mają problemy, to powinni uruchomić studio w Gliwicach i pozostałych
dużych miastach, a nie opowiadać o kradzieży kabla, bo raz mogę zrozumieć, ale po kilka razy w miesiącu to już kpiny z klientów. Jestem zdziwiony tym co piszesz.Mieszkam w Gliwicach i sytuacje kiedy nie mam sygnalu sa naprawde b.rzadkie. Tak rzadkie, ze ich nie pamietam. |
| Jacek Kruszniewski
|
Posted: 7 Paź 2006 20:39:43 Dnia 2006-10-07 13:49, użytkowniczka/użytkownik jazg napisała/napisał (niepotrzebne skreślić): W Gliwicach od wczesnego rana nie ma sygnału kablówki firmy UPC. Nie można się do nich dodzwonić, więc nie wiadomo kiedy ruszy. Jestem ciekaw, jak wielki zasięg ma ta awaria, dlatego proszę o zgłaszanie się abonentów innych miast Śląska, u których padł sygnał z UPC.
Ja się o 7:30 dodzwoniłem, i obiecano mi że dziś jeszcze będzie sygnał, no cóż kwalifikacje Formuły 1 poszły :( Całe szczęście, że spółdzielnia uszczęśliwiła nas kiedyś na siłę anteną zbiorczą, to mecz się obejrzało. Ale cała zabawa z UPC polega na tym, że nie mają oni prawdziwej konkurencji, właśnie przejrzałem oferty kablówek, i w okolicach ul. Chorzowskiej, i nic, albo UPC albo platforma cyfrowa. Tak więc po prostu aż tak zbytnio rozpieszczać klienta nie muszą. Z pozdrowieniami Jacek Kruszniewski |
| Michal Jankowski
|
Posted: 7 Paź 2006 21:10:18 Ta 16 zniknęła z komunikatu, za to dodano Bytom. No i figa z meczu,
Meczu? Tego w nogę na dwójce? Na antenie z kawałka druta nie daje się odebrać? MJ |
| boogie
|
Posted: 7 Paź 2006 21:12:41 Jeden na dwadzieścia przecietych światłowodów to wina koparki - reszta to
złodzieje kradnacy kable. powiedzmy sobie prawdę. Na co komu światłowód? Przecież tych kradnących durni powinien ktoś uświadomić, że z tym plastikiem to najwyżej w piecu sobie można popalić... |
| Bartek
|
Posted: 7 Paź 2006 22:39:21 Ale cała zabawa z UPC polega na tym, że nie mają oni prawdziwej
konkurencji, właśnie przejrzałem oferty kablówek, i w okolicach ul. Chorzowskiej, i nic, albo UPC albo platforma cyfrowa. Tak więc po prostu aż tak zbytnio rozpieszczać klienta nie muszą. http://www.telewizjanowejgeneracji.pl Ja uciekam z UPC do tego cuda:P Bo tak naprwade place 50zl za kanaly ktorych nie ogladam, a tam sobie wybiore dwa pakiety i mnie wyniesie ok 35zl i wiem ze bede je czasem ogladac:P |
| Michał
|
Posted: 8 Paź 2006 07:19:07 Osoba nazywajaca sie Michal Jankowski w liscie z dnia 2006-10-07 23:10 napisala nastepujace slowa: Ta 16 zniknęła z komunikatu, za to dodano Bytom. No i figa z meczu,
Meczu? Tego w nogę na dwójce? Na antenie z kawałka druta nie daje się odebrać? Paaanieee... Ale gdzie tu teraz taki drut dostac!! :P |
| Michał
|
Posted: 8 Paź 2006 07:24:32 Osoba nazywająca sie Darek w liscie z dnia 2006-10-07 21:08 napisala nastepujace slowa: Niewiecie może czy planuja jakieś zmiany czy maja zamar wprowadzić jakieś
nowe kanały, bo np. na poloni1, polsacie2 czy innych tego typu programach nic ciekawego nie mają. I po co dali canal + i jego tematyczne programy, hbo i inne kodowane programy jak i tak nie mozna ich oglądać :) hehe.. My w Mysłowicach mamy firmę Toya. Kilka lat temu oferta była dość ciekawa - wszystkie podstawowe programy polskie + różne niemieckie, angielskie, francuskie - było tego ze 45. Z czasem większość programów wypadała a firma chwaliła się dodawaniem nowych, polskich, lepszych. Tylko te nowe programy, to programy dla ludzi nie wiem jakiego pokroju (jakieś ITV, TVN GRA, mango tv itd). No i dziś mam 60 kanalow, z czego polskich jest 50, z czego ja korzystam tylko z 10... A cena poszła w górę oczywiście ;/ |
| jazg
|
Posted: 8 Paź 2006 08:51:03 : Jestem zdziwiony tym co piszesz.Mieszkam w Gliwicach i sytuacje kiedy : nie mam sygnalu sa naprawde b.rzadkie. Tak rzadkie, ze ich nie : pamietam. Ja rzadko oglądam tv, ale małżonka częściej. Stąd wiem że brak sygnału, zwykle w godzinach przedpołudniowych. Ale przerwy po południu w tym roku ja sam zauważyłem kilka razy, a kilka razy w ciągu niespełna roku to dużo. Raz na kilka lat to pech, kilka razy w roku, to kicha, a nie sieć. |
| Przem@s - [Helldriver]
|
Posted: 8 Paź 2006 09:46:13 Paaanieee... Ale gdzie tu teraz taki drut dostac!!
:P Wykopac !! Izolacje opalic !! I juz jest. :-))))))))))) |
| Verox
|
Posted: 8 Paź 2006 09:56:03 On Sat, 07 Oct 2006 23:12:41 +0200, boogie napisał: Jeden na dwadzieścia przecietych światłowodów to wina koparki - reszta to
złodzieje kradnacy kable. powiedzmy sobie prawdę. Na co komu światłowód? Przecież tych kradnących durni powinien ktoś uświadomić, że z tym plastikiem to najwyżej w piecu sobie można popalić... Tyle że Panowie od jabola nie bardzo wiedzą że to światłowód i pod powłoką PE nie ma miedzi... |
| Sylwi@
|
Posted: 7 Paź 2006 21:37:46 Ale cała zabawa z UPC polega na tym, że nie mają oni prawdziwej konkurencji, właśnie przejrzałem oferty kablówek, i w okolicach ul. Chorzowskiej, i nic, albo UPC albo platforma cyfrowa. Tak więc po prostu aż tak zbytnio rozpieszczać klienta nie muszą. A niektorzy by chcieli i nie maja ...... bo nie ma ani UPC ani innej kablowki :-( |
| Darek
|
Posted: 8 Paź 2006 16:48:53 co do informacji o przerwach w dostępie pisze w okienku informacyjnym, nazywa się to chyba UPC info. |
| Jacek Kruszniewski
|
Posted: 8 Paź 2006 20:38:28 (niepotrzebne skreślić): Ale cała zabawa z UPC polega na tym, że nie mają oni prawdziwej konkurencji, właśnie przejrzałem oferty kablówek, i w okolicach ul. Chorzowskiej, i nic, albo UPC albo platforma cyfrowa. Tak więc po prostu aż tak zbytnio rozpieszczać klienta nie muszą. A niektorzy by chcieli i nie maja ...... bo nie ma ani UPC ani innej kablowki :-( W Centrum Katowic ?? No wiesz, to jeszcze bardziej świadczy, że ten rynek jest jeszcze zarośnięty perzyną,, platforemkę cyfrową poszukaj, są dwie a i trzecia ruszą z HD (z wysoką rozdzielczością, i dźwiękiem 5.1) :) Z pozdrowieniami Jacek Kruszniewski |
| Darek
|
Posted: 9 Paź 2006 09:24:37 Ta UPC to troche przesadza, wczoraj specjalnie czekałem na film na TVN ie i przy okazji oglądałem Wojewódzkiego a tu nagle jak nie zniknie, i tak tutaj polegać, nie dość że część programów wcale nie oglądam: polonia 1, polsat 2 , Mango itp. (mogli by za to dać inne lepsze i ciekawsze programy) to jeszcze znika w najmniej oczekiwanym momencie. |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.594 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |