| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Górny Śląsk - dyskusja / kontrola w plecka w praktikerze |
| Autor | Wiadomość |
| wojtek
|
Posted: 3 Paź 2006 13:46:23 W niedziele bylem w Praktikerze w Zabrzu po wyjsciu ochroniarz prosi mnie o otworzenie plecaka (maly podreczny plecak). Czy on ma prawo do kontrolowania i przegladania moich osobistych rzeczy??? Bardzo sie spieszylem wiec olałem rozmowe z jakims kierownikiem , ale wydaje mi sie ze do kontroli ma prawo tylko policja. pozdrowka wojtek |
| szastox
|
Posted: 3 Paź 2006 16:35:48 W niedziele bylem w Praktikerze w Zabrzu po wyjsciu ochroniarz prosi mnie o
otworzenie plecaka (maly podreczny plecak). Czy on ma prawo do kontrolowania i przegladania moich osobistych rzeczy??? Bardzo sie spieszylem wiec olałem rozmowe z jakims kierownikiem , ale wydaje mi sie ze do kontroli ma prawo tylko policja. podejrzewam ze gdybys sie nie zgodzil i przedstawil mu w/w argument to pewnie... musialbys poczekac na przyjazd wezwanej przez ochroniarza policji. PS wcale tego nie popieram - ot, dywagacje. |
| am
|
Posted: 3 Paź 2006 17:11:16 W niedziele bylem w Praktikerze w Zabrzu po wyjsciu ochroniarz prosi mnie o otworzenie plecaka (maly podreczny plecak). Czy on ma prawo do
kontrolowania i przegladania moich osobistych rzeczy??? Bardzo sie spieszylem wiec
olałem rozmowe z jakims kierownikiem , ale wydaje mi sie ze do kontroli ma
prawo tylko policja.
podejrzewam ze gdybys sie nie zgodzil i przedstawil mu w/w argument to pewnie... musialbys poczekac na przyjazd wezwanej przez ochroniarza policji.
oczywiscie, ze tak, takie prawo! ale to samo jest tez w krajach zachodniej europy, ze panie przy kasach prosza o pokazanie zawartosci plecaka, jezeli nic zlego sie nie zrobilo, to jaki w tym problem? :o) kazdy ma swoja prace, usmiechnac sie czasem trzeba! pzdr.a |
| owp
|
Posted: 3 Paź 2006 19:22:13 podejrzewam ze gdybys sie nie zgodzil i przedstawil mu w/w argument to
pewnie... musialbys poczekac na przyjazd wezwanej przez ochroniarza policji.
oczywiscie, ze tak, takie prawo! ale to samo jest tez w krajach zachodniej europy, ze panie przy kasach prosza o pokazanie zawartosci plecaka, jezeli nic zlego sie nie zrobilo, to jaki w tym problem? No bez jaj. Nie ma takiego prawa. owp |
| kamil d
|
Posted: 3 Paź 2006 19:28:39 W niedziele bylem w Praktikerze w Zabrzu po wyjsciu ochroniarz prosi mnie
o otworzenie plecaka (maly podreczny plecak). Czy on ma prawo do
kontrolowania i przegladania moich osobistych rzeczy???
Zdarzyła mi się taka sytuacja w Conforamie (3 St.), grzecznie odmówiłem pokazania zawartości plecaka i na tym sprawa się skończyła, nie było żadnego wzywania policji etc. Wydaje mi się że dopiero gdy odzywa się alarm przy kasie i nie pozwalasz się skontrolować to mają prawo cię zatrzymać do przyjazdu policji. -- Pozdrawiam kamil d red 206 Mysłowice http://patrz.fe.pl |
| Henryk "Plumski" Plumowski
|
Posted: 3 Paź 2006 19:34:25 Pewna osoba, czyli owp oświadczyła nam oto tak, jak widać poniżej: ale to samo jest tez w krajach zachodniej europy, ze panie przy
kasach prosza o pokazanie zawartosci plecaka, jezeli nic zlego sie nie zrobilo, to jaki w tym problem? No bez jaj. Nie ma takiego prawa. owp Przecież napisał: *proszą* *Ochroniacze* też tylko to mogą. |
| Seboos
|
Posted: 4 Paź 2006 13:10:58 Wydaje mi się że dopiero gdy odzywa się alarm przy
kasie i nie pozwalasz się skontrolować to mają prawo cię zatrzymać do przyjazdu policji. Nawet jak się odzywa alarm to i tak nie mają prawa do przeszukania. Moga co najwyzej poprosic... Prawo do tego ma Policja |
| radziu
|
Posted: 4 Paź 2006 14:32:43 ciach
http://server6.theimagehosting.com/image.php?img=PA041697.JPG |
| adni
|
Posted: 5 Paź 2006 10:47:15 podejrzewam ze gdybys sie nie zgodzil i przedstawil mu w/w argument to
pewnie... musialbys poczekac na przyjazd wezwanej przez ochroniarza policji.
Niekoniecznie, za nieuzasadniony przyjazd policji Praktiker musiałby ileśtam zapłacić, więc jeśli ochraniarze nie mają jakiegoś konkretnego podejrzenia to raczej pomarudzą,poproszą jeszce raz, postraszą i... puszczą. |
| Konop
|
Posted: 5 Paź 2006 11:30:43 Zabrzu po wyjsciu ochroniarz prosi mnie o otworzenie plecaka (maly podreczny plecak). Czy on ma prawo do
kontrolowania i przegladania moich osobistych rzeczy??? Bardzo sie spieszylem wiec olałem rozmowe z jakims kierownikiem , ale wydaje mi sie ze do kontroli ma prawo tylko policja. pozdrowka wojtek Jak to powiedział kiedyś jeden policjant (!!) - prosić można o wszystko.... ale nie każdy ma obowiązek spełniać te prośby. Ochroniarz Ciebie poprosił - mógł... . Nie miał prawa tego od Ciebie żądać, więc jakbyś odmówił, pewnie czekałbyś na policje. Ale jeśli nie masz niczego do ukrycia w plecaku, to jasne, że lepiej pokazać ten plecak i pójść w swoją stronę... . Pozdrawiam Konop |
| wojtek
|
Posted: 5 Paź 2006 11:44:42 ciach http://server6.theimagehosting.com/image.php?img=PA041697.JPG -- pozdro radzio I po temacie pozdrawiam serdecznie wojtek |
| kamil d
|
Posted: 5 Paź 2006 13:18:19 Nawet jak się odzywa alarm to i tak nie mają prawa do przeszukania.
Moga co najwyzej poprosic... Prawo do tego ma Policja Właśnie do napisałem, "mają prawo cię zatrzymać do przyjazdu policji". -- Pozdrawiam kamil d red 206 Mysłowice http://patrz.fe.pl |
| PanSum
|
Posted: 5 Paź 2006 13:36:03 Nawet jak się odzywa alarm to i tak nie mają prawa do przeszukania.
Moga co najwyzej poprosic... Prawo do tego ma Policja Właśnie do napisałem, "mają prawo cię zatrzymać do przyjazdu policji". Nie tak do końca! Zatrzymanie przez ochronę to tzw. ujęcie obywatelskie Pracownik ochrony zatrzymując osobę, pozbawia jej wolności a to jest poważne przestępstwo, jeżeli podejrzenia pracownika ochrony nie potwierdza się może za swoje działanie ponieść odpowiedzialność karną. Inną sprawą, że własciciel sklepu może wnoszenia na teren sklepu plecaków itp. |
| PanSum
|
Posted: 5 Paź 2006 13:43:59 Inną sprawą, że własciciel sklepu może ZAKAZAĆ wnoszenia na teren sklepu plecaków itp. |
| Pedro
|
Posted: 5 Paź 2006 13:55:04 Inną sprawą, że własciciel sklepu może ZAKAZAĆ wnoszenia na teren sklepu
plecaków itp. I damskich torebek tez? A kieszenie beda zaszywane. W jednym hipermarkecie ochroniarz kazal mi zostawic plecak w skrytce. Na moje pytanie gdzie mam dac portfel odpowiedzial, ze moge go nosic w rece. Kiedy jednal zazadalem rozmowy z kierownikiem ten zmiekl i pozwolil wejsc na sale z plecakiem i porfelem w srodku. |
| PanSum
|
Posted: 5 Paź 2006 15:44:07 Inną sprawą, że własciciel sklepu może ZAKAZAĆ wnoszenia na teren sklepu
plecaków itp. I damskich torebek tez? A kieszenie beda zaszywane. W jednym hipermarkecie ochroniarz kazal mi zostawic plecak w skrytce. Na moje pytanie gdzie mam dac portfel odpowiedzial, ze moge go nosic w rece. Kiedy jednal zazadalem rozmowy z kierownikiem ten zmiekl i pozwolil wejsc na sale z plecakiem i porfelem w srodku. W parę lat temu w pewnym markecie na śląsku ochroniarz chciał mnie "zaaresztować" za otworzenie butelki coli przed kasą, butelkę tą włożyłem do swojego koszyka z zakupami a nie odłożyłem na półke ;) |
| regius
|
Posted: 6 Paź 2006 22:52:04 ale to samo jest tez w krajach zachodniej europy, ze panie przy kasach prosza o pokazanie zawartosci plecaka, Gdzie? Mieszkam w Berlinie i nigdy nie spotkalem sie z taka sytuacja, mozesz wejsc do sklepu spozywczego z 2 pelnymi reklamowkami jedzenia i nawet nikt sie ciebie nie zapyta czy masz na to paragon. Pozdr. |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.397 miniBB.net © 2001-2009 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + op7 + giełda + |