| ° Forum ° Odpowiedz ° Rejestracja ° Szukaj ° | |
| Autogiełda | Pozycjonowanie stron | złote monety - antykwariat |
| Zobacz: / Górny Śląsk - dyskusja / Wszczeto sledztwo w sprawie TIR-ow w Gliwicach |
| Autor | Wiadomość |
| fiszbina
|
Posted: 3 Sier 2006 10:33:59 Prokuratura wszczela sledztwo w sprawie zagrozenia niesionego przez TIR-y w Gliwicach. Szczegoly tu: fotomena.blog.interia.pl/ |
| Maciej Makula
|
Posted: 3 Sier 2006 10:50:54 fiszbina stwierdził(a) co następuje:: Prokuratura wszczela sledztwo w sprawie zagrozenia niesionego przez TIR-y w
Gliwicach. Szczegoly tu: fotomena.blog.interia.pl/ To sobie pojeździcie do Rybnika... Ciekawe o ile osób stopnieje tym samym grono "poszkodowanych". pozdr eMeM |
| BN
|
Posted: 3 Sier 2006 11:50:43 Prokuratura wszczela sledztwo w sprawie zagrozenia niesionego przez TIR-y w
Gliwicach. Szczegoly tu: fotomena.blog.interia.pl/ Mozesz juz laskawie nie wrzucac co pare dni takich informacji na grupe? Kazdy zainteresowany tym tematem znajdzie ten twoj blog i bedzie szczesliwy. |
| chary
|
Posted: 3 Sier 2006 12:10:21 [...] http://wiadomosci.onet.pl/1365595,11,1,0,120,686,item.html pozdrawiam Marek Sosnowski |
| tio
|
Posted: 3 Sier 2006 13:07:23 [...] http://wiadomosci.onet.pl/1365595,11,1,0,120,686,item.html hehe dobre :) ale kablowac nie bede :) |
| jazg
|
Posted: 3 Sier 2006 13:07:13 : Prokuratura wszczela sledztwo w sprawie zagrozenia niesionego przez : TIR-y w Gliwicach. Raczej w sprawie twoich kłamstw w tej sprawie. |
| ttt
|
Posted: 3 Sier 2006 16:09:48 Prokuratura wszczela sledztwo w sprawie zagrozenia niesionego przez TIR-y
w Gliwicach. Szczegoly tu:
fotomena.blog.interia.pl/ A ten dalej swoje. Co to? Zbierasz punkty, plusy dodatnie, u Jarosława w Warszawie? Coś ci obiecał? |
| minorman
|
Posted: 3 Sier 2006 16:58:50 To moze napiszemy donos zbiorowy? W grupie odpowiedzialnosc sie rozmywa. ;] |
| Jacek Kruszniewski
|
Posted: 4 Sier 2006 06:53:21 Dnia 03.08.2006 18:58, użytkowniczka/użytkownik minorman napisała/napisał (niepotrzebne skreślić): To moze napiszemy donos zbiorowy? W grupie odpowiedzialnosc sie rozmywa. ;]
No i byłby spokój na grupy w temacie - TIR-y w zabytkowym centrum miasta :D Z pozdrowieniami Jacek Kruszniewski |
| Andrzej Zub
|
Posted: 8 Sier 2006 18:48:47 Co to? Zbierasz punkty, plusy dodatnie, u Jarosława w Warszawie? Coś ci
obiecał? Witam Nie jestem tu co prawda stalym bywalcem ale troszke sobie poczytuje i zastanawia mnie fakt skad taka nienawisc i agresja wobec tych ludzi z Gliwic. Mieszkam w centrum Katowic i na szczescie TIR-y nie przejezdzaja pod moja kamienica ale moge wczus sie zrozumiec ich rozgoryczenie. Wiec jeszcze raz - rozumiem, ze to SPAM ale dlaczego az tak powszechny "zjazd" inni moga bezproblemowo "oglaszac" swoje geszefty a ci nie... pozdrawiam Andrzej (ciekawy) Zub Katowice - Centrum |
| Aganieshka
|
Posted: 8 Sier 2006 19:13:45 /cut/ rozgoryczenie. Wiec jeszcze raz - rozumiem, ze to SPAM ale dlaczego
az tak powszechny "zjazd" inni moga bezproblemowo "oglaszac" swoje geszefty a ci nie... /cut/ czym innym jest spam, czym innym trollowanie. http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling pzdr, aga |
| Andrzej Zub
|
Posted: 8 Sier 2006 20:36:49 Cos nie jestem przekonany... grupa jest wlasciwa bo Gliwice to Slask a problem jest spoleczny, widzialem nawet jakies reportarze na ten temat w TVP wiec chyba mozna go poruszac na grupie... jakos nie wydaje mi sie aby celem tych ludzi bylo wzniecanie klotni, nie ma tam tez wrogosci czy nienawisci a kontrowersje? Pod to to mozna na upartego co drugi watek podciagnac bo zawsze bedzie ktos kto wie lepiej/inaczej i na tej zasadzie moznaby zlikwidowac np. wszystkie grupy piszace o polityce czy religii - tam sie nie da nie trollowac ;) chyba jeszcze w ramach netykiety nie obowiazuje nas politycznie poprawna jednomyslnosc. A czy ten temat wznieca negatywne emocje - hmmm u mnie nie - ja bym ich tam nawet jakos poparl... Podsumowujac IMHO trollem w rozumieniu powyzszej definicji jest gosc piszacy na pl.soc.sex ze wlasnie jego 3 letni synek zrobil mu loda... a jezeli to sie jednak lapie pod trollowanie a tylko ja czegos nie rozumiem to stwierdzam: 1. popieramm taki trolling! 2. SOLIDARNOSC umarla - zostaly tylko kaczki i kupa wygodnych egoistow patrzacych swojego kupra :( pozdrawiam calkowicie nieprzekonany przystawalnoscia tej definicji trolowania do tematu Andrzej Zub z centrum Katowic PS. i zeby nie bylo ja naprawde nie mam z NIMI nic wspolnego jeno postawa na tej grupie mnie dziwi |
| jazg
|
Posted: 9 Sier 2006 08:03:49 : Cos nie jestem przekonany... grupa jest wlasciwa bo Gliwice to Slask a : problem jest spoleczny, widzialem nawet jakies reportarze na ten : temat w TVP wiec chyba mozna go poruszac na grupie... Nie bij piany, pisano o tym wielokrotnie, możesz przejrzeć archiwum grupy. Po prostu nie istnieje problem tirów w centrum Gliwic. Tu jakis chory umysłowo osobnik robi z tirów sztuczny problem, bo kupił sobie mieszkanie w centrum i chce mieć deptak przed swoją kamienicą. Jak ktoś lubi ciszę i spokój, to kupuje domek na peryferiach, a nie mieszkanie w centrum miasta, a ten cudak chce z centrum zrobić peryferia - i to wszystko. |
| MAc
|
Posted: 9 Sier 2006 11:34:18 : Cos nie jestem przekonany... grupa jest wlasciwa bo Gliwice to Slask a : problem jest spoleczny, widzialem nawet jakies reportarze na ten : temat w TVP wiec chyba mozna go poruszac na grupie... ..... Tu jakis chory umysłowo osobnik robi z tirów sztuczny problem, bo kupił sobie mieszkanie w centrum i chce mieć deptak przed swoją kamienicą. Jak ktoś lubi ciszę i spokój, to kupuje domek na peryferiach, a nie mieszkanie w centrum miasta, a ten cudak chce z centrum zrobić peryferia - i to wszystko. Oczywiście w swoich wypocinach na grupie nie wspomina, że proponowane przez niego rozwiązanie to po prostu puszczenie tirów pod oknami innych ludzi :-) - a to przez cichą dzielnicę, a to przez osiedle :-) MAc |
| Aganieshka
|
Posted: 10 Sier 2006 17:40:12 /cut/ 1. popieramm taki trolling!
2. SOLIDARNOSC umarla - zostaly tylko kaczki i kupa wygodnych egoistow patrzacych swojego kupra :( ??? pozdrawiam calkowicie nieprzekonany przystawalnoscia tej definicji trolowania do tematu Andrzej Zub z centrum Katowic /cut/ taaa. ktos tu chyba potrzebuje zeby mu troll wsadzil palec do oka i podlubal to moze go zauwazy. ta sama osoba pisuje pod 3 nickami. wciaz inicjuje watki na ten sam temat. jest nieprzemakalna na argumenty. czego jeszcze mozna oczekiwac od trolla? pzdr, aga Zeby W Swietle Slonecznym Zamienial Sie W Kamien? |
| BN
|
Posted: 10 Sier 2006 22:37:33 Nie jestem tu co prawda stalym bywalcem ale troszke sobie poczytuje i
zastanawia mnie fakt skad taka nienawisc i agresja wobec tych ludzi z Gliwic. Mieszkam w centrum Katowic i na szczescie TIR-y nie przejezdzaja pod moja kamienica ale moge wczus sie zrozumiec ich rozgoryczenie. Wiec jeszcze raz - rozumiem, ze to SPAM ale dlaczego az tak powszechny "zjazd" inni moga bezproblemowo "oglaszac" swoje geszefty a ci nie... To nie jest najazd na osoby z Gliwic, poprostu trafil sie taki troll wlasnie z tego miasta ot co. Kazdy moze z umiarem pisac swoje zalezy nt. mieszkania na Gornym Slasku i mysle ze jak tylko tresc postow bedzie sensowna to nikt nie bedzie sie staral tutaj opieprzac i pisac ze troll, spam, ntg etc. Chodzi o to ze ta cala fiszbina od ponad pol roku non stop sie powtarza i czlowieka juz cos trafia! ;-) |
| Andrzej Zub
|
Posted: 15 Sier 2006 07:12:29 No dobra - dziekuje wszystkim za wiele sie co prawda nie dowiedzialem nie jestem tez do konca przekonany ale jesli to faktycznie jedna osoba to niech bedzie, ze troll a takiego najlepiej ignorowac - ta ja tez koncze temat bo tylko watek nakrecam :) Jednak wrodzona zlosliwosc kaze mi jednak cos na koniec dodac - moze i troll moze i chory psychicznie ale w tych programach w TV o TIR-ach w Gliwicach bylo ich (tych troli) wiecej - efekty specjalne cy cus? ;) to primo a po drugie - Dlaczego mieszkajac w centrum mamy (pisze tez o sobie) miec glosno i MUSIMY sie przeprowadzac na peryferie coby cicho bylo? NO dlaczego? Ja chce jedno i drugie !!! W koncu wiele starowek w tym i czesciowo katowicka maja wylaczony ruch kolowy - a zdaje sie, ze w Katowicach szykuja sie kolejne "deptaki" (św. Jana i Mariacka/Dworcowa) i dobrze bo takie "podeptane" miasto jest sympatyczniejsze i jest to w interesie nie tylko mieszkajacych tam ale i wszystkich zalatwiajacych sprawy czy chcacych robic spokojnie zakupy a jak nie to zostanie nam.... Silecia City Center ;) pozdrawiam Andrzej |
| jazg
|
Posted: 15 Sier 2006 09:18:14 : Jednak wrodzona zlosliwosc kaze mi jednak cos na koniec dodac - moze : i troll moze i chory psychicznie ale w tych programach w TV o TIR-ach : w Gliwicach bylo ich (tych troli) wiecej - efekty specjalne cy cus? Tym trolem jest niemal napewno dziennikarz Dziennika Zachodniego, więc w TV występował on i jacyś kolesie gostka :Dlaczego mieszkajac w centrum mamy (pisze : tez o sobie) miec glosno i MUSIMY sie przeprowadzac na peryferie coby : cicho bylo? NO dlaczego? Ja chce jedno i drugie !!! Każdy chce mieć cicho, komplet sklepów w zasięgu 1 minuty od domu i zakaz ruchu wszystkich pojazdów (towar do sklepu ma być dostarczany z czwartego wymiaru, bo samochody dostawcze hałasują niestety), poza własnym (przecież nie będą parkował nie wiadomo gdzie, bryka ma stać pod domem, albo w podwórzu mojego domu). To jest normalne i nikogo nie dziwi. Gorzej, gdy ktoś uważa, że skoro kupił sobie mieszkanie w centrum, to należy zamknąć centrum dla ruchu. A jeszcze gorzej, gdy kłamie dookoła jak to strasznie hałasują jeżdżące co sekundę przeładowane tiry i namolnie śle na listę kolejne kopie swoich piśmideł i odpowiedzi na takowe dotyczące rzekomego ogromnego ruchu tirów. Na ul. Wyszyńskiego nie ma specjalnie wiele tirów, przeważają samochody osobowe, a ruch jest o wiele mniejszy niż przed otwarciem A4, jako swoistej południowej obwodnicy Gliwic. Z moich obserwacji wynika, że większy ruch, w tym ciężkich samochodów, jest chociażby na Rybnickiej, a takich ulic jak Rybnicka jest w Gliwicach więcej. Przy tym ul. Wyszyńskiego jest dostosowana do ciężkich pojazdów. Pod asfaltem jest kilkumetrowa warstwa kamieni różnej wielkości, a sama jezdnia jest odizolowana od chodników, a więc także od budynków, stalowymi kurtynami. Dzięki temu drgania pionowe jezdni w znikomym stopniu docierają do budynków. Wstrząsy budynków na Rybnickiej, gdy przejeżdżają ciężarówki, są o wiele silniejsze, niż budynków na Wyszyńskiego, . : W koncu wiele starowek w tym : i czesciowo katowicka maja wylaczony ruch kolowy Ul. Wyszyńskiego w Gliwicach nie jest starówką. Starówka to ul. Dolnych i Górnych Wałów oraz to, co jest między nimi. Tam nie ma ciężkich pojazdów, a ruch jest mocno ograniczony. Budynki na Wyszyńskiego nie są starsze od wielu innych, gdyby tę ulicę uznać za starówkę, to starówką musiałoby być kilkadziesiąt procent gliwickich ulic i budynków. |
|
Jak podaje Wiki (http://pl.wikipedia.org/wiki/Migracja_ludno%C5%9Bci)
emigracja czy pisząc dokładnie migracja jest to:
Przemieszczanie się ludności mające na celu zmianę miejsca pobytu Przemieszczanie się ludności jest całkowicie naturalnym zjawiskiem i występowało we wszystkich czasach. Nasilenie się migracji może nastąpić m.in. z przyczyn złej sytuacji gospodarczej w miejscu zamieszkania (migracje ekonomiczne) lub sytuacji politycznej nieodpowiadającej migrującym (migracje polityczne). Nieraz lepiej jednak zostać w domu... Czas ładowania strony (sek.): 0.850 miniBB.net © 2001-2010 Polityka prywatności cb-radio + zabawne gg + katrina + op7 + giełda + kinia + |